This is how we do it!

Så här myser vi hemma hos oss!
Hundkalas!

I lördags var jag och Jackson på hundkals hos Lorettah (töntigt men sant....). Det var jättetrevligt! Hundarna fick varsin godispåse med hundgodis och leksak. Både hussar, mattar och hundar fick tårta. Jackson var tack och lov inte på sitt vanliga "juckhumör"....utan skötte sig riktigt bra, frånsett att han jagade in stackars Karo (svart lh chihuahua) i ett hörn...Stackarn blev livrädd!

Tack Lorettah för en trevlig eftermiddag!


Hundarnas tårta: skinkost, lever, leverpastej, hundgodis mm


Gräddtårta och hallongrottor


Gottis

Busvovve!

Lakrits är en riktig busvovve! Han äääälskar sina pipleksaker.
Här är senaste leksaken, en pip-donut som han fått av Mr Tom .
kan medge att det är aningen störande att höra pipljudet när man pluggar inför en tenta.....men han är så söt när han leker med den!


Hammarbäckens Geena Davis

Denna söta lilla tjej vid namn Kelshy, ska snart bli mamma för andra (?) gången. Pappa till valparna är Lakrits "My-Black-Sweet".
Puppisarna väntas i vecka 14. Kanske blir det ett par påsk-kaniner??

Här är hon i dag 40:

Tycker hon är lite lik Jackson....Lika söt i alla fall!


Undrar hur många som gömmer sig där inne?

Kommande valpar kommer att finnas hos Amqu´s kennel 
http://www.amqus.se/32088989


Fler bilder från Malmöutställningen

Idag kom det en CD med bilder på doggsen, med posten. Tack snälla Kitt för att du fotade oss och att du brände bilderna till mig!


Killarna med sina kvalitets-rosetter.


Jackson fick samma resultat som i fjol!

Hmmm, Jackson ser vindögd ut....


Tv. Titti med Scoopy, jag med jackson och Madde med Benny


Jackson står snällt och stilla som vanligt.

Har du godis? Köttbullar, mums!!


Promenad med husse o matte

Idag var husse med på promenaden, vilket inte händer allt för ofta den kallare delen av året...
Vi gick en liten promenad i Hammars Park.

Vi hade varsin hund och klicker. Jimmy gick med Jackson. Jackson hade jättefin kontakt med husse som klickade efter mina instruktioner!
hund- kattvagn

Dog stroller för hundar upp till ca 14 kg. Regnskydd, 2 mugghållare med stängbart fack i mellan, framhjul med fjädring, dyna i teddytyg, hake i suffletten för att fästa koppel. "Buren" är 49 cm lång och 36 cm bred. Buren går att ta av för tvättning. Bakhjulen går att låsa så att vagnen inte rullar iväg. Grovt blixlås.
Vagnarna har fyra hjul. Vagnen går lätt att köra i gräs och i lättare terräng. Lätt att fälla ihop. Vikt inklusive kartong är 7 kg.
Perfekt till utställningar!

Färg: ljusblå
Pris: 1500 kr

Intresserad? Mejla mig på jenni_ekstrom@hotmail.com
Frakten  betalas av köparen, skickar med bussgods då det är billigare än posten.

På bilden har den regnskyddet på.Utställning i Malmö 20 mars 2010

Igår var det utställning. Jag är mycket nöjd över resultaten killarna fick.

Jackson fick en 1:a i kvalitet och en 4:e placering i öppenklassen.
Domare: Bengt Åke Bogren, en mkt trevlig man som verkligen tog sig tid med varje hund. Fler sådana domare tack!
Kritik Jackson-Chi Dogomania: Hane av bra storlek, mycket tilltalande huvud, en aning flat i pannan, vackra ögon, något högt ansatta öron, bra bett, vacker hals, skjuter upp ryggen något, välutvecklad bröstkorg, något knappa vinklar bak, välburen svans, härligt temperament.

Här är de bilder jag fått än så länge:


Jackson älskar utställningar. Där är ju en massa kompisar som han vill leka med! De andra raserna är dock inte lika populära och de skäller han ut, den lilla rasisten....


Något som doftar gott på golvet....


Han viftade på svansen hela tiden, visade verkligen sin bästa sida!


Lakrits fick en 1:a i kvalitet ock placerade sig på 2:a plats i unghundsklassen. Samma domare.
Ktitik My-Black-Sweet: Hane av bra storlek, maskulint huvud, väl ansatta öron, något ljusa ögon, ganska bra bett, något kindig, välvinklad, välgående, välburen svans, härligt temperament.

Lakrits gick jättefint. Han stäckte på sig och hade bra kontakt med matte!


Fina killen!


Jag med mina underbarheter! Lakrits syns knappt där han sitter i vagnen...


Snart kommer de!

Inte så många veckor innan mamma och Mr Tom kommer till Sverige och hälsar på!! Längtar! Så här såg det ut förra året mamma hälsade på!


Här är vi hos Ina och Kent för att hälsa på Jacksons valpar.


Mamma och Alvin, Jacksons son


Lakrits tigger.....vilket inte är ovanligt.....
Fredag

Idag hade killarna sina vår-outfitter på sig. De gick i amerikansk anda. Lakrits med amerikanska flaggan på ryggen och Mr Jackson med New York Yankees tröja. Det känns att det är vår i luften!


Vi tog bussen för att hälsa på Jimmy och hämta hem nya bilen. Lakrits älskar att åka buss. Då kan han titta ut hela tiden. Vaktmästar´n måste ha koll på läget!När vi kom hem öppnade vi paketet från California. lakrits hjälpte mig som vanligt att riva det i bitar...I paketet var det en present från Mr Tom (doggarnas "plastmorfar") till Lakrits. En pip-donut! Lakrits springer nu omkring och piper med den.Stora CC

Nu är det bestämt! Lakrits och Jackson skall båda ställas i öppenklass på Stora CC i Hässleholm lördag 22 maj!! Så kul! Min kära mor är då i Sverige och hon får äran att ställa Jackson. Hon har aldrig ställt hundar tidigare så jag ska hålla lektion här hemma. Hon får ställa Jackson eftersom han står snällast på bordet. Han står still, inte som Lakrits som på senaste tiden inte alls vill.....dock går Lakrits jättebra i ringen, tack och lov!
Ser så fram mot detta! Hoppas någon kan vara med och föreviga detta ögonblick då vi båda är tillsammans i ringen! Jimmy lär inte följa med...han hatar sådana tillställningar.....


På lördag är det ju Malmöutställningen. Hoppas så på bra resultat! Har hört att domaren gillar glada och kompakta hundar. Glad är ju Lakrits alltid men han är något lång i ryggen.....annars helt perfekt!

Onsdag

Igår var jag i skolan hela dagen. Mellan föreläsninharna hade jag ett uppehåll på två timmar. På morgonen tog jag med mig vovvarna in till stan och lämnade dem hos en kompis. På rasten gick jag hem till henne. Hon hade förberett lunch till oss. Till förrätt toast med kantareller:Till huvudrätt fick jag fisksoppa med saffran och plocktallrik med ost, kex, kiwi, vindruvur mm.
Mumsigt god middag!

När sista föreläsningen var över gick jag tillbaka till Helena och hämtade vovvarna! Skönt att de slapp vara ensamma hela dagen!

På kvällen lärde jag Lakrits att spela död. Efter tre träningsförsök kan Lakrits idag ligga ner på sidan/ryggen när jag säger Pang! och formar handen som en pistol! Han är så otroligt lättlärd denna lilla cirkusvovve! Tänk om han var lika lättlärd när det gäller skällandet.....

Ståträning

Idag var vi på chi-träff hos Chizan´s. Vi tränade doggarna inför utställningen på lördag. Alla stod bra förutom Lakrits som inte alls ville stå still! Jäkla busvovve! Jackson stod snällt och stilla men däremot såg det ut som han var jättejättelång i ryggen, på fotona.....skumt....

Så här såg det ut:

Elvis


Ester


Eli

Brumma


Shelby


Jackson


Lakrits


Bus bus....Tack Titti för god påskmust och chokladbollar!


Äntligen våååår!

Idag på jacksons morgonpromenad såg jag att nu är våren här! Små gula vintergäck (stavas det så?) såg jag! Dessuto,m var det strålande sol och pippifåglarna kvittrade för fullt!

Tog en långpromenad med Jackson på Sibbarp på dagen. Så härligt!På Sibbarp:Sen när jag satt och pluggade på kommande tenta såg det ut såhär. Myspys:


Om en halvtimme mer Lorettah med de korthåriga chihuahuorna Morris och Vlle. Vi ska ta en promenad tillsammans så lakrits och Morris blir lite mera kompisar....De brukar bråka....vi ska nämligen på utställningsträning hos familjen Zandelin (kennel Chizan) klockan 18. Träning inför lördag =)

Träning träning träning

Idag tränade jag doggarna med hundpsykologen Natalie igen. Vi möttes i Hammars Park klockan 10.
Till dagens träning hade hon hyrt in två tjejer med varsin hund som vi skulle träna med. Vi skulle se hur nära Jackson och Lakrits kunde komma innan de kände för stort obehag. Lakrits klarade ca 5 meter och Jackson ca 10-15 meter.
Störst framsteg gjorde Jackson som otroligt nog tog allt gottis han fick! Att lakrits klarade det han klarade var väntat sa Natalie.

Träningen gick ut på att ett ekipage med hund startade i varsin ände av en stor gräsplan. Sedan gick vid längs med varann framåt och tillbaka, närmre och närmre varann. Vi gick liksom som i ett sick sack mönster. Till slut gick vi sida vid sida nära varandra. Allt gick jättebra trots lite störmoment under tiden (passerande hundar). Jackson blev snabbt trött och fick ta många pauser. Jag är stolt över att de klarade det så bra och stolt över mig själv på all träning och tid jag lagt ner på dem under de senaste tre veckorna, trots mkt pluggande mm.

På kvällen klickade jag båda två samtidigt vid kvällsmålet. Jackson åt torrfodret som det var, vilket händer VÄLDIGT sällan! Lakrits har nu lärt sig att följa min hand; som är ett första steg i ett inlärningsmoment.

Tack till Natalie som ställer upp och tränar i tre timmar på sin födelsedag!

Extra kul var att det var strålande sol och en massa fågelkvitter ute idag under träningen!!! Snart är det våååår!

Jag är kääär!

Hade jag kunnat hade jag tagit Lakrits Junior "Hammarbäckens Jim Beam". Han är en kopia av Lakrits! Så söt så jag tror jag dööör! Tjatar på pappa att han ska ta honom.....
Bilderna tagna idag lördag 13 mars 2010.


Lakrits puppisar 6 veckor!

Nu har puppisarna blivit 6 veckor! Som tiden går! Tyckte inte det var länge sedan de såg ut som små kaninungar....


Min favvo: Jim Beam (tingad) han är som en kopia av Lakrits när han var liten! Se nedan:


Lakrits pytteliten


Johnnie Walker


Jack Daniels, mest lik mamma Blondie tycker jag

Valparna finns hos Hammarbäckens kennel
http://www.123minsida.se/hammarbkennel

Utställningsdags!

Snart är det dagt för utställning i Malmö mässhallar! Längtar! Båda doggsen är anmälda och kanske är det Jacksons sista utställning....Snart måste jag ställa båda i samma åldersgrupp och då kan jag ju inte gå med båda samtidigt...inte kul om ngn annan ska ställa den ena, jag vill ju ställa själv...

Lördag 21 mars ställs de i ring 8 med domaren Bengt Åke Bogren

Jackson: Jackson-Chi Dogomania regnr s55187/2007 har tävlingsnummer 389 och ställs i öppen klass

Lakrits: My-Black-Sweet regnr s52087/2008 har tävlingsnummer 382 och ställs i unghundsklass.

Förra året ställde jag bara Jackson då Lakrits var EN dag för ung för att ställas på Malmöutställningen. Så irriterad jag var! Det gick att anmäla honom men vi fick pengarna tillbaka då de kom på att han var för ung....Grrr

Så här gick det för Mr Jackson:
En bonusbild på Lakrits från dagens promenix:

Spa!

Igår vid lunchtid (mitt i pluggandet) fick Jimmy den briljanta idén att varför inte åka på spa? Så vi bokade rum på Ystad Saltsjöbad direkt och åkte hemifrån en timme senare. Hundarna rastades och "farfar" Tommy kom hit och passade hundarna. Han sov över i vår lägenhet för att hundarna inte skulle vara ensamma och känna sig trygga.

Vi hade en kanondag med jaquzzibad, spabehandlingar, bastu, simning i den stora poolen, trerättters middag, champagne på rummet mm. Jag valde spa massage och Jimmy floating (att han inte känner sig kvävd i den "tanken"??!). Till middag åt vi hjort till förrätt, kyckling till huvudrätt och mjölkchoklad-cheesecake med salmiak och hallon. Supergott! Rum med havsutsikt. Vi somnade till ljudet av vågbrus. Så mysigt och avkopplande! Tänk om man kunde göra detta lite oftare..... =)

När vi kom hem dagen efter (idag) möttes vi av två otroligt glada vovvar! Rapport från "farfar": de har skött sig jättebra! Bara skällt en gång och inte som de brukar göra, dvs på allt som rör sig....Jag har gått en timme med dem igår och en timme med dem idag. Jackson åt upp all mat (som han inte brukar göra) och de har längtat efter matte och husse (legat tillsammans på dörrmattan hela kvällen och på morgonen innan morgonpromenixen).

Nu ligger de på sin pläd och gnager på märgben. Nöjda och glada.

Viktigt med egentid!

När man har fler hundar än en så är det viktigt med lite egentid med matte och husse, tycker jag!
Igår gick jag och Jackson en promenix på Sibbarp tillsammans. han skuttade omkring som bara den, skraffsade i sand och tång, jagade ankor och svanar mm. jackson har inte fått så mkt motion den senaste tiden eftersom jag måste gå ut separata rundor med dem (orkar inte gå långt då...) och så har jag mkt i skolan just nu. Dessutom har Jackson problem med tassarna nu när det är kallt. Han krampar rätt så mkt.

Lakrits fick sin tid med oss på eftermiddagen igår. då tog vi bussen för att hälsa på husse på jobbet och sen åkte vi till husses kompisar som har en jäkla massa pudlar (för tillfället "bara" 5 st men de har varit fler...). Med toy och dvärgpudlarna gick det jätebra! Han skällde inte alls (vilket han brukar göra). Men när storpudeln Kitty kom hem med matte blev det ett jäkla liv på Lakrits! Men.....han blev tyst så fort jag klickade honom. Det gick åt en väldans massa lever-godis för att få tyst på honom. Tillslut skällde han inte på Kitty längre utan för att han var passiv - han ville ha kommando hela tiden.

Kul att se framgångar med träningen!

Stolt matte!

Stolt matte rapporterar att Lakrits inte skällde över huvud taget på morgonrundan (som varade i ca 25-30 min). Vi mötte en massa hundar och de var runt omkring oss hela tiden men Lakrits var totalt fokuserad på mig. Han tittade på hunden och sedan på mig = klick. När hundarna var längre ifrån klickade jag inte lika ofta. Dessutom drog han inte i kopplet! Han gick inte fot hela tiden men det begär jag inte, bara han inte drar....

Nu ska jag bara få Jackson att inte skälla så kan jag snart gå ut med dem tillsammans. Nästa helg ska vi träffa Natalie igen och då ska hon ha "hyrt in" två andra hundar med förare som vi ska träna med. Bara för att se vilket avstånd som ör OK för mina hundar innan de känner obehag = skäller.

Jackson är svårare att träna i allmänhet men sen är han oxå rädd för stora hundar (eftersom han blivit jagad...) så hans rädsla och obehag av andra hundar är svårare att få bot med. Lakrits, han tänker endast på mat.....


Helt otroligt!

Jackson har nu ätit en portion torrfoder precis som det är både idag och igår! Inte uppblött eller med ngn skinka i! Halelulja! Detta  har aldrig hänt förut! Anledningen tror jag, är att han nu måste kämpa för ett mål mat varje dag!

Lakrits skällde endast ETT skall på en förbipasserande hund idag! Träningen börjar verkligen ge resultat! Denna hund var ca 10 meter ifrån oss. En annan hund som kom ca 5 meter nära oss, skällde han däremot på men inte alls som han brukar. Han hade fortfarande koll på mig och klickern. FRAMSTEG!!!!!


Här är en bild på mig och Jackson när vi var på after sail i Sandhamn sommaren 2009:


Spyfärdig!

Jag har just lagat kokt grislever till hundarna. Det var något av det äckligaste jag gjort! Fy f*n vad det luktar i lägenheten! Jag är verkligen inte äckelmagad men detta är det värsta jag varit med om! Jag kan se äckliga saker men har svårt för dofter. Men vad gör man inte för sina hundar?! Vädrar nu med korsdrag för att få bort lukten som gör både mig och jimmy spyfärdiga...

Imorgon ska jag och Jackson ha ett träningspass med Natalie och då måste vi ju ha gott godis så Jackson kämpar för det och gör rätt! Han måste också tränas i att inte skälla då Lakrits träning inte kommer gå så bra om Jackson skäller som en dåre. Hoppas mitt tålamod räcker bara.....Jackson är så svårlärd och Lakrits fattar med en gång.

De verkar verkligen gilla lever i alla fall. De följde mig var jag än gick i lägenheten och satt som små ljus nedanför mig när jag skar upp den i minibitar.

RSS 2.0