Oj då!

Inte visste jag att så många hundar reagerat på Scalibor! Hade jag vetat det hade jag inte köpt det men detta var sista utvägen då jag inte tyckt att något annat fungerat riktigt bra mot de elaka fästingarna.
 
Killarna har haft det på sig i nästan två dygn nu och ingen reaktion än. Tyckte att Lakrits kliade sig igår men han har slutat med det. Efter hur lång tid reagerade era hundar?
 
Jag frågade en av mina kompisar som har ett sådant halsband (trodde jag) men hon hade tydligen ett annat märke som även det var köpt på Apoteket. Hon kom inte ihåg vad det heter. Vet ni? Det fungerar bra för henne.
 
För några år sedan köpte jag ett liknande fästinghalsband i USA. När jag besökte veterinären där för att avmaska Jackson innan flygresan hem sa hon att det halsbandet var jättefarligt för små hundar. Om hunden skulle bada med det så släpper det allt giftet på en gång och hunden kan bli dödssjuk och det var ju även skadligt för fiskarna. Huuuu. Jag tog av halsbandet på direkten! Det var dock inte Scalibor men jag kan inte minnas vad den verksamma substansen var....dessutom sa veterinären att de inte fungerar så bra längre då fästingarna/lopporna i Kalifornien har blivit nästan immuna mot just den typen av halsband??

Kommentarer
Postat av: Johanna Haggård

Jag använder tic-clip som man kan köpa i djurbutik. brickan räcker i 2år och kostar 399 kr. mina små hundar ( chihuahua och Papillon) dom har använt den sen den kom ut i handeln. mina har inte fått någon fästing alls under alla dessa år. dom kan bada med den och din son eller ni behöver inte vara oroliga att få i er någon medel av den. Mvh Johanna

Svar: Är det de som ser ut som små "kreditkort" som man fäster i halsbandet? Det låter ju perfekt!/J
Dogomania

2013-05-09 @ 18:41:23
Postat av: Sandra + dogsen

Vi tänkte faktiskt ta och testa bärnstenshalsband här hemma det här året :) Det finns ju olika giftfria alternativ, men kommer inte exakt ihåg vad de heter nu.

Svar: Bärnstenshalsbanden har jag hört att de fungerar mycket bättre på korthåriga hundar, varför jag inte har det till mina. Men fungerar inte Scalibor nu så köper jag kanske bärnsten. Låt mig gärna veta hur det fungerar med dina hundar!/J
Dogomania

2013-05-09 @ 19:51:41
URL: http://hundkojans.blogg.se
Postat av: Sandra + dogsen

Har hört att de gjort en ny till långhåriga, köpte det nu till min blandras, sen fungerar det ju tyvärr inte till alla, men jag hoppas det funkar på min :) http://www.elvingsson.com/fastinghalsband?product_id=642 och det ska jag absolut göra ^^

Svar: Tack! Fungerar inte Scalibor i sommar pga att de reagerar på dem så ska jag köpa detta. Tack för tipset!/j
Dogomania

2013-05-10 @ 16:31:58
URL: http://hundkojans.blogg.se
Postat av: Sandra + dogsen

Så lite så :)

2013-05-10 @ 16:42:10
URL: http://hundkojans.blogg.se
Postat av: Johanna Haggård

Ja det stämmer. har mailat bild på den till dig.

Svar: har inte fått ngn bild=( [email protected]
Dogomania

2013-05-10 @ 17:03:17
Postat av: Bibi

Du vet väl att man kan få utskrivet av veterinär fäsingmedel för hundar upp till 4 kilo fattar inte att det inte finns receptfritt....har det nu och han fick ingen reaktion alls..

Svar: hade jag ingen aning om! tack för tipset!/J
Dogomania

2013-05-13 @ 12:13:00
Postat av: Johanna Haggård

Har skickat igen!

2013-05-14 @ 07:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0