En händelserik helg!

I fredags kväll kom kompisen Shelby på besök. Lakrits fjäskade järnet: pep, studsade runt, bjöd upp till lek, petade Shelby i ansiktet med framtassen och sprätte på henne med bakbenen. Allt för att få igång henne till att leka. Han fick igång henne några minuter och de fick springfnatt och jagade varann runt i lägenheten. Lakrits har en sådan energi att ingen hund orkar med honom särskillt länge....Det slutade med mys på soffryggen:



 I lördags rinde jag till Ina och frågade om hon ville hänga med på en promenix med hundarna. Hon kom med vavvorna Ninja, Mini och Puma samt dottern Nemi. Vi gick en lång tur vid Öresundsbron. Jag rekomenderar inte att gå med fem hundar, alla i flexikoppel...... + ett barn i vagn.....det krävdes en del organisation och tålamod...Stackars Puma som nog aldrig gått så långt i så varierande terräng fick ont i tassarna. Ina såg när hon kom hem, att Pumas trampdynor var helt uppfläkta och blödde lite! Stackars Puma gick lite konstigt på lördagskvällen och på söndagsmorgonen....

Idag söndag kom Ina med Ninja och Puma och kompisen Gitte. Vi gick nästan en mil med doggsen. Jackson och Lakrits sprang fram och tillbaka och jagade varandra som galningar. Vi gick vid standängen i Bunkeflo. Killarna rullade sig i koskit så de blev duschade när vi kom hem!


Jackson väntar spänt på att Ina ska komma med kompisarna Ninja, Puma och Mini.


Ina försöker rada ut hur man går med tre hundar i Flexi och barnvagn samtidigt....




Mini, Puma och Ninja (älskade Ninja....kan du inte få flytta hem till oss?)


Ninja


Nemi 1 1/2 år med sin fina mässa med öron på




Jag med alla doggarna vid Öresundsbron




Ina, Nemi och doggarna



Efter vår långa promenix idag ringer Linn och säger att hon ska åka och titta på valpen jag rekomenderade henne om. Valpen är Hammartbäckens Birk Borka Son som Yvonne (Hammarbäckns kennel i Bjuv) har till salu. Jag följer med Linn och tittar på valpen och vi åker hem med den. Det var kärlek vid första ögonkastet! Han har ännu inte fått et tilltalsnamn...


Hammarbäckens Birk Borka Son, 9 veckor idag










Han slocknade i linns knä....sötkillen!


Alla puppisar vill sitta hos Linn




Vagnarna är äntligen hemma!

Tidigt imorse körde jag och Jimmy till Göteborg och hämtade vår amerikanska polisbil som vi köpt i USA när vi var där i somras. I bilen fanns det sex hundvagnar. På vägen hem körde vi in om Ullared och handlade lite saker. Det var första gången vi var i Ullared (nja, jag har tydligan varit där när jag var liten men ingenting jag minns..). Vi kom dit vid 12-tiden och parkeringen var smockad! Har folk inget bättre för sig än att handla i Ullared en torsdagsförmiddag?! Där fanns flera bussar fullpackade med förväntansfulla kunder. Vi fick leta efter parkeringar till våra bilar. Tack och lov var det ingen kö in till varuhuset Gekås men väl inne var det fullt....Våra stressnerver i magen triggades direkt av alla söliga shoppare med kundvagnar som inte gjorde annat än att stå/gå i vägen för en...Gekås var en upplevelse och de hade en massa roliga prylar! Det första vi fick syn på var Morgan (från TV-serien Ullared) som stod och signerade sin autograf på en tjejs arm. Vi/jag lyckades fylla en shoppingkorg med prylar. Bästa fyndet för dagen var en klicker med armband för 10 kr och två läckra hundhalsband för 20 kr styck! Det blev lite annat smått och gott med, en massa scrap book grejer, schampoo och påslakan med en Crown Victoria gul taxibil på (samma bil som vi just hämtat i Götet fast polisbil). Jimmy äääälskar dessa bilar så vår lägenhet är inredd efter NY-tema med tavlor, dörrmatta, foton och nu påslakan med Crown Vic´s på. jag åker gärna dit igen men då ska jag "hänga på låset" och vara "nykissad" och mätt i magen.....vilket jag inte var denna gång...Att åka till Ullared en helg kommer INTE på fråga. Jag som tyckte IKEA var hemskt att gå på, Ullared var 10 ggr värre.... Jimmy och jag har lite svårt för utrymmen med mycket folk.....märks det?


Lite hundvagnar...


Denna svartrutiga heavy duty pet stroller kommer en kund och hämtar imorgon.


Bajspåsar 50 stycken för 4 kr, klicker 10 kr och halsband 20 kr stycket.


Scrapbook stuff


Overall till salu!

Just nu har jag en overall till fyrbenta till salu. Den är måttsydd till Jackson men han vägrar gå i den....
Den är mycket bra sydd och av bra kvalitet. Jag köpte den från chiforum.se
Färgen är camo, vatten- och vindavstötande. Innertyget är gammelrosa fleece. Muddar kring hals och ben. Stängs med kardborr. Den passar Jackson som är 26 cm i ryggen och väger 2,1 kg. Overallen är bra insydd för "snorren" så hanar inte kissar på den. Borde passa hundar mellan 2,0-2,6 kg

Pris exkl. frakt 150 kr

Intresserad? Mejla mig på [email protected]


Hundkurs och Ullared

Imorgon ska jag och Lakrits följa med Angelica och Tindra på Tindras sista dag på hennes agilitykurs. Tindra går fortsättningskursen. Jag ska ha med mig en hungrig Lakrits och en klicker. Allt för att han ska vara tyst och inte skämma ut mig.....Vi ska stå en bit ifrån och se på när de håller kurs. Jag vill lära mig hur det går till och i slutet av kursen prata lite med ledarna/tränarna/instruktörerna. Kanske de tycker att jag och Lakrits är redo för en nybörjarkurs? Lakrits kan ju i princip alla hinder redan. Han gör inte vippbrädan då han väger för lite och är rädd för den. Den platta tunneln kan oxå vara lite svår beroende på om det är en pressening eller en tung duk han ska igenom. Jag har lärt honom alldeles själv och har aldrig gått någon kurs med honom. Det enda kruxet är att lakrits har svårt att koncentrera sig bland andra hundar. Han skäller konstant och så springer han fram till dem och skäller ut dem rätt upp i ansiktet. Han är inte aggressiv (frånsett att han muckar gräl med dominanta hanar, men inte förrän de har "psykat" varann ett ögomblick innan de flyger ihop...). Eftersom man måste kunna ha hunden lös på en agilitykurs är detta ett STORT problem. När vi tränar agility tillsammans utan andra hundar i närheten är Lakrits otroligt koncentrerad och foluserad på mina uppmaningar och order men kommer det en hund så är jag som bortglömd....Gissa om vi tränat på detta länge, att vara nära andra hundar utan att skälla ut dem!
Sköter han sig inte imorgon får han sitta i bilen medan jag tittar på när de andra tränar.

På torsdag åker vi till Göteborg och hämtar hem polisbilen och hundvagnarna som äntligen är i Sverige! Hundarna följer med såkllart! På vägen hem stannar vi till i Ullared. Vi måste ju se hur denna omtalade affär ser ut på riktigt! Kanske stöter vi på Boris, Morgan eller Ola Conny? Jag ska spana in hundavdelningen såklart och kommer väl inte gå därifrån tomhänt....

Nu är det snart natti-natti-time.

Lite roligt...

Igår såg jag en storpudel som på kommando tryckte på knappen till övergångsstället! Så sött! Det skulle jag vilja lära Lakrits men det blir nog svårt.....

Imorse grävde mr Jackson sig in under täcket som vanligt. Bara att denna gången ville han komma mig ännu närmre...han grävde sig in under mitt nattlinne med! Det kittlades men var mysigt , varmt och skönt! Han ligger tätt intill mig varje kväll och morgon. Under nätterna ligger han vid mina fötter.

Lakrits är anmäld till My Dog 7 januari men Jimmy och jag börjar fundera på om vi ska åka till Götet och sova över....kanske blir det så att jag ställer Lakrits den 6e oxå! Då ställer jag honom på förmiddagen och så gör jag, Jimmy och Lakrits Göteborgs gator osäkra på eftermiddagen. Det låter som en toppenidé tycker jag! Inget bestämt men jag hoppas på detta! Annars åker jag upp och tillbaka samma dag om det bara bli den 7e.
Åker vi båda dagarna så blir Jackson hemma. Någon som ev. vill vara hundvakt åt en otroligt kelen liten kille?

Dpmare My Dog 2010:
Torsdag 6 jan:
Chihuahua korthårig, kromfohrländer, malteser: Michael Leonard, Irland
Chihuahua långhårig, coton de tuléar:Birgitta Svarstad


Fredag 7 jan:
Bostonterrier, chihuahua långhårig:Leni Finne, Finland
Chihuahua korthårig, japanese chin:Henrik Johansson




Familjen Åkesson!

Amma sökes omgående!

Amma till en 4 dagar gammal chihuahua valp sökes omgående! Valpens mor har ingen mjölk. Valpen finns hos Yvonne Hjälmark i Bjuv, Hammarbäckens kennel.
Kontakta Yvonne om du har en tik som skulle kunna ta en valp till!
0705-799975
042-229407
http://www.123minsida.se/hammarbkennel/25459395

Vi håller tummar och tassar här hemma!

Reklamtröjor!

Jag har fixat fina reklamtröjor som jag ska ha på mig i hundsammanhang tex chiträffar och utställningar. En kortärmad och en långärmad. På ryggen är det broderat: Hundvagnar till salu! Färgen på texten matchar hästen på tröjans framsida. Jag har designat dem själv.

Ryggen

Framsidan



 


Ninja på besök

I helgen har Ninja varit på besök hos oss. Vi älskar att ha henne hos oss. Hon smälter så bra in i vår lilla flock!

igår var vi i skogen med Angelica och hennes labbe Tindra. Vi gick ca 9 km. Killarna "brände sina broar" sist så de fick inyte vara lösa som vanligt utan fick gå i flexi, nästan som att vara lösa ju....Ninja är duktig och gör alltid som jag säger så hon fick vara lös. Hon fick låna Jacksons reflexväst (som var något stor för henne). Hon smälter så lätt in i omgivningen annars....hon har ju nästan samma färg som löven på marken... Ninja är inte så van att gå så långt och i relativt snabb takt så hon fick snålskjus i min jackficka efter ca 5 km....Hon hade säker orkat lite till men jag ville inte att hon skulle få träningsvärk dagen efter. Man ska ju inte chocka de små utan träna upp konditionen i etappar. Efter halva vägen fikade vi lite risifrutti och te.

Jag tog bussen fram och tillbaka till Angelica och jag måste erkänna att det var lite knepigt med tre hundar på bussen och allt folk...Jag tänkte ta hundvagnen som hade varit väldigt praktisk men den låg i bilen som Jimmy kört iväg med. Typiskt! Det är så lätt att de blir trampade på och det är svårt att hålla tre hundar i famnen samtidigt som man ska hålla i sig själv om man inte får en sittplats. Lakrits fick stå och de andra två sitta i famnen.

Bilder från skogen kommer, kameran strular....

Så här såg det ut imorse:




Ninja har snott Lakrits ben.....Han har en sådan respekt för denna lilla bestämda dam så han vågade inte säga ett knyst när hon snodde det mitt framför ögonen på honom!


Lakrits, Ninja och Mr Jackson










Till dig som är inredningsintresserad!

Ni som älskar inredning, besök då denna blogg: www.inredningskaos.blogspot.com Där kan ni få en massa trevlig läsning och bra tips!



Iris som har bloggen har dessutom lite utlottningar av kuliga inredningsprylar lite då och då.

Vagnarna har anlänt till....

Båten med vår bil och hundvagnarna har nu anlänt till Sverige/Göteborg!!! Nu väntar vi bara på besked på att få komma och hämta bilen. Det lär ta några dagar med pappersarbete och tull. De sa till Jimmy att vi förmodliogen kan hämta bilen på onsdag. jag hör av mig till er som väntar på en vagn, så fort jag har den hemma. Då skickar jag den med bussgods omgående.


Denna har jag hemma i lager just nu, pris 2600 kr


Denna är en av de vagnar jag får hem i veckan, pris 2600 kr. Perfekt för dig med flera hundar och till utställningar! 100 % rymninghssäker!


Mysig lördagsmorgon

Så härligt det var att vakna idag! Två hundar under täcket (Jackson och Ninja) och en svart lurvig hund på kudden, tätt intill mitt huvud (Lakrits). När vi låg och mös en stund innan vi gick upp, hade Ninja och Lakrits pusskalas. Ninja tvättade omsorgsfullt Lakrits ögon. Så sött det såg ut! Stackars Jimmy gick ut och la sig på soffan inatt då Ninja snarkade som en man! Ninja har gått upp lite i vikt (igen) :/ och då blir hennes snarkande ännu värre....

Nu ska vi snart göra oss i ordning för en runda i skogen med Angelica och hunden Tindra. Det blåser och regnar lite men det stoppar inte oss. Bara det inte ösregnar...

Pyssel och mys

Ikväll har jag pysslat lite. Jag har sytt några "pinkeskydd" till killarna. De behövs när vi träffar vovvekompisar, då lyfts det på benet lite här och där....Hemma är de torra. Jag blev nöjd med den. De är kanske lite tjejiga men killarna vet inte att de har rosa eller blommigt på sig, de är lika glada för det. Mönstret har jag ritat själv.


Blå med vita prickar och gröna med små rosa rosor.

Medan jag sydde och drack ett glas gott vitt vin låg Jimmy i soffan och mös med Ninja (han är så förtjust i henne) och killarna låg i varsin säng och sov. En mysig fredagskväll helt enkelt! Äppelkakan är snart färdig i ugnen och vaniljsåsen vispad så snart ska vi kalasa på en god kaka!


Jimmy och Ninja i soffan


Jackson myser i sitt älskade Puppy Angel hus


Lakrits nannar i chihuahua-sängen

Nu är det bestämt!

Nu är det äntligen bestämt! Jag har checkat av med min kliniska adjunkt och jag kommer inte ha min slutexamination (bed side) fredagen den 7 januari. Detta betyder UTSTÄLLNING!!!!! Jag ska till Göteborg och ställa ut Lakrits den dagen! Någon som vill samåka? Jag ska anmäla honom så fort som möjligt.

Lakrits ska även ställas  på Älvsjömässan (Stockholm) den 19 december. Då bor vi hos pappa och där stannar vi över jul. Jimmy är i USA över jul med en kompis och hälsar på min mamma. Jag kan inte följa med pga skolan så jag firar julen utan Jimmy detta året. Första julen utan Jimmy =(

Så kul att ha två utställningar att se fram mot! Jag hade gärna ställt i Växsjö nu i november (?) men jag har skolan då så jag kan inte. Typiskt!





Halloween dogs

Min mamma skickade en rolig länk till mig, bilder på hundar i olika Halloweenkostymer. Jag fick mig ett gott skratt! http://www.huffingtonpost.com/2010/10/14/the-best-pet-halloween-costumes_n_762247.html

Här kommer några roliga bilder:




Vad sägs om en taco-pug?


Här är några hundar vars ägare tycker om bananer....


Hello Kitty


Denna hunden röstade på Sarah Palin....




Siamesisk trilling?


Passande outfit....


När jag såg denna bild skrattade jag så jag grät..!


Detta är en riktigt hot dog!


En liten chiträff

I lördags var jag och killarna hos Linda och hälsade på henne och hennes söta vavvor Mini, Milli och Micro. Milli är kullsyster till "Lilla Blå" som jag sååååå gärna ville ha (hoppas jag kan hitta en så perfekt valp igen...). Millie är verkligen en skönhet som jag tror det kommer gå utmärkt för i utställningsringarna! Hon har perfekt bett, fint runt huvud, bra stop, kort nos, mycket bra bakbensvinklar och ett fint lynne. Framåt, nyfiken och kelen! Mini Fashion Blue Princess heter hon i tavlan.

Vi tog en fika, lät hundarna leka och efter det hade vi ståträning på bordet samt tandvisning. Jag försökte ta fina bilder men de små liven står ju inte still en sekund....


Från vänster: Jackson, Mini och Milli


Har matte något godis?
Jackson hade kisseskydd och det var tur! Utan skydden hade han och Lakrits pinkat in hela Lindas hem....De är "torra" hemma men märker hos andra som har hanhund eller flera hundar och löptikar.




Mini


Jag och doggarna


Milli tränar. Hon står relativt still och hon visar tänderna utan att trillskas. Duktig flicka!





Vi tog ståbilder på Jackson och Lakrits men jag tycker inte de blev bra....


Linda, vill du inte ha Milli så tar jag henne! Hon är underbar och hade passat bra i vår lilla flock!


Parning har skett!

Parning har skett mellan "Lakrits" My-Black-Sweet och "Buddie" Tom Puss Rose Bud.
Båda föräldrarna har patella ua. Valparna beräknas till mitten av december och kommer finnas hos Veronika på kennel Superlicious i Tyringe. Valparna kommer troligtvis bli både korthår och långhår.
http://www.superlicious.se/


My-Black-Sweet "Lakrits"
Bett/tänder: 6+6 tångbett.
Vikt: 3175g
Färg: Helsvart
Född: 2008-06-21
Patella: ua
Meriter: CK, CACIB, har gjort MH med bra resultat.
Beskrivning: En mycket glad, social, ENERGISK, kelen och lättlärd hund. Han älskar att få uppgifter han ska lösa som att öppna paket, söka godis, träna agility och spåra i skogen.



Tom Puss Rose Bud "Buddie"
Född: 2003-10-13
Vikt: 2,6 kg
Patella: ua
Meriter: 3 x CK / 3 x Excellent
Färg: Tricolor
Beskrivning: En hund som älskar att springa, leka och busa. En glad hund som är fylld med energi.



Här kommer fler bilder på sötnosarna:

Lakrits


Lakrits


Lakrits


Buddie


Buddie


Hundarnas stamtavlor!

Nu har jag äntligen lyckats få in alla bilder i deras tavlor. Jag letar fortfarande efter bilder på släktingar så jag kan färdigställa tavlorna. Har du en bild på en hund som står med i tavlorna tex Ohala King Size så mejla mig den gärna! [email protected]

Lakrits stamtavla:




Mr Jacksons tamtavla:



Info om mina fina killar hittar ni under fliken Tillgänglig för avel.


Nya rasstandarden!

Nu är äntligen den nya rasstandarden för chihuahua översatt! Jag vet med mig att domare redan i maj (Hässleholmsutställningen) börjat döma efter den nya standarden. Då blev en lh merle diskad då detta är ett diskvaliserande/allvarligt fel.

Här följer ett kort utdrag ur standarden och nedan länken:

Chihuahua är ansedd som den minsta av världens raser och har

fått sitt namn efter den största av Mexikos delstater, Chihuahua.

Man antar att dessa hundar levde i vilt tillstånd men att de vid

tiden för toltekernas civilisation infångades och domesticerades.

Avbildningar av ”techichi”-hundar som levde i Tula användes som

utsmyckning på stadens hus. Dessa små statyer har stora likheter

med dagens chihuahua.

Rasen ska ha en kompakt kroppsbyggnad. Av mycket stor betydelse

är den äppelformade skallen och att rasen bär sin måttligt långa

svans mycket högt, antingen böjd eller i en halvcirkel med spetsen

pekande ned mot ländpartiet. 

Chihuahua skall vara kvick, alert, livlig och mycket modig. 

Nospartiet skall vara kort och sett från sidan rakt. Det skall vara

brett vid ansättningen och smalna av mot spetsen. 

Idealvikt: mellan 1,5 och 3 kg.

Dock tolereras hundar som väger mellan 500 g och 1,5 kg.

Vikt under 500 g eller över 3 kg är diskvalificerande.


Läs hela standarden här: http://kennet.skk.se/rasinfo/pdf/FCI218.pdf


Det jag fetmarkerat är sådant som jag lägger stor vikt på. Doch är det HELHETEN som är viktigast, tycker jag. Färgen merle är defenitivt oacceptabel i mitt tycke.


                                                 


Tandborstning

Sedan Mr Jackson fick dra ut sina bissingar har jag börjat att borsta tänderna på hundarna. Det har inte varit lätt men de börjar vänja sig. Innan jag hade Lakrits försökte jag att borsta Jacksons tänder men han sprattlade så mycket att jag inte klarade det själv. Det behövdes i princip en person som höll honom, en som bände upp gapet och en som borstade. Tänk att en hund på bara 2 kg kan vara så stark och hal som en ål att tandborstning var en riktig utmaning! Nu har jag gett mig f*n på att det ska funka! Nu funkar det helt ok, hundarna gillar det inte men stretar inte mot så mycket. Jag borstar 1-2 ggr/vecka med en TePe barnborste. Jag använder ingen tandpasta utan bara vatten på borsten och sköljer borsten noga mellan varje hund. Jackson har så fina vita tänder nu så jag vill att de förblir vita. Lakrits är vita men har lite gult (tandsten) längst in på kindtänderna men det börjar sakta försvinna allteftersom jag borstar. Jag borstar lite i taget och berömmer mycket och ger godis i mellanåt. Lakrits har börjat förstå att tandborsten innebär godis....han är duktig! Jackson får jag kämpa mer med men jag klarar av honom själv nu så det i sig är ju ett framsteg!

Längtar till helgen!

I helgen ska vi träffa kompisar! Jag ska träffa Linda som har både amstaff och chihuahua. I helgen är inte "staffarna" hemma så då passar jag på att hälsa på (hade de varit hemma hade det  blivit kaos pga Jackson, nazist nr 1....). Killarna ska få leka med hennes tre chihuahuor: Milli, Mini och Micro. Vi ska träna lite utställning och snacka hundar. Kul! Kanske får jag se filmen från Lakrits MH han gjorde 31 januari i år. Linda var snäll och filmade!

Imorgon kanske det händer en lite rolig sak med men det är hemligt än så länge....

Malmö Valp

Malmö valputställning den 14 november är inställd! Eftersom Malmö mässhallar håller på att rivas har Sydskånska kennelklubben ingenstanns att hålla utställningen så den ställs nu in. Anmälningsvgifterna kommer att betalas tillbaka så snabbt som möjligt.

Jag tycker detta är så tråkigt då jag sett så fram mot att få ställa ut lilla Puma (Lilletass Rageing Rose) och få träffa alla andra trevliga hundägare! Hoppas nu bara att Malmö int. i mars inte blir inställd även den! Där vill jag ju ställa Lakritsbiten, Puma och ev Ninja.


My-Black-Sweet "Lakrits" blev BIR på sin första utställning: Malmö Valp nov 2008. Här sitter han i Gittans famn (till vänster).


Fruktansvärt!

I söndags berättade en kollega till mig vad hon läst i Kvällsposten (?).
En dam hade gått till veterinären för att kastrera sin katt. Hon höll katten i famnen och veterinären gav katten en spruta. Efter en stund sa damen: "Vad han sover sött!" Då underade veterinären: "Sover? Du ville väl avliva honom?" Katten hade blivit avlivad i ställer för sövd inför kastrering. Veterinären trodde verkligen att katten skulle avlivas! Damen blev så klart förskräckt.

När jag hörde detta så blev jag förskräckt! Jag tänkte mig in i situationen att det var jag och en av mina hundar....Tänk så fruktansvärt att din lilla älskling helt plötsligt slits ifrån dig bara för att veterinären begår ett sådant löjligt misstag! Vet inte vad som låg bakom detta, kanske kommunikationsbrist? Jag hade nog ställt till med världens scen, vrålat, skrikit, gråtit, tillkallat polis mm. Jag hade varit tröstlös OCH aldrig mer gått till den veterinären igen. Usch vad jag lider med denna dam! Jag fällde nästan en tår när jag hörde denna historia.


Ny utlottning för alla som köper en vagn!

Från och med idag  och fram till julafton har Du som köper en hundvagn av mig, chansen att vinna en magnetisk fotoram som det står "I love my dog" på! Det finns plats för tre foton. Vinnaren presenteras på bloggen efter jul.

Vagnar i lager just nu är en röd enkelvagn med regnskydd (4 hjul), en rosa enkelvagn med regnskydd (3 hjul), en blå heavy duty pet stroller, en rosa dubbelvagn och en rosarutig dubbelvagn. För mer info om de olika modellerna samt bilder, tassa in under kategorin hundvagnar här till höger.

Vid intresse av en vagn mejla mig på [email protected] eller ring 0708-857135


Denna magnetiska fotoram lottas ut den 24 december!


Så här ser min magnetiska fotoram ut som jag har på min kyl!

Grattis Michaela!

I september månad hade jag en utlottning av ett bling bling ben att ha i hundens halsband. Alla som köpt en hundvagn av mig var med i utlottningen. Michaela Koch från Kil vann utlottningen och kommer att finna benet i sin brevlåda i nästa vecka!

En ny utlottning kommer att ske av en annan hundpryl. Mer info kommer....

Michaela köpte denna vagnen av mig:


Detta ben lottade jag ut:

En aktiv helg!

I fredags passade jag lilla Puma i några timmar. Hon ska "utställningstränas" eftersom hon ska debutera på Malmö Valp (om nu utställningen inte blir inställd pga problem med "husering"). Puma och Lakrits fann varandra snabbt. De lekte och hade dragkamp. Puma ålte som en vante efter Lakrits när de kampade med leksakerna! När det gick lite för vilt till som det ofta gör när Lakrits är inblandad så blev Puma lite rädd....


Puma på promenad


Jackson och Puma har hittat något som luktar gott...


Lilletass Rageing Rose "Puma"


 I lördags var jag i skogen med Angelica och hennes labbe Tindra. Vi gick i 3 1/2 timme! Vi hade fika med oss och stannade halvvägs för att sätta oss på en stock i grönskan. Jackson och Lakrits var först lösa som vanligt men "brände sina broar" när de skällde ut en Jack Russel....Jag som trodde vi tränat bort detta beteende!
Jag la tre spår till Lakrits. Har inte gjort detta sedan i början av juni.  För första gången la jag ett spår i 90 graders vinkel och han klarade det galant! Min duktiga lilla vovve som imponerar så på sin matte! Han for fram som ett skott så jag hann knappt med! Flexikoppel är ett måste vid spårning...Jag förstår inte de som använder spårlina...den hade jag/vi bara trasslat in oss i....Lakrits älskar verkligen att spåra så jag funderar på spårkurs till våren. Vet inte hur långt detta spår var men minst 200 meter i alla fall!


Mr Jackson


Hemmasydda reflexvästar....har inte lyckats hitta i chihuahuastorlek så då får man ju sy själv...


Obligatoriskt med fruktsallad med extremt mycket grädde! Detta har vi alltid med på våra skogspromenixer, jag och Angelica.




I söndagskväll fick jag för mig att jag måste röra på mig så jag tog på mig "rullorna" och tog med Lakrits på en motionsrunda. Han älskar verkligen att springa! Jag lyckades få slut på lite av hans ofantliga energi...

Igår måndag hade jag tenta. Satt och skrev i 4 timmar! hade kramp i handen efter det! Jag var dessutom helt slut i knoppen efteråt så jag beslutade mig för att åka till bokskogen med hundarna. Vi gick en mil....gissa om vi var trötta efter det!

Igår kväll packade jag mina saker för ytterligare en praktikvecka i Ystad. Jag kunde inte hitta Lakrits och ropade efter honom...då stack det upp ett svart huvud ur hundvagnen. Han hade lagt sig för att sova i vagnen eller så ville han inte bli bortglömd! Han vill oxå med till Ystad!


Puma tuggar ben:


Valpar till salu!

Hammarbäckens kennel i Bjuv har valpar till salu! De väntar även valpar i vecka 42.

Födda valpar är tre långhåriga hanar och en långhårig tik.
Valpkull född 2010-08-29
e. Ohlala Little Joe S48068/2005
u. Royal Triumph Precious Pearl S38440/2008
Båda föräldrarna är
patella testade ua.

Kontakta Yvonne Hjälmmark
Tel:042-229407
eller mob:0705-799975
[email protected]



RSS 2.0