Stora CC

Då var det klart! Jag ska skänka en hundvagn till BIS-vinnaren på chihuahua rasspecialen i maj i Lidköping! Jag ska själv inte dit men jag kommer skicka den med Linda eller någon annan som ska upp. Bättre reklam för mina vagnar kunde jag inte komma på...Tjohooo, vad kul! Nu ska jag bara sätta Nina i arbete och göra en banner till mig som skall upp på chihuahuacirkelns hemsida (www.chihuahuacirkeln.nu) Nina är min lilla arbetsmyra så fort det kommer till saker som skall göras på datorn då jag själv har tummen mitt i handen =)


Jag har hundvagnar till salu!


Till er som är intresserade av en buggy comfort med lufthjul så kommer det hem två stycken rosa/lila/grå på fredag....

Susanne & Co

Susanne L i Stockholm köpte en buggy comfort till sina pälsklingar så hon lätt kan gå ut på Djurgården och rasta de små. Se vilka söta chihuahuor hon har!





Jag måste medge att jag är lite avis på hundsängarna....dessa har jag velat ha sedan jag skaffade Jackson men jag har varit lite snål....



På väg hem

Nu är vi på väg hem mot Lund och Malmö/Limhamn. Lilla Minja sussar söt i mitt knä. Svansen går som en propeller så fort han får träffa de andra dogsen och när jag sticker fram handen lyfter hon sitt pyttelilla bakben för att bli kliad på magen. Det ska nog bli en bra vovve utav henne.

Vi kom kom i säng strax efter 2 inatt och det var länge sedan jag längtade så mkt efter en säng som jag gjorde inatt. Vi var helt och totalt utmattade! Jackson aka Mysmannen sov tätt intill matte i natt ;)

Idag fick hundarna springa av sig rejält innan det var dags för bilresa igen! Lakrits var helt fascinerad av kaninerna på gården. Jackson jagade katterna. Lakrits hittade en lekkompis i collien Nicko. Jäklar vad de lekte och Lakrits jagade honom runt på gården med juckmeister Jackson hack i häl, som endast hade ett mål: att jucka på lillebror! Jäkla hund!

Ikväll är det föreläsning i Arlöv om viltspår som står på schemat. Hoppas jag orkar bara....


Mini Fashion

Nu är vi på väg mot Jönköping. Linda kör och jag kelar med nytillskottet Minja (Mini Fashion White Moon Stone). Hon är så liten och söt och jag önskar att även jag hade en söt vovve med mig hem....

Louise har så många fina hundar! Jag hade aldrig kunnat välja en om jag hade fått chansen...

Tack Louise, kennel Mini Fashion för en trevlig eftermiddag/kväll!

Nedan ser ni hela familjen, pappa Bosse, valp Minja och mamma Alice.


Kissepaus

Nu är det kissepaus och 3 1/2 timme kvar till Mora.


Roadtrip!

Nu har jag bara några timmar kvar på jobbet sen är det dags för en roadtrip med Linda och alla dogsen upp till Mora och kennel Mini Fashion! Linda hämtar upp mig direkt efter jag slutat kl 07:20 sen bär det iväg! Killarna sover hos henne inatt och jag hoppas det har gått bra. Jackson har aldrig övernattat hos henne för men Lakrits var där i somras. Tydligen så ägnade de kvällen åt att pinka in sitt revir i hela hennes lägenhet :P Tack gode gud för pinkeskydd....

Bilresan beräknas ta ca 9 timmar och jag planerar att sova det mesta av tiden =) Vi övernattar i Jönköping hos en faster till Linda och fortsätter resan hemmåt på tisdag.

Anledningen till vår lilla roadtrip är denna söta dam som är åtta veckor (yngre på fotot):

image description

Katja & Co

Katja W köpte en buggy comfort till sina staffordshire bullteriers och visst ser de ut att trivas?



Zzzzzzzz...... Mysigt att ta en tupplur i hundvagnen tycker Vanguard.


Även en staffordshire bullterrier på 20 kg passar bra i en buggy comfort. Detta lyxåk till pälsklingen är inte bara för småhundar utan fungerar bra till den lite större vovven!


Staffordshire bullterrier 22 kg.

Det är våååååååår!

Vår i Skåne!


Photoshoot today

Idag var jag, Mr Jackson och Ninja på en reklamfotografering för ett företag. Så kul! Här kommer två "bakom kameran-bilder". När företaget skickat ut sin reklam så kan jag lägga ut de färdiga bilderna.


Färdigpackat!

Nu har jag packat ner alla saker som ska med till morgondagens uppdrag! Så nu ska jag bara montera två hundvagnar till kunder som kommer hit imorgon och shoppar loss, sen är hag, Jim och dogsen redo att gå natti natti.


Gamlemans nya åk!

Katarina S köpte en hundvagn till sin gamla jack russel som är 16 år. Nu kan även gamleman följa med på promenaderna! Bra va?! Behöver jag tillägga att både matte och vovve är nöjda?




Ninja

Då har lilla Ninja precis fått gå husesyn här och vi ska förbereda oss inför imorgon. Mina killar uppskattar verkligen hennes besök då hon precus har löpt och doftar sååå gott! Killarna har pinkeskydd och Ninja tikskydd ich jag extra koll utifall att... Men jon har löpt färdigt men man ska aldrig säga aldrig....


Rastypisk eller ej?

Jag börjar bli riktigt trött på diskussioner om hur folk avlar och om vissa chihuahuor är rastypiska eller ej. Dessa diskussioner hålls på bla chiforum.se, chihuahuaforumet på facebook, chihuahuagruppen facebook etc. Jag ska helt enkelt försöka att inte läsa dem då jag bara blir så less... Jag har inte ens orken att lägga mig i hur folk väljer att avla på vissa hundar och på vilka egenskaper de avlar på. Jag tänker att de har säkert en anledning till varför de parar två individer och de har säkert tänkt på hur dessa individer matchar varandra och vad fördelar respektive nackdelar är... Men visst finns det undantag, folk som inte tänker alls mer än på pengar och att få en söt avkomma efter sin tik/hane fastän den kanske inte borde avlas på pga diverse anledningar...Hur de väljer att para är inte min sak att lägga mig i då jag inte har med det att göra (om inte jag själv godkänt aveln då min hane är pappan till valparna).

Det jag anser är att man ska avla på sunda och friska hundar. Ingen hund är perfekt och ser ut enligt rasstandarden på alla punkter. Alla hundar måste ju ha något skönhetsfel åtminstone. Helheten och psyket är det viktigaste enligt mitt tycke.

Båda mina hundar har positiva och negativa saker enligt rasstandarden som jag inte undanhåller. Båda är fina men har sina skönhetsfel. Om jag skulle vara domare och bedöma mina hundar hade jag givit dem denna kritiken:

Mr Jackson:
Trevligt temperament, fin svansföring, fin päls, knappa vinklar bak, skjuter ut något i armbågarna, väl ansatta öron, mörka stora och välplacerade ögon, bra bröstkorg, något platt bringa, rör sig ok, korrekt bett med stora rejäla vita tänder (innan han tappade ett par...), runt fint huvud med ok nos (får enligt mitt tycke inte vara längre men är ej för lång).

Jackson ställs inte ut längre då han tappat tänder. Synd, då han var väldigt sen i utvecklingen och har kroppat på sig så fint nu när han äntligen äter som han ska! Jag hade gärna fortsatt ställa honom men varför lägga ut pengar när jag vet att han kommer bli "diskad" för sina tänder!?


Hmmm....hans nos ser ovanligt lång ut på detta foto men det var den bästa uppställningsbilden jag hittade nu så här i all hast....

Lakrits:
Maskulin hane, bra benstomme, typiskt chihuahua uttryck, välformat huvud med kort nos, välpälsad, bra vinklar fram och bak, något lång länd, bra stop, bra bröstkorg, rör sig med attityd, bra självförtroende, något stor, korrekt bett, fulltandad, fin svansföring, något ljusa ögon (som syns mer pga den mörka pälsen).

Det som står i Lakrits kritik har domare givit honom, allt förutom kommentaren om hans storlek, konstigt nog...Lakrits är stor och det är inget jag skäms för att erkänna men han är dessutom väldigt musklad. Dessutom är det inte alla av hans avkomma som blir så stora som honom fastän även tiken har varit lite åt det större hållet... Kritik som är återkommande på i princip varje utställning är: maskulin hane och bra temperament, det är kritik som jag gillar!









Såja, nu har jag lättat mitt hjärta och kan gå natti natti. =)


Zzzzzzz........

Spännande!!

På fredag ska jag, Jackson och Ninja på ett hemligt  och oväntat uppdrag! Detta ska bli så kul!! Jag säger inte vad det är ännu då jag lovat att inte avslöja något än men fyy vad roligt det ska bli! Uppdatering om detta kommer på fredag!


Jag med mina fina killar!!



Mr Jackson på Kvällspostens framsida 2011.
Ska jag, Jackson och Ninja bli kändisar....???

Lillpinglans kennel

Mirelle som har Lillpinglans kennel följer min blogg. Detta är hennes lilla gäng. Hon har fött upp Lakrits senaste kull.

Lillpinglans sida hittar du här: www.123minsida.se/lillpinglans




Överaskning i posten!

Idag kom
Mina allra första visitkort! Så bra de blev!! Jag är verkligen nöjd! Två pennor med en bild på tre olika vagnar med Shelby, Holley och Jackson i kom också samt post it-lappar och ett antackningsblock med samma bild.

Visitkorten ska jag ha i min fina hållare jag fick av Barbara i examenspresent. På visitkorthållaren står det: laugh often, dream big, reach for the stars!




Vårkänslor!

Idag kan man ana lite vår i luften! Strålande sil och vindstilla, härligt! Fåglarna har börjat kvittra med!

Jackson njöt att få springa lös idag på vår långpromenad.

Nu är det dags att nanna en stund så jag orkar två nätter på jobbet. Det är krisläge på Lunds lasarett så vi har tydligen överbeläggningar.... Jättekul med tanke på att vi redan är för få personal på natten....


Roadtrip

På måndag kl 07:15 direkt efter jag slurat jobba åker jag och killarna med Linda på en roadtrip till Mora och kennel Mini Fashion! Killarna sover över hos Linda och så kommer hon och hämtar mig utanför jobbet. Vi ska nämligen hämta hem en liten vit och svart tjej. Bilfärden ska ta ca 9 timmar och jag sover i bilen på vägen upp. Vi beräknar vara framme vid 17-tiden sen kör vi mot Jönköping och övernattar hos Lindas faster och fortsätter färden hem dagen efter.

Det ska bli så kul att få träffa Louise Östh och se alla hennes superfina hundar! Jag hade önskat att jag hade fått med mig en fin vovve hem jag med men det är det verkligen inte läge för just nu...

Tur jag är ledig hela nästa vecka för jag lär nog lida av sömnbrist när vi kommer hem...

Detta är tjejen vi ska hämta:


Agility

I lördags hämtade jag upp Nina och Holley och så körde vi tull Lomma BK där vi möttw upp Linda med Indya och Jakob med Daddy ( någon form av spaniel?). Vi tränade lite agility tillsammans. Vädret var långt ifrån det idealiska när man tränar agility men som dedikerade hundägare vu är körde vi på ändå. Vi halkade omkring bland snöslask och vattenpölar samtidigt som det regnade. Eftersom hundarna var tvungna att ha kläder på sig så körde vi med låga hinder.

Lakrits hade aldrig träffat Daddy förut så han tog sig chansen att visa sitt störiga skälliga jag men det satte Jakob snabbt stopp på... Och Lakrits betedde sig som en liten ängel sen :)

Trots att Lakrits frös på slutet ( ovanligt att han fryser) så kämpade han på bra ändå. Det gick inte så fort som jag önskat men han satte hindren i alla fall.

Holley var bäst vilket inte var oväntat och även Indya var riktigt duktig!




Nyckelringar

Inatt har jag pysslat ihop lite nyckelringar med reklam på! Dessa skall skickas med varje hundvagn och delas ut till intresserade på tex hundutställningar och hundträffar.

Tack Nina för hjälpen med bilderna!


Billigare frakt!!

Igår hörde jag med Posten vad det kostar att skicka Buggy Comfort. Det kostar 280 kr! Alltså ca 100 kr billigare än bussguds! När jag började skicka hundvagnar var bussgods billigare så därför har jag fortsatt skicka med dem men nu är det defenitivt Posten som gäller! Dessutom så kommer vagnen fram dagen efter om jag skickar den före kl 18:00.

Det känns väldigt roligt med vagnarna, de säljer bra. Vissa vagnar har jag inte ens hunnit uppdatera lagerstatusen på innan de sålt slut igen... Kul! Nu har jag dessutom bara 1 regnskydd kvar så jag måste få hem fler....hade ju tänkt att ha detta till min vagn....

Nu något helt annat:
Tack Mirelle, jag ska testa detta med morotspurén nästa gång! Jackson var lite svag den dagen men är helt återställd nu!


L har använt nosen idag

Idag la jag och Nina varsitt blodspår till Lakrits och Holley. Jag har inte tränat detta sedan början av december så mina förhoppningar på Lakrits var inte stora.

Vi har varit oroliga att Holley och Lakrits inte nosat efter blodet utan vår doft så idag testade vi det. Nina la Lakrits spår och jag la Holleys spår. Jag gick bakom Nina och vek tvärt av efter ca 50 meter, här för att se om L oxå vek av och började följa min doft och inte blodet. Men båda hundarna följde blodet! Vilken tur!

Lakrits satte igång att nosa redan utanför bilen.... Han var rätt så ivrig men sprang inte. Han har motivation! Han klatade 90 gradersvinkeln och nosade sig sen fram till klöven, gjorde en nosdutt på den och fick sen sin välfyllda KONG som belöning. Den bar han hela vägen tillbaka till bilen...

Holley spårade lite mer långsamt men något mer noggrannt. Kanske måste hon öka farten lite för att hinna inom tidsramen för anlagsprovet.

Lakrits spårar snabbare men är inte lika noggrann vilket gör att han kan sprinfa förbi en vinkel och lättare tappa spåret.... Något jag måste jobba på...

Efter detta gick vi en runda och dogsen fick springa lösa och leka. Nu är jag taggad och vill lägga spår imorgon med! Jag får se om jag hinner...

Nedan är Nina med Holley och Lakrits som är på väg upp i ett utkikstorn.




Vinterkräksjuka?

Mellan klockan 05 till 09 var jag ute med Jackson fem gånger! Stackarn har kräkt och sprutlackerat hela gräsmattan utanför....Tur är att han sa till när han måste ut så det inte kom i vår säng...Jag måste hålla koll på honom för jag har inte sett att han druckit något alls, så han inte får fel på vätskebalansen....Nu ligger han i sin lilla soffa och darrar från och till.

Jag tyckte så synd om jackson när han stod i snön och led imorse. Mitt upp i allt så fick han tasskramper och visste inte vilken tass han skulle stå på. Ja, man lider själv när de små inte mår bra.

Jag fick gå morgonpromenaden med bara en hund idag. Snacka om att det går fort att bara ha Lakrits att rasta. Ingen Mr Bromskloss  (Jackson) som saktar ner på tempot.


Jackson 5 juli 2008, på en chihuahuaträff i Stockholm.

Agnes

Så söt denna bilden är! Det är Jacksons dotter Agnes som försöker ta sig genom snön förra året! Hon är yttepytte på ca 1300 gram.

Sen en bonusbild på pappa Jackson som inte trivdes något vidare idag i snöyran....


:-(

Jag vill ha vår, NU! Detta har jag inte lust att gå ut till.....


Anmäld!

Nu är Lakrits anmäld till Ströby i Danmark den 18 mars! Det ska bli så kul! Jag har aldrig ställt ut hund i Danmark förrut. Det är den svenska domaren Magnus Hedlund (Hedfors?) som ska döma. Han har kenneln Signum. Det kommer bli en hektisk utställningshelg då jag dagen innan ska ställa både Puma och Lakrits i Malmö. Eventuellt ska jag även ta med mig Milli och ställa henne i Danmark om Linda bestämmer sig för att hon ska ställa sin amsaff i Malmö på söndagen, om inte Kakans fodervärd gör det. Annars följer Linda med mig och Nina och ställer Milli själv. Det är så kul att jag har bra kompisar som har samma intresse, att ställa ut hund, för då kan vi samåka och ha kul tillsammans! Dessutom som ställer samma ras vilket gör det hela ännu roligare!

Längatar!!!



Tvillingar?

Vi är hemma hos Nina och Patrik och har blivit bjudna på tacos och en god efterätt. Killarna är så lyckliga för att träffa Shelby.

Jackson och Shelby ser ut som tvillingar fast de är inte släkt alls....


Cookie

Häromdagen var jag hos Ina (kennel Tiny Warriors) och hälsade på hennes underbart söta nytillskott, Cookie. Hon heter Björnstigen´s Only Choclate i stamtavlan. Hennas pappa är Lakrits farfar (Massar Le Roi Le Coeur De Chokolat "Leroy"). Hon var väldigt framåt, nyfiken och med svansen på topp. Den lilla pyttesvansen gick i 190 hela tiden! Det märks vem hennes pappa är! Lakrits har samma mentalitet som både sin pappa och farfar har jag fått höra så inte konstigt att lilla Cookie är precis likadan. Det ska bli riktigt kul att få följa henne! Jag längtar redan efter att få ställa henne åt Ina....


8 veckor och hela 795 gram...

"Puggarnas" nya fräscha vagn

Dessa två mopsar har en snäll matte som köper en fin hundvagn till dem. Hanna R i Göteborg köpte en buggy comfort med lufthjul till sina pälklingar. Visst ser de ut att trivas?








Tittut!

Finbesök

Lilla Adidas var på besök hos oss förra veckan. Det är en av valparna som föddes hos oss i somras, i vårt sovrum och på min födelsedag 25 augusti. Den första kullen jag helt på egen hand var "valpmorska" till. Jag har varit med vid andra födslar tidigare men aldrig varit själv....

Se så stor han blivit! En glad kille är det. En kille som dessutom är väldigt matglad och villig att träna.


Paket från USA

Idag kom det ett paket från mamma i USA. Som vanligt fick Svarteman öppna och sakerna innuti uppskattades av både mig, Jimmy och Lakrits. Jackson försökte oxå vara med på ett hörn och öppna men var mest intresserad av att rida på Lakrita...... ;/


Tyggben i form av kycklingklubbor. Mums tyckte Svarteman som mumsade i sig sitt på tre röda...


Mitt och Jimmys favoritgodis! jag har redan mumsat i mig 1 1/2....det är som en omvänd Snickers fast utan choklad....lite svårt att förklara men gott är det!

Så här öppnade Svarteman paketet, lika ihärdigt som alltid. Klicka bara på länken:
http://s270.photobucket.com/albums/jj100/hss08112/?action=view&current=1cf8737b.mp4

Mer tasskramp....

Idag gick jag och dogsen en promenad på strax över en timme. Det var -7 till 9 grader ute. Jackson fick på sig tassalva och sina Muttluks och gick bra i dem hela promenaden! Han fick gå lös och svansen var på topp hela promenaden! han till och med sprang i sorna som en kalv på grönbete! en glad Mr J. Jag fick rätta till skorna en gång då de kasade av lite, inte helt men lite (de är lite stora, hade passat lakrits bättre i strl). Lakrits fick endast tassalva. Han brukar inte problem med tassarna men helt plötsligt fick han rejäl kramp i två tassar samtidigt! Han visste inte hur han skulle stå och trillade därför...Han skrek högt (han är rätt så "pjoskig" när han har ont) och försökte ställa sig med alla fyra tassarna på mina skor. Sen ville han upp i famnen. Stackarn!! Efter att jag blåst på tassarna och masserat dem så var han fit for fight igen! Hoppas inte detta händer fler gånger för det skär i hjärtat på en när ens pälskling lider! Sen har jag verkligen INTE lust att ta på 8 stycken skor + mina egna innan vi går ut....

Här är ett filmklipp på Mr J:
http://s270.photobucket.com/albums/jj100/hss08112/?action=view&current=410a6af6.mp4

Posh Pooches

Jag tassade in på Annas blogg och hittade lite reklam om mina vagnar! Trevligt!
Se den här: http://poshpooches.blogg.se/2012/february/posh-pooches-rekommenderar.html?_tmp=190f7ff31ef4f13d16ab067f8e5ff6a294f95bc7

Anna har hundbutiken på nätet: www.poshpooches.se där jag har handlat lite saker som ett hus från Puppy Angel, flytväst, kyldyna, halsband, regnoverall....Bra priser och service!


Denna flytväst och kyldyna från Puppy Angel har jag köpt på Posh Pooches.

Hemklickat!

Nu har jag fixat visitkort, anteckningsblock samt pennor med hundvagnsreklam på! Visitkort ska jag skicka med i alla beställningar och dela ut på utställningar mm. Det ska bli kul att få hem sakerna och se om det blev så bra som jag föreställt mig... Tyvärr var fotot för anteckningsblocket lite för litet så det blev lite vita kanter här och där men förhoppningsvis blir det bra ändå.

Denna bild finns på blocket och på pennorna:


Tack Nina för hjälpen med bilderna!

det är Shelby som sitter i buggy 5 in 1, Holley i buggy comfort och Jackson i buggy first class. Lakrits fick inte vara med för han blir bara svart svart svart....men ser ju inte vad han är för något...

Reklamen gjorde jag på www.vistaprint.se

Tasskramper

När det är -5 och kallare ute så får Jackson tasskramper. Han ser verkligen olycklig ut och hoppar omkring på tre ben. Tassarna blir ibland lite förvridna på något sätt. Detta problem har Muttluks löst! Jackson var mycket skeptisk till dem ibörjan men nu går han men dem och får inga kramper. Jag tar dock bara på dem om vi ska vara ute i mer än 20 minuter....det tar en sådan tid att först klä sig själv och sedan två hundar varav den ena ska ha på fyra stycken skor...

Se så söt han är här! Detta är från när han invigde sina Muttluks:

http://s270.photobucket.com/albums/jj100/hss08112/?action=view&current=d317481c.mp4

Helt plötsligt kan jag inte klippa in filklipp på bloggen då det inte går att högerklicka i html-fältet....vet ej varför...kanske kan ni klicka på denna länk och se?

Redan slutsåld...

Inte trodde jag att den rosa/lila/grå hundvagnen skulle bli SÅ populär!! Jag beställde endast hem två stycken av denna och de är redan slutsålda! Jag kommer att ta hem fler men vet inte när...

Om några timmar så har jag gjort allt färdigt och ni kan se bilder och information här på bloggen. Det verkar som om hundvagnarna är populära eftersom jag har aldrig någonsinn haft så många besökare och sidvisningar förrut. Jättekul tycker jag!!


Denna är reden slut i mitt lager... Hade jag vetat att så många ville ha en rosa hade jag beställt hem fler...

Smygbild...

Igår efter endast fyra timmars sömn blev jag väckt av att hundvagnarna kom! Gissa om jag var exalterad! Jag kunde inte hålla mig utan monterade tre stycken. Jag är verkligen imponerad av kvaliteten! Jag trodde att den lilla vagnen här på bilden skulle vara lite skranglig, men nej! Den och de andra är jättestabila och verkligen andas kvalitet! De är välsydda och smidiga att köra!

När jag sovit klart idag ska jag genast fortsätta montera, foto, skriva beskrivningar mm.


RSS 2.0