Mot Köbenhavn!

Nu är vi på väg till Danmark för en dagsutflyckt. Mr J är med oss men Svarteman fick vara hemma då han var kass i kistan i morse. Inte konstigt då han mumsade i sig både sitt eget och Jacksons gristryne....


Kommentarer
Postat av: Lena

Pratade precis med min vet och hon avrådde från att åka till DK med hund framförallt Köpenhamn pga Leptospiros. De har ganska mycket i omgångar och till och med människor har avlidit. Är dina vacc mot det. Mina är ändå avrådde hon. Tänkte bara berätta om du kanske inte visste det. Jag trodde aldrig att det var problem att ta med killarna till DK. Fick reda på det i veckan.

Kram

Lena

Pussa killarna från oss

2012-05-15 @ 20:21:21
Postat av: Jenni

Lena: Det hade jag ingen aning om. vet faktiskt inte vad det är för något? De har de vanliga årliga vaccinationerna (rabies, valpsjuka, kennelhosta...).

Vet du hur detta yttrar sig?

Jackson satt mest i sin väska när vi var där då det var rätt så mkt folk på Ströget men har gick ju lite förstås....

Det är ju många danskar som kommer hit och ställer ut sina hundar och svenskar som åker till DK och ställer ut (även jag).



/Jenni

2012-05-15 @ 22:10:01
Postat av: Lena

Det är en bakterie som utsöndras med urin. Den är inte så vanlig i norden men enligt min vet har DK haft bekymmer till och från och mest i köpenhamn. Man vacc 2 x per år, tidigare en gång men nya riktlinjerna är 2 eftersom vacc har bäst efter de 3 första månaderna.

För vi hade tänkt göra lite dagsutflykter i sommar och då bla Köpenhamn det pratade jag helt allmänt med vet om men då sa hon detta så nu får killarna stanna hemma.



Kopierat

Sjukdomen kan ha ett mycket dramatiskt förlopp med plötslig död utan föregående symtom men vanligare är att hunden inledningsvis blir trött, får feber, blodbrist (anemi) och förhöjt antal vita blodkroppar (leukocytos). Ibland ses blödningar i hud och slemhinnor som en följd av inflammation i blodkärlen (vaskulit). Blir blödningarna omfattande ses näsblod, blodig avföring och blodiga kräkningar.



Vid leverinfektion (hepatit) ses buksmärtor och gulsot (ikterus) medan infektion i njurarna (akut nefrit) medför buksmärtor, blod i urinen och nedsatt eller upphörd urinproduktion.



Ibland ses lunginflammation (pneumoni), ögoninflammation (uveit) och/eller aborter.



Om hunden överlever den akuta fasen eller drabbas av mildare infektion så ses typiskt en kronisk njurinflammation (kronisk nefrit) med ökad törst och ökad urinutsöndring (kissar oftare) som typiska symtom.

2012-05-16 @ 05:44:08
Postat av: Isacs Mamma

Hoppas du får en fin start på denna dag !



Kram!

2012-05-16 @ 07:43:34
URL: http://isacsmamma.blogg.se/
Postat av: Maja

Ha det så kul!

2012-05-16 @ 09:08:03
URL: http://majasochfeliciasliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0