Camilla N

Camilla har nu köpt två vagnar av mig. Nu får hon plats med hela flocken på två tibbar och tre chihuahuor! På  bilden vagn nr 2 sitter alla tillsammans.


vagn nr 2


vagn nr 1


Magen

Nu är vi i vecka 24 och är lite mer än halvvägs ;) jackson låg och mös härom dagen på min mage när Lilleman sparkade. Jackson kom snabbt på fötter och stirrade frågande på min mage. Det var kul att se!


Hemma igen!

Igår morse kom jag och killarna tillbaka till Malmö igen. Vi tog nattåget hem. Till skillnad från uppresan så var det svinkallt i tågvagnen. Hundarna låg tätt tätt ihop hela natten för att hålla värmen och jag tog på mig extra kläder. Resan gick trots kylan bra. Vi delade cupe' med en jättevovve. Killarna skällde ut henne i början men sen var det tyst. De skötte sig exemplariskt!

Vi kom hem till den nya lägenheten. Jimmy flyttade hela bohaget under helgen, så duktig! Killarna var lite konfunderade men sprang kring sim vildar och nosade på allt. Nu har de gott om plats att springa och leka på. Efter första natten för oss i vår nya lya kan jag konstatera att killarna stormtrivs! På promenaderna drar de dock fortfarande mot vårt gamla hus men de vänjer sig nog snart.

Nedan är maskrosspridaren Lakrits:


Sotis

Pappas nya vovve heter Sotis och är 11 veckor. Han fungerar bra ihop med mina killar. Jackson är gammelfarfar själv och tycker alla valpar är äckliga så han håller sig helst ifrån Sotis.


Mr J hittade en brud...

Mr J hittade en tjej idag på utställningen. De var så söta tillsammans! De lekte fint i gräset.

image description
Mr J och snygga tjejen

image description
Pappa och Jackson

image description
älsklingen

Vallentuna

Det gick ju sådär idag...Lakrits fick very good. Första gången som en domare säger att han tycker att Lakrits är för stor. Men jag, pappa, Jackson och Lakrits hade en trevlig dag tillsammans, vädret var hyffsat och jag träffade trevliga chihuahuautställare så jag är nöjd med dagen ändå. Vi gick när bedömningen i öppenklass hanar var avslutad. Vi orkade inte stå eftersom vi glömt stolarna hemma....Vi passade på att shoppa lite hundsaker och sen körde vi hem. Solen sken då så vi åkte nercabbat och som jag njöt av vinden i håret och solen i ansiktet!

Här är lite bilder från dagen. Tyvärr inte så många då batteriet i kameran nästan var slut så jag fick lov att hushålla, ville ju hinna få bilder på mig och Svarteman innan batteriet dog...


Den röda hanen till höger blev kom på 3:e plats i öppenklassen. Han var så otroligt söt! Som en liten räv! Synd att jag inte fick ett bättre foto på honom... För övrigt är det jag och Svarteman på mitten av bilden...


Lakrits skötte sig fint framför domaren men kvarkade tyvärr mycket när han gick i ringen :/ Han kvarkar ofta när han blir upprymd, vilket han blev av köttbullen i min hand...


Någon har ätit för mycket, eller?? En älskling i magen och en på bordet....


Lakrits stod snällt och stilla när domaren "gick igenom" honom.





Lillans supersöta hane (den på bordet) blev BIM valp. Väl förtjänt!



På väg!

Nu är vi på väg mot Stockholm!!
Måste säga att buggy 5 in 1 är super att ha på resan/tåget! Båda killarna får plats att ligga i den och den är lätt att fälla ihop och lägga på hatthyllan! Så denna vagn är en "keeper".


Usch!

Titta vad jag hittade på Lakrits när jag skulle torka honom efter badet! En jättestor fästing!!! Stor som en ärta och helt sprängfylld!! Fy fan vad äckligt!!! Det är den första sedan jag började ge dem Fixodida för två månader sedan....

Mamma har köpt ett litet rött hjärta med ultraljud till sin vovve, som ska ta bort fästingar. Någon som testat dessa och kan ge sin åsikt?



Fel?

Fick precis läsa ett mejl ang att folk klagat på min artikel om MH i Chihuahuabladet. Att det fanns felaktiga uppgifter. Det var ju inte så kul att höra.... Jag undrar bara vad det var för felaktiga uppgifter? Det ska bli intressant att höra. En stor del av artikeln var kopierad från SKK. Jag återkommer om vad som var fel när jag fått reda på det. Man är ju inte mer än människa så visst kan det bli fel ibland.


Sista natten

Detta var sista natten för mig i denna lägenheten för sen flyttar vi!! Jag jobbar nu två nätter, går av fredag morgon och fredag eftermiddag tar jag och dogsen tåget till El Stockholmo för att träffa pappa och ställa ut Svarteman. På söndag går flyttlasset till huset framför. Längtar! Otroligt bra planerat så slipper jag själva flytten då jag är i Stockholm...

Jag har packat massor i hundvagnskartonger. Helt perfekt! De är lätta att bära eftersom de har bärhandtag på långsidan.

Tyvärr kommer inte lilla Puma med oss till Stockholm för damen behsgade börja löpa precis och är nu hos sin pojkvän....Hon lyckades verkligen pricka in höglöp precis till utställningen....

Denna tågresan får killarna inviga en ny hundvagn. Jag tyckte att den var perfekt för tåget. En buggy 5in1. Lätt och smidig och vagnchassit fälls lätt ihop och läggs på hatthyllan!

De fick provåka igår alla tre, dock var det trångt med tre vovvar.... Men en 5-6 kilos hund passar bra i eller två små chihuahuor som mina.


Sol i parken

Jag och dogsen är just hemkomna från parken. Där har vi legat och lapat sol i några timmar. Vi satt i gräset intill den lilla bäcken. Lakritd gick självmant i vattnet då och då för att svalka sig. Han såg väldigt nöjd ut när han stod med vatten upp till magen. Jackson låg på min mage och solade tills han nästan fick solsting. Jackie, hon bara låg och njöt i skuggan av min brassestol.

Nu avnjuter jag en gid västerbottenpaj till lunch. Ikväll blir det en cykeltur till Kajutan för att träffa vänner och hundkompisar. Lakrits lär nog springa hela vägen dit.


Stockholm Int Dog Show

På lördag gäller det! Då är det jag och Svarteman som kammar hem vinsten (eller ej....).

Kul att se att det "endast" är 49 anmälda långhår, det var fantamej länge sedan jag ställde och det var så få anmälda. Det bringar ju lite hopp i alla fall....

Bedömningen i ring 18 för Mikael Nilsson börjar kl 11:00 = sovmorgon!!!




Inackorderad

Åkesson Zoo har inackorderad vovve igen! Igår åkte Indya hem och idag är mammas vovve Jackie här. Jag hämtade henne på väg hem från jobb. Hon stannar till onsdag.

På fredag kanske Puma kommer beroende på vilken dag i löpet hon är. Hon ska med till Stockholm i helgen och ställas ut. Så Åkesson Zoo har ständigt gäster :)


Grillning

Vi hann med en grillning i parken där vi bor. Här sitter vi med kompisar, barn och hundar. Lakrits gör sitt bästa för att charma till sig en munsbit. Solen skiner och det är vasaarmt! Härligt, men snart är det dags för mig att återgå till helgens sista nattjänstgöring.

Indya ligger precis vid maten men snor inte något. Hon är verkligen en fantastisk hund. Sköter sig ständigt, är lugn och lydig! Tyvärr ska hon med mig till Lund där matte hämtar upp henne ;(




Susanne L

Susanne L i Helsingborg köpte en buggy first class till sina coola yorkies Tyson och Spike. Nu ska de göra gatorna osäkra på semestern utomlands ;)


Jobb

Jag jobbar hela helgen. Så typiskt att det är fint väder och varmt nu när hag jobbar och sover bort dagarna.... När jag var ledig i 10 dagar var det inte så bra väder....grrrr.

Jimmy skickar bilder till mig och visar hur mysigt han och vovvarna har det. Gissa om jag längtade hem till vår mysiga säng när han skickade bilden på tre nanniga vovvar!


En produktiv morgon!

Idag har jag varit produktiv! Först skickade jag in en massa bilder till Chihuahucirkelns fototävling. De ska göra en kalender till nästa år med fina bilder på chihuahuor. såklart vill jag att mina små godingar ska få vara med!

Sen fick jag en idé till en artikel till Chihuahubladet så den skrev jag och skickade in. Den handlar om Chihuahuor på sjön. Såklart skickade jag med bilder på Jackson och Lakrits från när vi seglat. Tyvärr var sista inlämningsdatum 1 maj....men man vet aldrig, knske kommer den med i nästa nummer ändå eller så får jag vänta tills den kommer ut i höst. CB kommer ut 4 gånger om året.

En av bilderna jag skickade in med artikeln:

Killarna myser tillsammans på båten.


God morgon!

Inatt har det trängts två personer, två chihuahuor och en pit bull i vår säng. Finns det hjärterum så finns det stjärterum....

Nu njuter vi av en härlig morgonpromenix i vårvädret. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Detta är totala motsatsen från igårkväll då Jimmy, jag, mamma och dogsen tog oss en längre promenix längs med Sibbarp och Limhamn C. Då höll vi på att både blåsa bort och frysa ihjäl....


En mysig dag!

Vilken mysig dag vi hade tillsammans idag i Köpenhamn! Vi tittade lite på planen spm landade på Kastrup och Jimmy fotade dem. Det bekom inte Jackson det minsta att vi stod precis under några plan när de var på väg att landa bara en bit bakom oss! Han är verkligen inte en räddhare inte!

Sen körde vi in till Ströget och tittade i butiker och tog en öl på en uteservering. Så mysigt! Mr J hade full koll från sin väska, på alla förbipasserande. Han skällde ut alla hundar som inte såg ut att vara chihuahuor....fast det passerade inte så många hundar och han skötte sig verkligen bra hela dagen.

Vi smugglade sedan in honom i din väska på Illum. Där i la han sig tryggt för att sova.


Mot Köbenhavn!

Nu är vi på väg till Danmark för en dagsutflyckt. Mr J är med oss men Svarteman fick vara hemma då han var kass i kistan i morse. Inte konstigt då han mumsade i sig både sitt eget och Jacksons gristryne....


Ett besök hos Diva

I söndags var jag och killarna och hälsade på Lakrits dotter Diva. Hon bor i Staffanstorp med husse och matte. Vi bjöds på god fika. Dogsen lekte i trädgården och hade verkligen skitkul! Som de sprang! Diva låter precis likadant som sin far när hon springer: ett andetag per steg ungefär...Ibland var det svårt att se vem som var vem av Lakrits och Diva, när de for omkring.

Jag höll en snabblektion i  utställning och visade matte Sabine hur man ska ställa upp sin hund på bordet framför utställningsdomaren. Förhoppningsvis blir det officiell debut för Diva i september på Sofiero (Helsingborg). Innan dess rekommenderar jag några inoffare så hon är van vid miljön vid en utställning. Alla inofficiella utställningar hittar man på www.rytterling.se 

Jag tog mig en snabbkoll i Divas mun och fick med glädje se att hon har ett perfekt bett! 6+6 saxbett med stora vita tänder. Hon har dessutom helt stängd fontanell.


Ska vi leka Jackson?


Full rulle...


Lakritsbiten



Ett stycke hundhuvud


Jag visar på Lakrits hur man ska stå på bordet. Han står inte perfekt men i alla fall still....


Divas tur, bra för att vara första gången!


Herr Räv


Nu tar jag dig brorsan!




Far och dotter


Nu leker vi!!!!




Någon kommer, bäst att skälla!


Hittat något som luktar gott, pappa?


Diplom

Idag kom Lakrits diplom för godkänd i anlagsklass i viltspårsprov. Domare Ingela Nilsson.

Provförloppet beskrevs som: "Ett mycket trevligt ekipage som gör ett bra arbete i spåret i ett utmärkt tempo. Ringar i ett par vinklar annars allt mycket bra."

Stolt matte till en fin hund är jag!


Galna vovvar

Jag badade dogsen förra veckan och jäklar vad de blev tokiga efter det! Hade det varit stora hundar hade de väl rivit min lilla lägenhet....Kul hade de i alla fall! Se själva:


Kajutan

Ikväll spände Jimmy på sig rullorna och hag hoppade upp på min nyrenoverade cykel (Jimmys förtjänst) och så tog vi dogsen med oss till resturang Kajutan. Där träffade vi två kompisar och hundarna Hasse o Ville. Lakris sprang bredvid husse hela vägen och Jackson satt i cykelkorgen. På vägen hem fich Jackson springa lös bredvid cykeln. Nu ligger dogsen utmattade i soffan...




Ystad cruising

Vi är nu på väg till en stor årlig bilträff i Ystad. Jimmys bror med dotter och sambo är med. Amerikanska bilar, pick nick och en hel del roliga orginal att titta på. Såklart är dogsen med!



Söt?

Är jag inte galet söt??!


Leverans!

Det är perfekt att ha en pick up när man ska hämta lite hundvagnar på posten!


Barnvagn

Nu när jag är igång med babyprylar så har vi införskaffat oss en barnvagn med. Fast det hade ju gått bra med en hundvagn med ;) haha, men hur hade det sett ut? Jag var ju tvungen att provköra den och varför inte med dogsen i? De verkade trivas där i i h Jackie la sig till rätta och nannade en stund.


Bärsele

Jag har inhandlat bebisen ett bärsele. För att försöka mig förstå hur det skall användas så fick Lakrits vara försökskanin.... Han satt så fint och stilla och verkade faktiskt trivas!


Bäst i test!

Lakrits nya flytväst har vistat sig vara bäst i test enligt tidningen Hundsport! Kul, då har jag gjort ett bra köp! Kanske får han inviga den när vi åker upp till Stockholm 25 maj för att träffa min pappa, gå på hundutställning och ev ta en dag på sjön.

Flytvästen kostade 399 kr och finns i orange, rosa, gul och grön (?). Finns i storlekarna XS-XXL Det jag tycker är bra med den är att den har reflexer, ett brett band under magen och ett stadigt handtag på ryggen.



image description




Hårfix

Igårkväll var jag och dogsen hos Ina och snackade hund, grillade och sp fick jag mitt hår slingat och klippt. Ina har skött mitt hår de senaste tre åren, minst...

Jackie (mammas vovve) var med och hon blev totalt utskälld sv Inas sex chihuahuor! Snacka om att vavvor är rasister! Jackie tog det med ronoch brydde sig inte så mycket.

Ina bjöd dogsen på ölkorv för hundar och snacka om att hon blev populär!

Den senaste förmågan i hennes flock är Cookie, Björnstigens Only Chokolade. Hennes pappa är Lakrits farfar. Det märks att de är släkt! Svansen på topp och en underbar mentalitet! Inte rädd för något och väldigt social.


Leo

Idag har vi hälsat på Hammarbäckens Mio Min Mio "Leo". Det var länge sedan vi sågs, hag tror han var valp/unghund sist.... Lakrits skulle som vanligt försöka sätta honom på plats :/


BIS-vinnaren

Ett stort grattis till BIS-vinnaren på Chihuahuaspecialen i Lidköping 5 maj, Panchos Dancing Queen "Rosen". Hoppas du och matte kommer ha glädje av er nya InnoPet buggy first class hundvagn (donerad av mig)!

Tack Louise Östh för bilden!


Ny vovve i familjen!

Pappa med fru har skaffat hund. Jag trodde aldrig att de skulle komma till skott men idag gjorde de det. Vi välkomnar lilla Sotis och lnskar dem lycka till med lurventussen! Han är en blandras mellan dvärgsnauzer och jack russel.



???!!**#!?

Hur kan man glömma att man bundit fast sin hund i sin bil och sen bara köra?!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/slapade-hund-till-dods


Jackie and Jackson

Jackson är hos "momo" denna helgen. Jag ska möta upp dem på centralen nu efter jobb när jag slutar 07:15 och ta med både Jackson och Jackie hem. Jackie ska vara hos oss till på onsdag. Konstigt har det känts att bara ha en hund hemma....men skönt ändå att få ge Lakrits lite extra mys och kel. Vi brukar ha lånehundar hemma och nu är det Jackie ett par dagar sen Indya nästa vecka och veckan efter är det lilla Puma. Åkesson Zoo står alltid redo för att ackordera in hundvänner =)


Två nyvakna vovvar: Mr J och Jackie



Förresten! Jag är såååååå nyfiken på att få se bilder från stora cc! Någon som vill mejla mig några? Gärna en bild på vovven Panchos Dancing Queen "Rosen" som blev BIS. Hoppas att någon vänlig själ har tagit foto på henne och ägare/handler med sin fina BIS-vinst (en InnoPet hundvagn donerad av mig!) Har Du bilder så mejla gärna mig dem så lägger jag upp dem här! [email protected]

En mysig torsdag

Vilken mysig torsdag vi hade i södra Skåne! Det känns lite konstigt att vi i Malmö kunde ha shorts och de i Norrland fick snö...och så är det samma land!

Jag började dagen med att åka in till stan för att shoppa lite (bla babykläder). Mr Jackson fick hänga med och han var så glad för att följa med så han skuttade som en kalv på grönbete ända till bussen!

När jag skulle betala i butiken Zara så tjöt kassörskan av förtjusning när hon såg Jacksons lilla rävhuvud sticka upp ur väskan. Där satt han och mös och verkade trivas väldigt bra!

Vi mötte upp mamma och hennes vovve Jackie och tog oss en kulglass. Vi satt på trapporna till kanalen och mumsade i oss glassen. Det var så varmt att jag nästan smälte bort. Jackson som inte tappat all vinterpäls än blev oxå för varm och letade upp den enda platsen där det fanns skugga: tätt intill en stolpe som man föröjer båtar i. Där låg han som en liten herreman och hade full koll på alla som satt på trappan!



Senare på eftermiddagen packade jag kylväskan och så gick jag och Jimmy med dogsen till bänken vid stenarna vid öresundsbron. Det var strålande sol och ingen vind alls. Där satt vi en bra stund och bara mös, J drack en öl och jag en cola och så mumsade vi i oss smörgåsarna. När vi kom hem igen satte vi oss i solen på balkongen. Lakrits var sååå varm så han placerade sig uppe på bordet i solen på sin kalla kylmatta från Puppy Angel. Där somnade han en stund innan det var dags för tjänstgöring som "Hammars Parks vaktmästare" igen....(han har stenkoll på alla vovvar som går nere på gatan....).


Vår utsikt från bänken.


Jimmy med Lakrits (tur tungan hänger ut för då ser man i alla fall vad som är fram och bak på honom...)


Jag och Jimmy



Zzzzzzz.....

Praktisk vattenskål

Jag införskaffade mig en praktisk vatten/matskål inför sommaren. Inköpt på Vacker Tass, 85 kr.
Den är i gummi och blir helt platt när man fäller ihop den. Jag har alltid en flaska vatten med mig på sommaren så nu kan jag och dogsen dela flaska för skålen får lätt ålats i handväskan. Nu slipper jag ha två flaskor med mig...

Jag köpte även Fixodida (299 kr), ett pulver man lägger i maten. Detta ska förebygga fästingar och på mina killar fungerar det bra men tar ca 2 veckor innan det ger full effekt tycker jag. Jag använde detta förra sommaren med. En burk räcker för en sommar till två chihuahuor. Det är helt naturligt utan några konstiga tillsatser i och dessutom billigare än att ge nervgiftet Frontline (som ändå inte fungerar så värst bra på mina killar då de badar mycket på sommaren...).


Skålen i gummi.


Skålen ihopfälld.


Lycka till!

Ett stort lycka till önskar jag er alla som skall ställa på chihuahuaspecialen 5 maj i Lidköping! Det ska bli kul att se vem som vinner min hundvagn =)


Fiffigt

Titta vad jag hittade på Vacker Tass idag. En fläckt som man sätter på transportburen. Perfekt när det är sommar och varmt! Dock så ser hunden/katten knappt ut om fläckten sitter på en såhär liten bur....men jag tyckte den verkade fiffinurlig ändå!


Flocken skall utökas!

Idag har jag ett glädjande besked om att den Åkessonska flocken kommer att utökas med en människovalp! Det blir en pojke som beräknas födas 25 september. Vi var på rutinultraljud idag och fick se vår lilla påg och allt var bra med honom. Han sprattlade som bara den!

Svärfar har varit lite orolig för hur dogsen kommer att reagera på barnet men vi tror att det kommer gå hur bra som helst! Killarna älskar barn och har aldrig visat agg mot någon. De ska få vara med från början, få åka i vagnen mm så jag tvivlar inte alls! Mammas tax bet mig över ansiktet när jag var ca 6 månader och det var helt oprovocerat men Agda var 12 år och van att alltid få stå i centrum. Killarna är ju yngre och vana att träffa andra barn och de har rätt stort tålamod med dem när de blir hårdhänta.

Här ser ni vårt lilla underverk:


Mobilbloggen strular

Jag blir tokig! Jag har nu i över ett dygn försökt att göra inlägg men det bara strular. Eftersom jag inte varit hemma så mkt så har jag inte tid att sitta framför datorn och därför är det ju bra med mobilbloggen (när den fungerar...). visst är det frustrerande när det inte fungerar!? Jag som gjorde ett så fint inlägg på Valborg men det vill helt enkelt inte laddas upp....grrr.

Jag och killarna hade en härlig Valborg då vi var ute i flera timmar och bara njöt av vårsolen. Vi satt på en bänk i solen längs med vattnet vid Öresundsbron. Det finns nämligen två soffor vid stenarna längs med vattnet. Dessa soffor måste man klättra ner en bit på stenarna för att komma åt. Jag tänkte att jag och Jimmy ska promenera dit en solig dag med dogsen och ha med lite picknick. Sååå mysigt! Det kan jag verkligen rekomndera!
 Efter detta så fick killarna göra något som de älskar: rulla sig i tång. Som de njöt! Luktade pekka efteråt men att se dem ha skoj är det väl värt...

Vi avnjöt även årets första mjukglass tillsammans med husse och "farfar". Jag tog lakritsströssel på min och det tyckte Svarteman om. Han satt uppe på bordet och tiggde... Jäkla gottegrisvovve!

image description
Såååå härligt tycker Svarteman!


Det gäller att gnugga in tången ordentligt så man verkligen luktar pekka efteråt!


image description
En varm Lakritsbit med "farfar" i vårsolen.


Mums med mjukglass!



Varm?


Mr J på soffan ute på stenarna. Han njöt verkligen av solen!





RSS 2.0