Billigt och bra

Förra veckan köpte jag nya koppel till killarna. De är rutiga och lite Burberry inspirerade. Dessa koppel med halsband är nog de billigaste och de bästa jag har haft! För två koppel och två halsband betalade jag totalt 160 kr! Billigt och bra! Kopplena kan man göra om till citykoppel så att de bara är halva längden. De har dessutom en hake i varje ände. Halsbanden är lätta och snabba att sätta på med endast ett litet "klick".  Jackson fick et bege och Lakrits ett blått (de finns i rosa med). Jag köpte dem på Grizzly i Arlöv. De är kanske inte av världens bästa kvalitet men vad ska man begära för det priset=?? Men de är funktionella och bra!


Jobb jobb...

På torsdag ska jag lämna Svarteman hos Linda som ska passa honom när vi är i USA. Tråkigt nog ska jag jobba en extra natt, natt till torsdag =( Dock inget jag hade behövt säga JA till men det blir ju lite extra pengar till resan så det kunde jag ju inte bara stå emot....Jag får väl bara sova fram till 12-13 så jag hinner hitta på något kul med Lakrits och njuta av honom in i det sista....


Två blöta monster...


Vad jag kommer sakna dessa två godingar!!!!

Hej då puppisarna!

Om en timma kör jag hemmifrån. Jag ska jobba i natt och lämnar mamma och puppisar till sin ägare på vägen till jobbet. Valparna är idag 4 dagar och väger alla strax över 200 gram. Det är rätt så stora puppisar men både mamma och pappa är av modell större så det är ju inte så konstigt.

Jag flyttade just över mamma och valpar till valplådan. Mamma har ratat den från första stund. Hon ville prompt föda och sköta sina barn i min hundvagn så så fick det bli! Men eftersom jag nu ska ta dem i bilen kan jag inte ha dem i vagnen så de måste ligga i valplådan. Mamma blev lite nervös och stressad av att flytta över. Hon sprang mellan valparna i lådan och hundvagnen och visste inte riktigt var hon skulle ta vägen. Nu ligger de och diar lugnt och stilla.

Det är först idag som mamma inte varit överbeskyddande mot sina valpar. Idag har hon lämnat dem små stunder och lagt sig i mitt knä för att bli kelad med, men hon höll ändå ett öga på valparna en bit bort. Hon har dessutom självmant velat gå ut och kissa. Innan har jag fått tvinga ut henne. De andra dagarna har hon dessutom morrat, visat tänderna och även gjort små utfall mot oss när vi stått och tittat på henne och valparna. Hon har dock hela tiden låtit mig hantera valparna. Men idag har hon varit mer normal, så som hon är när hon inte är dräktig/har valpar.

Lakrits är jätteintresserad av valparna men Jackson verkar vara mer äcklad av dem. Killarna har fått nosa på valparna men Jackson springer därifrån direkt medan Lakrits nosar på dem och viftar på svansen. Det verkar som om han vill hjälpa till då han gärna slickar på dem och har gjort några försök att hoppa i vagnen när mamma inte är i. Söta lilla Lakritbiten, han vill kanske också ta hand om lite puppisar?


De växer så de knakar

Nu har puppisarna hunnit bli 3 dagar gamla och de växer så det knakar! De har gått upp mellan 30-40 gram! De är runda och tjocka med kraftiga lår. Så otroligt söta! Imorgon ska de komma tillbaka till sin ägare. Jag kommer att sakna de små. Att få ta hand om mamma med valpar och vara med under förlossningen har verkligen gett mersmak och jag längtar så tills jag kan få ha en egen tik att ställa ut och ta valpar på. Jag vet redan vad mitt framtida kannelnamn ska heta (men det är hemligt). Detta har varit en otroligt upplevelse! Kan inte Han där uppe ta ett snack med Jimmy så jag kan få en liten tik??? Pliiiiizzzzzzzzz??? Jag vill, jag vill, jag vill....!


Hanen till vänster, överst tik 1 och till höger tik 2


Hanen 3 dagar


Tik 1, 3 dagar


Tik 2, 3 dagar

Min knasboll!

Lakkrits är ju en riktig knasboll! Idag hade vi middag hemma för att fira min födelsedag, jag fyllde i torsdags.

När det är tyst från hundarna så ska man börja ana att det är något hyss på gång.....helt plötsigt var Lakrits borta och vi fann honom i soppåsen som stod på golvet! Där hade han grävt in sig och stod och slickade rent alla papptallrikar.....Nedrans byracka!


Mums!


Min man och jag med våra underbara pälsklingar!


Skål!

Oväder

Vilket oväder det var här i natt!! Jag har aldrig varit med om att det har blåst på detta viset tidigare. Det var riktigt läskigt faktiskt. När jag tittade ut genom fönstret så låg träden nästan ner i vinden, saker flög omkring och vilken ljudnivå. Herrejösses! Det blixtrade och åskade så det lät som om någon smällde en bomb utanför fönstret. Jackson som inte brukar bli rädd spratt till vid den första höga smällen och så grävde han in sig under täcket och la sig tätt intill mig och skakade  lite lätt.....Lakrits han sov vidare som om inget hade hänt och han snarkade högt dessutom... =)

Jag tittade till mamma med valpar och mamma var lite orolig under ovädret. De sover i hundvagnen intill min säng så jag hela tiden har koll på dem. Valplådan ratade hon genast och vill inte ligga i. Hon valde vagnen själv. Så därför fick hon föda valparna i vagnen och nu ligger de i den och har det bra!


Valpning (varning för läskiga bilder!)Ja, vilken dag/natt/morgon....

Igår fyllde jag år och det var ingen rolig dag med migrän....jag tror i alla fall at det var det då min mamma har det och jag reagerade väldigt på ljus och såg fläckar framför ögonen typ...Jag skulle ha jobbat natt men sjukanmälde mig och låg hemma och kurerade mig på dagen och tur var väl det för på kvällen var det en liten vovve här som fick värkar så i morse tittade det ut fyra små puppisar! Tyvärr var en av dem missbildad och fick somna in... Så nu har jag en trött mamma med två döttrar och en son som nannar sött här brevid mig. De piper och de smackar, myser med mamma och bara har det bra! Jag måste säga att detta var en fantastisk upplevelse att (ensam) få hjäpa dessa underverk till världen! Jag har varit med på valpningar några gånger tidigare men aldrig själv haft koll på det. Allt skedde hur smidigt som helst och hon visste precis hur hon skulle göra. Visst är det konstigt hur en hund som aldrig har haft valpar förut, vet hur hon ska ta hand om de små och hur hon ska göra när de anländer? När ingen berättat det för henne??


Överst tik 3 (född som tik nr 3 men är nu nr2.)


Valparna är födda på dag 58 med samma födelsevikt på 154 gram. Den missbildade vägde 127 gram.


Tik 2, grå med tan och vitt bröst.


Hanen, grå med vitt bröst och vita fötter.


Tik 1 grå med vitt bröst och vita tassar.


Den missbildade valpen var en tik. Den föddes normalt men hade hela tarmpaketet + levern utanpå magen. Jag förstod direkt att denna söta lilla vovve inte skulle gå att rädda men jag ringde Djursjukhuset för att rådfråga ändå. Svaret var vad jag misstänkte och lilla tiken fick somna in. Hon vägde 127 gram och var pigg som en mört men med sin missbildning som inte går att åtgärda fanns det ingen framtid för henne. Hon andades och kravlade omkring med tarmarna hängandes =( Hon letade efter mammas tutte....En sådan liten valp går inte att söva och därmed inte att rädda. När tarmarna börjar torka sa sköterskan i telefonen att detta gör väldigt ont. De började torka redan efter ca 10 minuter. Det var väldigt otäckt att se denna valp, det är absolut något man inte kan förbereda sig inför. Mamman förstod att något var fel och protesterade inte när jag tog valpen ifrån henne. Om jag tog någon av de andra så protesterade hon hej vilt....När jag såg valpen så fick jag en känsla av panik och sa högt: "nej nej nej!!" Fruktansvärt men så är livet....

Här kommer bilder på den missbildade, de är lite obehagliga så scrolla INTE ner om du ej vill se....
En tik. Fullt utvecklad i övrigt och lika stor som sina syskon fast med mindre hull. 127 gram.
Vilken natt....

Inatt har jag inte fått sova mycket.....Själv har jag haft magont (den tiden i månaden....) och en rejäl huvudvärk och så har Jackson inte mått bra. Han har kräkts flera gånger och varit "kass i kistan" så jag har varit ute med honom fyra gånger inatt! Stackar´n! Han är duktig som säger till mig i alla fall att nu är det dags att gå ut igen matte!!


Mr Jackson


Amma sökes!!!

EFTERLYSNING!!!
Amma i Malmö eller Vellinge sökes fortfarande eller ännu mer optimalt - någon som vill låta sin tik komma hit en liten tid. Vill gärna hitta någon nära denna gången ifall det inte fungerar igen... Vet ni någon chitik som ex har förlorat sina valpar och kanske skulle acceptera så hör gärna av Er till Katarina Ellegaard 0707-348202

Katarina har en chihuahuatik som varit inlagd före valpning för akut kalciumbrist och Ph-rubbning i blodet. Tiken Mini födde normalt hos veterinärn men är nu för svag att dia alla fyra valparna och därför behövs en amma. Just nu sondmatas valparna var 3:e timme vilket är rätt så påfrestande för både mamma, valpar och ägre.... så vet Du någon som har en tik som kan hjälpa så hör av dig till Katarina Ellegaard. Valparna är ca en vecka gamla.

Katarina hade en amma men hennes mjölk rann inte till fastän hon fått en spruta för detta?


Enbacken My-Black-Sweet "Lakrits"

Lakrits är nu tillgänglig till avel till lämpliga tikar. Är du intresserad av att låna Lakrits till din skk-reggade tik så är du välkommen att höra av dig till mig på 0708-857135 eller jenni.akesson@hotmail.se

Hans stamtavla finner du under kategorin "tillgänglig till avel".

Lakrits är fortfrande en foderhund som ägs av Yvonne Hjälmark som har Hammarbäckens kennel i Bjuv men eftersom hon nu har kenneln vilande så är Lakrits tillgänglig till andra tikar än Yvonnes. 2 kullar till sen är Svarteman min!! :-)


Lakrits är patella kollad ua. Han är MH-beskriven och utställd med Ck och CACIB. Fontanellen är helt stängd och han har tångbett 6+6.

Lakrits kullsyster Beauty Geisha som valp


Lakrits pappa Bobbi (Shananas Cross the Country)


Lakrits farfar Leroy


Lakrits farmor


Lakrits mamma Sessan


Lakrits som valp. Mitt söta lilla troll!


En annan släkting: Ohala King Size


En annan släkting: Tom Puss Yankee


En annan släkting: Ohala Trendy Size


Mattes pojk! Enbacken My-Black-Sweet

Klockren!

Se vilken klockren bild på Milli och Jackson:

Släpp uuuut oss! Vi vill vara på samma sida om staketet som dig!

Vi var hos en bekant igår som har em massa pudlar i olika storlekar och då fick dogsen leka med två av hennes tikar i trädgården. Jackson som inte är så mycket för att leka med andra hundar hade skitkul. Han jagade Milli runt i trädgården! Det var kul att se honom leka och ha kul, för det är inte ofta han får sådana ryck med andra hundar....


Jackson med pudlarna Stina och Sonja.


Stina

Malmöfestivalen

Igår var vi på Malmöfestivalen och åt en massa gott. Vi ska dit ikvll igen och testa nya maträtter. Igår var Jackson och Milli med. Milli fick sitta i en väska och Jackson fick gå men blev buren av husse där det var får trångt med folk. Jackson är verkligen duktig, han var hur lugn som helst bland alla människor, höga ljud mm. Milli satt fint i väskan men ville bestämt inte bli klappad av okända personer (endast hennes huvud stack upp och hon hatar när man tar henne på öronen...). Så typiskd att folk inte kan fråga om de får klappa utan bara sträcker fram handen! Milli höll på att flyga ut väskan ett par gånger bara för att folk ska dit med handen över hennes öron.


Jag och dogsen

Det känns...

....i fötterna! Jag är just hemkommen från ca 3 timmars promenad med hundarna! Jag gjorde det stora misstaget att ta på mig jeans denna varma och soliga dag......big mistake! Inte trodde jag att det skulle bli så varmt och härligt idag. Jag och dogsen gick från Hammars Park där vi bor till Bellevue (Nordmannagatan) där en kompis till mig bor. Hon fyller år idag så mitt mål var att överlämna en födelsedagspresent. Det är bra att ha ett mål när man ska gå långt tycker jag. Jag gick nog en väldig omväg men det var mysigt att gå bland de stora gamla villorna och se hur folk har det.

Lakrits gick hela vägen, min duktiga lilla vovve! Jag hade hundvagnen med mig och det var tur för Mini och Milli hade aldrig orkat gå så långt i denna värmen annars!

Nu sitter jag i solen på balkongen med en kopp te och en "damsugare" Mums! Dogsen har fått varsitt ben som de ligger och gnager på. Mys!


Dogsen är redo för en promenix!

Apportbock

Har ni sett vilken stor apportbock! Det är den största jag har sett! Den vägde nog lika mycket som Jackson....Jag hittade den i djuraffären Grizzly i Burlöv.


Mysig lördagsmorgon!

Efter ha hållt sovmorgon tog jag en runda med dogsen sen sjönk vi ner i soffan tillsammans allihop. Så nu ligger jag o Jimmy i soffan med täcke och kuddar med fyra underbara vovvar. Myyyyys! Mr Jackson ligger som vanligt under täcken, min lilla mysvovve! Lakrits använder Jimmys huvud som huvudkudde (as always...).

Kanske blir det Malmöfestivalen ikväll. Jag som hatar en festivalen men det blir kanske kul att åka in och testa lite olika maträtter. Eventuellt får Jackson hänga med.

Nu är det bara två veckor kvar tills vi åker till USA!!!!! Längtar så! Fem härliga semesterveckor har vi framför oss.


En konst

Det måste vara en konst att gå med fyra hundar eller fler, i koppel! Jag kan erkänna att hade jag haft fler än fyra hundar på promenaderna denna veckan så hade jag nog fått hjärnblödning....Alla dessa koppel som trasslas och hundar som drar åt olika håll....hujeda mig! Men jag börjar klura ut det nu och tycker inte att det är så farligt längre. Det är nog bara en vanesak. Men fler än fyra småhundar (eller två små och en stor) kommer aldrig att funka hos familjen Åkesson.


Fyra små dogs på promenad och inga intrasslade koppel!!

Till er uppfödare/avelskunniga

Jag har en vän vars lilla vavvatik precis fått valpar. Valparnas mamma var innan hon födde inlagd hos veterinär för att hon hade kalciumbrist och Ph-rubbning i blodet. Nu är valparna här och imorgon skall antagligen två av valparna få en amma för att mamman skall få lite vila. Det blev fyra valpar.

Kanske är detta en dum fråga?
En annan kompis till mig har en vavvatik som skall valpa om ca en vecka. Kan man ta de förlösta valparna och lägga till de till den dräktiga tiken och se om mjölken rinner till? Jag har hört att detta kan gå. Det jag funderar över är om detta nu skulle fungera, är det inte farligt för de valpar som finns i magen? Jag tänker så här: när ett människobarn ammar så frisätts vissa hormoner som gör att livmodern kontraheras, drar ihop sig. Kanske är det samma hos hundar? Då kan det ju vara farligt för de ofödda valparna då livmodern kanske drar ihop sig och förlossningen startar en vecka för tidigt vilket gör att de valparna kanske inte klarar sig?

Nu blev det kanske rörigt men hoppas ni förstår....Lämna gärna kommentarer/synpunkter!


Valparna ur tikens förra kull. Dessa är idag två år och fulla av liv!

Åkesson´s Inn är fullbelagt!

Sedan i söndags har Mini och Millli varit hos oss då husse och matte är utomlands. De ska stanna till söndag.
Sen kommer Mini tillbaka efter några dagar och stannar augusti ut.... Jimmy har sagt att efter detta så kommer det ta ett tag innan vi passar andras hundar igen....han tycker det är jobbigt att gå ut med alla på kvällen när jag jobbbar natt.

Jag och dogsen ligger nu i soffan och tar det lugnt. Myyyyyys med en massa vovsingar i soffan!Mini i knät och Milli närmast.


Lakrits är nannig....


Nu ska jag rycka upp mig och ta en tur med rullorna eller bara en långpromenad. Kanske gå till en bra hundgård så dogsen kan få springa fritt. Det finns en bra (och fräsch) på Roddaregatan i Limhamn. Igår fick de verkligen springa av sig i Jimmys mosters koloni. Som de jagade varandra. Det är så skönt när det är chihuahua-säkert och de inte kan ta sig ut för då kan jag slappna av och behöver inte vara på min vakt hela tiden...Parning har skett!

  Parning har skett mellan Lakrits och Minka och valpar beräknas om ca 9 veckor.


Minka


Navis Dreams Marylin-Monroe "Minka"
s59111/2008
En glad och pigg tjej på 2 kg.Enbacken My-Black-Sweet "Lakrits"
Patella: ua stängd fontanell, CACIB och Ck, MH-beskriven, tångbett 6+6
Lakrits är en hund med mycket fart och fläckt! Han älskar att få uppgifter och lär sig snabbt. Hans energi tycks aldrig ta slut och han vet precis hur han ska gå tillväga när han ska ha en date!Hundvagnar

Jag säljer endast vagnar jag har i lager och tar inte beställningar. De jag har i lager ses nedan.
Modellen Heavy Duty Pet stroller är slut hos min leverantör och har  varit det ett par månader. Jag har inte fått svar på när jag kan beställa hem fler igen =(

Dessa två har jag i lager och kan skickas till Dig omgående:


Ljusgrå enkelvagn med fyra hjul inkl regnskydd. Pris: 1500 kr
Obs. Vagnen är ej helt monterad på bilden!


Rosa enkelvagn med fyra hjul inkl regnskydd. Pris 1600 kr

Var är husse?

Häromdagen när jag var på stan med killarna så träffade vi på en jättesöt korthårig chihuahuakille. Han kom fram och ville hälsa och det fick han. Lakrits skötte sig helt perfekt. Han morrade inte ens och viftade fint på svansen. Han ville dock jucka vid ett tillfälle men slutade när jag röt till. Efter en stund började jag undra var matte/husse var. Jag frågade en tjej som satt på en bänk bredvid mig men det var inte hennes hund. Hon trodde alla tre var mina killar. Denna lilla chikille hade inget halsand. Jag stod och tittade mig omkring ett tag och det fanns ingen i närheten som ville kännas vid honom. När jag testade att gå därifrån så ville han följa med. Tankar började snurra i mitt huvud vad jag nu skulle göra? Ska jag ta honom med mig och leta upp en veterinär som kan kolla om han är chipmärkt? Sätta ut en annons på blocket om att jag hittat en hund, låta folk mejla bilder på honom och ser jag att det är rätt hund så får ägarna tillbaka honom??? Jag bestämde mig för att fråga i en närliggande skoaffär om de visste något. Jackpott! Det var deras hund! Killen i butiken hade inte märkt att hunden smitit ut och var jätteglad att jag kom in och frågade. Vilken tur att jag gjorde det! Annars hade jag tagit med mig lilla vovven.....Jag sa till killen att ett halsband med en namntagg inte skadar....det underlättar ifall detta händer igen.


En jättesöt, kelen och tillgiven liten kille!


Tur att jag hittade ägaren på första försöket!

Mr Jackson kan oxå!

Jag har just kommit in från en halvtimmes promenad med dogsen. Lakrits fick dra lite vikter en bra bit och jäklar vad han flåsade på slutet! Han har en sådan motivation! Så fort han sackade efter lite så tog jag bara fram godiset och så fick han nya krafter! Nu ligger han och sover i fönsterkarmen, trött trött....WP tar verkligen slut på krafterna och det är skönt då jag har jobbehelg vilket innebär att dogsen inte kommer få så mkt motion...

Mr Jackson fick testa på WP för första gången idag och han förvånade mig verkligen! Jag trodde att han skulle ha svårt att acceptera selet (vilket kan upplevas lite skrämmande för vissa hundar då det går ner på sidorna och sedan bakom hunden) men det var inga problem! Han såg lite obekväm ut i början men han blev absolut inte rädd! Han fick dra bara i några minuter och endast 550 gram då jag inte vill börja för hårt med honom. Han drog på bra men inte i samma fart som Lakrits men jag är helt klart nöjd med hans framgång! Jag som trodde att jag skulle få trilskas och locka men nej då! Jackson har inte lika mycket motivation som Lakrits men när jag lockade med mumsigt godis så kom han. Duktiga fina Jackson!


Selet är aningen för stort men det fungerar ändå.....om jag orkar så syr jag ett efter Jacksons mått med.

Åkesson´s zoo

Ikväll har det varit en maaaaaassa hundar här hemma! Chihuahua, pitbull, jack russel och snauzer....
Pitbullen Indya får gärna flytta hem till oss, hon är såååå underbar! Jimmy förvånade mig big time! Han gick ut i regn för att rasta Indya (pitbull). Det trodde jag aldrig skulle hända! Hon behövde inte direkt ratas utan han ville bara testa och se hur det är att gå med en större vovve! Han som inte ens går ut i regn med våra vovvar....Kalas!

Igår fyllde vår vän Diana år och vi var där på middag. Som vanligt var det många vovvar som var bjudna med :) Totalt var det fem hanar och en tik på kalaset! Trots detta var det inte kaos! Alla dgsen skötte sig jättebra! Jag blev lite impad att Lakrits kunde hålla sig i skinnet trots den nya hanen i flocken: Nike. Lakrits har verkligen blivit bättre med sin hanhundsilska och igår var det inget gruffande alls. Han gjorde sig undergiven mot alla hanarna, öronen bakåt och huvudet sänkt. Duktig vovve! Jag har hellre en undergiven vovve än en macho man som är dominant.


Uppifrån från vänster: Ville, Nike, Hasse, Wilma, Lakrits och Mr Jackson
WP

Nu har Lakrits fått inviga sitt nya och första egna weight pull sele! Det har jag sytt själv, efter Hardcore Harness mönster. Jag märkte dock att selet behöver några justeringar men det fungerar ok ändå. Idag har Lakrits fått dra ungefär halva sin vikt, ca 1 1/2 kg kätting. Han gick hur fint som helst och var så duktig! Jag tänkte att Jackson oxå ska få testa på att dra. WP är en sport som bygger muskler och det behöver Lilla Räv (Jackson).

Idag blev det hyfsad motion för killarna. Först ca 45 minuter promenad i hyfsat rask takt och en timme efter det tog vi en provrunda med WP selet och vikterna. Lakrits fick dra hammars väg upp och ner sen gick vi hemmåt och jag åkte till jobbet.Lakrits i sitt "Hulken-sele"


Svarteman blev både trött och varm...

WP kan man börja träna redan när hunden är valp (enligt Linda som är mer insatt än mig i ämnet....). Dock kanske inte de riktigt tunga vikterna? Men lite lätt i alla fall.


Snygga killen!


Som folk vände sig och tittade! De undrade nog vad jag höll på med...

I love you!

Detta klippet är ett av mina absoluta favoriter! Denna lilla mops är sååååå söööt! När matte säger !I love you!" så svarar mopsen....

Se själva, Odie the pug: http://www.youtube.com/watch?v=rEtvcsqGipo

Ny bädd

Jag köpte en ny bädd till dogsen härom dagen. Den är rätt så neutral vilket jag tycker passar bra. Den smälter liksom in i parketten litegrann. De har i vår lilla lägenhet 4 stycken hus men denna ska de ha att ligga på när de tuggar ben och så. Eftersom vi inte har någon matta i lägenheten så passar denna bra för dogsen att ligga på, i förra lägenheten hade vi en stor matta som de låg på varje dag och tuggade ben...


129 kr på Rusta, Svågertorp.


Trevligt sällskap!


Diana bakar bröd

Denna helgen har varit så rolig, mysig och bra på alla sätt. Min styvfar Mr Tom är här från USA och hälsar på. I lördags var vi och åt på Mando då det var Toms önskemål. Han har inte varit där sedan 70-talet. I söndags kväll samlade vi ihop några kompisar och så åt vi lite "plockemat" på vår balkong. Totalt var vi 7 personer och 6 hundar i vår lilla lägenhet! Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Trots så många hundar på liten yta så var kvällen stillsam och gemytlig!

Senare på kvällen vid 10-tiden fick jag och Nina för oss att vi skulle träna lite agility med hundarna....så vi gick ner till hundklubben där jag bor och ställde ihop en bana. jag kan inte rekomendera att träna agility efter att ha druckit ett par glas vin...men roligt var det! Lakrits var på huggen men förstod inte riktigt vad matte ville....Ninas sheltie Hollie var såååå snabb och ändå var hon inte så duktig som hon brukar vara. Tillslut var det så mörkt att vi inte såg hinderbanan så vi släppte hundarna lösa där det fanns belysning. Som de jagade varann, lekte och hade kul! Efter detta så sussade de gott!


Nina penslar piroger med Mr Jackson i knätMr Tom myser med Shelby


Patrik (Shelbys husse)Thord


Mums med kryddiga piroger!


Hasse ser ut som en gammal farbror...


Ville


skål!


Jag och Diana bakar


Jimmy, Patrik och Tom (med myggfångaren i högsta hugg!)


Så här stor är en normalstor chihuahua jämfört med en bag in box....


Varsågoda!


Jag och Jimmy


Tom, Diana med Ville och Nina


Man kan tro att de är syskon men de är de inte. Mr Jackson överst och Shelby underst. Jackson verkligen avgudar Shelby!


jag och Hasse


Puss på dig matte!


En som blev lite nannigFyra killar som radar upp sig....kanske tappar hon något på golvet???Shoppingrunda

Idag var Linda och shoppade. Då hade hon de små vovvarna med sig -i hundvagnen! Vagnen har hon köpt av mig, en heavy duty pet stroller. Visst är det praktiskt! Dogsen slipper vara hemma och Linda slipper bära alla kassar.

Chihuahuorna Mini, Micro och Milli
USA-besök

Imorse hämtade vi Mr Tom på Hyllie station. Hundarna var spklart med och de blev överlyckliga att se honom. Jackson som normalt är snål med pussarna delade ut lite pussar till Tom.

Vi åkte och tittade på Öresundsbron då det ligger på vägen. Så vackert det är när solen skiner!


Tom och Jimmy


mina killar!


Min långhåriga man....
Utsikten liknar Pasific coast highway litegrann...


Lakrits med sitt paket som innehöll lite godis.

Sen åkte vi hem och Tom delade ut en massa presenter från min mamma. Både Jackson och Lakrits fick presenter. Lakrits såg till så att vi inte glömde att öppna några paket.


Lakrits på sin nyinköpta hundbädd från Rusta. Aktiveringsbollen är köpt på Gekås och den kan sysselsätta Svarteman i timmar...

Lycka till!

Lycka till idag Nina och Shelby som ska tävla  rallylydnad!

Rallylydnad är nog något för mig och Lakrits. Vi får se vad det finns för kursutbud kvar när vi kommer hem från USA den 7 oktober...


Shelby (tv) och Lakrits

Bob

Frallan Bob med matte Sara i Solna är nöjda med sin Flexible Handle Pet Stroller.


Coola Bob


Visst ser han ut att ha det skönt!?

Välkommen Mr Tom!

Imorgon kommer min styvfar Tom från USA och hälsar på oss. Därför städar, fixar och donar till jag inför imorgon. Det är rätt så trevligt att städa samtidigt som man lyssnar på Dixie Chicks på hög volym...

Killarna har det skönt, de softar i soffan medan matte städar....så här mysigt har Mr Jackson det:


LOMMA HUNDSTRAND


Lakrits med sin vatten-KONG

I tisdags var jag med dogsen på Lomma hundstrand. Den ligger intill Blå Caféet. Själva stranden är inte så bra, den är rätt så stenig, full av massa tång och skräp. Det som är bra är att när det är ebb så kan man vada ut i vattnet och hitta sin egen lilla sandö! Det är helt perfekt om man har små monster till hundar som jag har; hundar som ska skälla ut alla andra hundar....

Jag hade med mig en kylväska med en massa smaskiga saker, solkräm och en brassestol. Hundarna fick simma ut till ön vilket är bra motion. Sen kunde de springa omkring och leka och gräva i sanden på ön. Vi badade tillsammans och hade det mysigt. Efter ett par timmar kom Linda med sina chihuahuor Mini, Milli och Micro samt pitbullvalpen Aiolos, 6 månader.

Lakrits lekte med sin vatten-KONG. Han ällskar att springa och hämta den när jag kastar den. Han springer ut i vattnet och hämtar den, till och med doppar hela huvudet i vattnet för att greppa den! Kommer det några hundar för nära vår ö så simmar han ut efter dem, allt för att skälla ut dem...Lakrits var så söt när han försökte skälla med KONGen i munnen! Det gick inget vidare...

Jackson den lilla skitgrisen, han rullade sig nog i varenda fågelskit som fanns på hela sandön! väl hemma igen blev det en nogrann dusch av båda killarna....
Mini på språng


MiniMicroSöta Aiolos! Jag fick ordentlig motion när jag kastade en apport ut i vattnet. Han älskar att hämta den och är nog outtröttlig...


En blöt Lakritsbit


Milli


Lilla Räv på språng


Snälla, söta och roliga Aiolos 6 månader.


MicroMini badar


Milli ser ut som: "Kom och hjälp mig!"På onsdagen så solade och badade vi på Sibbarp istället. Där finns en liiiiten bit strandremsa som är hundstrand. Diana kom med sina hundar Hasse och Ville och Isabelle kom med sin Vilma. Sen på kvällen var det dags för nattjänstgöring igen...

Två underbara stranddagar

Jag har haft två underbara stranddagar med dogsen och kompisar! Så härligt med sol och bad! Bilder kommer sen för nu ska jag snart till jobbet!


RSS 2.0