Dog Show in Santa Barbara, USA

Idag stallde jag ut Mr Jackson i USA! Det gick jattebra, han kom pa 3e plats i oppenklassen. Sjalva utstallningen var stor, ca 1500 hundar. Alla smaraser hade de inomhus och de storre raserna ute pa grasmattan. Sa bra tycker jag eftersom Jackson gar mycket battre pa golvet an pa grasmattan. Jackson var lugn och skallde inte ens i narheten sa mycket som han brukar....antagligen for att det bara var sma raser i de fyra ringar som var inomhus. For forsta gangen fick jag se rastypiska vavvor i USA. Jag blev foralskad i en liten tjej som sag ut som hon gatt in i en vagg....otroligt kort nos och ett mycket runt appelhuvud. Jag stannade dock inte sa lange sa jag fick se hur det gick for henne.

Jag kopte ett jattefint (och dyrt...) utstallningskoppel till Jackson och Lakrits. Ett lila med bla. pandora parlor. Damen som salde dem hade fardiga koppel men jag ville ha ett custoized. Jag fick valja farg pa parlor och snore samt valde att for lite extra kostnad satta pa en berlock (chihuahua) vid handtaget.

Vi kom till utstallningen redan klockan 7 da det stod i programmet att Jackson skulle in i ringen klockan 8 men det var pinchrar fore, sa Jackson stalldes inte forran 08.50. Bara for att vi kom sa tidigt slapp vi betala parkeringen pa $3.

Hela utstallningen var bra plannerad med gott om plats mellan ringarna. Det  var ingen hysteri om vem som stod fore vem i kon och inga folksamlingar och hysteri som det kan vara pa svenska utstallningar (ex Valputstallningen i Qupolen i Hassleholm som var en mardrom....). Innan sjalva utstallningen startade sa sjong en tjej nationalsangen och alla stod tysta med handen pa brostet och tittade pa henne. Sa underbart patriotiskt!!! Hon hade jattefin klar rost och jag bara njot av sangen, kande mig nastan som en amerikan (och forhoppningsvis blivande amerikan i framtiden...). Varfor gor vi inte detta i Sverige?


Ett par haftiga pudlar....


Grooming...


Vi traffade en bekant till mamma som skulle som skulle stalla ut sin mastiff. En valdigt lugn (och stor) kille!


Mastiffens huvud ar mer an dubbelt sa stor som Jackson!




Mamma blev plotsligt och ovantat hundvakt till en dvarg pincher vars matte var i ringen med systern till hunden....sen fick hon passa de andra tre pinchrarna....




Blev kaaar i denna lilla tjej! Hon var otroligt framat och pussglad!


Jackson laddar i strollern innan sin USA-debut


Jag vantar pa att fa ga in i ringen


Domaren i vitt


Jackson gick sa fint och strackte pa ryggen


Denna merle fick 2a platsen i oppenklassen (trodde USA hade samma standard som Sverige dar merle inte ar nagot positivt...). Men hunden hade trevligt temperament och fina linjer och bra huvud.


mannen med vavvan kom pa 4e plats i oppenklassen


1,2,3 och 4 fr hoger


Mr Jackson och jag pa var forsta utlandska utstallning.


Denna vita lh kille blev basta hane. Han var valdigt lik Kelly (som ags av Titti, Chizans kennel)


Den svarta vavvan tyckte jag var mycket lik min Lakrits. Han blev 3e basta hane.


Denna hane var sa lik Lakrits. Samma fluffiga fina pals och ungefar i samma storlek som L.

Efter utstallningen akte vi till Ventura och at lunch pa en urmysig resturang som heter Tutti's. Har var hundar valkomna. Vi satt pa en gard i solen och lyssnade pa livemusik (en man som sjong bla. Jonny Cash sanger och spelade gitarr). Personalen kom med en skal med vatten till Jackson samt egenbakade hundkex pa pumpa! Kexen lag pa en tallrik. Dessutom ville alla klappa pa Jackson som lag i solen och njot. Vi bestallde omelett i wraps och innan vi fick in dem sa kom personalen med minimunkar ocg muffins som de sjalva bakat! Vilken service de hade pa detta stalle! Absolut vart att besoka! Tutti's i Ventura main street.




Min omelett med salsa och farska frukter.


Jackson i solen med sin vattenskal


Hundkexen pa en fin tallrik


Jag och mamma pa Tutti's


Killarnas nya utstallningskoppel


Chihuahuaberlock vid handtaget




Nar vi kom hem fotade vi Jackie och Jackson i sina patriotiska hattar:



God bless America, says Mr Jackson


Jackie: Nu far ni ge er! Jag ar trott pa att bli fotad! Jag med, sager Jackson...

Nu ar det dags for att packa vaskan. Imorgon gar flyget hem till Sverige klockan 9.00
Jag vill inte aka hem.....

Sverigebesok!

I mandags kom Lena (som har vavvorna Zimba och Banzi) pa besok. Hon var i Los Angeles med sin man och halsade pa en barndomskompis, sa vi passade pa att traffas. Nasta gang vi ses blir val pa utstallningen i Sofiero i september.

Lena och jag traffades genom chihuahuaforumet www.chiforum.se pa en vavvatraff 2007. Sedan dess har vi haft mejlkontakt och traffats lite da och da for att prata hundar mm. Tack  vare Lena som rekomenderade mig som fodervard for Amqus och Hammarbacken sa ar jag nu stolt fodervard till min underbara Lakritsbit! Hon var fodervard till deras andra hane Banzi som nu ar hennes egen.


Lena med Jackson i famnen.

FedEx delivery!

Idag kom FedEx med 6 stycken hundvagnar!! Dessa vagnar skall lastas i en bil Jimmy kopt och skeppas till Sverige. Vagnarna (och bilen) kommer att vara i Sverige tidigast i slutet av september. Forhoppningsvis far vi plats med alla vagnar i bilen....

Dessa vagnar fick jag:
1 rosa dubbelvagn, 2600 kr
1 rosarutig dubbelvagn, 2600 kr
1 rosa enhelvagn med tre hjul, 1500 kr
1 beige flexible handle pet stroller, 1600 kr
1 rosarutig heavy duty pet stroller, 2600 kr
1 svartrutig heavy duty pet stroller, 2600 kr


Inte den basta bildkvaliten men det far duga....Fler bilder pa vagnarna samt info finns under kategorin hundvagnar.






Utlottning!

Ni som koper en hundvagn av mig fran och med 19 augusti och hela september ut ar alla med i utlottningen av ett bling blingben att satta i hundens halsband eller varfor inte pa din vaska eller hundens barvaska? Sa kanske far just DU en liten overraskning i brevladan i oktober!


Gissa vem....?

Gissa vem vi stotte pa idag pa Rodeo drive???!!! Vi satt och tog en fika nar Paivi Hacker fran serien Hollywoodfruar gick forbi! Saklart kunde inte jag och Jimmy halla oss utan att saga HEJ! Paivi var jattetrevlig och tyckte att det var kul att traffa svenskar. De haller nu pa att spela in nya avsnitt av serien och just idag var det hennes lediga dag. Vi pratade en stund och sedan onskade hon oss fortsatt trevlig semester och gick sedan ivag i sina skyhoga leopardskor (ursnygga!!). Inte sag hon ut att vara over 50 bast!


Paivi H, jag och Mr Jackson

Forutom Paivi sag vi en MASSA Bentleys, Ferraris och andra fina bilar. Vi strosade omkring i tre timmar i alla affarer och hundarna var SA valkomna in i ALLA affarer (Gucci, Juicy Couture, Fendi, LV, Ralph Lauren mm). Juicy Couture hade till och med vattenskal och skal med hundben till alla doggar som kommer in i affaren. Jag hittade ett ursnyggt sele med matchande koppel i JC-butiken men tyvarr fanns det inte i Jackson el. Lakrits storlek...:( Jackson stt i sin stroller som vanligt eftersom det blir bade smidigare och battre for honom. Inga branda eller trampade tassar. Jackson lag fint ner och tittade pa alla som han motte, halsade pa en del beundrare och drack lite ur sin skal som han hade i vagnen.


Jag och Jackson vid en fontan pa Rodeo Drive


Mamma och jag

Efter detta akte vi till Santa Monica pier. Vi parkerade en bit ifran (billigare) och gick langs med vattnet och sedan ut pa piren. Pa piren tog vi en ol och en pretzel med sugar and cinnamon. Gott! Det ar alltid kul att fa se dessa kanda stallen. Santa Monica pier som ar sa kand for sitt pariserhjul. Varmt och skont var det, inte ett moln pa himeln och helt vindstilla! Tank vad lilla Jackson har fatt vara med om i sitt snart 3 ar och 9 manader liv! Som min styvfar sager: "Mr Jackson is a more frequent flyer than many people that I know...."
Helt otroligt shoppade jag inte en enda grej.....men det var svart att halla fingrarna fran planboken i vissa av affarerna pa Rodeo Drive...


Jag och Mr Jackson pa Santa Monica pier.

Jackie (mammas hund) var sa duktig idag! Hon riktigt imponerade pa oss. Hon har gatt fint i kopplet hela dagen, inte varit stirrig eller nervos nar ngn ur "flocken" inte var inom synhall. Hon skotte sig sa bra och vilken skillnad det ar bara fran i borjan av var USA-resa da vi var i San Fransisco och hon var bland mkt folk och pa nya stallen for forsta gangen! Ikvall blir det lite extra dog treats till

Congrats....

Imorgon 25 augusti (just nu svensk tid...) fyller jag ar! 25 ar.....Detta skall firas med jet ski akning, middag pa Olive garden och minigolf pa kvallen. Minigolfbanan ar helt otrolig med ett jattestort slott, sma hus, vaderkvarnar mm.
Vi ska aven fira min mamma som fyller ar den 30e (samma dag som vi aker hem :()


Jimmy, jag och Mr Jackson. Skaaal!


Har ar lite bilder fran en battur vi gjorde forra veckan:


Saklart var doggarna med!


Dan, var kompis och kapten for kvallen.


Elida med sina flickor.


Vi tuffade runt i kanalerna bland dessa hus. Elida och Dan bor i ett hus har....


Jag pa bryggan upp till Elidas och dans hus


Jackie girl pa vag att hoppa upp pa bryggan


Att kopa valp...

Har i USA kan man kopa hundvalpar i zoobutiker (inte i alla dock). Pa the Oaks mall i Thousand Oaks (dar Anna Anka bor...) kan man kopa valp inne pa shoppingcentret.....detta ar verkligen inget jag ar for.....min asikt ar att man planerar sitt valpkop och kontaktar en serios uppfadare dar man kan traffa mamman och ovriga syskon och forhoppningsvis pappan (om denna finns i kenneln med). Jag laste en artikel i en amerikansk tidning, for ca tva ar sedan dar det stod att 90% av alla valpar i zoobutiker kommer fran "puppy mills". Fy tusan! Nar du koper en valp fran en zoobutik vet man ju ingenting om den! Om man far stamtavla med vet jag ej....men de saljer aven blandraser som puggle, en blandning mellan mops och beagle och detta ar ju ingen erkand ras (annu i alla falll). Hur som helst sa var valparna i denna butik sa himla sota och jag foralskade mig i en liten pomiranian pojke. Han sag precis ut som en rav! En liten Foxy! Dar fanns aven ett antal orastypiska chihuahuor, sota men med laaanga nosar.....

Pa tal om "orastypisk chihuahua" sa har jag inte sett en enda chihuahua med appelhuvud och kort nos. Dessutom har flertalet av de vavvor jag satt har i USA varit storre an vad rasstandarden sager. Jag har kollat lite pa den amerikanska standarden och den tycker jag ar ratt sa lik den svenska. Chihuahuorna har ska ha korta nosar och specielt appelhuvuden. Jackson har lite lang nos tycker jag men definitivt inte for lang (ingen domare i Sverige har komenterat detta) och jag har inte sett en enda vavva har som har kortare nos an Jackson....Men jag vet ju inte om de jag sett varit renrasioga med tavlor....Ser alla ut som de jag sett har jag stort hopp for Jackson infor sondagens utstallning i Santa Barbara!!! Go Jackson, go Jackson!!!


Djuraffaren som saljer hundvalpar. Jag har aven sett andra affarer som dessutom saljer katter.


Tycker Foxy ar ett passande namn for denna lilla kille. Sa sot han ar!


En chihuahua och nagot annat fluffigt....


Jag....

Man fick inte fota i djuraffaren men det struntade jag i....vill ju visa Er hur det ser ut....


Bonusbild pa var otroligt "nyttiga" frukost vi at igar....

Saknar min Lakritsbit....

En vecka kvar i USA :( vill inte aka tillbaka till Sverige men det enda positiva ar att jag far tillbaka min Lakritsbit! Pappa kor ner fran Stockholm och lamnar honom den 5 september. Helgen efter ar det utstallning i Sofiero for Lakrits. Jag ska aven stalla ut min kompis chihuahua Ninja. Det blir hennes debututstallning.
Det ar skont att veta att Lakrits har det bra, han alskar sin "styvmormor" eller matmamma som jag kallar henne da hon alltid har en massa mat hon forsoker proppa i bade mig och hundarna....


Myspys...


Lakritsbiten i sin keps



Lakrits, Jackson och Ninja vantar pa Ok fran mig att fa komma in i lagenheten.


Seglarvavvan Lakrits


Under seglatsen leker Lakrits med en av sina favoritleksaker.

Till alla hundvagnskunder

Ni som koper en hundvagn av mig fran och med 19 augusti och hela september ut ar alla med i utlottningen av ett bling blingben att satta i hundens halsband eller varfor inte pa din vaska eller barvaskan? Sa kanske far just DU en liten overraskning i brevladan i oktober!




Jag ar i USA hela augusti manad sa jag svarar inte pa mobilen och jag kan heller inte lyssna av rostmeddelanden pa mobilen. Daremot svarar jag pa sms och mejl.
0708-857135
[email protected]

SMS:a eller mejla om Du ar intresserad av en hundvagn!


/Jenni


Tandborstning

Jag har precis borstat tanderna pa Jackson. Mamma hjalpte mig. Det ar forsta gangen vi lyckas borsta gaddarna pa honom! Jag kan inte fatta att en sadan liten vovve kan vara sa stark och sprattla sa mycket! Jag fick halla fast honom och mamma oppnade gapet och stack in borsten. Nu ar de vita och fina fransett liiite tandsten. Vi borstade med en vanlig tandborste fran TePe i barnstorlek. Anvande bara vatten, ingen tandkram. Vi fick bort en massa belaggningar som gjorde tanderna gula.....det sag inte bra ut men nu ser det bra ut! En gan till maste vi i alla fall borsta innan utstallningen den 29e.....Domaren skall inte fa chansen att klaga pa hans tander.....

Jackson verkar inte ha fatt allt for stora men av var behandling for nu ligger han sott i mitt kna....

Fashion district, LA

Idag akte jag, mamma och hundarna in till Los Angeles, fashion district. Det tog ca 1 1/2 timme dit (trafiken var hyfsad) och minst 2 1/2 timme hem! Nastan stillastaende ko, trots fem filer i bredd at varje hall!

Jag shoppade en massa som vanligt. Kopte en cool overall till Jackson och en svart troja som det star Police pa till Lakritsbiten. Nu kan Lakrits ha sin polistroja och Jackson sin FBI-troja nar de aker med husse i vara amerikanska polisbilar! Sa handlade jag lite saker till mig sjalv med.

Mammas hund Jackie skotte sig bra, hon var lite stirrig och ville inte sitta i strollern i mellanat. Men vi ar nojda med hennes framgang da detta var andra gangen hon ar bland mycket folk och pa ett stalle hon aldrig varit forrut. Bra for en adopterad vovve som blivit misskott fran borjan och nu snart nastan helt rehabiliterad! Hon har lite separationaangest men det jobbar vi pa!


Jackie nannar i strollern


Jackson loves his dog stroller! Den kom val till hands idag nar det var 104 farenheit ute och stralande sol! Varmt som tusan pa asfalten och mycket folk.


Mamma och doggarna.


Jag och doggarna.


Jackson i sin nya tuffa overall som han ska ha till vintern!


Vilken tuffing!


Ville bara visa storleken pa flingpaketen har i USA.....BIG!




K-9 police car

Denna bil kopte Jimmy igar. En 2000 Ford Crown Victoria Police Interceptor som Los Angeles Police Dep. haft. Denna bil har vi och kor med har over och den skall skeppas hem till Sverige OCH den skall fyllas med hundvagnar som jag bestallt och som forhoppningsvis levereras hem till min mamma nasta vecka!!!

Jimmy skall kopa dekaler till den som det star K-9 pa, vilket betyder att det ar en hundpolisbil. Sa jag ska kopa T-shirts till Jackson och Lakrits sa de kan vara Jimmys "K-9". Roligt va??


Nu star denna bil pa min mammas uppfart. Ingen vagar "messa" med oss i trafiken nu och alla haller hastigheten BAKOM oss, ingen vagar kora om da de tror att vi ar poliser....Sa himla kul!


Pa mammas uppfart. Anledningen till att bilen ar helsvart ar att det ar olagligt att kora som civil i en svart och vit Crown Victoria sa vi fick mala dorrarna svarta men val i Sverige kommer de bli vita igen...



I Sverige har vi aven en vit sadan har bil. Den vita bilen har precis varit med i en filminspelning. Jag kan dock inte saga namnet pa denna Hollywoodfilm annu....

Mor, dotter och hunddag

I sondags var det bara jag, mamma och hundarna. Jimmy och Mr Tom korde till Pomona swap meet.

Forst akte vi till en stor park dar man kan "go hiking" pa stigar upp i bergen samt grilla, sola mm pa en stor grasmatta. Parken ligger i Ventura. Det var sa varm att bada hundarna strejkade sa promenaden blev inte sa lang som jag hoppats. Lite skrammande var det. Dar fanns varningsskyltar for mountain lions ocg skallerormar! Usch! Det stod aven vad man ska gora och absolut inte ska gora om man stotar pa ett "lejon". Scary......Tack och lov stotte vi inte pa dessa djur!

Efter detta akte vi till en mycket trevlig hundpark. Denna park var inhangnad och delades av pa mitten sa stora och sma hundar inte kunde vara tillsammans. Skitbra for rasisten Mr Jackson....Jackson skallde endast nar det kom in tva mopsar och en mellanstor ras men pa de mindre raserna sa han inte ett dyft....han skotte sig over forvantan! Vid utgangen fanns det en sluss sa hundarna inte kan smita ut pa parkeringen nar man oppnar grinden! I parken fanns aven lite agilityhinder. Jackson regerade bland smahundarna pa detta! Alla andra fick tvinga sina hundar men Jackson gjorde precis som jag beordrade! Ducktig vovve!

Senare pa eftermiddag gick jag och mamma till poolen. Da fick doggarna vara hemma. Vi hade med oss lite vitt vin och nachos med dippa. Insmorjd med faktor 50 lag jag och stekte mig i solen och lyckades fa en fin branna!


Den stora parken i Ventura.


Mamma och Jackie


Varning for.....


Varning for....


Hundparken




Mr Jackson och Jackie haller ihop i dogparken. Jackie verkligen avgudar sin nya kompis....


Igar var vi pa beachen och promenerade.


Jag med Jackie och Mr Jackson


Min Underbarhet


Ett filmklipp fran hundparken. Jackson tyckte inte att "puggarna" fick vara i "hans" rastgard.....Innan de kom sa sprang han och lekte och hade det kul men nar de kom var leken slut....


Jessicas nya vagn

Jessica kopte en dubbelvagn till sina tva doggar. Hon ar helnojd! Nu onskar jag henne lycka till i utstallningsringarna framover!

Se sa stiliga doggsen ar i sitt nya ak!








Vagnar i lager

Just nu har jag endast tre vagnar i lager. Nya vagnar kommer tidigast i mitten pa september. Jag ar i USA hela augusti men svarfar skickar vagnar om det ar nagon som vill ha en av de jag har i lager. Jag svarar inte pa mobilen men du kan skicka sms eller mejl. Svarar sa fort jag kan (tidsskillnad 9 timmar). 0708-857135  [email protected]

Jag skickar endast betalda vagnar.

Dessa har jag i lager:


Bla heavy duty pet stroller, 2600 kr. Saljes ny i kartong. Se mer info om vagnarna under kategorin hundvagnar.


Enkelvagn 4 hjul inkl regnskydd, 1500 kr


Enkelvagn 4 hjul inkl regnskydd, 1500 kr

Beware!



Tyckte denna skylt var lite sot sa jag kunde inte motsta....fanns med bade korthar och langhar.

Camarillo Animal Shelter

Igar var jag och mamma pa Camarillo Animal Shelter. Det ar darifran mamma adopterade sin chihuahuamix Jackie. $120 kostar det att adoptera. Alla hundar ar kastrerade/steriliserade nar de adopteras bort.  Sheltret var i princip proppfullt! Dar var hundar i alla burar och i vissa burar var det mer an en hund. Dar fanns katter, kaniner, hastar, marsvin mm. Det var hemskt att se alla dessa hundar och djur. Sa manga som rakat illa ut, blivit misskotta eller sprungit bort. Detta shelter ar bara ett av manga....Det var sarskilt en hund som nastan fick mig att borja grata. En liten pitbullvalp som inte kan vara mer an ca 14-16 veckor. Denna lilla tjej hade fullt av sar pa kroppen efter fastingangrepp. Hennes hud var helt skrovlig! Tva tassar var svullna och roda. Det sag ut som hela hunden hade psoriasis! Tank att det kan ga sa snabbt, att hunden hinner fa dessa problem under den korta tid den levt! Och att tidigare agare (om den nu hade nagon) inte gjort nagot at det!! Jag blir sa arg nar jag ser alla dessa hundar som behandlats pa detta vis!

Manga har i USA tar bra hand om hundarna men det ar aven manga som inte vet eller forstar hur man tar hand om djur.  De skaffar djuren till sina sma barn. Djuren fungerar som leksaker....sarskilt i de fattigare delarna har i Kalifornien. Forra veckan var jag i en affar dar de saljer bade mat och andra prylar (99 cent store), dar sag jag en familj med tva barn pa ca 4 och 6 ar. Barnen bar bada pa varsin valp. Sag ut som en pitbullvalp och de kan av storleken att domma inte ens ha varit 8 veckor gamla! De bar hundarna som om de vore en docka, holl dem inte ens under rumpan utan de bara dinglade dar i famnen. En sadan ung valp ska inte vara ifran sin mamma och definitivt inte baras runt av ett litet barn i en affar! Jag var nara pa att ga fram och saga till dem men jag insag sen att de inte pratade engelska....


En sot liten kh chihuahuatik som fatt valpar. Valparna syntes inte till.






Det var denna lilla tik som var full av sar fran fastingar....


I denna bur, cage 65 lag Jackie i ett horn och skakade nar mamma hittade henne i november forra aret.


En skylt som visar varje hund och info om denna. Voluntarer uppdaterar skyltarna sa det ar inte alltid att de stammer. Som ni kan ser so var pomiraniern nr 131 hittad fastbunden pa en parkering!


Har hade de hastarna. Sheltret hade 4 st.

It's Juicy!

Jag kunde bara inte lata bli att kopa denna vaska......pengarna bara varkte i planboken....sa ytterligare en vaska till samlingen. Jag har nog ca 8-9 vaskor till hundarna nu....och ett antal dog strollers....
Jackson har redan bott in sig i denoch sa fort jag narmar mig dorren so hoppar han in i den och lagger sig, i hopp om att fa folja med!


Juicy Couture dog carrier

Anmalan till dog show

Att anmala Jackson till Santa Barbara dog show var inte det lattaste....Forst visste jag inte vad klassen han ska stallas i heter pa engelska (open class) eftersom anmalningssidan inte sag ut som SKK's sida med rullgardiner dar man bara kan valja klassen. Har var man tvungen att sjalv skriva i....
Sen skulle jag ju fylla i att Jackson var en forin dog/country and reg.number och da fanns det ingenstanns att fylla i var jag bor....jag kunde fylla i var han ar fodd (Polen) men inte landet dar jag bor. Ar inte det konstigt? Sen ville de dessutom att jag skulle skriva in vilken stat! Vi har ju inte stater i Sverige....Detta ar ett vanligt problem med amerikanska sidor, att nar man skriver in att det ar ett annat land an USA sa anpassar sig sidan inte efter det. Anda ska man fylla i zip code och stat + att man inte alltid kan fylla i vilket land man bor i...
Nar allt val var betalt och klart kom jag pa att det nog inte var sa bra att skriva min svenska adress da nummerlappen kommer skickas till Sverige.....da hinner jag nog inte fa den i tid...Sa dagen efter ringde jag dem och fixade sa de skickar till min mammas adress. De svarade att de anda inte skickar nummerlapparna utomlands....Men hur i hela friden ska utlandska utstallare da fa sina nummerlappar om de vill stalla sina hundar!!!???? Alla har ju inte en adress i USA som jag har.....Men nu ar allt fixat sa Jackson ska stallas i oppenklassen den 29 augusti i Santa Barbara. Hoppas nu det gar bra och han far en bra placering och fin kritik!


Jackson pa hans senaste utstallning, Hassleholm i maj 2010.

Rapport -Lakrits

Fick ett mejl fran min styvmor. Hon skrev att Lakritsbiten har det bra i Stockholm hos henne och min pappa. Sa har skrev hon:

Hej Jenni
Hoppas att ni har det bra over there men det förstår jag att ni har.
Nyss ringde det på dörren och Danne skulle lämna över vår post. Inte ett ljud hördes från Lakrits. Bra va? Han mår jättebra. Vi kommer precis från sjön och han har varit jätteduktig ja helt fantastisk faktiskt. Vi har tagit sju stycken fästingar på honom so far. Han följer mig som en skugga och just nu vill han upp i knät för att se vad jag skriver. Han sover tätt mot min rygg under hela natten utan att röra sig sen är han jätteglad när jag vaknar.Han börjar också ty sig till pappa så det kommer nog. Han ger honom alltid maten och det underlättar väl lite.
Han gillar inte jollen så han ligger och morrar åt den hela tiden när den svänger i vinden så vi får många skratt.Han pratar jättemycket också, synd bara att vi inte förstår vad han säger.
Må så gott från
Oss tre.


Vad jag saknar honom, min lilla Lakritsbit!


Denna bild pryder chihuahuacirkelns forstasida (manadens bild).
Lakrits hjalper "morfar" att navigera.
www.chihuahuacirkeln.nu


San Fransisco

Glomde infoga detta filmklipp fran San Fransisco i det forra inlagget. Filmat med mobilen sa kvaliteten ar inte den basta. Man ser Alcatraz i bakgrunden.


Road Trip

Igar kvall kom vi hem till Port Hueneme fran var lilla road trip. Vi korde totalt ca 220 mil. Vi besokte San Fransisco, Yosemite national park, Baltimore and much more... Vi bodde pa pet friendly hotell tre natter. Best Western tog betalt $10 per hund och det sista hotellet som jag inte kommer ihag namnet pa, kostade hundarna inget extra! Att aka sa langt med tva hundar som aldrig traffat varandra tidigare gick jattebra! De sov tillsammans i baksatet. Att bo pa hotell var inga problem. Hundarna fick folja med in i princip alla affarer och uteserveringar.

I San Fransisco var det sa mycker folk sa Jackson fick sitta i sin stroller. Vi sag Alcatraz pa hall. Vi ville aka ut dit men tiden rackte inte till. Vi akte over Golden Gate bron tva ganger. San Fransisco var verkligen en upplevelse!

Yosemite national park var skithaftigt! Vi var 10 000 fot over havet och man kunde se sno pa bergstopparna! Nar vi stannade for att fika jagade Jackson ekkorrar! Jag holl tummarna pa att fa se en bjorn da parken har manga bjornar men tyvarr sag jag ingen.

Pa vagen hem stannade vi till i en liten hala som heter Pearsonville och tankade. Dar var ca 42 grader celsius! Jackson brande sina sma tassar pa marken. Han steppade omkring som en aggsjuk hona....

Idag har jag anmamlt Jackson till dog showen i Santa Barbara august 29th. Hoppas det gar bra for honom. Detta blir antagligen hans sista utstallning...Efter detta ska jag satsa pa Lakrits.

Har ar lite bilder fran var soad trip:


On the road again....


Jag och jackson pa en av de fa strander i USA som man far kora bil pa. Pismo Beach.


Vagde Jackson hos veterinaren idag. 5 pounds (kilo ?)


Pismo Beach


Detta hotellet var sa "tacky" att det  var haftigt! Sa otroligt praligt! kan inte ens med ord beskriva hur det sag ut innuti men haftigt var det. Varje rum hade ett tema!


Madonna Inn



Jag, Jackson, Jackie och mamma


Vi sag salar i en hamn


Elefantsalar pa en strand


Best Western, har bodde vi i tva natter


Best Western


San Fransisco




Alcatraz


Denna gubbe var med i Filip och Fredriks program High Chaparal. Han skrammer folk nar de gar forbi.








San Fransisco i bakgrunden


Jimmy, Jackson och Mr Tom med Golden Gate Bridge i bakgrunden






Yosemite






Idag tog vi en trip till Malibu. Tar ca 30 minuter att kora fran min mammas hus.

Det var allt fran oss for denna gang!



Grooming

Idag var mammas hund Jackie pa grooming pa Petco. De klippte klorna, badade henne och putsade till hennes langa pals. Hela kalaset gick pa $40. Nar vi hamtade henne hade hon sota roda rosetter vid oronen!
Mamma vill sa garna lamna in Jackson men han har ju inte mycket pals att "grooma". Dessutom ska han stallas ut och da ska han ju defenitivt inte ha mindre mangd pals...

Sa har sag Jackie ut efter groomingen:


Mamma ar pa vag att hamta Jackie.


Jackie girl








Jag testade att satta rosetter pa Jackson med men det var inte direkt uppskattat.... Jag som tyckte att han skulle bejaka sin feminina sida.....Rosetterna flog av fortare an kvickt....


Helan och halvan eller mor och son? Jackson sitter har bredvid nyfunna kompisen Jackie. En viss storleksskillnad. Jackson 2,1 kg och Jackie ca 5 kg.

Kunder och hundvagnar

Hej alla hundvagnskunder!
Jag ar i USA hela augusti. Vill ni ha tag pa mig sa skicka ett mejl till [email protected] eller sms till 0708-857135 jag svarar sa snabbt jag kan (9 timmars tidsskillnad). Ring helst inte da det kostar mig 14 kr/min (!!!).....Jag kan inte lyssna av min voise mail pa mobilen nar jag ar utomlands.

Trots att jag ar i USA kan jag skicka vagnarna, svarfar hjalper mig.
Just nu har jag en rod och en lila fyrhjuling med regnskydd (1500 kr) till salu, samt en bla heavy duty pet stroller (2600 kr). Jag tar inga bestallningar for tillfallet pa vagnar jag inte har i lager.

Kanske lyckas jag ragga fatt i fler haftiga och bra hundvagnsmodeller har i USA. Vi far se vad jag hittar...

/Jenni

Chihuahuacirkeln

Min underbara Lakritsbit pryder nu chihuahuacirkelns forstasida som manadens bild! En bild pa underbarheten nar han laser sjokort under en seglats i Stockholms skargard.

Se bilden har: www.chihuahuacirkeln.nu

Welcome to America!

Nu ar vi antligen i America! Resan gick jattebra! Jackson skotte sig sa val! Vi hade forst 8 timmar till JFK (New York) och 2 timmsr darimellan sedan ytterligare 6 timmar till LAX (Los Angeles). Jackson kissade inte forran nar vi kom fram till Los Angeles (och da i sin stroller.....jag hann inte ut....). Jackson var inte sarskilt paverkad av resan. Han skakade lite vid start och landning men la sig sedan ner i vaskan och kopplade av. Han hade sitt mjukisdjur (som han fatt pa Lorettahs hundkalas) som huvudkudde. Sa sott! Flygvardinnorna var helt betuttade i honom! Under flighterna hade jag vaskan pa bordet framfor mig sa jag hade koll pa honom. Han kunde da titta ut eftersom jag hade fonsterplats. Mellan flighterna satt han i sin stroller for att kunna rora pa sig lite mer. Sa praktiskt att ha med strollern! Tack vare strollern fick vi ga ombord forst och vi lamnade strollern vid gaten precis som man gor med barnvagnar! Gissa om jag alltid ska ha stroller med mig nar jag flyger! Forst pa planet, fore 1:a klass trots att vi satt nastan langst bak!

Jag tog en chansning och hade inte ett health satificate med mig pa Jackson (fast att det star pa amerikanska ambassadens hemsida att "some states may recuire a health satificate". Vi har inte mellanlandat i New York tidigare sa det var en chansning.....Atlanta kraver inte halsointyg i alla fall. Killen som tittade pa Jacksons pass hade val aldrig sett ett pet passport forut. Han kollade inte chipnummret sa jag kunde lika bra haft med mig Lakrits med Jacksons pass....Lakrits ska med nasta ar.

Nar vi var framme sa fattades en vaska som vi fick tillbaka 2 dygn senare....denna vaska betalade vi desutom $50 extra for....da man nu bara far ta en vaska per person....nya regler.

Jackson och mammas chihuahuamix Jackie gar jattebra ihop. Det blev inte mkt skallande nar de traffades och i natt sov de bada i min sang! Dock vill Jackie leka men inte "Gubb-Jackson". Leka, vad ar det? Jackson kan inte sadant.....

Nu ska vi ivag till Petco och hamta Jackie som ar nygroomad. Hon maste ju vara fin nar hon ska pa road trip till San Fransisco och bo pa hotell for forsta gangen!


Jimmy och Jackson pa Kastrup (Kopenhamn). Vi vantade pa att fa checka in...


Har sitter vi och vantar pa att fa boarda planet. Vi tar ett wienerbrod och en ol. Jackson ligger i strollern. Ovanpa strollern ar vaskan som Jackson ligger i under flygresan. Nar denna bild togs var bade jag och Jimmy helstirriga och nervosa infor resan! Vi ville bara ivag!


Helenas vagn

Helena i Sandviken och hennes dogs är nöjda med sin blåa Heavy Duty Pet Stroller! Tänk att alla 5 hundar får plats!



"Jag rekommenderar verkligen den blåa vagnen med stora hjul
stadig och lätt rullad är den.
Kostar lite mer men det är den värd!"/Helena

Jackson packar....

Som vanligt packar jag i sista stund.....
Jackson hjälper till och håller reda på vad som ska med. Pass till Jimmy, mig och Jackson är bland det viktigaste och de har Jackson koll på. Se själv:



America here we come!

Tåg och hund

Sitter på tåget till Malmö och har tråkigt så varför inte sysselsätta sig med att skriva ett inlägg?
En sak som jag funderat på  är: varför har SJ alltid djurvagnen precis före eller efter bistrovagnen? Varför inte ha djurvagnen först eller sist? Dels med tanke på allergiker och dels med tanke på alla hundar som inte får lugn och ro för allt folk som springer förbi hela tiden när de ska handla fika i bistron. Just nu sitter jag i en vagn med en amstaff bredvid mig och en katt bakom mig. På vägen upp till Stockholm satt jag i en kupé för sex personer. I kupén var vi fyra stycken och fyra hundar.....snacka om spänt läge....kaos i början men sen gick det bra. Om det skulle vara så att jag skulle åka ännu längre sträcka eller nattåg så hade det inte varit kul med allt spring förbi mig och hundarna. Många vill klappa dem och prata en stund så hundarna får ingen lugn och ro.

Jackson är en berest vavva nu. Flugtit till Stockholm en gång, till USA tre gånger (på tisdag åker vi) och åkt tåg både till Stockholm och Ystad ett flertal gånger! Jackson har flugit fler gånger än min svärmor!


Hej då Lakrits

Nu ska jag packa väskan och snart åka in till centralen och ta tåget hem till Malmö. Lakrits stannar kvar hos pappa. De ska ut med båten redan ikväll så Lakrits får ta över min roll att hjälpa pappa med navigeringen....
Ses om en månad min fina Lakritsbit!


Lakrits läser sjökort...




Lämna Lakrits

Nu är vi i Stockholm. Resan upp från Malmö gick bra. Vi åkte tåg i en kupé med två andra stora hundar. De första 10 minutrarna var totalt kaos! Alla skällde och morrade och mina killar var som små monster....men till slut blev alla hundar tysta och somnade. Jag ska nämligen lämna Lakrits hos min pappa i Tyresö/Stockholm där han ska bo en månad när vi är i USA (Jackson ska med till USA). Imorgon (söndag) åker jag och Jackson tillbaka till Malmö. Det kommer nog att kännas konstigt att bara ha en hund med mig då jag är van vid två (och tre den senaste tiden).
Lakrits kommer att ha det bra hos pappa. han kommer spendera den mesta tiden på sjön på pappas segelbåt.



Lakrits får vara mer på sjön än vad jag får denna sommaren. Orättvist!

Detta blir 3:e gången Jackson flyger till USA.

RSS 2.0