Whiiiii!!!!!!!!

Nu har de äntligen kommit!!! Av kartongerna att dömma är det mycket högre kvalitet än de förra vagnarna jag sålt!! Jag jobbar inatt så jag kommer tyvärr inte hinna pyssla med dessa idag utan får ta tag i detta imorgon onsdag när jag vaknat.


Dryg vecka framför mig

Denna veckan kommer att vara en dryg vecka...jag jobbar 5 utan 7 nätter....och är endast helt ledig på torsdag. Detta betyder att dogsen inte kommer att få så mycket uppmärksamhet... Det roliga är ju att det kommer en massa hundvagnar denna veckan (på tisdag eller onsdag är de beräknade att komma). Så förhoppningsvis kommer jag att börja packa upp dem och lägga ut bilder och information på onsdag kväll. Om ni ska ringa på en vagn som ni ser här på bloggen så når ni mig säkrast mellan klockan 18-20 på kvällen. Jag sover på dagen och är lite groggy när jag vaknat. jag börjar jobba kl 21. Säkrast är att mejla mig då jag ibland har tid att svara på mejl under natten då jag jobbar.... jenni.akesson@hotmail.seSöta Puma som har hittat en oxstrupe.

Anmäld!

Nu är Svarteman anmäld till Malmö Int. 17 mars! Nu hoppas jag på bättre resultat är de tre senaste utställningarna...Jag funderar på att även anmäla till en utställnimg i Danmark dagen efter...

Helgen som varit

Helgen som varit har varit en riktig hundhelg!I fredags hämtade jag lilla Puma som jag skulle ta till veterinären för att kolla sina knän. Resultatet blev nollor! Matte Ina tjöt av glädje när jag ringde och berättade resultatet! Nu ska det bli intressant och se vad det blir för söta små puppisar i framtiden efter Puma (Lilletass Rageing Rose). Efter veterinärbesöket åkte jag vidare till Torup och mötte upp Nina och en kompis till henne. Vi gick en runda i skogen på ca 7 km. Jag hade både Puma, Lakrits och Jackson med mig. Nina hade Holley och hennes kompis hade en flatte, Coco.

På fredagskvällen var jag på examensfest hos Linda som blev färdig läkare. När jag kom hem möttes jag av sex stycken glada hundar! Nina och Patrik var här med sina två hundar och Jennifer och Andreas var här med Malte. Som vanligt så var Shelby högsta hönset i hönsgården.....fastän hon vågade inte sätta Mr J på plats...


Nina med Puma i knät


Holley


Lakrits och Shelby


Malte


Shelby vilar i husses famn.


Man ser knappt skillnad på dem men Shelby är till vänster och Mr J till höger.


På lördagen åkte vi ett kompisgäng till Sösdala skroten då Jimmy mfl letade efter delar till sona amerikanska bilar. Puma fick hänga med. Drt var så jäkla kallt att vi höll på att frysa häcken av oss....Puma hade väst på sig och så lindade jag in henne i en fleecefilt, så hon satt på min arm hela tiden.

På lördagskvällen var vi bjudna hem till Diana och eftersom i princip alla som var bjudna dit har hund så var det totalt 7 stycken hundar i hennes lilla lägenhet! 5 hanar och två tikar och inget gruffande alls! Dock blev stora Nike utskälld ett par gånger i början av mina små monster men de lugnade sig sen....de ska bara visa var skåpet skall stå först...


Diana ger varje hund en skål med rester efter middagen.


Två trötta kompisar: Puma och Lakrits (som ser ut som en jättevavva men Puma väger endast 1525 gram...).


Jackson delade med sig av sin soffa som han ligger i dagligen.
Veterinärbesök

Idag har jag lilla Puma på besök. Jag ska åka till veterinären med henne för att kolla hennes knän (som man måste göra innan hunden paras). Jag är ledig och Ina sjuk så därför ställer jag upp, snäll sim jag är ;) Det var meningen att Mini oxå skulle kolla sina knän igen men hon började löpa så Ina fick avboka hennes besök.

Nu ligger Puma nybadad i mitt knä. Hon måste ju vara i sin finaste form när hon ska träffa farbror veterinär (Dragan Panic).

Puma iförd Jacksons badrock:


Malte på besök

Ikväll var Malte med ägare på besök. Killarna har träffat Malte 5-6 gånger nu och ikväll var det första gången hemma hos oss.

Lakrits och Malte var så söta när de lekte! De hade dragkamp med en leksak och Lakrits åkte som en vante i luften och kasade efter på parketten när han drog så hårt han kunde. Men tillslut blev leken lite för våldsam och herrarna kom ihop sig. Malte som är lite mesig käftade mot vilket på ett sätt var bra och Svarteman gick all in... Jag ingrep direkt och slängde Lakrits på rygg med en gång samtidigt som jag sa åt honom strängt och spände ögonen i honom. Jag släppte inte honom förrän han var helt avslappnad. Detta gjorde susen och han var snäll och undergiven Malte resten av kvällen!

Det är sällan jag skäller på mina hundar och slänger dem på rygg men jag gör det när det verkligen behövs och då har det effekt! Jag tolererar inte bråk och det får de genast veta! Lakrits ska helst inte ens få chansen att mucka med andra hanar. Detta har givit utdelning då han nu går ihop med de flesta hanar bara de först träffas på neutral mark och får lära känna varann successivt. För ett år sedan trodde jag aldrig att detta skulle fungera, att han lekte med en annan hane (förutom Mr J).

Malte och Lakrits låg till och med bredvid varandra på en bädd och tuggade ben. Lakrits delade snällt med sig av sina tuggben och sin bädd.

Normalt hade jag plockat undan alla ben och leksaker för att undvika bråk men det gick verkligen bra. Jag tog endast bort favoritleksaken (KONGen) för att undvika slagsmål... Det var mer att leken gick över styr som utlöste det lilla bråket (som endast han vara i några sekunder).

När dogsen lekt färdigt hade de spritt ut alla leksaker i hela lägenheten. Precis som små barn, haha! Mr J han låg som tjuren Ferdinand och mös i soffan....lugn som en filbunke....varför leka när man kan bli kliad?

Nedan ser ni Malte som var i sjunde himlen när han fann en oxstrupe:


En produktiv dag!

Igår var jag verkligen i farten! Först så var jag och dogsen ute och promenixade en bra stund på dagen. Det var minusgrader men strålande sol och nästan vindstilla. En riktigt härlig dag! Vi gick en runda vid Öresundsbron och stannade en stund på en strand i Bunkeflostrand. Där satt jag i solen mös och medan jag slöt ögonen och lyssnade på vågskvalpet. Underbart! Dogsen sprang omkring och lekte och hade skitkul!

På kvällen sysselsatte jag mig med att skicka in en grattishälsning, en atikel samt en annons till Chihuahuabladet som kommer ut i mars till alla medlemmar i chihuahuacirkeln. Jag pysslade även lite med bloggen/hundvagnar....

Hundvagnarna är ju beställda nu och väntas komma nästa tisdag eller onsdag. Så på torsdag kväll nästa vecka kan ni säkert vänta er att hitta alla nya fina hundvagnar här på bloggen =) Tyvärr är det min långa jobbevecka  (nattjänst) nästa vecka så torsdag är min enda lediga dag. Svarar jag inte i telefon när nu ringer så kan det vara för att jag sover/jobbar.... säkrast är att ringa mellan klockan 18-20.

Idag har jag oxå varit väldigt produktiv men inte med hundrelaterade saker....

Ikväll kommer västgötaspetsen och juniorvärldsvinnren 2011 Malte hit på besök med sin matte och husse. Det blir väl att ta sig en öl och lite grönsaker och dippa. Hundkex till killarna....


Så svårt det är att fota Svarteman.....det blir ju bara svart alltihop...


Barnviken/pisseviken....


På denna stocken satt jag medan hundarna lekte. Så mysigt det var!


Visst är jag söt i min Theo-overall??! Sitter som en smäck gör den med...


Minusgrader

Idag är det minus 3 grader ute och strålande sol! Det kalla vädret uppskattas inte av Jackson.... Idag är jag ledig så vi ska nog ta en långoromenad vid vattnet ;)


Redo!

Mr Jackson är nu redo för minusgrader!


Igår

Igår var en rolig dag! Först var jag och killarna hos Nina. Nina gick igenom alla rallylydnadsskyltar med mig. Jag har försökt tyda dem innan men inte förstått... Hon visade momenten med sina hundar och jag och Lakrits testade. Det gick väl inte så värst bra men med lite övning så....

På kvällen åkte jag hem till Ina som fixade mitt hår. Såklart var killarna med! De lekte fint med alla Inas dogs.

Nu ska jag snart ta mig en tupplur under täcket med Lilla Räv och herr Svart för jag ska jobba hela helgen ;(

Bilden nedan är på mina och Inas dogs:


vagnar och artikel

Nu går snart ögonen i kors efter att ha jobbat två nätter, nästan skrivit färdigt en artikel till Chihuahuabladet och räknat på hundvagnspriser.....Tyvärr ser det ut som att hundvagnarna kommer ligga högre i pris än de jag sålt tidigare =( Dock så verkar dessa hålla högre kvalitet! Jag har sett några av dessa vagnar i verkligheten i somras. Bara för att göra det hela spännande så kommer jag inte avslöja något om dessa vagnar förrän jag har dem hemma och har testat dem själv. Först då kommer bilder, priser och information....Maxvikt på vagnarna kommer vara mellan 8-25 kg. Nu ska jag bara diskutera priserna med mannen och höra vad han säger och tycker han som jag så beställer jag hem!


Rallylydnad imorgon

Imorgon ska jag och Lakrits få oss en privatlektion i rallylydnad av Nina =) Jag tror att detta kan vara något som passar Svarteman och mig perfekt! Nina och hennes dogs är duktiga i detta och tävlar. Shelby fick en 1:a plats på My Dog i fortsättningsklassen och Holley en 3:e plats i nybörjarklassen.

Så vi ser fram mot morgondagen!


Jag och killarna i Saxtorp

ögonlysning

Grattis till Hannele Koski med Shananna's Cross the Country "Bobbi" som ögonlystes utan anmärkning idag!! Bobbi är Lakrits pappa.


Bobbi

?!@!?#%£!?

Såg denna annons på blocket och undrar vad folk tänker med...

"Vi har en fawnfärgad chihuahua kille som vi gärna skulle vilja para innan ev kastrering. Som betalning vill vi ha en av valparna. Våran chihuahuakille är 100% renrasig med stamtavla. Vi ser gärna att tiken är av mindre ras. Vid intresse ring Stefan eller maila."


Lakrits - parning

Till er som vill låna Lakrits till parning: han kostar samma till alla som vill låna honom. Tycker ni att det är för dyrt så kan får ni helt enkelt välja en annan hane. Jag har ingen brådska med att låna ut honom.... :/


En aktiv helg

Denna helgen har verkligen varit aktiv! Jag är helt slut i benen!

Igår åkte jag och dogsen till Skryllegården och gick en mil! Jag gick i rask takt och det tog 1 timme och 45 minuter. Hundarna fick springa för att hinna med i mitt tempo! Lakrits han gick nog mer än en mil för han sprang fram och tillbaka och nosade på allt, pinkade in sitt revir och rullade sig i diverse "underbara" dofter...


Jackson i Skrylle


Lakrits sitter fot.


Efter promenaden så åkte vi och hälsade på kompisen Malte, en västgötaspets. Lakrits och Malte jagade varann som tusan och jag förstår inte hur han kan orka efter den långa promenaden men oj vilket tempo de höll!


Lakrits och Malte, två killar som tycker om att leka!Idag tog vi en sväng till Saxtorpssjöarna med min kompis Angelica och hennes labbe Tindra. Vi gick en promenix på ca två timmar. Angelica hade matsäck med sig och bjöd på äggmackor och varm choklad. Mysigt!!Lakrits och Tindra


Tinderin


Saxtorp


Nu ligger vi alla fyra i soffan och slöar efter en mycket god middag bestående av oxfilé och rotfrukter i ugnen.


Mr Jackson säger nu god natt!


Hmmmm...

Mobilbloggen fungerar inte som den ska....skrev just ett inlägg om hur duktig Lakrits är men texten kom inte med, bara bilden. Grrr... I alla fall så skrev jag att Lakrits är duktig då han väntar på tillåtelse från mig att få äta upp den mat som Jackson lämnar efter sig. Han äter inte alltid upp sin mat och då ligger Svarteman och väntar. Idag var jag i ett annat rum i ca 15 minuter och när jag kom tillbaka så låg Lakrits och stirrade stint på skålen med mat i. Han hade kunnat ta maten när jag inte var där för jag hade helt glömt bort att den stod kvar på golvet. Duktiga killen! Som belöning fick han äta upp....Detta har hänt flera gånger så jag tycker han är jätteduktig!

Min duktiga pojke!


Sol!

Idag är det strålande sol men kallt, marken är frusen. Efter att ha sovit i 12 timmar (!) så är jag taggad för att åka till skogen. Jag och killarna tänkte ta 1,2 mila rundan i Skrylle.... Tyvärr får vi åka själva då husse aldrig i sitt liv skulle gå den sträckan och ingen annan kan följa med...


Filmklipp från My Dog

Här är ett litet filmklipp på när jag ställde ut Lakrits i söndags på My Dog. Jag tyckte det såg lite snabbspolat ut...kanske blev det något fel i uppladdningen? Lakrits var så duktig och hade fin kontakt med mig och var nyfiken på domarens godis som hon höll i handen....


My Dog 2012, Gothenburg, Sweden

Lördagen:

Domare: Arne Foss, Norge
Resultat: Very good
Kritik Enbacken My-Black-Sweet: Mycket god typ, maskulin, kunde vara lite mer kompakt, maskulint huvud, kunde haft lite bättre uttryck, välkroppad, stram överlinje, bra svans, rör sig med attityd, ok fram och bak, välskött ganska bra päls, härligt temperament.

Arne Foss var mycket npogrann i sin bedömning och tittade en extra gång när han skulle välja vem som skulle bli 1,2,3 i respektive grupp. Han verkar föredra de lite större hundarna.

Det var kul att hära att Lakrits har välskött päls! Att han är maskulin, har bra temperament och rör sig med attityd verkar vara återkommande bland hans kritiker =) Det är ju tre väldigt positiva saker att få höra om sin hane!!

Söndagen:

Domare: Liz Cartledge, Storbritanien
resultat: very good
Kritik Enbacken My-Black-Sweet: 3,5 years, a little plain in head, made the most of himself standing and moving, full of confidence, good coat and condition, slightly protruding eyes, moving rather close behind.

Liz Cartledge var en trevlig domare som hade ett fint sätt mot hundarna. Hon ville få kontakt med dem och lockade dem med godis och skramlande ljud.

Vad jag undrar är vad hon menar med "plain in head"??? What?? Platt i huvudet kanske? Det är ju Lakrits inte alls! han har ett runt huvud....Jag och Lakrits (Enbacken My-Black-Sweet)

Bilder från My Dog 2012

Här kommer lite bilder från My Dog 2012. Tyvärr är det dock flest bilder på hanar...och endast bilder på långhår...så blir det när man sitter som fastnaglad av spänning i långhårsringen... På Söndagens utställning var jag så trött så jag orkade inte fota. Jag filmade Nina och hon filmade mig och Lakrits, that´s it!

Var beradda på en bildbomb för här kommer den! Hittar ni någon bild ni vill ha så är det bara att kopiera!


Amazing Tails Pathfinder "Texas" 2: placering i juniorklassen med CK! Grattis Anna och Nina!


Nina och Texas


Så söt!


En av de sötaste chikillarna på hela utställningen!


Jag vill inte herr domare!
Min fina Lakritsbit!


Lakrits med sina kralliga ben....


Fina Robin (Blomhagas Nemo)


Lakrits struntar i domaren och har bara ögon för köttbullen i min hand...


Så fiiin!
Domaren Arne Foss som dömde långhåren på lördagen
Tikar?


Texas helsyster, dock ej samma kull.


Lördagens BIR-vinnare! Amazing Tails ?


Shelby (Sannsagas Eartha Kitt) som vann rallylydnaden på lördagen med domarens ord: "Minst men bäst!". 


Nu gäller det! Vem blir BIR resp. BIM??


BIM och BIR med domaren Arne Foss från Norge.


Otroligt fina Gwen (Superlicious From The Heart?)  SÅ ska en chihuahua se ut! Hon blev BIS 1 på Stora CC 2011.


Holley kom på 3:e plats på lördagens rallylydnad! Snacka om att Nina hade en kanondag med 1:a och 3:e placering i rallylydnad samt excellent med CK i utställningsringen!! Måste erkänna att jag är liiite avis....


Amazing Tails Mini Me


Söndagens domare, Liz Cartledge från storbritanien (men pratade svenska...).


Texas igen


Enbacken My-Black-Sweet "Lakrits"

Incheckade

Nu är vi på hotellet, skönt!!
Det ligger bara ca 509 meter från mässan så det blev en liten kisserunda för Svarteman. Rummet är pyttelitet men frächt och mysigt.

Nu ska vi vila och koppla av. En välförtjänt Mariestad väntar på att bli drucken, mmmmmmm......

Scandic bjuder på en påse hundgodis med bla Frolic i och det är en gest som verkligen uppskattas!!

Resultaten från helgens utställningar kommer på söndag kväll eller måndag....Trött

Det är inte bara jag som är trött....


På väg

Nu sitter vi i bilen på väg mot Göteborg. Lakrits var den enda i familjen som var morgonpigg (som vanligt). Det är en omänsklig tid att gå upp, halv fyra. Fy vad trött jag är! Har endast sovit 4 1/2 timme.

Såklart glömde jag min stol så jag hoppas att Nina hinner "paxa" en bänk till mig.... Annars får jag sitta på framhjulet på hundvagnen...
Taggad!

Jag är taggad inför den kommande utställningshelgen! Imorgon kl 05 senast går bilen mot Götet och My Dog!!!

Jag har just gjort iordning en blandpåse godis till Svarteman med bla ost, fläskfile', köttbullar, healthy max hundgodis, torkad kyckling mm.

Jacksons resväska är packad. Han är inackorderad hos kompisarna Alex och Iris denna helgen, precis som förra året.

Nu ska jag bara packa ihop allt jag sja ha med mig imorgon.


Syverkstad

Jag har precis sytt lite PINKskydd. Killarna behövde nya fräscha och Linda behöver till sin lilla pissenisse Micro. De rutiga tyckte jag blev riktigt fräsiga! Synd bara att jag min klant sydde det till Lakrits med avigsidan ut.... Insidan av skyddet blev med rätsidan ut men utsidan som syns mest blev med avigsidan ut. Klantarsel....


Hos veterinären

Idag har jag och killarna varit hos veterinären. Vi går alltid till Erikslust veterinärklinik på Köpenhamnsvägen i Malmö.

Vi gick hemmifrån hela vägen dit! I väldigt rask takt tog det på pricken en timme att gå. Dogsen sprang för att hänga med i mitt tempo.

Idag var det nämligen dags för de årliga vaccinationerna samt rabiessprutan. Lakrits har fått pass idag och Jackson har "fyllt på sitt pass". Från och med detta året behöver man inte ta blodprovet vilket betyder att du kan resa utomlands med hunden tidigast 21 dagar efter att hunden fått sprutan. Innan behövde man vänta i 120 dagar efter sprutan givits, så detta är ju himmla förnämligt och dessutom ca 1100 kr billigare! Men jag blev ändå ruinerad på detta vet.besök....jag fick en burk Hills-mat gratis, mängdrabatt tack så mycket!!

Sen har dogsen fått tänderna skrapade/borstade och klorna klippta! Fast det gjorde jag själv. Fasiken vad mina hundar har det bra....


Hundtrappan

Hundtrappan som vi köpte i USA har verkligen kommit till användning! Nu kan Jackson själv gå upp i soffan och slipper stå nedanför och skraffsa på oss:) Till natten flyttas den till sängen så båda killarna kan gå upp och ner som de vill.

Den passar bra i höjd till soffan men skulle behöva ett extra trappsteg för sängen. Men det fungerar ändå bra. På bilden vid sängen så ser sängen dock högre ut än vad den är....

Den är lätt, väger nästan ingenting och lätt att montera ihop! Den håller endast i vikt för små hundar.

I maj åker vi till USA igen så hittar jag fler hundtrappor så köper jag och tar hem ett par och skeppar den i bilen/bilarna vi köper.


Födelsedagsmiddag

Nu äts det födelsedagsmiddag. På menyn står det hundtårta gjord på ost, amerikansk lax, gräddleverpastej och healthy max hundben. Det hela serveras på finaste brickan. Kittlar dödsskönt i kistan!

Grattis på 5 års dagen min pälskling, Mr Jackson! Jackson -Chi Dogomania född 2007-01-02


Nyår

Jimmy firade ju nyår med dogsen och jag jobbade. Han rapporterade att allt gick lugnt till och dogsen brydde sig inte nämnvärt om raketerna. Jackson ville till och med hänga med de andra på festen ut på balkongen när det började smälla! Sötlöken då! Lakrits låg i soffan med husse och mös under tolvslaget.

Imorgon 2 januari fyller min lilla räv 5 år! Som tiden har gått fort! Jag kan inte fatta att Jackson redan är "så gammal". Hoppas att han finns med oss i många många år till! Vi ska fira honom med leverpastej som vanligt.


Happy birtday Mr Jackson!!

Gott nytt år!

Jimmy är med dogsen på trerätters middag hos kompisar och jag firar på jobbet ;( Ortopeden bjöd på god mat i alla fall!


RSS 2.0