Chihuahuabladet

Idag kom äntligen tidningen Chihuahuabladet! Där kan man läsa min artikel "Resa med hund till USA". Så fin de har gjort min artikel och en masa bilder på mig, Jackson och husse Jimmy!

Sen kan man se min annons om mina fina hundvagnar! En helsida! Jäklar vad det har ringts idag på vagnarna! Annonsen var bra promotion för vagnarna! Jag har 10% rabatt hela juli på alla vagnar!!!

Dessutom kan man se en bild på Mr Jackson (Jackson-Chi Dogomania) under ringrapport Malmö Int. i samma tidning! Äntligen får Jackson glänsa lite, annars är det alltid all uppmärksamhet på lillebror Lakrits.


Äntligen har tidningen kommit och dessutom i färg!

CACIB

Lakrits fick ju bla CK och reserv-CACIB i  Hässleholm i maj. Nu tittade jag på hunddata och det står endast CACIB!!! Detta betyder att hunden som fick 2:a placeringen  var för ung(?) enligt en som svarat på mitt inlägg på www.chiforum.se Det var en fin hane som ställdes i juniorklassen.  Är så himla glad! Grattis min Lakritsbit!Korthårig renrasig chihuahuatik till salu!

Lilla söta och keliga Lucky är tillsalu. Lucky är Jacksons dotter.

Har du ett potentiellt hem till henne där hon kan bli älskad för all framtid?? Hör då av dig till Katarina Ellegaard på 0707-348202 eller känner du någon  som kan vara intresserad???

Lucky är en liten tös på ca 1,4 kg och sälges som sällskap (absolut ej avel). Hon har ett fint rastypiskt huvud. Hon är nu 11 månader gammal, föddes 16 juli 2009 av självvalpande mamma Mini (Beddi´s Sonja).

Vi söker dig som kan ge henne ett stabilt och tryggt hem och inte har småbarn.

Lucky är uppvuxen med sin mamma, chihuahuan Ninja och dogo argentino tikarna Diva och Leah.

Priset är 13 000 kr

Luckys reg.nummer i skk är: S51666/2009 och hennes stamtavlenamn är Amada.


Här är Luckybus
Lucky och pappa Jackson

Lucky 7 veckor


7 veckor


Lucky och sin far


Hela familjen


Stranden idag igen...

Idag var vi på Lomma hundstrans igen. Det gick inte bra alls.... jag trodde jag skulle strypa Lakrits! Han var inte tyst en minut! Ingen avkoppling för mig alltså. Vi låg som vanligt på en sanddyn och det var hundar på stranden och på de närliggande dynerna. Han skällde ut dessa hundar som en galning och sprang ut i vattnet och simmade efter en! Jackson skällde med men inte i samma utsträckning. Han gick mest runt och grävde små hål bla. runt min brassestol. Jag hade tillslut en vallgrav runt mig tack vare Jackson....
Jag blev mycket upptressead av Lakrits skällande och beslöt mig sedan att åka hem då det inte var särskilt kul att vara kvar tack vare min svarta lilla herre. När jag var på väg att lasta in sandiga och blöta hundar i bilden kommer Angelica i sin bil med labbarna Tindra och Kila. Jag bestämde mig för att vara kvar. När vi satt på stranden tillsammans alla sex blev Lakrits mycket lugnare och skällde bara någon enstaka gång. Vi badade tillsammans allihopa. MYSIGT! Efter någon timme åkte jag hem eftersom jag skulle träffa Lorettah med vavvorna Morris och Valle klpockan 18. Lakrits skäller inte av agrisivitet utan av vakt, tror jag. Han vaktar sin balkong, bil, sanddyn etc. jackson däremot, skäller av rädsla på stora hundar.

Jag träffade Lorettah på kvällen. Vi tränade kontakt och mötesövningar med Valle o Lakrits, Morris och Lakrits. Eftersom vi gärna vill kunna ta med alla våra vavvor på chiträffarna utan att de slår ihjäl varandra behövs detta. Morris och Lakrits tolererar varandra inte alls. Deras träning gick jättebra och tro det eller ej men de kunde gå bredvid varandra utan att mucka gräl! Valle däremot var det annorlunda med men vi ska jobba på det. Ska träffas nästa vecka och göra samma sak samt träna lite agility tillsammans. Tillslut kan vi nog gå på samma hundträffar utan att det blir slagsmål.


Angelica tog ett foto på mig och Lakrits idag. Lakrits ligger och blöter ner och sandar ner mig här....busvovve!

Imorgon tar vi inlines till Västra Hamnen då vi ska träffa min kompis Linda. Sol och bad då med. Gäller att passa på! Såklart följer doggsen med!

Lomma hundstrand

Igår var jag och killarna på Lomma hundstrand. Jag vadade ut i vattnet (de simmade) till vår egna lilla sanddyn! Så mysigt! De hoppade och skuttade av glädje. Jagade varandra runt på dynen och ut i vattnet! Dessvärre krymte vår lila ö efter ca två timmar så då åkte vi hem. När vi kom hem gick jag ner till brukshundklubben och tränade agility. Lakrits var en hejare som vanligt men han blev snabbt trött pga värmen. Han la sig i skuggan och vilade i mellanåt. Jackson var det för en gångs skull full fart på! Han som aldrig tidigare har tyckt om lära sig mina komandon har helt plötsligt börjat lyssna OCH göra som man säger! Han hoppar nu upp på stenar på kommando och hoppar över hinder som han tidigare inte vågat hoppa över. Duktig kille! Men en tävlingshund blir det inte av honom men Lakrits har jag förhoppningar på! Jag ska börja på agilitykurs till våren är det tänkt. Till hösten kommer jag inte ha tid pga slutpraktiken på min utbildning. Tänkte se om vi kan få en plats på Lomma brukshundklubb. Min kompis går där med sin hund och hon rekomenderar dem och tycker de är jättebra!

Här är lite bilder från gårdagen:Lakrits tycker att det är något skumt....


Jackson jagar lillebror


Fotot taget för en tid sedan. Lakrits har själv hoppat upp på denna stenen.....han är en liten cirkushund! Men ner får han INTE hoppa men varje gång han gör det och jag inte hinner reagera så ber jag till Gud att det ska gå bra för leder och höfter...


Lakrits älskar tunnlarna!

Nu ska jag åpacka kylväskan och badväskan och så ska vi åka till stranden igen. det gäller att passa på medans man kan och det är fint väder!
See ya!


Midsommar

Vi firade midsommar i Höllviken med ett par kompisar. Sol, bad i poolen, drinkar, sill, grillning bestod dagen och natten av. Doggsen njöt av solen och all uppmärksamhet de fick. Vi övernattade och åkte hem dagen efter.

Jag gjorde en krans till mig och till Jackson men hann inte göra en till lakrits. Han fick ha keps i stället =) Han såg så "ball" ut! jag skrattade så jag grät när jag satte på honopm den. Djurplågeri, tyckte Jimmy. Lakrits brydde sig inte alls utan lät kepsen sitta kvar.

Så här såg familjen Åkesson ut på midsommarafton:


En puss vid sillabordet


Lakrits lapar sol

Livsnjutar´n Jackson


Det är så sköööönt att bli kliad på magen!


Lite bad i poolen


Jag och Jimmy


Iris och Lakrits


Grattis Lakrits 2 år!

I måndags fyllde Lakrits 2 år. Detta firades med skogspromenad med kompisarna Angelica med labbarna Kiila (brun) och Tindra (gul). Lite agilityträning hann vi med på Lomma brukshundklubb. På kvällen firade vi med partyhattar, (dyra) hundkakor och kycklingtårta! Toppa det du! Lakritskillen var helnöjd med dagen! Lakrits hälsar grattis till sina två kullsystrar!

Här kommer en bildbomb:


Angelica med Tindra och Kila


Jackson håller farten uppe....


Födelsedagsgrisen på en stock


Kila med vsin apport
Mmmmm....gottis!


Lakrits visar konster


Agility. Tindra sitter i vägen


Två partykillar


Mums mums...

Ej skickade vagnar

Ber om ursäkt till alla ni som köpt vagnar av mig som skulle ha skickats denna veckan! Pga att Lakrits varit dålig och jag varit på Djursjukhuset med honom samt jobbat natt har jag inte kunnat skicka dem! Hoppas ni har överseende med detta. Nu verkar han må bättre så jag ska försöka skicka dem imorgon (torsdag).

/Jenni

Tänk att lillkillen blivit så stor!

Igår 21/6 fyllde My-Black-Sweet "Lakrits" 2 år! Det firades med tårta, hundkakor och partyhattar! Bilderna från firandet kommer så fort jag har tid. Jobbar natt nu så det är lite knapert med tiden....

Tänkte lägga upp bilder nu men hinner inte då vi just kom hem från djursjukhuset. Lakrits kvarkar, fräset och nyser i ett! Han får knappt luft! Dessutom fnyser han ut blod! Hela sängen var blodstänkt när jag vaknade...Vetten sa att det inte var kennelhosta i alla fall så vi väntar nu och ser hur det utvecklar sig. Han har fått kortison som ska minska svullnaden i luftrören. troligtvis är det en främmande kropp som sitter fast i näsan...

Mer info om hans tillstånd kommer imorgon.

Chihuahuaträff i Höllviken 20/6

Idag var vi på vavvaträff hos Marie och vavvan Casper. Supertrevligt! Jackson hade skitkul med sin polare Casper, de två var som Lång och Lerhalm eller Helan och Halvan! På vägen dit hämtade jag Jacksons dotter Lucky och rumskamraten Ninja. Lucky som inte är så van vid andra hundar än de hon bor med var lite rädd i början men det blev bättre och bättre. Tillslut sprang hon omkring och viftade på svansen. Lite fler vavvaträffar så kommer hon bli lika framåt som sin far!


Fika i gröngräset


Sheltien Holley fick oxå vara med. Alla småraser är välkomna!


Nina and the gang!


Söta Edith Piaff med sina underbara parabolöron!


Luckybus spanar in de andra hundarna......"Ska jag våga gå fram?? Jag vill ju så gärna hälsa!"


Lucky


Mysvovve och soldyrkare....


Kelly
Edith har en skön stil!


Lorettah och Morris


Jag och Lucky


Jag fick en tungkyss av Ninja
Jackson-Chi Dogomania


Titti och ? diskuterar ögon, tror jag.
Lucky njuter i solen


Lucky och Ninja


Snygga Ester!


Lorettah och Morris


Lucky och Ninja solar på en dyna

Jag med Lucky och hennes far Jackson


Hej Casper! Vill du komma upp i vår coola vagn??


Jag, Jackson, Ninja och Lucky är på G hem


På hemvägen hämtade vi upp en ny bärväska från Theo. Vi behöver en till nu inför den analkande USA-trippen. Väskan finns att köpa på www.all4dogs.se och är verkligen en bärväska att rekommendera! Jag har nu två likadana!


Juni månads erbjudande!

Jag bjuder på halva frakten på alla hundvagnar hela juni!!
Så kom igen nu och beställ så ni har en cool hundvagn att stila med på sommarens utställningar!

         

Bor ni i Malmöområdet kan jag till och med leverera den till er efter överenskommelse!


Höllviken

Imorgon ska vi på chihuahuaträff hos Marie och vavvan Casper i Höllviken! Ska bli trevligt! Jag tänkte ta med mig Jackson och lite hundvagnar. Lakrits kommer att stanna hemma. Det blit alldeles för stressande för honom att träfffa Morris (de tål inte varandra) och Casper.

Här är ett filmklipp från skärgården i Stockholm. KLillarna hade skitkul när de jagade varandra på öarna!
Här är ett filmklipp från seglingen. Just där var det dåligt med vind då vi var mellan två öar. Solveig och jag diskuterar varför jag fotar hela tiden....Killarna ligger så fint i sin bärväska!


Bröllopsdag!

I onsdags 16/6 firade vi 1 årig bröllopsdag! För ett år sedan "gängade" vi oss i Las Vegas! Vi firade med bubbel på balkongen och sedan ett resturangbesök. Så klart var doggsen med och firade! Dock inte på resturangen....


Så klart valde vi att dricka Åkessons!


Mr Jackson tyckte bubblet var gott! Han slickade lite från husses finger...

Bilder från Segling mm i Stockholm

Här kommer en del av alla bilder jag tog på doggsen och mig när vi var i Stockholm och seglade med min pappa och hans fru.


Lakrits som alltid måste titta ut när vi åker tåg, bil....


En gammal (malm?)gruva på Utö.


Utö


Underbara skärgård!


Varför har hundar alltid så bråttom i land?


Min söta Lakritsbit på peket.


Lakrits älskar sin senaste present! En boll som ska vara bra för tänderna.
Lakrits i sin fina flytväst som han nästan vuxit ur....det var på håret att jag kunde stänga den...


Köpte hunschoklad till Jackson. Dock hann han endast äta ett par bitar innan lillebror stal det från bordet när de var ensamma i båten när vi åt middag på Utö värdshus...busvovve!


En hundbakelse till Lakrits, hundchoklad till Jackson, boll till Lakrits och benkex till dem båda


Jackson fryser som vanligt och har tröja under västen. Såp här låg de ofta tillsammans under gång.


Vi packar alla saker som ska med....doggsen väntar otåligt.


Mys med reservmatte och husse som ska passa Lakrits hela augusti


Mys i solen


Zzzzzzzz......


Me love the sun!


Jackson tar sig en "nap" i sin älskade väska och jag sitter bredvid.


Pappa la sig ner för att kela med Lakrits på golvet.....och somnade! Sen låg de så här ett tag båda två och sov!
Min lilla rävhund!


Reservmatte/matmamman Solveig och Lakrits


Lakrits hälsar på kompisen Roxy.

På tåget tillbaka till Malmö tittade Lakrits ut igen....

Mums med kantareller!

Idag köpte jag lite kantareller eftersom jag vill lära Lakrits att markera (sätta sig ner) för dem när vi är i skogen. Jag försöker nu träna in detta med hjälp av klickerträning. Jag börjar nu med att få honom att förstå att jag vill att han ska nosa/markera för just kantarellerna. Kantareller, champinjoner, körsbär och potatis lades upp i plastmuggar. När Lakrits nosar i muggen med kantareller klickar jag = godis. Han börjar nu förstå att det är kantarellerna han får belöning för. När han fattat detta solklart ska jag lära honom att sätta sig ner vid muggen med kantareller. Sedan ska jag gömma kantareller i lägenheten och be honom söka upp dem. Varje gång han gör rätt klickar jag. När detta moment sitter ska jag gömma kantareller ute på gården sedan i skogen.....Det är en lång process men chi den som ger sig! Dessutom ett perfekt sätt att låta sin hund jobba för sin mat!

När är det nu man kan hitta dessa underbart goda svampar i skogen? På hösten?


De olika muggarna.

Inte vet jag om det  är riktigt så här man lär in kantarellsök men testa kan jag ju.....

De sista dagarna i Stockholm

Idag fick jag för mig att jag skulle lära Lakrits att leta rätt på och markera för kantareller. Jag och pappa tog motorcykeln till affären men jag hittade bara torkade kantareller =( Så jag får vänta med träningen tills jag hittar färska.

Istället la jag två spår på tomten till Lakrits. Det var ett bra tag sedan sist men han nosade upp dem direkt och fann korven i slutet! Pappa blev imponerad!

Här har varit blåsigt och regnit de senaste två dagarna så vi åkte hem tidigare med båten. Inte kul att vara ute med båten i sådant väder.....Jeanneu-träffen blev tyvärr inställd pga vädret och tur var väl det då det blåst som tusan idag!

Lakrits kommer att få det bra hos min pappa då vi är i USA en hel månad. Lakrits verkligen ÄLSKAR pappas fru! Undra varför.......kan det vara för att hon alltid "tappar" mat på golvet.....
Lakrits springer ner till dem under natten och sover i deras säng ett tag för att sedan på morgonkvisten tassa upp till mig i gästrummet. Solveig och Lakrits myser i soffan varje kväll och pappa spelar fotboll med honom. Han kommer få det bra hos dem! Det enda jag är rädd för är att jag kommer att få hämta hem en fet Lakritsbit.....så där två veckor innan Sofieroutställningen....

Igår blev jag verkligen besviken på hundarna! Jag som tränat kanin/fågel träning så mycket! Att de inte ska jaga de stackars djuren. Igår skulle de bara få göra några "lyft" innan det var natti natti och båda doggsen fick syn på en stor hare. Innan jag hann blinka for de efter den. Jag har aldrig sett en chihuahua springa så snabbt som Lakrits gjorde! De kom inte när jag ropade och sprang som galningar kors och tvärs över grannarnas tomter och in i skogen efter denna hare. Nu får de inte vara lösa på länge! Bara tanken på att det kommit en bil körandes som inte sett dem komma springandes....hhhuuuuu! När pappa äntligen letat rätt på visselpipan kom de båda kutandes till mig. tack och lov kommer de när man visslar i alla fall! Jag ville inget annat än skälla ut dem men de kom ju till slut så de fick en godisbit...

Nu sitter jag med Jackson (ihoprullad som en kanelbulle) i knät samt datorn och en kopp te och tittar ut över Saltsjöbaden! Så mysigt! Imorgon tar jag och killarna tåget hem till Malmö. Längtar efter min Jimmy!
Om vi skulle få för oss att flytta till huvudstaden så vill jag bo i Tyresö! Härlig miljö och jättefina hus här!

När vi kommer hem blir det planering med Angelica för vår kommande vandring vi ska göra med hundarna. Vi tänkte ta Skåneleden. Sen ska jag träffa Lorettah med vavvan Morris som Lakrits INTE tycker om. Han och Morris hatar varandra....vi ska träna dem tillsammans så de tillslut kan vistas i samma rum utan att flyga ihop och så att vi i framtiden kan gå på samma vavvaträff utan att de två herrarna ställer till det för sig....

På måndag lägger jag antagligen ut alla fina bilder jag tagit under veckan som gått.


En hundinstruktör/hundpsykolog jag verkligen kan rekomendera!

Tänkte göra lite reklam för Natalie som hjälper mig med mina hundars skällande. Vi var hennes projektarbete i hennes utbildning till hundpsykolog. Jag kan varmt rekomendera henne! Hon tränar endast med positiv inlärning precis som tjejen i TV-programmet "It´s me or the dog". Hunden ska tycka det är kul att lära sig saker!

Natalies tanke är att köra igång kurser efter efterfrågan och förhoppningsvis få igång så många som möjligt under våren och sommaren. Priset är beroende på vad det är för kurs (för prisinfo kontakta Natalie på mejlen nedan!). Kurserna (om det inte är privata, de kan man hålla var som) kommer Natalie att hålla på hundrastplatsen nere vid Sibbarp bakom Malmö brukshundklubb (Limhamn).

Natalie är diplomerad utbildad hund-, rallylydnads- och freestyle instrukör. Och även snart hundpsykolog och instruktör med klickerinriktning.

Har du några problem med din hund så kontakta Natalie!


Vid intresse så  maila natalienyberg@hotmail.com


På bilden: Natalie med sin hund Aaron (ridge back).

Jag bjuder....

Jag bjuder på halva frakten på alla hundvagnar i juni månad!
Prisexempel:

Tvillingvagnar kostar 319 kr att skicka varav jag bjuder på hälften!
Enkelvagnar med regnskydd kostar 180 kr att skicka varav jag bjuder på hälften!

Passa på att beställa nu!

Kontakt

Är du/ni intresserad av en hundvagn?

Jenni Åkesson
jenni.akesson@hotmail.se
0708-857135
Jag föredrar att ni ringer eller mejlar (helst inte sms fram och tillbaka....)

Når du inte mig går det bra att ringa min man Jimmy Åkesson på
0706-293135

Jag skickar inga vagnar på postförskott och jag fakrurerar inte. Jag skickar endast BETALDA vagnar!
Skickar med Posten. Det kostar 280 kr och brukar ta ett dygn för vagnen att komma fram. Avin får du antingen per sms eller i brevlådan. När vagnen är skickad får du ett ID-nummer av mig så du kan kolla på posten.se var din vagn befinner sig.
Observera att vissa vagnar kan vara beställningsvara.
Bor du/ni i Skåne kan vagnen levereras efter överenskommelse.

 
 
 
*Oservera att jag inte längre säljer märket BestPet (heavy duty pet stroller, enkelvagnar med regnskydd, flexible handle och tvillingvagnarna). Jag säljer endast InnoPet och dessa hittar ni under kategorin hundvagnar/dogstrollers här till höger.

Har Jackson "bytt sida"?

Igår juckade Jackson på Lakrits (vilket händer då och då) och samtidigt fällde han ut snorren. Lakrits flyttar sig och samtidigt som han flyttar sig så ser jag att Jackson får utlösning?! Det såg ut som utlösning i alla fall, inte som han kissade. Fy vad äckligt! Kan detta stämma att en hane som juckar på en annan hane får utlösning? Vet du något så lämna gärna en kommentar...

Praktisk väska till hundvagnarna

Jag gör lite reklam för Cherstins egendesignade väskor. Så här skriver hon på sin hemsida:

En Special Designad Väska att ha till Dog stroller. Facken är gjorda för att man ska kunna ha allt på sin plats, även en egen ficka till Stamtavlorna. Denna är Sydd i Jeans tyg, men kommer att kunna beställas i andra Tyger & Färger.

Bara att komma med Önskemål!

Tyvärr lyckas jag inte lägga upp bilderna på väskan här av någon konstig anledning men tassa in på hennes sida och se!

http://nyheter.cherstincarelius.se/#home


Destination Tyresö

Ikväll kom vi tillbaka till tyresö då min styvmor ska på ett möte imorgon och jag ev. ska träffa en kompis från förr imorgon. På fredag ger vi oss ut på sjön igen.

Lakrits börjar bli lite väl vartm i kläderna på båten. han hoppar och studsar överallt och imorse hoppade han från peket till berget vi låg förtöjda vid. Han hoppade inte tillräckligt långt utan kasade baklänges och höll på att trilla i vattnet! Som tur hann jag se det och kastade mig efter och fick tag i hans nackskinn...

De älskar verkligen sjölivet och kutar omkring på öarna som bara den! Den senaste ön vi låg förtöjda vid var stor risk att stöta på ormar så jag fick hålla uppsikt! Jag vill inte ha någon ormbiten vavva mitt ute i skärgården!

På väg hem idag såg jag en ubåt! det var mycket rök från den och det såg ut som om den brann! Pappa sa att det antagligen var en brandövning.......men jag förstår inte jur han inte kan vara tillräckligt nyfiken för att åka dit och kolla! jag ville men inte han....Det är första gången jag ser en ubåt "live" i skärgården!

Igår var det jättekallt i vinden och Jackson frös som bara den! Han hade både t-shirt och hoodtröja under flytvästen men frös ändå....Tillslut fick han sitta innanför min jacka medan jag hissade segel, skotade och grejade.
Natten var också kall och han sov med tröja på. Jag frös med fast värmen var på i båten. Jackson låg under täcket hela natten. På morgonen vaknade jag av att Lakrits låg på mitt bröst och stirrade på mig och när jag slog upp ögonen fick jag en massa pussar och näsborrarna rengjorda....


Utö

Nu ligger vi i hamnen på Utö. jag och killarna huserar i förpiken och har det såå mysigt!
I natt sov vi i en naturhamn. Killarna fick springa lösa på ön och jäklar vad fart de hade på de små "pinnabenen"! De jagade varann som tokar! lakrits sprang så fort att han gjorde volter i luften! De är så söta i sina flytvästar! Jag låter flytvästarna sitta på även på land då de jagar varandra uppe på klipporna, i fall de trillar ner...sen är det praktiskt att lyfta den på och av båten med västarna på!

Idag har vi haft bra vind och seglat med bra "lut". DFoggsen låg  snällt i sin bärväska och sov, totalt oberörda!Kallt var det dock! Riktigt kalla vindar fastän det var sol. Jackson frös som vanligt så han fick på sig en tröja under flytvästen.

Ikväll åt vi middag på Utö värdshus och doggarna var ensamma i båten. När vi kom tillbaka såg Lakrits VÄLDIGT oskyldig ut så jag anade att han hittat på rackartyg. Jodå, en tallrik på bordet var renslickad på snittar och korv (som blivit över efter fördrinkarna) samt hundchokladen jag köpt till Jackson hade han rivit upp och ätit upp. Stackars Jackson hann bara smaka två bitar....Lakrits är helt otrolig på att hoppa upp överallt och förse sig...som en katt! Jäklarns busvovve!

Får se var vi seglar imorgon. Nynäshamn hoppas jag på men pappa tycker väl att det är för långt...

Natti natti, su ska vi gå till kojs

Stockholm i mitt hjärta....

Idag tog jag och doggsen tåget till Huvudstaden. Allt gick smidigt ända tills det steg på en tjej med en hund....hon satte sig bredvid mig. Zookaos i vagnen! Två stationer senare steg det på ytterligare en hund. Killarna skällde och skällde men jag passade på att träna skvallerträning som Natalie lärt mig så till slut blev det tyst. Priset var min frukost som fick bli belöning till lakrits och Jackson som äntlighen blev tysta.

väl framme var det bråpttom att möta upp pappa med bilen. Det var nämligen Stockholm maraton idag och halva stan skulle stängas av klockan 12.00 Jag hann precis!

När vi var framme i Tyresö tog jag en promenix på en timme i skogen precis intill huset. Hundarna sprang av sig och hade skitkul! Vi satt och vilade oss på en bergsknalle och tittade ut över Saltsjöbaden innan vi gick tillbaka till huset.

Imorgon sätter vi segel och drar ut i skärgården en vecka! Ska bli så kul! Hundarna är så söta i sina flytvästar!
Tyvärr har jag glömt sladden till mobiltelefonen så det blir inga bilder på bloggen denna veckan =(
lakrits har så mycket spring i benen och tycker det är skitkul att hälsa på "morfar". han springer runt som en galning i huset och på tomten, med jackson hack i häl. De blir alldeles anfådda och däckar tillslut.

Skepp å hoj!

Fler vagnar

Fler vagnar är på väg! Inom kort kommer info om dessa vagnar som har flexibelt handtag! Du kan välja vilket håll du vill se dina hundar när du kör vagnen! Finns i flera färger! Nedan visas några av färgerna:


Priset på dessa vagnar kommer ligga på 1600 kr.


On Du skulle hitta en vagn som du är intresserad av, även en vagn som jag inte har här på sidan så kontakta mig! Kanske kan jag få tag på den!

Kontakt: jenni_ekstrom@hotmail.com
0708-857135

Fler bilder från utställningen i Hässleholm

Nu har jag fått bilder som Mr Tom tog. Här kommer de och en del till!


Lakrits börjar bli riktigt duktig på att stå still på bordet...innan var han som en vilde....
Jag försöker att förstå vad domaren säger...


Jag, Lakrits och domaren


Stolt matte


Reserv CACIB


Mamma med Mr Jackson
Mamma gör sitt bästa för att Jackson ska stå snyggt och presenteras på bästa sätt.


Min goskille med sin fina yviga svans!


Här har vi en glad och söt kille som jag inte vet namnet på.Detta var allt och nu är kameran tömd på bilder.

Ännu ett vrålåk

Chico, Mani, Kiwan och Ilska i Helsingborg tycker om sin fina tvillingvagn!
Här i kan vi ju ha riktigt mysigt tillsammans!
Skepp å hoj!

Nu är tågbiljetter bokade. På lördag morgon tar jag och doggsen tåget till huvudstaden! Vi ska segla en vecka med min pappa och hans fru. Ska bli så mysigt! Jimmy måste jobba så han stannar hemma =(
Hoppas nu att det är bra med vind och sol så det blir en härlig seglats! Vi ska på Jeanneau-träff vid Jollpan som min pappa anordnar! Ska bli kul att se alla fina båtar och trevliga människor!

Här är seglarvavvorna föra året när de seglade:

Tyson har hittat hem!

Ny har de hittat ett hem till amsaffkillen Tyson! Så här skrev Natalie (hundpsykologen) på facebook:

Tusen tack till alla er som engagerat er så i Tysons öde. Underbart att så många människor har engagerat sig och gjort allt vad de kunnat för att hjälpa oss hitta ett hem till Tyson. Vi har nu hittat ett perfekt hem till honom, det kunde inte varit bättre och håller nu tummarna för att polisen snart ska höra av sig och ge klartecken så han kan flytta.


Lycka till Tyson i ditt nya hem!

Fästingjäklar!

Härom dagen hittade Jimmy något konstigt i min säng. Det såg ut som en liten mörk sten, ca 7-8 mm lång, nästan som en jelly bean. Jag tog upp den och tittade på den när jag till min stora fasa insåg att det var en fästing! Fy f*n vad äckligt! En sån stor färsting har jag aldrig sett innan! Bara tanken på att den suttit antingen på mig eller hundarna.....huhhuuuuuu.......Jag går igenom deras pälsar varje dag på jagt efter dessa små elakingar men denna har jag missat. Det kan ju vara så att den bitit fast kvällen innan och släppt under natten.... I alla fall så blev den dränkt till döds....i toaletten.

Har funderat på att testa sådana här bärnstenshalsband som tydligen ska göra så att fästingarna inte vill fästa.  Det finns en på chiforum.se som gör sådana till avvor. Kostar 100 kr. Vet DU om dessa halsband fungerar? Erfarenhet av dessa? Lämna gärna en kommentar! Frontline hade killarna förra året och det var verkligen efektivt men gillar inte tanken på att ge dem nervgift....När de busar  med varann så nafsar de varann i nacken och kan ju då få lite i sig....

Så här skriver hon som gör bärnstenshalsbanden:

BÄRNSTEN
blir elektriskt laddad, via friktion mot hundens päls och därmed gillar inte fästingar att besöka hunden.

Fästinghalsband av bärnsten har sedan länge sålts i Tyskland,
med gott resultat.
Allra bäst ska de vara till korthåriga hundraser.

Det ekonomiska med dessa halsband är, att de behåller sin verkningsgrad i obegränsad tid, enl. vad jag läst.

Nu har jag gjort dessa till mina egna långhåriga chihuahuas och uppmärksammade till min glädje, att det inte fanns en enda fästing i deras pälsar, trots att vi varit på utställningar och vistats på våta sanka ängar.

Medel som Front Line, Expot osv, innehåller ju en mängd kemikalier, som kan ge biverkningar hos en del hundar.

Jag tillverkar halsbanden med tunn smycketråd i koppar.
De knäpps med guldplätterade springlås, vilka knäpps i en ögla av tråden.
Mellan bärnstenarna sätter jag olika sorters små pärlor .

Vill Du köpa ett halsband,så vänligen sänd mig ett mail och uppge hundens halsmått + 2 cm, så ordnar jag det till Dig Very Happy .

Flera modeller kommer förhoppningsvis framöver.

Mins priser är:
Upp till 25 cm 100:-/st
26-30 cm 130:-/st
35-< 155:-/st
Hittills har jag bara stenar som lämpar sig till de mindre halsbanden upp till 30 cm. Hoppas få tag i större före midsommar.

Eftersom jag inte kommit på, hur jag lägger in bilder här, så hänvisar jag till http://socute.minsite.net/ där det finns bilder. Klicka på den blå knappen på index-sidan Smile.Isse

Isse verkar gilla sitt nya vrålåk och undrar om det finns lite tjejer som vill åka med?
Matte Jenny är oxå nöjd!


RSS 2.0