Långpromenad vid Skryllegården

Igår onsdag var jag och Lakrits med Angelica och Tindra på promenad i Dalby. Vi gick ca 1,2 mil i snö, massa snö! Med fika och lek var vi ute i 4 timmar! Jag som för en gång skull har kameran med mig fotade Angelica och vovvar men när jag själv skulle få vara med på bild så dog kameran; batteriet var slut! Så typiskt....

Så här såg det ut:

Min älskade Lakrits! Storebror fick vara hemma då han har "tassproblem" nu när det är kallt...
Angelica packar upp fikan. Tindra tigger....


Tinderin


Tindra är helt galen med sin apport. Den måste grävas ner!!

Småland september/oktober 2009

Var i Småland med min kompis Angelica och hennes labbar Kila och Tindra. Angelica med familj har sin sommarstuga där. Jag följer med henne en gång på våren och en gång på hösten. Då är det bara hon och jag med 4 vovvar. Vi går i skogen hela dagen, gömmer oss för hundarna så de ska hitta oss, lägger spår, kastar apporter i vattnet så hennes hundar ska ta dem (mina skulle aldrig få för sig att hoppa ut i vattnet i en sjö...). Vi lagar god mat och dricker vin, ser på film, mkt tjejsnack om diverse saker.... =) Dock regnade det nästan hela tiden men det stoppar inte oss! Kläder efter väder!
När vi väl är hemma i Malmö igen är vi allihopa helt utmattade och har träningsvärk i benen...
Jag ser fram mot nästa tripp till Småland som förhoppnigsvis blir om ca två månader.

Så här såg det ut sist:


Jag plockar blåbär precis innan det började ÖSREGNA! Hundarna plockade oxå....deras tungor var blå tillslut!


Vi bakar kanel- och vaniljbullar till barnen eftersom det var  kanelbullens dag på måndagen.


En dyngsur Lakritsbit. Korna var mkt intressanta tyckte han.


Här är vi vid sjön där vi kastar apporten till hundarna, solar och badar.


Kompisarna Tindra, Jackson och Lakrits


Vilka fina kossor!


Jag skjuter på öl- och ciderburkar med luftgevär. Jag var dock inget vidare på att sikta...


Laddar om...


Magplask! Jag tyckte att det var dags för Lakrits att ta ett dopp tillsammans med Tindra.
Jag med alla doggarnaHundarna har sina hemmasydda reflexvästar på sig. När jag inte kan hitta västar som är tillräckligt små får jag sy egna: nyongult med döskallereflexer!

 


Dagbok, måndag

Natalie vill att jag sriver dagbok över vad jag gör med hundarna så att jag/vi förhoppningsvis efter en tid kan se en framgång. Dessutom vill hon veta att jag gjort "läxan" som hon givit oss.
Detta är måndagens dagbok jag skrivit:

22 januari, 2010

Gått ut med en hund i taget (alla dagens promenader). Känns lite jobbigt då det är så kallt och jag vill in igen….Måste även gå upp tidigare på morgonen för att hinna med promenaderna. Tack och lov så ska jag inte göra detta för all framtid utan kan rasta dem tillsammans när vi kommit längre fram i träningen. Just nu triggar de varandra.

Träffade en hund på Jacksons promenix. Klickade när han började skälla och han tittade då på mig = fick korv . Han fortsatte att skälla lite men inta alls så mkt som han brukar. Var fokuserad på mig fast han sneglade ofta på den andra hunden och skällde i mellanåt. J åt ingen frukost. Ville inte ha torrfodret för att jag inte lagt i korv. Ska sluta lägga i korv nu. Från och med nu serveras endast torrfoder. Klickar kvällsmaten, hann inte med frukosten

Var ute i ca 35 min med Lakrits. Gjorde T:et sittandes och halvt bockad. Han tittar direkt i ögonen och är jättefokuserad! Han skällde på en människa men vände sig direkt mot mig när jag klickade. Klickade för hundar och då skällde han inte alls. Brydde sig inte om hundarnas närvaro. De var på samma avstånd som vid första träningspasset med Natalie. Tränade även att inte dra i kopplet. Han skällde på en kanin men slutade när jag klickade. Kul med framgång!

Jackson åt inte mkt av sin kvällsmat. Gjorde kontaktövning: titta mig i ögonen och T:et. När han in te ville ha mer torrfoder så slutade vi och maten erbjöds inte mer denna dag.

Lakrits fick sin kvällsmat genom att göra två pelare, T:et och ”titta”. Gjorde även ”snurra runt” mitt i andra övningar.

Vid kvällspromenaden kom en liten hund som var lös, springande mot oss. Lakrits var fokuserad på mig tills hunden kom ca 15 meter nära oss. Då blev han helt blockerad och skällde som en galning. Reagerade inte på klickandet. Jag gick bort en bit medan hundens ägare fick ta bort hunden som inte kom på inkallning. Då kunde L koncentrera sig igen på klickern. Efter ett tag var hunden utom räckhåll och jag och L gick tillbaka hem.

 


Dagens träning med Lakrits

Idag hade jag  och Lakrits första träningspasset med Natalie.

Vi gjorde kontaktövningar, inte dra i kopplet övningar samt skvallerövningar. Lakrits var duktig men jag har fortfarande inte riktigt fått kläm på klickern då jag ska hålla i koppel, klicker och godis...Det var ju inte till vår fördel heller att det var skitkallt och en massa snö ute.... Efter en timmes träning hade jag så ont i fingrarna att jag nästan började gråta! Det vara bara att lägga benen på ryggen och går hem för att värma händerna i varmvatten.

Skvallermetoden lät för mig konstig i början. Man börjar att ställa sig på ett bra avstånd från andra hundar. Varje gång L skäller så klickar jag och han får godis för varje klick. Till slut fattar han att han ska titta på mig. Klicka ofta. Till slut så skäller han inte utan tittar på mig i stället. Han tittade bara på den förbipaserande hunden och då klickade jag som belöning.

Nu måste jag gå ut med hundarna en och en. Jobbigt men det är bara för en tid tills L lärt sig att inte skälla. Målet med skvallermetoden är att när L ser en annan hund så ska han titta på mig = klick och godis.

Att ha i åtanke är att godisbitarna ska vara pytte pytte små så att hunden vill ha mer och inte blir mätt. Det ska vara samma godis vid skvallerövningarna. Gott godis. Inga leversnittar eller liknande tråkigt godis.

Jackson som är liten och kräsen med maten har under den senaste veckan ätit som en häst. Klickerträning i kombination med mentalträning har verkligen fungerat! Ett av målen per dag ska han ej få i matskål. Han ska jobba för att få/förtjäna maten. Varje gång han tittar mig i ögonen så klickar jag. Nästa vecka ska vi börja träna "ligg".

Det är kul när jag nu börjar se lite framgång!

Puppisarna växer så det knakar!

Här kommer en uppdatering av Lakrits valpar som föddes den 26 januari 2010.

Här har vi killarna:


Jack Daniels


Jim Beam a.k.a. Lakrits Junior


Johnnie Walker

En god gärning!

Den 6 november 2009 flyttade denna lilla vovve hem till min mamma. Hon döptes efter Jackson eftersom hon är lite lik honom. Hennes namn blev Jackie.

Detta är en rescue dog från Camarillo Animal Shelter som min mamma adopterat. Hon hittades undernärd och springandes lös och förvirrad. Antagligen har hon rymt eller så har någon bara slutat att bry sig om henne. Hon var full av löss. Nu är hon "loppfri", har gått upp i vikt och steriliserad. Eftersom ägaren inte letade efter henne så sattes hon ut för adoption. Det var då min mamma såg henne. Min mamma och jag har varit på detta shelter och letat efter den perfekta hunden många gånger och nu hittade hon rätt hund.
Det är så sorgligt att se alla hundar på detta shelter! De flesta är pitbullblandningar med ärr i ansikte och huvud. Efter de så är chihuahuor övervägande. Antagligen blandraser de med. De har långa nosar och är större än svenska chihuahuor men är nog så söta de med. Jag förälskade mig i en korthårig pyttevavva en gång. Hon hade alldeles för långa klor och var lite rädd men lyssnade uppmärksamt när jag pratade med henne.

Jackie tros vara ca 1 1/2 år och en blandning mellan chihuahua och tax? Jag tror blandning mellan chihuahua och tibetansk spaniel.

Hon är otroligt pigg och hoppar som en gasell, tillgiven och kelen. Dock tog det ett tag innan hon "tinade upp" men nu har hon funnit sig till rätta i sitt nya permanenta hem!
Framsteg

Det har verkligen inte varit lätt att inte stöta på hundar idag, har gått rejäla omvägar.... Den enda hunden har varit den i hissen...

 Vi har gjort vår läxa idag =) Har "klickat" maten. Med Jackson så blev det ett klick (=mat) varje gång tittade mig i ögonen (han åt som en häst så detta fungerar verkligen!). Annars är han inte stor i maten.

Lakrits fick göra trix och fick på slutet söka upp en liten hög med torrfoder. Han har verkligen fattat det här med klicker! Han är jättefokuserad och arbetsvillig!Denna bilden togs i söndags när de värmde varandra efter att ha blivit badade:


Hurra för klickerträning!

Igår hade vi första mötet med hundcoachen Natalie. Innan mötet hade jag svarat på en massa frågor om utfodring, hanhundsbeteende, hur dagen ser ut, hur länge Lakrits rastas/dag mm. Dessa frågor gick vi nu  igenom.

Nu ska vi ta tag i Lakrits skällande! förhoppningsvis blir vi av med detta beteende så jag kan fortsätta med träningen med Jckson så även han slutar skälla!

Natalie utbildar sig till hundcoach och jag och Lakrits är hennes projektarbete.

Igår introducerade hon klickern för oss. Jagade redan en klicker som jag dock inte förstod hur jag skulle använda = den låg och skräpade i en låda....

Lakrits fattade galoppen direkt och var mkt villig att göra rätt så han får ett klick=godis. Jackson fattade oxå och till min stora förvåning så fick Ntalie honom att NÄSTAN lägga sig ner. Vi har tränat ligg med Jackson i två år utan framgång och helt plötsligt visar Jckson intresse för träning! Tck gode Gud, säger jag bara. Fällde nästan en tår över att se att Jackson för en gångs skull visar intresse för träning och att han förstår vad han ska göra! Klickerträning är verkligen häftigt! Dock måste jag påminna mig hela tiden om att ett klick är lika med en godis! Även om jag bara råkar klicka utan att det var menat så....

I uppgift fick jag att jag ska gå prommenader med en hund i taget och att jag ska undvika andra hundar. det är inte det lättaste när vi bor precis intill en hundklubb och i pricip alla som bor här har hund.....
Dgen började inte som jag ville......första hunden vi mötr är i HISSEN!!!!! KAOS! Lakrist blev helstirrig och skällde så det ekade i hela huset! Jag skämdes....
Väl ute så skötte han sig exemplariskt! Gick fot när jag ville, fin kontakt, tittade på en hund på avstånd = jag klickade och han fick en godis!

Nästa övning sker ikväll. Då ska båda få sin mat genom klickning. Alltså inte i matskålen utan de ska få jobba för maten! Tydligen så lägger vargarna 90% av sin vakna tid på att leta mat, så hundar idagh har det lätt för sig när de blir serverade mat i en skål! Ett mål mat om dagen skall serveras genom ngn slags mental träning och det är vår hemläxa!

Delmål 1: att Lakrits inte skäller vid hundmöten
Delmål 2: att jag kan ha Lakrits lös nära andra hundar som han inte känner, utan att han springer fram. han får endast hälsa om jag tillåter.
MÅL: kunna ha honom lös så att jag kan gå agilitykurs för att i slutänden kunna tävla i agility!

Men det viktigaste är att han inte skäller! Folk har frågat om han är aggressiv eftersom han skäller så och det är han inte!

När jag löst Lakrits "problem" är det Jacksons tur.

Hundvagnar

I månadens Hundsport kan man läsa en kommentar om hundvagner.
Jag citerar: "...Kanske inget att skämta om, utan en smart uppfinning för dom minsta raserna som inte hinner med riktigt i motionsspåret. Det är inte längre någon som reagerar över att upptäcka att individen i barnvagnsåket faktiskt är en hund....."

Jag har nu endast en dog stroller kvar. En blå. Regnskydd ingår. Pris 1500 kr exklusive frakt.
Perfekt för utställningar eller på sommaren när det är alldeles för varmt på marken för de små tassarna!

Såhär ser den ut med regnskyddet på:Kommer att få hem fler modeller och färger!
Innehar F-skattebevis.

Happy Valentine´s Day!

All4dogs önskar alla sina kunder (och blivande kunder) en trevlig alla hjärtans dag!

Passa på!
Just nu upp till 50% på alla Theo produkter och många andra bra rabatter som värmer hjärtat!www.all4dogs .se

Tandvård för doggsen

Idag var jag och doggarna och shoppade torrfoder, godis, tuggben och tand-måjsigrejs.

Jag lägger stor effort vid att undvika tandsten. Jackson har fått Plaque Off i två år men utan ngn vidare framgång. När vi började med  Palque Off hade han ingen tandsten men nu har han lite mellan tänderna och det är den "värsta tandstenen" då den inte är så lätt att skrapa bort. Nu ska vi testa ngt nytt: Bucadog är en enzymbaserad munhygienisk gel för hundar.  Ges dagligen. Pastan fastnar på tänder och munslemhinnor och innehåller verksamma substanser (=peroxidassystemet) som upprätthåller jämvikten i munnens normala mikroflora. Bucadog främjar sönderfallet av plack och hindrar uppkomsten av ny plack. Samtidigt förbättras hundens andedräckt.

Utöver detta köpte vi algtuggborstar och algkex. Nu jäklar ska munhygienen förbättras!

Lakrits har ingen tandsten alls. Kritvita bissingar! Men han tuggar  frenetiskt på ben.....och är inte hopplös med torrfodret. Jackson äter tack och lov sitt torrfoder dagligen men inte alltid i tillräcklig mängd.

Så här der Bucadog ut:


Ett kärleksmöte....

....har skett mellan Lakrits (My-Black-Sweet) och Kelshy (Hammarbäckens Geena Davis). Valpar väntas till veckan efter påsk. Valparna finns då hos Amqu´s kennel: http://amqu.webs.com/
Vi håller tummar och tassar för att allt går bra för Kelshy under dräktighet och valpning!

Här har vi Kelshy:

Tentaplugg

Idag har jag pluggat hela dagen inför onsdagens tenta. Jackson har hjälpt mig:Jag fattar ingenting av det jag ska tenta. Kvalitativ (forsknings) analys....Tack till en klasskamrat som hjäälpt mig idag så att jag nu fattar i alla fall lite....Jackson gör så gott han kan för att muntra upp mig. han ska sitta så nära mig det bara går!

Efter ett tag var det dags för en paus och då gick vi på promenix i Hammars park:Kallt som tusan! När ska det bli vår och sommar???? Snart hoppas jag för nu är jag trött på det här!
Lakrits har även han fått en varm overall som dock är lite lång i frambenen men det ska fixas till!


Lakrits kanske blir pappa igen om två månader! Han ligger i hos tjejerna!

Whiskey-puppisar!

Far: My-Black-Sweet
Mor: Win Era´s Mizar


Den svarta som ligger vid Blondies rygg är en adoptivson...


Jack Daniels


Jim Beam (jag kallar honom Lakrits Junior...)


Johnny Walker


Shopping och hundträff

Den 31 januari hade All4dogs öppet hus med kanonpriser. Alla hundar var välkomna. Här kommer ett smakprov på hur vi trevligt vi hade det:

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

R.I.P

Fick idag veta att Lakrits mamma är död. Hon blev överkörd av en bil! Så fruktansvärt sätt att mista sin lilla vovve på! Kan bara föreställa mig hur det känns! Pirate's Star Black Beauty blev ca 3 1/2 år.

Lakrits mamma:En liten räv i blåa kläder!

Idag var jag och vovvarna ute och promenerade i Limhamn vid brofästet. Nu när det  är så kallt har Jackson fått för sig att han ska vägra att gå....jag brukar vara hård och fortsätta gå så får han släpa efter bäst han vill, men idag gav jag upp. Tillslut fick han sitta på armen. Då sa några förbipasserande: "Titta vilken söt svart hund och titta hunden i famnen! Den ser ju ut som en liten räv i blåa kläder! Så liten den är!" Detta är inte första gången folk kallar Jackson för räv....i USA i somras sa en pojke till sin mamma: " Look mum, she got a fox in the bag".
Efter denna promenix på 1 1/2 timme hade jag förfusit mitt huvud då det blåste en del....Jackson, han började gå igen när vi kom ner till vattnet. Konstiga idéer han har.....denna gången var det inte kramp i tassarna som gjorde att han inte ville gå.

Lakrits har fått en pussmun!

Idag kom det ett paket från California. Som vanligt skulle vovvarna hjälpa till att öppna. Lakrits såg till att kuvertet var i 1000 bitar utspridda i lägenheten....
I paketet fann han en pussmun! Roligaste leksaken ever! När han biter på munnen så pussar den! Den låter som om den pussar någon! Lakrits är helt tokig med den och låter inte Jackson komma i närheten....
Lakritsbiten hälsar och tackar Momo!


Jacksons nya overall

I söndags hade All4dogs öppethus och hundträff. Då passade jag på att få med mig en overall hem till Jackson. han fryser som bara tusan nu när det är snö och minusgrader! Han går och gömmer sig varje gång vi ska gå ut....vill verkligen inte ut utan håller sig hellre!

Nu har han en fodrad fleece-overall (från Theo) som det går att ta av byxorna på när det blir varmare ute! Sitter helt perfekt, som om den vore figursydd! Har märkt att han inte skakar lika mkt som vanligt nu när vi är ute. Har en overall till men den är i bomull och drar åt sig väta direkt.....denna i fleece blir inte lika blöt.

Overallen från Theo finns i färgerna blått och rosa och kostar hos www.all4dogs.se 349 kr.


Här invigs overallen direkt efter All4dogs träff.

RSS 2.0