Ett gott skratt...

...fick jag idag när både Lena och Kitt skickade denna bild....

Det stod: "Hugg inte ner träden för situationen börjar bli ohållbar!" Jag skrattade så jag grät!


Tassar

Lakrits ha legat och slickat sina tassar sedan i ftermiddags. Nu när jag rastade dem så blev det färska blodspår efter Lakrits! När jag tog tag i Lakrits ena baktass fick jag blod på fingrarna. Stackars liten! Han som annars är väldigt blödig och piper för minsta lilla, verkar inte ha så ont nu. Han verkar bara vara besvärad eftersom han slickar konstant. Jag har ingen aning varför han blöder från tassen. Kanske pga av allt salt på gatorna eller från att en pudel som hoppade på honom idag....Jimmys bror och hans dotter var ute med Lakrits idag. Plötsligt kommer en dvärjpudel farande och hoppar på en mycket överraskad Lakrits. Micke oxh Clara hann inte se pudeln förrän den var på Lakkrits. Ägaren var en dam och pudeln var kopplad med flexi (!!). Enligt Micke så bara stod damen där och lät flexilinan bli längre och längre. Micke reagerade snabbt och tog tag i Lakrits (lilla Clara 8 år håll i Lakrits koppel). Micke sa att pudeln högg efter Lakrits och men att det inte såg ut att ha blivit skador då han undersökte han noggrannt när de kom in i lägenheten. Kanske skadade Lakrits sin lilla tass då eftersom han slickat på den sedan klockan 16. Ingen större skada skedd så det är ju bra.

En ny kompis!

Jackson och Lakrits har fått en ny kompis! Hammarbäckens Birk Borka Son (som är avlägset släkting till Lakrits). Han heter numer Leo och ägs av Linn L. Vi var med Linn när hon hämtade hem honom för ett tag sedan och nu var vi och hälsade på dem på Linns jobb (ett LSS boende). Leo är deras lilla maskott och vårdtagarna är jätteglada för busiga och glada Leo. Leo och Lakrits fann varann direkt! De kutade som tokar fram och tillbaka i korridoren. Lakrits var väldigt tålig med Leo och lät honom bita Lakrits i haserna, svansen och öronen utan att säga ifrån. Lakrits sprang så han blev anfådd! Jackson satte ner tassen direkt för att visa att han är bossen! Killarna ska snart leka med Leo igen!

 
Leo som är blöt under ögonen av allt bus!Leo har mycket bra mentalitet, modig, busig, social och framåt precis så som en chihuahua ska vara! En mysig kille med MYCKET leklust!

My Dog

Nu äntligen har nummerlapparna kommit! Lakrits ska ställas både torsdagen och fredagen. Jimmy och jag åker upp och bor på hotell. Jackson ska bo hos Iris och Alex. Dessutom, fick jag äntligen bokat ett hotellrum, Scandic i Mölndal. Det fanns hotellrum lediga inne i stan men de tar inte hundar. Att jag alltid ska vara ute i sista minuten! Så typiskt mig...Men men detta blev ju bra ändå, det är ju inte så långt från Mölndal till mässan. Ser så fram mot detta. Såg att antal anmälda nästan är hälften jämfört med Stockholm hundmässa...Skönt!

På vägen hem den 7e januari åker vi inom Lund för att hämta upp två söta vavvatikar, Mini och Milli som ska bo hos oss ett par dagar när deras matte är utomlands för att para sin ena tik. Lakrits kommer nog tycka att det är skitkul med kompisar att leka med!


Lakrits, min lille kille som älskar utställningar!

Utlottning!

Grattis Josefin Kjellsson som köpte en rosarutig heavy duty pet stroller av mig i höstas! Du har vunnit utlottningen av en magnetisk fotoram som det står: I "love my dog" på. Om några dagar dimper den ner i din brevlåda!

Alla som köper en hundvagn av mig är med i utlottningen av lite hundrelaterade prylar. Håll utkik efter nästa utlottning!

Fotoramen som Josefin får i sin brevlåda om ett par dagar. Jag har själv en fast i grått med mina godingar inramade. Ramen fäster bäst på rostfritt stål (de gråa kylskåpen).


Denna vagn köpte Josefin.


God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År önskar Familjen Åkesson (Jenni, Jimmy, Mr Jackson och Lakrits)På julafton skulle jag ju ha en utlottning av en magnetisk fotoram....MEN jag glömde ju att ta med mig listan över kunder som köpt en hundvagn av mig så jag får lotta ut ramen när jag är hemma i Malmö igen...Förhoppningsvis kan ni se vem som får ramen imorgon söndag.Igår var jag ute på en lite längre promenad med dogsen. Kallt som tusan var det men Lakrits klagar inte. Jackson satt innanför jackan nästan hela tiden....Snöigt värre är det i Stockholm/Tyresö...


Jackson sitter innanför jackan...


Vi gick i skogen och så här såg det ut. Burrrrrrr!
Puppisarna 1 vecka!

Nu har Lakrits och Buddies valpar hunnit bli en vecka! Alla mår bra och diar som de ska och växer så det kakar!

Först ut är hanarna:


Hane 1, en vecka. Han är så lik sin far med det breda runda huvudet!


Hane 2

Och nu kommer tikarna:


Tik 1


Tik 2


e. My-Black-Sweet
u. Tom Puss Rose Bud

Det blev 4 små kolbitar!

Förra veckan blev Lakrits pappa för tredje gången! Det blev två hanar och två tikar. Valparna förlöstes med snitt då förlossningen inte fortskred trots bra värkar. Mamma Buddie mår bra och puppisarna mår bra. De ville dia direkt efter de sett dagens ljus (inte konstigt med två matvrak till föräldrar...). Jag ser så fram mot att se dessa valpar utvecklas och ska hälsa på dem så fort de har lärt sig gå. Valparna finns hos Veronica, kennel Superlicious i Tyringe.

e. My-Black-Sweet "Lakrits"
patella ua
Meriter: CACIB, CK, MH-testad
6+6 tångbett
Färg: helsvart, långhår

u. Tom Puss Rose Bud "Buddie"
patella ua
Meriter: 3xCK
Färg: black and tan, korthår


Inga mer kramper för Mr Jackson!

Stackars Jackson har haft så mycket köldkramper i sina tassar så jag köpte ett par skor till honom igår! De är så ofantligt töntigt söta! Jag trodde att han skulle vägra att gå i dem men han går faktiskt, fast bara mot huset inte från huset. Jag måste bära honom en bra bit från huset och så går han hemmåt och uträttar sina behov på vägen. Tack vare skorna har han inte krampat alls! Hurra!


Min fina kille i sina nya skor! Jag som trodde att jag aldrig skulle behöva köpa skor till en hund....


Visst är de söta! De fanns i rosa med...


Se hit! Agilitykurs!

Hej alla chihuahuacirklare!
I februari kommer chihuahucirkeln att hålla en agilitykurs för medlemmar. Kursen kommer att vara ett tillfälle och förhoppningsvis att hållas på Storegård hundpark (innomhus) utanför Lund. Kursen kommer att hållas utav mig och Nina Ternby. Vi kommer gå igenom grunderna och visa med våra egna vavvor. Sedan får deltagarna testa på. Vi kommer att ha ett maxantal deltagare på 10 ekipage. Minimumålder för hunden är 1 år.

Mer info kommer så fort vi fått klartecken från Storegård. Ni kommer att kunna se infon här på bloggen och på Chihuahuacirkeln.se kanske även på chiforum.se

Anmälan kan inte göras ännu utan info var och till vem kommer....

Info om Storegård hundpark kan ni se på www.storegard.se och ni kan även läsa om Lakrits och hans kompisars äventyr på Storegård i det senaste numret av Chihuahuabladet (Skrivit av mig och bilder av Loretta Gyllenbrodd).

Storegård


Lakrits och jag


Nina och Shelby


Lakrits


Ninja (1,5 kg) som testar agility för första gången


Agility är perfekt motion för dig och din hund samt även mental träning för vovven! Alla vavvor kan! Även de allra minsta (se Ninja) det är bara att testa på de lite mindre hindren (Storegård har hinder för stora och små hundar). Lakrits är duktig och klarar hinder som är 45 cm höga men vi brukar träna på de som är 30 cm då han är snabbare på dem.

Kanske ses vi på Storegård i februari?

Lite billig shopping!

I fredags var jag med Lorettah, Ina, Nina och Marie med dotter och shoppade hundprylar. Ida som säljer sakerna har haft webbshopp men lagt ner denna och nu vill hon bara bli av med sakerna. Hon sålde halsband, selar, koppel, väskor, kläder, sängar mm för BILLIGA priser! Jag shoppade mycket fina saker för endast 210 pix!
Där var märken som Pet flys, Puppia, Monkey Daze mm. Eftersom denna lilla träff var så hastigt påkommen så bestämde vi att Ida ska ha en till shoppingkväll i januari, precis efter löning =) Så vill Du hitta finfina saker till din älskling för otroligt billiga priser så passa på!

Info om shoppingkväll hos Ida i Malmö:

Den 28/1 finns det möjlighet att shoppa loss på hundsaker.
Ida säljer ut sitt lager och tar:
500 kr för hundväska
100 kr per klädesplagg (märken från bl.a. Puppia och Hippodog)
100 kr per hundbädd
100 kr per halsband (finns möjlighet att skriva hundens namn med glitterbokstäver och då ingår det i de 100 kronorna.)
10 kr per hundleksak

Adressen är Spånehusvägen 101C i Malmö 

Välkommna!! Very Happy

Om hundarna medtages skall de ha kisseskydd! Detta gäller hanar som tikar! Utförsäljningen är hemma hos Ida.Vi var som tokiga och rafsade omkring bland alla fina saker. så här såg det ut:

Lite halvtaskig bildkvalitet dock...


Mr Jackson provar en urläcker mössa från Puppia. Visst är han bedårande?


Otroligt söta Valle sitter in sin nya säng samtidigt som matte tvingat på honom en ROSA tröja


 

Lite tröjor


En Pet flys


Jackson i Inas knä. Jackson fick vara modell åt Ina så hon kunde mäta ut vilken storlek på halsbanden hon skulle ha till sina tjejer. Han är en perfekt modell!


Lorettah handlade så mycket att hon behövde en sopsäck för att kunna bära hem alltihop!


Detta var mina shoppingfynd:

Ett namn-halsband till Lakrits, en läderhalsband med matchande koppel till Lakrits, ett guldhalsband till Jackson (bokstäverna hade jag hemma redan så halsbandet fick jag på köpet, tack Ida!) och en leksak. Totalkostnad 210 kr.!!!!!!


Bokstäverna finns i blått, rosa, silver och grönt
Lakrits nya coola läderhalsband som har matchande koppel!


 

Stackars lilla Jackson!

Här i Stockholm är det en massa snö och flera minusgrader. Igår när jag och pappa var med Lakrits på Älvsjömässan fick Jackson vara hemma med Solveig. Han kissade knappt något när vi var ute på morgonpromenix. jag fick släpa honom i kopplet och han krampade jättemycket i tassarna så han visste inte vilket ben han skulle stå på. Solveig försökte gå ut med honom men han ville absolut inte. Detta resulterade i att herr Jackson kissade inne. Tur jag har kisseskydd med! Nu har båda killarna skydd på sig i fall att och i dem finns bevisen på att jag har två pissenissar just nu.....Jackson får gå ut mycket korta rundor fast lite oftare. Jag hörde på TV att det ska bli mellan 15-20 minus på onstag i Stockholm! Hur i helsike ska Jackson klara detta??!
Eftersom Jackson har problem med kylan så fick han vara hemma även idag när jag gick på långpromenad med Lakrits och mellan pinschern Roxy. Jag gick så snabbt jag kunde i snön med dogsen idag och var helt slut när jag kom hem igen. Roxy drog som tusan i kopplet och jag halkade efter men efter lite tillsägelse med barsk ton så gick hon fint vid min sida! Duktig vovve!

Så här såg det ut idag:

Roxy och Lakrits som är iklädd fleeceoverall


Lakrits älskar snön! Han fryser inte så lätt men när vi ska vara ute en längre stund blir det kläder på!


Roxy tyckte oxå att det var lite kallt om tassarna....


Hundutställning Älvsjömässan

Jag har haft lite datorproblem de senaste veckan med virus osv så därför har jag inte skrivit så mycket...

Idag har lakritsbiten ställts ut på Älvsjömässan i Stockholm. Han var så duktig och skötte sig över förväntan! Han skällde inte alls i den utsträckning som på förra utställningen (Sofiero). Han stod jättefint och gick fint bredvid mig.  Dock behövs liiite mer träning på att han skall sträcka på sig lite mera. Dommaren var mycket bra tycker jag. Han hälsade på Lakrits innan han "undersökte" honom. Han var noggrann och tog tid på sig med varje hund. Jag gillar när de tar sig tid och inte jäktar, man har ju betalt för sin tid. Totalt var det 107 anmälda i långhårsklassen och det var mååånga fina vavvor. Så konkurrensen var hård med andra ord! Lakrits fick en 1:a i kvalitet men fick ingen placering. kritiken var utmärkt och löd så här: maskulin hane av mycket god typ, kunde ha varit lite mer samlad, maskulint välformat huvud, mycket bra hals, välkroppad, fin svansföring, mycket bra benstomme, välvinklad fram och bak, mycket bra pälskvalitet, mycket bra rörelse från sidan, något ostabilt fram. DEN kritiken är jag nöjd med!

Jag och pappa försökte hitta rasmontern för chihuahua men kunde inte hitta den. Kanske hade chihuahua ingen?
Hur som helst så var det en mycket trevlig och väl organiserad utställning!

Här kommer lite bilder från idag:

Jag och My-Black-Sweet


Lakrits stod så fint och snällt på bordet. Han visade bissingarna utan krångel!
Som Lakrits ögon lyser! Han har bra kontakt med matte!


Sista chansen nu Lakritsbiten, stå fint och visa din bästa sida!


Jag har hundvagnar till salu. Titta under kategorin "hundvagnar" här till höger.


Pappa och Lakrits i sin hundvagn.

Visst vill man såklart att sin hund ska vinna men jag tycker definitvt att rätt hane (lh) vann öppenklassen samt championklassen! Det var de två jag höll tummarna för när jag insåg att Lakrits inte gick vidare! När championklassen hanar var avklarad gick vi då vi inte hade någon stol med oss och det var jobbigt att stå.

Lakrits är helt slut och vilar nu ut sig i soffan!

 


Husse reser iväg och Lakrits badar

Imorse åkte husse iväg till Los Angeles med en kompis. Han ska bo hos min mamma. Tyvärr kan jag inte följa med då jag har slutspurten i skolan inför examen =(

Igår hjälpte jag Jimmy att packa och hundarna märkte att det var något på gång. Jackson hoppade upp i väskan, han ville väl visa att han ocå vill med till varma California och Momo (min mamma). lakrits fick syn på alla julisar som jag packat in och som skulle med till LA. Lakrits verkligen ääälskar presenter so han blev helstirrig. Så när jag sa "present" så tog han sig friheten att sno ett paket och vandra iväg med det! Han är så söt! men han får lugna sig till julafton då han ska hjälpa mig att öppna paket.Idag har jag badat Lakritsbiten inför söndagens utställning i Stockholm (Älvsjömässan) där han ska ställas i öppenklassen. Klorna är klippta, öronen rensade, tänderna är borstade och snoppe är ansad så han inte kisssar sig på magen. Nu ska jag bara packa. Vi tar tåget på lördag och ber till vädergudarna att det inte ska snöa mer så tåget blir inställt....Lakrits ser ut som en svart liten Gremling....Husse har något gott! Mums....säger den ständigt hungriga Lakrits....

Försäljning av vagnar

Jag får många frågor om jag säljer till privatpersoner. Jag säljer främst till privatpersoner!

Vagner jag har i lager just nu är:

1rosa dubbelvagn 2300 kr
1 rosarutig dubbelvagn 2600 kr
1 röd heavy duty pet stroller 2600 kr
1 röd enkelvagn med regnskydd (4 hjul) 1500 kr
1 rosa enkelvagn (regnskyddet saknas, 3 hjul) 1300 kr

Info och bilder på vagnarna finner du här till vänster under kategorin hundvagnar.

På julafton lottar jag ut en magnetisk fotoram till en som köpt en hundvagn av mig under hösten!

Vid intresse ring 0708-857135 eller mejla jenni.akesson@hotmail.com
Sms:are och prutare undanbedes....

Ytterligare en nöjd kund!

För ett tag sedan sålde jag denna enkelvagn till Suzan. Titta så många söta vavvor hon får plats med i vagnen!


Pippimat

Mr Jackson är så söt! Idag när vi var ute nosade han sig fram till en sådan här boll med pippimat som man hänger ut på vintern. Denna boll bar han med sig på resten av promenaden. Han vaktade den noga för lillebror ville oxå ha den. De till och med bråkade om den så jag fick gå i mellan....


Ooooo vad är det här? Det luktar gott....


Glöm att du får smaka lillebror!


Bäst att skynda sig så inte Lakrits tar den....


Gott, gotti gott gott!

Snart kommer det puppisar!

Snart blir Lakrits pappa. Flickvännen Buddie (Tom Puss Rose Bud) är på dag 60 idag och de små underverken kan ploppa ut vilken dag som helst nu! Veronica skrev till mig att Buddie är riktigt rund om magen och hon gissar på 4 valpar. Jag håller tummarna att det blir tikar denna gång....EN kan det väl i alla fall få bli....
Dessa valpar kommer att finnas hos kennel Superlicious i Tyringe.

Lakrits skall paras med Kelshy ( Hammarbäckens Geena Davis) i början av 2011. Han har fått en kull med Kellan tidigare. Ev valpar kommer att finnas hos Amqus kennel i Bara.

Lussebak och julmys!

Idag har jag och Angelica haft vårt årliga lussebak. Jag tror att det är 5:e eller 6:e året i rad vi bakar tillsammans. Vi bakar, lyssnar på julmusik, myser med dogsen och snackar en massa tjejsnack. Mysigt!

Mina små killar, nu även kallade "pissenissarna" har helt plötsligt fått för sig att de ska revirmarkera hos Angelica...detta har hänt en gång tidigare men det var efter att Tindra löpt...så idag fick de ha torkypapper runt snorren och vara instängda i köket. Jäkla busvovvar! Fastän de var ordentligt rastade lyckades de klämma ut några droppar på Tindras bädd och Angelickas matbordsben...


Angelica packar in egengjorda fikonbullar i fina presentförpackningar.


En gammal hederlig bakmaskin.


Två små pissenissar iklädda Torky...


Dags att börja knåda degen
Fina Tindra tror att hon är en liten hund och vill sitta i mattes knä.


Här kommer några bonusbilder på Clara snart 9 år som varit på utklädningsparty. När jag ser henne i denna klänning från Toy´s R Us kan jag inte fatta att jag haft denna på mig på en Halloweenfest för två år sedan! Kläningen är ju väldigt töjbar...i storlek 158....

Tinkerbell klänning med vingar! Clara var finast på festen!


Clara och Mr Jackson


Clara är sin far upp i dagen!


I livets slut...

Under min praktik i hemsjukvården har jag uppmärksammat en mycket häftig sak! Ett boende jag besöker har en katt. En vanlig bondkatt. Sigge som han heter är väldigt social och kelen. Han traskar fritt omkring på två avdelningar och bor där på heltid. Denna lilla Sigge har en benägenhet att söka sig till de som är döende. Just nu har boendet en dam som troligtvis kommer att gå bort inom en snar framtid. Sigge är på hennes rum stora delar utav dagen. Han ligger på en stol eller i fåtöljen i hennes rum och har stenkoll på tantan! Personalen säger att han gör så här varje gång någon av vårdtagarna är döende. Han känner väl det på sig och vill hålla personen sällskap.

Ett annat vårdboende som jag har gjort en studie på, har en toypudel som följer med sin matte varje dag till jobbet. Matte jobbar som undersköterska. Denna lilla pudel känner oxå på sig att en vårdtagare är döende. Pudeln sätter sig utanför vårdtagarens dörr och väntar, krafsar litet på dörren för att bli insläppt. När någon släpper in hunden så hoppar den upp i sängen till den döende och stannar där tills det är dags att gå hem eller tills den behöver ut och kissa! Så häftigt va??!

När Lakrits var valp hade jag med honom på min geriatrikpraktik. Han kutade omkring som en tok på avdelningarna på det vårdhem jag hade praktik på. En dag var vi hos en dement man som var utåtagerande och skrek. Han hade inte talat på ett antal år utan endast haft en massa konstiga läten för sig. När han fick se lilla glada Lakrits som viftade på svansen så började mannnen att tala. Han pratade med Lakrits men inte med oss. Detta var helt otroligt att se!

Jag förespråkar verkligen djur på äldreboenden och även på sjukhus!! De motiverar till rehabilitering och ökar det sociala samspelet mellan vårdtagare och personal. Det enda svåra i dagens läge är allergi (oftast hos personalen) och hos vissa rädsla.


Lite smått och gott

Idag har jag varit ledig. Skönt! Jag har spenderat hela dagen med dogsen och de älskar när de får följa med mig överallt! Jag tog bussen in till stan för att hämta biljetter till S:t Pauli kyrka där min examenshögtid håller rum den 14e januari 2011. Sen gick vi till min kompis Helena och tog en fika hos henne. Efter det tog vi en promenix genom stan till en djuraffär för att köpa hundtandkräm med leversmak. Akvarietjänst bjöd på tre prover av hundmat/torrfoder. Jag tänkte direkt att detta här kommer Jackson aldrig att äta men tji fick jag....han åt alltihop och lämnade det gamla torrfodret som jag blandat ut det nya med! Kanske ska jag köpa detta till Jackson?

Väl hemma igen blev det litre städning och julpyntning med den nyinköpta stora julstjärnan vi har i vardagsrummsfönstret. Våra julstrumpor hängde jag upp på vår spis. En strumpa till varje medlem i familjen Åkesson!


Mr Jackson fick sitta i väskan när vi gick till bussen. Det snöade som tusan, vilket inte uppskattas av varken mig eller Jackson...


Mr Jackson i Helenas knä. Helena vill såååå gärna ha en Jacksonvalp och håller tummarna för att det blir fler i framtiden....


Jag och Lakritsbiten


Denna tandkrämen köpte jag på Akvarietjänst, 89 kr (!!) kostade den. Hoppas de nu gillar den bara....det fanns en mycket billigare men den hade inte leversmak....

Vår spis med våra julstrumpor. Jackson har en grön och Lakrits en röd....


Här är något som jag ser fram mot! Utstälning på Älvsjömässan i Stockholm!


Go Lakrits, go Lakrits, go Lakrits hejja hejja hejja! Snart är det bara en vecka kvar....(19 december)


Här är något jag oxå ser väldigt mycket fram mot: EXAAAAAAMEN!!!! Snart är jag "syrra"!


I helgen ska jag och Angelica ha vårt traditionella lussebak tillsammans. Jag tror att det blir 5e eller 6e året i rad vi bakar lussebullar, lyssnar på julmusik och myser med dogsen tillsammans! Längtar!


Man kan säga ifrån på ett trevligt sätt...

Igår var vi på middag hos Jimmys föräldrar. Hundarna var med som vanligt. Eftersom vi båda ville kunna ta en öl eller ett glas vin till maten så tog vi taxi till och från middagen. På dit vägen sa vi till taxibolaget att vi hade två små hundar i en väska med oss. Inga problem alls. På vägen hem glömde vi säga till om hundarna och när taxin väl kom så vägrade han att ta hundarna med. När vi frågade snällt så sa han bara "NEJ!" och vi frågade varför och svsret var endast "NEJ!" i ett otevligt tonläge....han ville inte säga varför och vi kunde ju inte åka med så han fick köra vidare och vi ringde efter en annan taxi som gladerligen tog med hundarna (som för övrigt satt snällt och tyst i sin väska i baksätet). Jag förstår att vissa inte vill ha hundar i sina bilar men de kan ju säga snällt och trevligt att"tyvärr jag tar inte hundar i bilen för att jag är allergisk, inte vill, kör färdtjänst" osv....Man behöver ju inte vara otrevlig som denna taxichafför var....

Det har hänt mig många gånger att folk är otrevliga för att jag har hundarna med. Några som kommit fram och skällt ut mig för att jag har dem i vagn, de har kläder på sig, att jag bär dem, inte bär dem, har dem med i en affär osv. Jag har slutat bry mig....MEN man kan säga till på ett fint sätt och inte vara barsk eller otrevlig.

I somras var jag och min mamma på stan och shoppade. Eftersom vi skulle vara borta hela dagen så fick hundarna hänga med, i sin hundvagn. Vi gick in på Systrarna Grene. Jag såg inte skylten som det stod att man inte fick ha hundar så vi gick in med hundarna. Väl inne i affären plockade vi på oss en massa saker. En anställd kommer fram till oss och säger på ett mycket otrevligt sätt att man inte får ha hundar här inne och att vi måste gå ut genast. Detta berodde på att de hade matvaror i butiken (chips och konserver). Jag upplyste hene om att hon inte behövde använda den tonen till mig och att vi skulle gå ut. Jag satte korgen med alla varor på golvet och gick ut....

Som sagt även om det gäller hundar eller andra saker, varför kan inte folk säga till på ett trevligt sätt?! Allt blir så mycket trevligare då....

Det är skillnad i USA där jag hade Jackson i hundvagnen när vi gick längs med Rodeo Drive. Vi gick in i butiker som Ralph Lauren, Juicey Couture, Gucci, Louis Viutton (stavas det så?) och alla anställda ville hälsa på Jackson och ge honom godis och vatten! Han var välkommen överallt! PÅ uteserveringarna fick hann vara med och blev bjuden på hundkex som resturangen bakat själv (på Grappa i Malmö fick han sitta utanför staketet på uteserveringen då han absolut inte fick sitta under bordet, idioti vi är ju utomhus för fasiken!).

Jaja, nu har jag avreagerat mig. I eftermiddag/kväll ska jag och Jimmy besöka en hundälskande pub i alla fall. Vi ska till Pickwick som har hundpub på söndagar. Jackson ska med men inte Lakrits då han inte lärt sig att uppföra sig som en hund ska....


Lakrits och jag på Moosehead i Malmö som tillåter hundar på uteserveringen. Lakrits ser ut som en nallebjörn och jag ser ut som om jag druckit för många öl....

Lakrits och Leo

Förre helgen tog jag med mig Lakrits och Jackson och åkte till Vellinge för att hälsa på Lakrits son Leo (Amqus Leonardo da Vinci). Leo är som sin far, full av energi, hyss och livsglädje. Det var tur att jag hade med mig pinkeskydd för utan dem hade hela Leos hus varit inkissat med Jacksons och Lakrits revir.....
Leo är i mitt tycke ett bra avelsresultat då han har vad jag kunde se snabbt saxbett 6+6, utmärkt mentalitet, social och trevlig. Precis som en vavva ska vara!

Lakrits som annars är lägst i rang bland de hundar han umgås med, passade på att sätta sonen på plats.....Stackars Leo blev juckad på i tre timmar! Jackson hängde på i mellanåt så alla tre stod på led i rangordning och juckade med Leo längst fram och Jackson längst bak.....De körde tåg som jag brukar kalla det. Då och då fick Lakrits för sig att leka lite med Leo. De var så söta tillsammans och så loka i sitt kropsspråk!

Det var inte lätt att fota de små liven då de ständigt var i rörelse. Sen är svarta hundar väldigt svåra att få bra på bild.


Lakrits väntar på att Leo ska komma ut från sitt gömställe


Leo gömmer sig för pappa


Lakrits tar sig friheter....Jackson tittar på.....Leo lider.....


Vi kör så det ryker killar!


Me and the gang

Det blev inte så jättebra bilder but it is what it is...


Vilka idioter det finns!

Såg en annons på blocket häromdagen. En som säljer sin chihuahuatik. Så här står det i annonsen:
Pytteliten Chihuahua snart 2 år.
ca 1 kg

Ej avel då hon är för liten.

Snäll men tuff, van vid barn och hundar även stora.

Lite kläder medföljer.

20000kr eller högstbjudande

1. Hur i helsike kan man sälja sitt husdjur till högstbjudande?! Det är väl viktigare att hunden får ett bra hem?!
2. Varför ska denna chihuahua vara dyrare än alla andra vavvor bara fär att hon är liten? Jag hoppas verkligen att ingen oerfaren går på denna nitlott. Hunden är säker jättehärlig men priset är enligt mitt tycke inte berättigat.
3. Dessutom är hunden inte det minsta rastypisk. Det ser inte ens ut som en rastypisk chihuahua (lååång nos, flat panna, inget äppelhuvud mm).


Så här ser hunden ut:
Det är mycket nu...

Nu är det slutspurten på min utbildning och jag har mycket att stå i.

Jag har så mycket jag vill skriva om som ytex Lakrits mäöte med sin son Leo, promenader och fina bilder i vinterlandskapet mm men det får vänta lite.....det kommer när jag har tid.

Så här såg min kalla och fusna dag ut idag:
Idag började jag att försöka ta mig hem från Skurup 12.15 och var hemma vid 4-tiden....Det snöade så mkt att man inte såg mer än 5 meter framför bilen....

Jag och min handledare (jag har praktik i hemsjukvården nu) körde fast med kommunens bil utanför Slimminge. Vi såg inte ens vägen utan fick köra på känn! Vindrutetorkarna frös hela tiden så de hjälpte inte ett dugg! Sen la bilen av helt, batteriet var helt dött! Där fick vi sitta i 20 minuter innan vi fick hjälp att starta bilen med startkablar...Vilken dag altså! Jag kan inte komma ihåg när det snöade så mkt som det gjorde idag! Det var helt otroligt! Jag tror att det är minst en meter snö i skurup nu..... Tågen var dessutom både försenade och inställda. Tur att jag kom hem tillslut i alla fall. Väl hemma möttes jag av två kissnödiga och glada vovvar, så det vara bara att gå ut i kylan igen fast jag knappt kände mina fötter längre....


RSS 2.0