Valborg

Tråkigt men sant så har jag tenta om en vecka så min valborg har inte varit så himla kul....pluggat och städat. Men jag gjorde ett avbrott i pluggandet och åkte till Hyllie och tittade på brasan med Jackson. Han var uppklädd i NY tröja kvällen till ära (som komiskt nog är inköpt i Los Angeles...). Fick många kommentarer. De tyckte Jackson var såå söt och stilig i sin tröja!

Härligt med sång och doften av brasan! Väckte minnen från min bardom.
Testat vagnen

Idag tog jag på mig inlinesen och tog med killarna till min klasskamrat för att skriva vårt projektarbete. Eftersom jag hade både dator och böcker med mig samt två hundar tog jag vagnen. Lakrits fick springa brevid och Jackson fick åka. Det tog ca 30 min innan vi var framme och Lakrits sprang hela vägen! På vägen hem var det Jacksons tur att springa men han ville inte så långt. Kanske var han trött efter gårdagen...

Visst kan det se knäppt ut med hundar i vagn men så praktiskt det är! All packning på vagnen och bara att köra! Efterson jag inte vågar ha två hundar springandes vid sidan så får alltid en sitta i vagnen.

Såg på Discovery medans jag åt lunch. Då såg jag en man med en chihuahua i en likadan rosa stroller som jag säljer! Häftigt!

Min nya heavy duty pet stroller funkar perfekt att åka inlines med! Vi kom upp i rätt så snabb fart jag och Lakrits...dock inte när jag filmade eftersom jag var tvungen att koncentrera mig på mobilen....


Trötta killar

Nu har jag två helt utslagna chikillar brevid mig! Hela familjen har nämligen åkt inlines ikväll! Lakrits sprang på bra hela turen men Jackson som inte är lika van att springa, lyckades vi verkligen trötta ut! Han fick snålskjus på husses arm sista biten hem....Nu ligger de tätt på varandra i sin nya hundvagn och sover. Så sött! Jackson agerar huvudkudde som vanligt åt Lakrits.

Läste på Chiforum att ytterligare tre vavvor gjort MH! Så kul! Snart kan kanske rasen få ett medelsnitt....De duktiga vavvorna var Micro, Lime och Gaston. Alla tre var helt skottsäkra, precis som Lakrits var på sitt MH.
Måste skryta lite och berömma min duktiga kille som genomförde sitt MH i ca 30 cm snö och 10 minusgrader! Och det helt utan täcke på sig....Något Jackson aldrig klarat.....den lilla frysharen!

Chi-träff på lördag!

På lördag är det vavvaträff hos mig. Då kommer Yvonne (Hammarbäckens kennel), Nina (Amqu´s kennel) och Lena hit med Zimba och Banzi hit. Vi ska fika och låta alla vovvar leka och ha roligt! Det lär bli ca 10 chihuahuor här! jag hoppas på fint väder så vi kan sitta på balkongen!


Lakrits kull nr 2 med mamma Kelshy. Valparna är 2 veckor på bilden.


hundvagnar/beställning

Är du intresserad av en hundvagn, vilken som helst, bara mejla mig på jenni_ekstrom@hotmail.com eller ring 0708-857135
Berätta vilken färg och vilken typ av modell så tar jag hem en! Kanske har jag en i lager redan eller så blir det beställningsvara (tar ca 2 veckor att få hem).

Vagnarna jag säljer är av mycket bra kvalitet!

En perfekt present till dig och dina vovvar. Perfekt på utställningar eller varför inte på shoppingrundan?


Heavy Duty pet Stroller, 2600 kr. Finns i flera färger. Otroligt bra kvalitet och kraftig stomme! Mycket stabil!


Twin stroller, 2600 kr. Finns i flera färger. Avtagbara burar och justerbara handtag.


Enkelvagn med fyra hjul, 1500 kr. Regnskydd ingår! Fins i en massa olika färger och mönster! Rosa, röd, grön, gul, orange, zebra, leopard, camo, svart, blå.....
Enkelvagn med tre hjul, 1500 kr. Regnskydd ingår! Finns i princip samma färger som enkelvagnen med fyra hjul.Jag skickar gärna vagnarna med bussgods då det är mycket billigare än posten. Bor du i Malmöområdet får du gärna hämta den hos mig eller vid överenskommelse kan jag leverera den till dig.


Kull 2, två veckor i fredags!

Lakrits och Kelshys valpar blev två veckor i fredags. De växer så de knakar. Nina tror mamma Kelshy har grädde i mjölken....


Amqu´s Donatello (helsvart)


Amqu´s Leonardo da Vinci


Amqu´s Bounatello Michelangelo


www.amqus.se

Min nya heavy duty pet stroller!

 

Idag kom min nya hundvagn! Vilken kvalitetsvagn! Nu ska vi stilla på alla utställningar! Denna vagn (inte just mitt ex) kommer jag även att ha till salu och den kostar 2600 kr. OBS! Vagnen är beställningsvara!

Fakta om vagnen:
Två mugghållare med ett fack i mellan.
Förvaringsfack som stängs med kardborr.
Förvaringsfack under  vagnen.
Hjulen är ca 30 cm i diameter. Kraftiga hjul med kromade ekrar
Vagnen går att öppna uppifrån och framifrån. Uppifrån sett så finns det inget blixlås utan man stänger med kardborr som verlkigen är slitstark! Framifrån är det blixlås. Hunden kan även hoppa upp och in i vagnen själv genom att hoppa upp på framhjulets "plattform"
Fjädrande bakhjul för extra komfort
bakhjulen går att låsa så vagnen inte rullar iväg.
Framhjulet går att låsa så det ej går att svänga med
Lätt att fälla ihop (tryck in den röda knappen på handtaget)
Maxvikt 25 kg
I vagnen finns det 4 st hakar att fästa i hundens halsband
Tyg och nät påminner om canvasburar

Mått:
Ihopfälld: längd 96,5 cm, bredd 56 cm och höjd ca 45 cm
Uppfälld: 96,5 x 56 x 104 cm
Burstorlek: 57 x 33 x 57 cm


Vagnen är något "meckigare" att montera än de övriga vagnar jag säljer men tillslut var den ihopa!

Här kan hunden hoppa upp och sedan upp i vagnen
Öppning framifrån


2 st mugghållare


Framhjul och bakhjul
Förvaringsfack baktill


Broms och fjädrande bakhjul
Det finns 4 st hakar att fästa i hundens halsband

Vagnen finns i andra färger med! Rosa, blå, camo, röd mmMysig helg!

Denna helgen har varit så mysig!

Igår så åkte Jimmy och jag till stan. Hn köpte ett par inlines till mig! Efter det så köpte jag ett fint lila Puppia sela till Lakrits (Jackson ska nog få ett likadant så de matchar...) sen var det dags att provåka inlinesen! jag, Jimmy och lakrits var ute och "rullade" i nästan två timmar! lakrits var så duktig och sprang fint hela tiden! Mestadels drog han Jimmy, till och med från stillastående. Två stycken vi mötte på vägen frågade om lakrits var en pit bull...

När vi kom hem hämtade vi jackson och körde en liten sväng till så även han fick springa av sig. Sen satte vi oss på balkongen och tog en öl, ett glas vin och lite mer vin....Så mysigt det var! Solen sken, fåglarna klvittrade och det var helt vindstilla! Hundarna och vi njöt! Sen blev det "balluns" på kvällen....

Så här såg det ut igår:


Lakrits drar Jimmy.
Fikapaus i småbåts hamnen


Här började en begynnande träningsvärk kännas i benen....


Lakrit "skinkbit" hängde ut hela tiden....


Lakrits i sitt nya sele

Här är två filmklipp:


Idag söndag var jag med doggsen på Plantagen och handlade blommor till balkongen. Sablarns vad dyrt det blev och ändå glömde jag köpa den del saker jag skulle haft....

Hundarna satt i sin bärväska på kundvagnen. Så duktiga och snälla var de! Jag han nog inte gå fem meter innan det var folk som ville fram och klappa dem! Flera av dessa sa att de var så söta och att de aldrig sett så söta chihuahuor förut! Samt att lånhåriga vavvor är mkt sötare än korthåriga.....Jag håller med (men vill ändå ha en kh...)

Så här fint satt de i undvagnen:

Jackson och jag myser i vårsolen!

Maya

Fortsätter spåna lite ang. amstaffen Maya....Ingen hund biter utan anledning. Få hundar biter helt oprovocerat. Enligt mitt tycke så är det sällan hundens fel utan ägare eller andra närvarandes fel. Hundar kan inte tala utan säger ifrån först med att morra, och funkar inte det så måste de ju nafsa/hugga.  Jag anser att alla hundar har en chans. Att ta hjälp av en hundpsykolog eller en annan kunnig person inom området vore klokt. I detta fall kan jag förstå utgången Maya hade valpar + livmoderinflam. som gjorde väldigt on + en alkoholpåverkad för Maya okänd man + matte som ogillar mannan (vilket hunden känner av) = troligtvis att hunden vaktar, morrar/visar att kom inte hit! Funkar inte morrandet så måste den ju markera (hugga). Har jag fel? Mina hundar märker tydligt på mig om jag ogillar någon, känner mig hotad eller tycker någon beter sig konstigt, fast jag inte vill visa det för hundarna.

Så här ser Maya ut:


Maya med valpar:

Slutord: Ingen hund som omhändertags skall avlivas INNAN en utredning angående fallet har skett, enligt mitt tycke!


Lika?

Ser ni någon likhet mellan dessa två?En ökenräv.......


......och Mr Jackson?

Många chihuahuor är lika ökenräven. speciellt de med extra stora öron!


Nöjda kunder!
Natalie, Hallstavik är en av många nöjda kunder!

Ljusglimten´s kattkennel är oxå en nöjd kund!


Tre långhåriga hanvalpar till salu!

Johnnie Walker reg.nr SE17880/2010 e.My-Black-Sweet (Lakrits)reg nr S52087/2008 u.Win Era´s Mizar (Blondie)reg.nr S52437/2005


Jack Daniels reg.nr SE17882/2010 e.My-Black-Sweet (Lakrits) reg.nr S52087/2008 u.Win Era´s Mizar (Blondie) reg.nr S52437/2005


Kull 1 Hammarbäckens Seiko reg.nr SE17886/2010 e. Mymlans Casper (Pluto) reg.nr S70802/2007 u. Royal Triumph Precious Pearl (Diva) reg.nr S38440/2008

Dessa tre killar har fått två vaccinationer. Valparna finns hos Yvonne H på Hammarbäckens kennel

Intresserad? Ring eller mejla Yvonne
Tel:042-229407
eller
mob:0705-799975
yvonne669@telia.com

http://www.123minsida.se/hammarbkennel/25459379


De två översta killarna är Lakrits söner!!


Lakrits två helsvarta söner

Här kommer bilder på lakrits helsvarta söner!

Hammarbäckens Jim Beam Black "Diesel" 12 veckor


Ögonen blev lite konstiga på fotot så Yvonne har redigerat så gott det gick. Lilla Diesel är tydligen väldigt energisk och vill inte vara still en sekund!

Här har vi Lakrits helsvarta son från kull nr 2, Amqu´s Donatello, två veckor på feradg 23/4

Donatello är den enda i kullen som öppnat ögonen. Han ser ut som en liten björn!På lördag ska jag köpa inlines! Sen ska jag, Jimmy och doggsen ut och åka! Ska bli så kul. Lakrits älskar att springa och att dra Jimmy. Han drar Jimmy strax över 70 kg från stillastående! På fin asfalt då så klart och ibland får de upp en sådan att jimmy måste bromsa!


Donatello

På fredag blir Lakrits och Kelshys puppisar två veckor! Nina mejlade en så otroligt söt bild på helsvarta Donatello (som nu öppnat ögonen) igår men jag kan inte lägga upp bilder helt plötsligt....Hela verktygsfältet är borta så jag kan inte skriva fet, kursiv eller understruken stil, lägga in bilder eller HTML....kanske har det att göra med att blogg.se ska göras omeller uppdateras?? Ni får helt enkelt nöja er så här... Annars kan ni spana in valparna på www.amqus.se Dessutom har jag fått en bild på Lakrits förstfödde son som oxå är helsvart! han är nu 12 veckor! Så underbart söt är han! Bilder kommer så fort jag kan!

Maya skall dödas!

Läste om en helt sjuk sak idag! En amsaff som fått valpar och fått livmoderinflammation. Hos ägaren till hunden kommer det en man som hälsar på. Han luktar sprit. Tiken som har ont av inflammationen och vill skydda sina valpar biter denna man på hakan när han går mellan henne och valparna fastän hon varnat honom. Alla djur vill ju skydda sina valpar. Speciellt mot främmande personer/djur som dessutom luktar alkohol. Detta resulterar i att mannen anmäler ärendet till polisen som omhändertar tiken utan att höra mattes version. Orkar inte skriva mer om händelsen men detta är en fruktansvärt tragisk och upprörande historia om hur polisen agerar och tiken med valpar får lida, alldeles i onödan....Läs mer om historien här: www.pitbullforum.se Nu vill de avliva amsaffen Maya. Detta vill polisen utan att ens kontakta en hundpsykolog! Såklart att en hund som har ont, är instängt i en bur dygnet runt, är i fråntagen från sitt hem, behandlad illa mm bblir aggresiv! Jäkla idioter till poliser och thänstemän som behandlat detta ärende! Det verkar som att bara för att det är en "kamphund" så har de redan bestämt sig för att hunden är aggresiv och måste avlivas utan att ens utreda fallet! hade det varit en chihuahua hade detta nog aldrig hänt.... Skriv på namnlistan (länken nedan) och visa makthavare att det inte är ok att sånt här händer! Varje fall är unikt och detta är helt klart felbehandlat!!! Snälla agera!!! Rädda Maya ♥ http://www.namninsamling.com/site/list.asp?p=999&id=3867&refresh=20100420112750

Till alla er som köpt en hundvagn av mig

Alla ni som köpt hundvagnar av mig; jag skulle vara jättetacksam om ni kunde mejla mig bilder på era hundar i vagnen! Det skulle vara kul att ha. Dessa bilder kommer jag att lägga upp i en egen kategori på denna blogg.

Så kom igen nu och fota doggsen i vagnen och mejla mig bilden!

/Jen


jenni_ekstrom@hotmail.com

Lååångpromenad!

I söndags gick jag och doggsen jättelångt! Vi lämnmade en kompis bil i stan där han bor vid Värnhem sedan gick vi via Gustav, Kungsparken, Ribban, Limhamn c och sedan hem till Hammars Park. Det tog 2 1/2 timme! Snacka om att jag och hundarna var trötta i benen när vi kom hem! Lakrits var duktig, han jagade inte fåglarna (gässen på Ribban) lika mycket som han brukar. Det är ännu ett beteende som jag försöker träna bort. Jag vill inte ha en jakthund utan en sällskapshund....

Jackson var inte så duktig, han skällde jättemycket! Jobbigt och jag blev frustrerad. Frånsett skällandet var det en mysig promenad! Härligt väder men kallt!

I lördags tränade vi lite agility. Här är ett filmklipp på Jackson. Kontakten var inte den bästa, han var trött och mätt i magen efter allt godis....
Uppdatering av Lakrits puppisar!

Nya bilder. Nu är de en vecka gamla och har fått coola namn!


Milk bar....
HANE 1, Amqu's Donatello. Färg: Svart. En vecka på bild.HANE 2, Amqu's Buonarotti Michelangelo. Färg: Svart, Vitt bröst. En vecka på bild.


HANE 3, Amqu's Leonardo da Vinci. Färg: Svart, Vitt bröst & Lite tan. En vecka på bild.Klicker

Fick ett mejl där en person undrade vad en klicker är. Här följer en förklaring samt första steget i användandet:

Det är en klicker som används vid hundträning. En liten plast mojäng som ger ett klickande ljud när man trycker på den. Med den kan du lättare träna in tex sitt, ligg, snurra runt mm. Då kan du fånga hunden precis när den gör rätt, genom att klicka. Ett klick betyder alltid godis. Med klickern kan du visa snabbare och belöna hunden snabbare än om du säger"bra, duktig" och sen ger godis. Du kan fånga hunden i ett visst moment. Tex om hunden helt plötsligt sträcker på sig, kan du klicka, om du vill lära hunden att buga.
Det finns en bra bok som heter klicker för nybörjare (vet ej vad författaren heter, Sacha ngt?)
En klicker köper du i djuraffären, kostar ca 50 spänn.
Du kan lika bra använda en vissla, det är just att du tränar in ett och samma ljud. När du börjar träna med klicker så klickar du och ger godis för ingenting. Bara klicka och ge godis. tTillslut fattar hunden att klicket betyder godis och lyssnar uppmärksamt. För att kolla om hunden förstått, klicka när hunden är en bit från dig eller vänt bort huvudet. Vänder hunden uppmärksamheten mot dig när du klickat så har han/hon förstått.
Icke att förglömma, man belönar för små framsteg. Räkna inte med att hunden fattar galoppen direkt. Om du vill lära hunden tex att skälla på kommando: klicka för minsta lilla lyft på läppen eller gläfsande, då fattar hunden att det är något sånt du är ute efter. Tänk även på att klickerträning är väldigt psykiskt utmattande och ta små korta pauser i mellanåt!

Bonusbild på Jackie som sniggar in våren:


Jackie girl

Här är lite bilder på mammas chihuahumix som hon adopterat från Camarillo dog shelter. Hennes historia är okänd. Hon har blivit en härlig, kärleksfull och lekfull liten krabat. Jag, Jimmy coh Jackson ska få gräffa henne när vi åker till Calífornia och hälsar på i sommar.


Här ligger hon med sin nya toy hon fick i påsppresent av mig...
Det var igentligen Jacksons present  han fick i sin godispåse på Lorettahs hundkalas men Jackson leker ej med leksaker så Jackie fick den. Efter ett dýgn var det blåa djuret svanslöst. Så han är döpt till "Pelle svanslös"....Jckie är nygroomad med rosa rosetter. D sattväl i max en halvtimme på denna hund som det är full fart och tvärstopp på.


Ska ni inte komma och lägga er? jag vill ju nanna kudden....


Däckad.....

Mysvovvar!

Dessa två killar är duktiga på att mysa!

Lakrits älskar att sova på rygg.....


Visst ser det mysigt ut?

Hässleholmsutställningen!

Nu har vi bestämt oss! Det blir Hässleholmsutställningen söndagen den 23 maj istället för stora cc (dagen innan). Har just anmält och betalt. Tänkte att killarna kanske har större chans då än på stora cc då säkerligen "de vanliga" vavvorna vinner, de som alltid vinner....Denna dagen passar dessutom bättre in i programmet för aktiviteter när min mamma är här och hälsar på.

Tack mamma för att du hjälpte till med anmälningsavgiften!! Jättesnällt!

Här är Lakrits förra året i Hässleholm, han fick en 1a i kvalitet och en 4e placering i unghundsklassen (eller var det junior....kommer ej ihåg.).


Äntligen

Såg precis att Lakrits resultat på mentalbeskrivningen (MH) nu äntligen finns att se på hunddata. Malmöutställningen syns också. Det står dock inte vad varje siffra betyder men det kan man ju googla....

My-Black-Sweet

Sötnosar!

Varje dag cyklar jag till min klasskamrat i Djupadal. Vi skriver vårt exemansarbete tillsammans. Så klart är doggarna med. Lakrits brukar nu springa brevid cykeln hela vägen. I hans springtakt tar det väl ca 20- 25 minuter att cykla dit. Ibland får de sitta i cykelkorgen. De är så otroligt söta när de sitter där tillsammans! Har sele på båda för man vet aldrig....det blir ju en del skällande på andra hundar....


Lakrits med kompisar in action!

Måste bara visa Lakrits in action! Här med kompisarna Mini (vit kh), Lucky (vit/fläckig kh, Jacksons dotter), Piggy (större hunden som ligger ner), Jackson och Ninja (brun kh).
Mini är så söt. Hon lägger sig alltid på rygg när Lakrits kommer nu mer. Inte som förr när hon morrade på honom....nu verkar hon älska honom....

Ps. Glöm inte att spana in de nya kategorierna: "hundvagnar" och "tillgänglig för avel"

Dagens träning

Idag har jag haft skällträning med både Jackson och Lakrits var för sig.

Lakrits var först ut. Han skötte sig utomordentligt bra och skällde nästan ingenting på amstaffen och en annan hund som hade freestyleträning. Därför fick vi vara med. Lakrits lärde sig att snurra åt andra hållet (kunde snurra ett håll sedan innan), gå sick sack mellan mina ben samt gå fot på höger sida (kan på vänstar sida sedan innan). Fast att en av de andra hundarna var rätt så skällig så svarade Lakrits inte utan hade full fokus på mig! Helt plötsligt kom det en typ av vallhund springandes lös från ingenstanns. Hon sprang mitt bland oss som var på kursen och kom inte när ägaren ropade. Lakrits skällde inte och tittade inte ens på henne! Helt otroligt! Han drog dessutom inte kopplet! Jag är verkligen stolt över både honom och mig!

Jackson fick vara med på eftermiddagens rally-lydnadsträning. Han var dock inte med på själva kursen utan vi skulle endast närma oss försiktigt. Han klarade att stå ca 3 meter ifrån en ridgeback (han absoluta hatobjekt till hund...). han skällde dock mer än vad Lakrits gjorde men sen är han inte lika långt fram i träningen som lillebror. Jackson uppträdde oxå över förväntan och jag är så glad! Dessutom hoppar han nu helt plötsligt upp på stenar på kommando, något han inte gjort tidigare! Allt detta beror på klicketrtäning och lite köttbulle och korv i fickan!

Natalie sa att vi nu är väldigt nära målet (främst med Lakrits) så nu kommer det nog inte bli mer skällträning med henne =( Vi klarar oss på egen hand nu. När jag ser tillbaka till januari i år, hade jag aldrig trott att killarna skulle kunna vara så här nära andra okända hundar utan att skälla! Och dessutom kunna vara med på en kurs och samtidigt kunna uppföra sig! Helt otroligt! Mycket tålamod, envishet och att vara konsekvent har verkligen lönat sig! Tack Natalie för all hjälp (och mina 1000 frågor....)!!!

Till hösten kan nog Lakrits äntligen vara redo att börja en agilitykurs! Kravet är ju att han ska kunna vara lös och uppföra sig bland andra hundar....

Det som dock förstör vår träning lite är att jag ställer ut dem. Jag älskar verkligen utställningar så jag vill inte göra ngt uppehåll i utställandet. Det får jag dock sota för eftersom killarna tar något steg tillbaka efter varje utställning. De skäller som idioter eftersom det är en mkt stressig miljö med andra hundar överallt. När de tillslut tystnar så är det inte något positivt. Detta kallas för floading (tror det stavas så) och hunden blir passiv, något som man INTE vill uppnå. Hunden är då så trött av allt obehag att han inte orkar skälla mer.

Har anmält båda till Stora CC men undrar om jag inte ska skita i det och bara ställa på söndagen istället....har inte riktigt bestämt mig än.

Här är Lakrits, glad i hågen och på väg till dagens träning:

Jackson och Lucky

Idag var vi hos Ina och Kent för att träffa våra hundkompisar och så Jackson fick hälsa lite på son söta dotter.
Lucky har verkligen tuffat till sig och är sååå söt!

Ninja tjejen

Luckybus i mattes knä.


En massa goda dofter i marken!


Jag med Jackson och hans dotter Lucky (född 16 juli 09)


Orkade inte vända på bilden.....Luckybus


Har du godis???


Valparna 1 dag gamla

Här är Kelshy med valparna som nu är en dag gamla.Tre underbara som Lakritsbitar!!


Så otroligt mysigt det ser ut!


Bilder på valparna

Här är Kelshy med sina valpar, födda idag 9 april 2010.
Valparna finns hos Amqu´s kennel http://www.amqus.se


 Parning har skett mellan Kelshy och Lakrits.
Den 9 april 2010, då Kelshy var på dag 61,
föddes tre underbara svarta hanvalpar.

De kommer att vara leveransklara omkring vecka 23.
 Intresserad? Hör av er till Nina Sandell, Amqu´s kennel,
http://www.amqus.se


Tre små underbara kolbitar! Längtar tills jag får träffa dem!

Grattis Lakrits och Kelshy!

Grattis! Idag blev Lakrits pappa till sin 2:a kull. Det blev tre söner. En helsvart, en svart med vitt på bröstet och en black and tan. Bilder på puppisarna kommer inom kort!
Kelshy födde den naturliga vägen.

Till Jeanette

Här kommer lite bilder till dig.


Jackson i Hammars Park torsdag 8/4


Jacksons mamma (vet ej när fotot är taget)


Jacksons syster Jenny, dräktig på bilden. Lite mörkare röd än vad Jackson är. Långhårig. Ställdes ut första gången efter att hon valpat, fick en 3a för att hon var för tjock....


Jackson som valp (till vänster)
Jacksons valpar. två tikar (varav en kh och en lh) och en hane, lh


Lucky ca 6-7 veckor. Jacksons dotter


Jackson med sina barn och valparnas mamma (Mini) till höger. Fläckarna kommer från Mini´s anlag.


Jackson

Har fler bilder på hans syster men hittar dem inte så här i alla hast.

Lite av varje...

Igår tappade jag min klicker. Typiskt! Den jag fått låna av Natalie låter inte tillräckligt högt för att användas ute. Jag fick köpa en ny. Otroligt nog hittade jag en likadan som den jag tappat. 49 kronor på Vacker Tass! Dyrt! Den jag köpte i USA kostade $3 så den nya är ca dubbelt så dyr!!!

Igår var vi duktiga jag och killarna! Vi gick till min skrivkompis. Drt tog en timme. På eftermiddagen när vi skrivit färdigt för dagen, gick vi hem igen. Vi tog en liten omväg för att köpa klickern så det blev en promenad på 1 1/2 timme! Jag gick inte till gymmet på kvällen.....2 1/2 timmes promenad fick räcka!

Snart "pluppar" Lakrits valpar ut. Vilken dag som helst nu! Så spännande! Jag känner på mig att de kommer ikväll. Undrar vad det blir? Så här ser dräktiga Kelshy ut:


Kelshy dräktig dag 60

Hittade denna söta bild på "Luckybus". Lucky är Jacksons dotter, den enda korthåriga valpen i kullen. Född 16 juli 2009.Imorgon är det freestyle-kurs med Natalie. Lakrits ska få titta på när Natalie håller kurs. Klarar han att uppföra sig som han ska, alltså hålla tyst, så får han vara med på kursen. Jag håller tummarna för att han är tyst! Vill så gärna vara med! Kul att lära sig lite freestyle!

Hundar i kläder, examensarbete mm.

Lakrits är nu helt återställd. Skönt!

Idag har vi suttit med examensarbetet hela dagen och hundarna har så klart varit med. Lakrits blev lite uttråkad så han bestämde sig för att skälla ut grannens hund men annars har de legat och gosat i sin bärväska. Så här såg det ut:Så jobbigt det är att skriva ut 9 st intervjuer med personal och boende! Det tar en sådan tid! Vi intervjuar personal och boende på ett vårdhem angående hundars påverkan på äldres hälsa och livskvalitet.

Jimmy skickade en sådan söt bild till mig härom dagen! Se här:

Det ser så otroligt mysigt ut!


Läste en artikel som publicerades i Aftonbladet 30/3 om "fashionabla jyckar" där det diskuteras om hundar i kläder. En bra artikel tycker jag! "De som lägger ner enorma summor på hundkläder är ofta extremt noggranna med sin hund", citat Sture Engström. Det står även att chihuahuor mest behöver funktionsplagg då de lätt får köldkramp när det är kallt. De är ju egentligen ett ökendjur, så vi måste hjälpa dem hålla kylan stången. Sture Engström säger även att det viktiga är att man är lycklig med sin hund och tycker även att man inte ska se ner på dem som klär sina hundar i kläder, så som ofta är fallet, utan hellre hylla dem för deras hundskötsel. I artikeln står det även att det är vanligare med hundar i kläder i storstäderna än på landsbyggden.

Jag klär mina hundar i kläder både för att det är kallt ute och för att de ska vara fina vid t.ex. högtider (då iklädda likadana skjortor). Jackson fryser bara han tittar ut känns det som. Han darrar hela vintern igenom och denna vintern som varit har han fått jättemycket köldkramper så jag har behövt bära honom! Lakrits däremot, han fryser vid -5 grader och kallare....Han klarade ju göra MH i 10 minus och snö upp till knäna på mig! Fast då satt han innanför jackan mellan momenten. Han hade också fleece overall på sig när det var som kallast.

Något som jag dock tycker är fel är när folk sätter på sina hundar kläder när det är varmt ute. I Californien ser man hundar lite då och då med tröja på sig och så är det 25 grader eller varmare ute! Stackars hund! Klänningar, kepsar och annat kul är jag inte heller mot, men vill inte hunden ha det på sig så tvinga inte! Det ska vara funktionellt! Inga långa kjolar som hunden snubblar på!dog stroller tvillingvagnar till salu!

På måndag vecka 15 får jag hem  hundvagnar, tvillingvagnar. Troligtvis i färgerna rosa, svart och beige. Får även en rosa enkelvagn och en ljusblå enkelvagn. Priset för tvillingvagnarna kommer troligtvis att ligga på 2500 kr och för enkelvagnen 1500 kr.

Tvillingvagnarna ska vara 100% täta = hunden kan inte rymma. Burarna går att ta av och användas som bur/hus.  Hjulen går att låsa så vagnen inte rullar i väg. Varje bur tar ca 18 kg. Lätt att fälla ihop och köra i gräs och lättare terräng. Hake att fästa kopplet i. Dyna i teddytyg. Förvaringskorg under varje bur att ha saker i. Perfekt till utställningar eller på shoppingrundan!

Enkelvagnen har även regnskydd och mugghållare!

Intresserad? mejla mig: jenni_ekstrom@hotmail.com eller ring 0708-857135

Så här ser de ut (bilder på varje vagn i rätt färg kommer...)


Nästan bra

Idag mår Lakritsbiten mycket bättre! Han leker med sina pipdjur och tuggben. Trippade på bra på morgonpromenaden som varade i ca 30 minuter. Han la dessutom en "kabel" för egen maskin idag! Men han har fortfarande ont i magen och magen är inte så mjuk den borde vara men den är inte stenhård som innan heller. Aptiten är tillbaka med. Skönt, Lakrits mår bättre och vi slapp dyra veterinärkostnader!

Nu ser vi fram mot denna veckan. Puppisar på G och roligt med freestylekurs till helgen!

Liiiite bättre nu

Imorse när vi vaknade kände jag på Lakrits mage. Han skrek! Vi gick ut och kissade och han bajsade inte så jag åkte iväg till Apoteket och köpte Micro lax som Natalie rekomenderat. Han fick 3/4 och det var inte populärt! Han var besvärad av "ingreppet" och Jackson blev ju så klart nyfiken och skulle lägga sig i....ca 5 minuter senare börjar L krypa fram så nu var det bråttom ut! Väl ute la Lakrits en "kabel" samtidigt som han skrek, stackarn! Buken är fortfarande hård men han verkar piggare och han har tuggat lite på ett ben. Sista promenaden gick han med svansen i vädret och inte som igår då jag fick släpa honom efter mig. Ska laga lite kokt kyckling och filmjölk till honom ikväll. Blir han sämre så åker vi in.

Det var på håret att jag åkte till Djursjukhuset igår! Var så rädd att det var/är ngt allvarligt men när jag ringde var sköterskan anfådd och sa att hon var på väg till en akut operation och om vi kom in skulle vi få vänta länge. Så jag tyckte att det var bättre att vara hemma så han slapp stressen att vara på Djursjukhuset. Eftersom han inte blivit sämre och verkar lite piggare så avvaktar vi tills vidare.

Usch vilken känskla av att vara maktlös och veta att ens älskling inte mår bra. Tårarna svämmade över ett tag....
Tack för alla råd Natalie och Lotta!

Första tanken var ileus (tarmvred) och sen förstoppning. Jag och Natalie har nu satt diagnosen förstoppning. Det verkar stämma eftersom han blev piggare efter micro laxet.

Blå hundvagn till salu

Dog stroller (hund/kattvagn) för hundar upp till ca 14 kg. Regnskydd, 2 mugghållare med stängbart fack i mellan, framhjul med fjädring, dyna i teddytyg, hake i suffletten för att fästa koppel. "Buren" är 49 cm lång och 36 cm bred. Buren går att ta av för tvättning. Bakhjulen går att låsa så att vagnen inte rullar iväg.
Vagnen har fyra hjul. Vagnen går lätt att köra i gräs och i lättare terräng. Lätt att fälla ihop. Vikt inklusive kartong är 7 kg.
Perfekt till utställningar!

Färg: ljusblå
Pris: 1500 kr prutat och klart! Ny i kartong.

Frakten betalas av köparen, skickar med bussgods då det är billigare än posten.

På bilden har den regnskyddet på.

Ring 0708857135 eller mejla mig, jenni_ekstrom@hotmail.comFler vagnar kommer förhoppningsvis i slutet av vecka 14. En rosa likadan som ovan och flera tvillingvagnar!
Intresserad? Hör av dig!


Nära målet! Men Lakrits mår inte bra...

Igår hade vi intensivträning med Natalie hundpsykologen/coatchen. Det gick över förväntan och hon sa att vi nu är nära målet! Nu kan jag gå ut med dem tillsammans då de kommit så pass långt att de inte triggar varandra. Lakrits klarade att gå bredvid en hund han intye känner. Skällde endast ett skall. Jackson gjorde jätteframsteg och gjorde inga utfall mot denna ritchback (han hatar denna ras). Vi gjorde en ny övning som är mycket svårare: att möta en främmande hund som kommer rakt mot en. Detta är svårare än att gå brevid en annan hund. Lakrits klarade mötet med ca 2 meters mellanrum! Han var så koncentrerad!! Sen gjorde vi det med båda hundarna tillsammans och då klarade de det med ca 5 meters avstånd från den andra hunden. Jackson skällde två skall men Lakrits var tyst, han var så otroligt koncentrerad och lät sig ej triggas av storebror.
Nästa helgska vi testa Lakrits. Han ska få vara åskådare när Natalie håller en kurs i freestyle. Om han är tyst ska han få vara med!! Så kul om han kan vara tyst så vi kan lära oss lite nybörjar-freestyle på kuppen!!! Den kursen är lördag och söndag.

Idag påskafton mår Lakritsbiten INTE bra. Han skakar, har utspänd buk och är allmänt nere....Varför ska sånt här alltid hända på en helg/storhelg. Han slokar med  svansen när han går. Tar mat men inte på det vis han brukar utan väldigt försiktigt. Han har kissat och bajsat. Djursjukhuset sa att tarmvred är väldigt ovanligt på små hundar (detta var min första misstanke). Ringde till Natalie som tror att det kan vara en förstoppning på G. Jag väntar lite till, blir han inte bättre så åker jag in till Djursjukhuset med honom. Nu ligger han under sängen. Blir så orolig när min älskling inte mår bra!

Summering

Det har varit en fullspäckad vecka. Så här kommer en summering:

Här om dagen badade hundarna. De måste ju vara rena och lukta gott! Tycker inte om när de börjar lukta "hund". Som vanliogt scampoonerades de i Espree´s Rainforrest som doftar ljuvligt! Ett riktigt kvalitets-schampoo! DFinns att köpa på www.all4dogs.se

Så här såg Jackson ut efter badet, iklädd sin fina badrock:har haft så mkt att gölra den senaste tiden med tentor mm så hundarna har inte fått så mkt skäll-träning som de ska. har hänt en del incidenter då de skällt ut andra hundar och här om dagen kom det en löst springande hund och "förstörde" vår träning. Jag hade just fått båda tvåp till att inte skälla på en förbi passerande doberman och de var jätteduktiga, då kom denna lilla papillon liknande hundfen fram och ställde till det! Mina hundar blev som galna och jag försökte gå därifrån men den hunden bara följde efter....tillslut stannade den när ägaren mutade med korv....då blev mina hundar tillslut tysta och vi kunde fortsätta klickerträningen.

Jackson äter tack och lov fortfarande sitt torrfoder och jag är så tacksam för detta!

Idag var jag på ett vårdhem i Malmö och intervjuade boende och personal till min studie om hundars påverkan på äldres hälsa och livskvalitet. Så kul och intressant men utmattande att prata i så många timmar....Jackson var med och trippade efter mig. Han skötte sig utmärkt och gjorde precis vad jag sa. Han blev mkt omtyckt av de boende. Speciellt av en man som frågade efter honom och verkligen ville sitta och mysa med honom! Härligt att se hur hundar kan påverka människor!

Här har vi doggsen i ett träd i Hammars Park. Lakrits ville definitivt  hoppa upp så Jackson följde efter.....(han fick dock lyftas upp...)
Imorgon fredag är det dags för träning med Natalie hundpsykologen! Hon har hyrt in en eller två andra hundar med ägare som vi ska träna med/på. Hoppas det går bra och att killarna gör framsteg. Vi har laddat med god ost och köttbullar som belöning.

Längtar till nästa vecka! Då föds Lakrits andra kull! Mamma Kelshy var på röntgen i veckan och det ska finnas tre valpar i magen! Hoppas nu förlossningen går bra och att det föds friska och välskapta valpar!

Trevlig påsk!

RSS 2.0