Jackson-Chi Dogomania

Jackson-Chi Dogomania "Mr Jackson"
Reg.nr S55182/2007
Patella: ua
Ögon:
Vikt: 2215g
Bett/tänder: saxbett 6+5
Utställning: 2:a placering i öppenklassen (USA) samt 4:e placering i öppenklassen i Sverige
Fontanell: helt stängd

Jackson är en lugn och otroligt kelen och mysig liten kille! Han vill inget hellre än att ligga i knät och mysa. Han har bra mentalitet och är väldigt social. Han älskar att gå långpromenader och jag har aldrig lyckats trötta ut honom. Har du en hundrädd chihuahua ska den träffa Jackson, han hälsar artigt och lugnt. Han har aldrig hamnat i bråk med andra hanar. Han hatar kyla och älskar värme, en riktig soldyrkare. Han älskar att ligga under täcker tätt intill mig och sova på natten. Jackson har fått en kull: 1+2

Jackson är tillgänglig till passande tikar. Kontakta Jenni Åkesson 0708-857135 eller jenni.akesson@hotmail.se


Jackson-Chi Dogomania född 2007-01-02


Här kisar han lite mot solen =)

Fler bilder finns att se på honom samt hans stamtavla på hans sida under kategorin "tillgänglig för avel" här till höger.Mr Jackson och tandlossning

Jackson har tandlossning. I september 2010 drog jag ut några tänder på honom då de var jättelösa och han hade väldigt ont, så ont att han inte ville äta och minskade i vikt =( Han har stora rejäla VITA fina tänder (saxbett 6+5).
Det var alltså inte tandsten som orsakade hans tandlossning. När Jackson var runt året frågade jag uppfödaren om hans föräldrars tandstatus och de ska då ha haft bra tänder och inte tappat några (hur de är nu vet jag ej). I och med Jacksons tandlossning har jag sagt NEJ till parningsförfrågningar och gått i kastreringstankar men har nu ångrat mig. Jackson är nu tillgänglig till avel för passande tikar. Jag tänker så här: man ska se helheten på hunden. Jag kommer inte att säga JA till tikar som själva har tandlossning eller vars föräldrar har tandlossning och/eller tikar med svaga käkar och i övrigt dålig tandstatus. Man ska ju inte dubbla "felet" anser jag.

Jag diskuterade tandlossning och dess ärftlighet på chiforum.se och har kommit fram till att det eventuellt kan vara så här att Jackson har djupa tandfickor och detta kan vara orsaken till att han fått lösa tänder? Jackson har alltid varit dålig med maten (vanligt förekommande bland chi´s). För att han skulle äta äver huvud taget så har han fått uppblött torrfoder och ibland blötmat/burkmat. Den blöta maten lägger sig som en beläggning på tänderna och renar ju inte som torrfoder gör. Detta kan ju ha orsakat att bakterier växt till i hans eventuella tandfickor och orsakat karies som i sin tur orsakat infektion och tandlossning. Nu äter Jackson torrfodret som det är då jag ställer krav på honom och låter han i mellanåt kämpa för och förtjäna sin mat. Han tuggar torrfodret utan problem.

på chiforum.se fick jag även tips om några produkter som är bra för hundens munhygien. Dessa är gjorda i USA så jag ska se om jag kan hitta dem när jag är där i september (de är säkert billigare där än i Sverige...).
Länk till dessa finner ni här:
http://www.petster.eu/se/art/tropiclean-fresh-mint-mun-skum.php
http://www.petster.eu/se/art/tropiclean-clean-tandgeleskolj-i-ett.php
http://www.parma.se/oron_mun_klo/?pageNum=3

Så nu är Jackson tillgänglig i avel igen och ni som är intresserade av att låna honom till passande tik är välkomna att höra av er. Smaken är som baken (=delad) och jag anser att man ska se till helheten och jag tycker att Jackson kan tillföra mycket trots sin tandstatus. Som exempel tycker jag mentaliteten är mycket viktigare än tandstatusen och Jackson har underbar mentalitet!  Andra fördelar han har förutom sin härliga personlighet och mentalitet är: väl ansatta öron, mörka fina stora ögon, utmärkt pälskvalitet, den perfekta vikten 2,2 kg, stängd fontanell, patella ua, bra bröstkorg, välburen svans......etc etc. Han fungerar dessutom bra ihop med alla hundar och är ingen bråkstake fastän han har hög rang. Han hälsar artigt på andra småhundar. Jacksons dotter Agnes född 2009-07-16 (ca ett år på fotot).

 
Jackson -Chi Dogomania reg nr. S55182/2007 


Dujtiga!

Denna helgen jobbar jag och det betyder att jag sover hela dagarna. Hundarna är så duktiga och sover med mig i sängen hela dagen. Puma har lärt sig våra rutiner nu. Hon är inte störig och väcker mig utan nannar vid min sida hela dagen. Jag vaknade vid 12:30 tiden och gick på toa så då passade jag på att rasta hundarna i max fem minuter så de fick pinkulira, sen nannade vi vidare! Puma höll sig hela tiden och var sååå duktig!

Igår gick vi en långpromenad vid Öresundsbron. Det var ett tag sedan sist vi gick där. Vi var väl ute i 1 1/2 timme och efter detta gick vi till hundklubben där det nu är schäfer SM, för lite miljö/skällträning och det gick utmärkt! De skällde inte så mycket. Jag kan garantera att mina tre vovsingar var de minsta på klubben...

Här är lite bilder och filmklipp från vår promenad:


Tång luktar gott....


Mums...vad är detta..?


Åååh...det luktar så härligt dött och unket. Något jag måste rulla mig i kanske??


Va, pratar du med mig?


Puma heter jag.


Man tager vad man haver...

När jag har spårat med Lakrits tidigare så har jag irriterat mig på att jag ibland glömmer var jag har lagt spåret. Då har jag försökt att komma ihåg hur det ser ut på vägen, tex vissa stenar, stockar eller träd. Ibland har jag satt pinnar i kryss efter hand så jag ska se var spåret är. Detta har fungerat sådär. Nu har jag gjort egna "igenkännare" av saker jag hade hemma. Jag sydde på lite neongult tyg på tvättklämmor (tyget från deras reflexvästar jag sytt och mammas gamla tvättnypor som säkert är i samma ålder som jag...) och dessa ska jag sätta i buskar och träd längs med spåret så jag vet var spåret är ifall Lakrits tappar bort sig. De ska sitta högre upp så han inte lär sig att titta efter dessa utan använder nosen.

Hädan efter så ska Lakrits dessutom ha ett sele som endast används till spårning och spårlinan som oxå endast används vid dessa tillfällen. Han ska lära sig vad dessa två betyder så att ahn blir "taggad" så fort han ser dem. Det lila selet han har blir han jätteglad så fort han ser för då vet han at vi ska ut och springa....så camoselet vi har får bli spårsele.


Sådana här "igenkännar-tvättnypor" (kommer ej ihåg vad de kallas just nu) kan man köpa i djuraffärer men varför köpa när man kan tillverka sina egna??


Blodspår.

Nu har jag varit i kontakt med Jorbruksverket ang hur reglerna är för att handha blod och lägga spår ute i naturen. Jag fick prata med en James Bonnet som har hand om detta (direktnummret till honom kan fås om ni önskar). Han sa att jag inte behöver tillstånd att lägga ut spår i skogen och att jag inte behöver tillstånd att använda blod från vilda djur. Perfekt! På tisdag planerar jag testa detta med Lakrits för första gången! Kanske kan Christel och Fille följa med då, kul!

Så här står det på jordbruksverkets websida:

Blodspårning

Jordbruksverket kan ge tillstånd till att du använder blod av livsmedelskvalitet för träning och bedömning av hundar för sökning efter skadat vilt.

Observera att du även måste ha tillstånd om du handlar blod i en livsmedelsbutik som du sedan ska använda för spårning.

Du får inte använda blodet förrän tidigast två veckor efter det att blodet lämnat slakteriet. Anledningen till detta är att varor som lämnat slakteriet ska kunna återkallas om till exempel mul- och klövsjuka eller svinpest spåras till djur som passerat slakteriet.

Det kostar 300 kronor att få ett beslut om tillstånd. Tillståndet gäller i tre år. Ansökningsblanketten finns till höger.

Du behöver inget tillstånd för att få lägga blodspår med blod från vilda djur. Men du får bara använda blod som kommer från djur som du inte misstänker är infekterade med sjukdomar som kan överföras till människor eller djur.

http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/djurprodukter/blodsparning.4.5aec661121e2613852800010670.html


Miljöträning

Puma har verkligen fått vara med om mycket den tid jag passat henne. För två veckor sedan var hon med mig i Tvååker på utställning, Ullared och Halmstad. Denna veckan har hon fått gå i stan, varit med på caféer, affärer, långpromenader, grillkväll, resturangbesök, kanottur, åka buss mm. Hon har träffat en massa nya människor och hundar. Hon har klarat allt galant och är aldrig rädd eller osäker. Puma är lätt att ha med sig och det har faktiskt inte varit  jobbigt eller någon större skillnad att ha henne med sig också när jag även har med mig mina killar! På måndag kommer Ina och hämtar henne men hon får gärna stanna ett tag till....eller för alltid....


Puma och Jackson väntar på bussen. Finns det hjärterum så finns det stjärterum...


Åker buss


Puma värmer sig....hon ville inte komma ut sen....


Växjö here we come!

Nu är Lakritsbiten anmäld till Växjöutställningen 5 november!! Ska bli så kul!Jah och Linda ska åka upp tillsammans har vi tänkt. Kanske tar jag med mig Puma med! Jag har bestämt mig för att inte anmäla honom till Sofiero fast Linda har erbjudit sig att ställa honom. Lakrits ska dit ändå eftersom Linda passar honom hela september och ändå ska ställa sin Milli men många bäckar små.....vi ska till USA om ca en månad och varje liten peng jag kan spara till shopping räknas!


Lakritsbiten

Varsågod!

Se så duktiga vovvar som väntar snällt utanför dörren. De får inte gå in förrän jag säger varsågod. Mina killar gör detta per automatik och Puma lärde sig det rätt så snabbt....


Grillkväll

Är just hemkommen från en grillkväll hos Jimmys moster Gunne. Grillad korv med egenodlade grönsaker och grillad banan med choklad i till efterrätt, mums! Vi grillade i hennes koloni i Arlöv. Jimmys mamma och bror med sambo var där med. Hundarna sprang omkring och lekte hela kvällen. Jackson och Lakrits var noga med att märka alla Gunnes grödor med sitt revir.... Det var så kul att se dogsen springa runt, rulla sig i gräset och bara njuta av att kunna springa fritt! Som jag längtar tills vi bor i hus med en chihuahuasäker trädgård!


jag och Puma


Micke och Anne grillar
Gunne berättar om alla sina grödor


Mr Jackson


Min underbarhet!


Familjen Åkesson
Två enkelvagnar inkl regnskydd till salu!

Jag har två vagnar (enkelvagn inkl. regnskydd, 1600 kr) i lager (säljer endast vagnar i lager och tar inga beställningar). 

Dog stroller för hundar upp till ca 14 kg. Regnskydd, 2 mugghållare med stängbart fack i mellan, framhjul med fjädring, dyna i teddytyg, hake i suffletten för att fästa koppel. "Buren" är 49 cm lång och 36 cm bred. Bakhjulen går att låsa så att vagnen inte rullar iväg.  
Vagnarna har fyra hjul. Vagnen går lätt att köra i gräs och i lättare terräng. Lätt att fälla ihop.
Perfekt till utställningar eller varför inte på shoppingrundan?!

Intresserad? Ring Jenni Åkesson på 0708-857135 eller mejla jenni.akesson@hotmail.se

Prutare och sms:are undanbedes!

Bor du nära Malmö för du gärna komma hit och provköra/titta på vagnarna!


Ljusgrå, 1500 kr. Prissänkt 100 kr från 1600 kr pga några fläckar på insidan av sufletten. Se bild nedan.
Observera att vagnen ej är helt monterad på fotot!
Rosa, 1600 kr.Modellen Heavy Duty Pet Stroller är slut hos min leverantör och har varit det i flera månader. Jag vet inte när jag kommer få dessa i lager igen, tyvärr!


Heavy Duty Pet Stroller


Blodspår

I helgen får jag hem lite blod och några klövar. Jag tänkte nämligen testa på blodspår med Lakrits. En underskötare på jobbet har vaktelhundar och hans familj brukar jaga med dem. Därför har de blod och klövar hemma från djur de skjutit så han ska dela med sig lite till mig =) Hoppas Lakrits tycker det är kul och fattar vad det är jag vill att han ska göra. Så nu får jag användning för min nya fina rosa spårlina! Jag tänkte dra med mig Linda ut i någon skog så vi kan spåra tillsammans med hundarna. Hon sa att Indya tycker detta är kul så nu hoppas jag bara vi kan ses någon dag då vi båda är lediga.

Har ni testat på detta? Tips och råd, tack!!


Nya spårlinan från Gekås!

Det var nära ögat!

Är skakis i kroppen och har ett lätt svullet finger. På morgonpromenaden kom en svart terrier på ca 50 kg från ingenstanns och trampade rakt över Puma så hon skrek i högan sky, han hoppade på Lakrits och högg efter honom. Lakrits försvarade sig rejält. Jag sparkade på hunden med det hjälpte inte, tillslut fick jag tag i nackskinnet och halskedjan och kunde dra bort honom från Lakrits (som var intryckt i en buske).

 
Jackson skällde bara och terriern struntade i honom. Puma skällde/skrek och gjorde allt för att ta sig ur sitt halsband. Hon blev mest chockad. Ägaren sa förlåt. Jag gick förbi ägarens bil innan detta hände. Då började hunden skälla på mina dogs. När ägaren skulle ta ut hunden ur bilen och koppla den så slet den sig och letade upp oss som var två hus bort.

Lakrits mår bra nu med men han blev nog lite chockad. Han är en tuff jäkel och som han försvarade sig! Han skrek dock till en gång så jag trodde att ahn blivit biten men jag kan inte hitta några skador.  Svansen var på topp igen efter ett par minuter! Nu ligger Puma, Jackson och Lakrits och nannar i soffan.

Stark som tusan var terriern! Tur ägaren kom tillslut för jag hade inte orkat hålla den med vänsterhanden och de andra tre i höger, någon längre tid. Jag fick ta i med hela min kroppstyngd för att hålla den på plats. Ägaren kom springandes och ropade på den men den lyssnade inte! Denna händelse gör ju inte Lakrits hanilska bättre direkt....Terriern var en hane. Så jäkla typiskt nu när Lakrits gör sådana framsteg med andra hanar....


Svart terrier. Bilden tagen från Google och alltså inte den som hoppade på oss idag.

Immeln

Igår var jag och Jimmy med Jonas, Diana. Isabelle och Nadia och paddlade i Immeln. Vi var sex personer och 7 hundar! Hundarna Mr Jackson, Lakrits, Puma, Ville, Hasse, Enyo och Vilma. Tur vi hade stor bil för alla klämde in sig i samma bil....Jag berättade för pappa idag hur många hundar vi hade med oss och han utbrast: "Oj, det måste ha varit kaos!" men nej, det var det faktiskt inte! Alla hundarna fungerade bra tillsammans. Lakrits gruffade lite med chihuahua/pincher hanen Enyo, i baksätet på bilen men efter en sträng tillsägning från mig så slutade han med det.

Vi paddlade två och två. Vi grillade korv på en ö och hundarna sprang omkring lösa och uträttade vad de skulle sen paddade vi tillbaka igen. Jag var helt slut i armarna efteråt!

Puma som jag antar aldrig varit på en båt/kanot förrut klarade det galant. Hon la sig tillrätta på en handduk under paddelfärden. Lakrits stod ständigt med tassarna på relingen för att se vad som hände. Han måste alltid ha koll på läget! Mr Jackson åkte med Jimmy och Diana och han hade ständig pejl på var matte var! Jag paddlade med Isabelle och hennes Jack Russel Vilma fick ständigt för sig att hoppa i vattnet, vilket hon lyckades med....hon fick lite panik och Nadia fick upp henne i sin kanot....Isabelle borde verkligen investera i en flytväst då det inte är första gången Vilma plötsligt hoppar i...

Vi hade en riktigt rolig dag som bjöd på många skratt (jag skrattade så jag grät vid några tillfällen...). Dock var vädret inte det bästa. Det var varmt men regnade/duggade/uppehåll/pyttelite sol/duggregn igen.... men vad gör det? Lite regn stoppar inte oss från att ha kul, det är bara att klä sig efter väder!


Puma och Jackson delade bur.....Jackson var skeptisk i början men tillslut låg de och mös tillsammans


Tjejerna delar baksätet med hunden Enyo.


Här är anledningen varför Jimmy inte vill ha fler än två hundar....koppel överallt...!


Puma ger Jackson en puss


Lånehunden Puma


Jag är förväntansfull


Nadia. Men var är Puma?


Puma gör grillkorven sällskap


Diana med sina vovvar Ville och Hasse (svart).


Lakrits stod så här under hela paddelfärden


Skål!


Diana


Ge mig korven!!
Jonas

Här är lite filmklipp:

Vilma hoppar ur vår kanot och alla skriker...


Puma simmar för första gången i sitt liv och det gick jättebra! Hon är en tuff tjej!

Väl hemma slocknade både jag och Jimmy i soffan....

Bonusbild på vår middag ikväll, egengjorda piroger:

Finbesök

Imorse lämnade Ina av Puma hos oss. Puma ska bo hos oss i en vecka då Ina med familj är i Danmerk på Langelandsfestivalen. Så nu springer lilltjejen omkring här med sin söta bäversvans i vädret. Hon är så lätt att ha att göra med så det kommer inte vara några problem att ha henne här. Hon är självständig och självsäker.

Imorgon ska vi till Immeln och paddla kanot med några kompisar, om vädret tillåter. Hoppas hoppas att det inte regnar!!! Alla dogsen ska med.


Mr Jackson, Puma och Lakrits

Hundar med platt nos får inte flyga

Hundar med platt nos får flygförbud.

Nyligen har asiatiska flygbolaget Cathay Pacific bestämt att hundar med platt nos inte får följa med på flygningar. Singpore Airlines, American Airlines, Delta Air Lines och United Airlines (Continental) har sedan tidigare stoppat djuren.

Inte för att just de hundarna skulle skälla eller bita mer än andra. Men de dör mer än andra. Plattnosar får lättare andningssvårigheter än andra, och dör oftare av stress.

Som grupp står de plattnosade hundarna för hälften av dödsfallen bland flygande hundar de senaste fem åren. Av 108 dödsfall står den engelska bulldoggen ensam för 25. Det framgår av statistik som det amerikanska transportministeriet samlat in från flygbolagen.

I rättvisans namn stoppas fler djur som himalayakatt och den närbesläktade perserkatten.

http://www.sydsvenskan.se/resor/article1515361/Plattnosade-nekas-flyga.html
Det framgår dock inte i artikeln hur hundarna flyger. Jag tror att om de fått flyga som handbagage så hade dödstalet minskat eftersom man då har mer koll på sin vovve. Många flygbolag har nämligen en maxvikt på 8 kg inklusive väskan. Jag har flugit fyra gånger med min Jackson och han har klarat det utmärkt och inte behövt ta sederande. Dock har han inte så kort nos som en "fralla" men ändå...Reser de som handbagage så kan man förse dem med vatten när det behövs vilket man inte kan när de flyger i cargon. Jag tycker detta förbud är bra!


Chihuahuan, en bra vakthund!

Detta måste ni se! En chihuahua som jagar bort två rånare som vill komma åt kassan i sin ägares butik! Snacka om bra vakthund!

Chihuahuan är ju faktiskt vakthundar från början, tro det eller ej...http://latimesblogs.latimes.com/lanow/2011/07/chihuahua-who-thwarted-robbers-hailed-as-hero-goes-on-national-tv.html

Aggressiv av fästinghalsband

Igår såg jag på nyheterna på SVT att en border collie blivit aggressiv av sitt fästinghalsband och gått till attack mot sin ägare. Här kan ni läsa om vad som har hänt: http://svt.se/2.84885/1.2483946/halsband_gjorde_hunden_elak

Det hade ju varit intressant att veta VILKET halsband det gäller samt var de köpt det....

Jag har aldrig hört om detta förut att hundar reagerat på detta viset.

En fika i stan

Idag var jag i stan och fikade med två tjejkompisar. Det är så skönt nu på sommaren får då kan man ta med sig dogsen när man tar en fika. Kan det inte få vara sommar året runt??


Gott med en latte


Lakrits hade en egen stol. Här försöker han visa fina magen så jag ska klappa och klia honom...


Jag och mina pälsklingar


Kompisar sedan 9:an

Två vagnar till salu!

Det var väldans vad vagnarna gick åt! Jag hann inte ens lägga ut dem på annons...så nu har jag endast två vagnar till salu och det är två enkelvagnar med fyra hjul inkl regnskydd. En rosa och en ljust ljust grå.


Rosa enkelvagn, 1600 kr.


Ljusgrå enkelvagn 1600 kr, nu 1500 kr prissänkt pga små fläckar på insidan av sufletten. Observera att vagnen inte är helt monterad på fotot! Tog denna bild då jag inte tycker att den stämmer överens med produktbilden.


Fläckarna på insidan. Dessa syns knappt på utsidan.

Intresserad? Kontakta jenni Åkesson på 0708-857135 eller jenni.akesson@hotmail.se
Sms:are och prutare undanbedes!
Svarar jag inte i telefonen så lämna ett meddelande så ringer jag upp.

Bildbomb från Tvååker

Direkt efter jobb på fredag morgon hämtade Linda upp mig och så körde vi mot Tvååker. Totalt var jag vaken mer än 24 timmar....med endast en kort tupplur i bilen...det tog ut sin rätt när vi kom hem igen.....Lakrits gruffade inte det minsta med Lindas Micro, så Svarteman börjar  verklilgen bli bättre på att umgås med hanar! Matte är stolt!

Som jag skrev tidigare så var det ingen bra utställningsdag för Lakrits i Tvååker. Jag ställde honom på lördagen, men vilken nitlott! Lite smått irriterande när jag hade hunnit precis i tid till att ställa honom på fredagen (men jag vågade inte chansa, bortkastade pengar om man inte hinner i tid).  På fredagen kom Maries Casper på 3:e plats i öppenklassen med Ck. Grattis Marie och Casper, jättekul! Med tanke på Caspers resultat och de andra hanarna som det gick bra för på fredagen, så hade det nog gått mycket bra för Lakrits så tusan oxå att jag inte anmälde!! Men men, bättre lycka nästa gång!


"Casper" a.k.a Christian-Dior som fick Excellent med Ck och 3:a i kk, dock oplacerad i bästa hane. Grattis Casper och Marie!

Hur som helst, Lakrits fick sitt absolut sämsta resultat någonsinn på lördagens utställningsdag. Han fick en 3:a i kvalitet! Jag utbrast mitt missnöje högt (det bara flög ur mig...) och domaren hörde det....Kritiken var följande:

"Too heavy coure head (typ för brett huvud) I´d like better expression. Correct bite, good neck, front, topline and body. Good earset. Moves well". Domare Baskaran Soto Martin, Spanien. Aldrig att jag ställer för honom igen...

Kan ni förstå att denna kritiken kan ge en 3:a i kvalitet? Inte jag! En 3:a är urdåligt och då ska man väl för helsike se det genomgående i kritiken?! Denna kritik var i mitt tycke en 1:a eller 2:a...Men skitsamma jag bryr mig inte så mycket och låter detta bara "rinna av mig" då jag vet att Lakrits är av mycket god kvalitet och han i framtiden kommer få mycket bättre resultat. Kul var det att många höll med mig när de såg hans resultat och läst hans kritik. En dam sa dessutom att han är av "toppkvalitet" och att han "gör fina valpar" och det värmde verkligen i hjärtat!!

Ännu värre var det att Annas lilla Elvis, Cassmelitas Zanzibar fick en 4:a! Får en hund en 4:a är den i mitt tycke väldigt orastypisk och/eller mkt rädd och skygg av sig. Detta är tvärtmot vad Elvis är! Han är jättefin, speciellt hans huvud och det var detta domaren klagade mest på...Han kunde kanske kroppa på sig lite men annars är han jättebra! Så tråkigt med detta resultat för honom och Anna (Ninas mamma).


Anna med Elvis längst fram och jag med Lakrits

Dessutom upplevde jag domaren lite sur (?). Han hälsade inte på Lakrits utan bara grabbade tag i honom och så muttrade han fram frågan om hur gammal Lakrits är. Jag hörde knappt vad han sa...Korthårsdomarna båda dagarna var verklilgen jättebra! De hälsade glatt på hundarna och försökte få dem att slappna av och få dem att visa sin bästa sida (allt annat än vad lördagens lh domare gjorde). Så som korthårsdomarna var tycker jag alla domare ska vara! Det ska vara kul att ställa ut både för ägare och hund! En positiv anda skall råda i ringen och på bordet!!


"Sluta dra i mig!" säger Lakrits...."Jag kan stå snällt och fint bara du låter mig göra det oxå...."

För lilla Puma a.k.a Lilletass Rageing Rose, 1300 gram, gick det jättebra! Detta var hennes första officiella utställning och hon fick excellent men oplacerad. Hon stod still på bordet och när domaren hälsade på henne så viftade hon på sin lilla bäversvans! Domaren plockade upp henne och Puma pussade henne i ansiktet. Kritiklappen har jag lämnat till Ina men jag minns att det stod något i form med: "miniature female head/.../very promising". Ina du får gärna skriva Pumas kritik som en kommentar till detta inlägg =)


Jag och Lilletass Rageing Rose "Puma" som fick Excellent med bra kritik.

Linda ställde Milli båda dagarna. På fredagen fick Milli MYCKET bra kritik! Jag tror att hade hon inte krånglat på bordet hade hon knipit 1:a eller 2:a platsen i juniorklassen. Domaren skrev excellent x flera på kritiklappen. Milli kom på fredagen 3:a o juniorklassen. På lördagen kom hon på 4:e plats i juniorklassen med Ck. Linda skriv gärna kritiken som en kommentar till detta inlägg!


Linda och Milli


Vi passade på att besöka Gekås när vi ändå var i närheten. Linda shoppade järnet men jag var alldeles för trött för att koncentrera mig + att det kryper i kroppen av allt folk som trängdes under samma tak....Jag köpte dock lite saker bla en rosa spårlina till Lakrits, dagens fynd!


Kundvagnen är tom än så länge...


Linda


Mina bästa köp: en rosa spårlina och en klosax för endast 24 kr (som på utställningen kostade 50 kr)


När vi väl kom fram till kassorna såg min vagn ut så här.....


...och Lindas så här! Hon handlade dessutom två kassar till dagen efter men då orkade jag inte gå med in utan satt utanför med dogsen och åt en hamburgare istället.

Här kommer en bildbomb från helgen, dock mest korthår...


Lördagens BIM (tv) och BIR (th).'
En snygg amstaffhane som vi stötte på.


Är det vår tur snart??


En söt liten tjej som miljötränade


Denna lilla kille blev jag kär i! Han var så lik Jackson i utseende, kroppspråk och sätt (fast korthår..). Jag tror han kom på 2:a eller 3:e plats i juniorklassen på fredagen.


En mycket bra domare som var både trevlig och rättvis! Fredagens domare, minns ej hennes namn.


En söt tik vars matte är en riktigt bra handler! Hon kan visa sina hundar! De rör sig så ståtligt och fint i ringen.


Juniorklass tikar.
Tandvisning....Milli ville inte riktigt som matte ville...


Denna tjej knep 1:a platsen i juniorklassen med Ck på fredagen


Puma på bordet. Duktiga tjejen stod still och var inte som hon var för några månader sedan: stod inte still en millisekund!


Gräset var välklippt vilket uppskattades mycket av mig och Puma. Normalt får Puma nästan hoppa över gräsståna....
Milli


Cassmelitas Zanzibar "Elvis"
Lakrits är varm och glad i hågen


En fluffboll (hane) som gick i ökl på lördagen
Jag med Puma och Linda med Milli


Lakrits på bordet


En söt tjej som visar hur man skall stå!

Milli in action
Honey Paj´s Tease Me Tiger "Nikki" som blev svensk champion på lördagen. Grattis Christel och Gunilla!


Jag och Puma


Puma var garanterat utställningens till storlek minsta hund!


Puss på dig!


Svarteman


En vit favorit med en trevlig matte!


Talking to me??


Helgen som varit...

.....bjöd på både bra och (ur)dåliga resultat. Riktigt dåligt resultat för Lakrits och bättre för Milli och Puma.
Mer om detta kommer senare. Jag har en massa bilder men hinner inte lägga upp dem nu för snart kommer Nina och Patrik med sina hundar Shelby och Holley. Vi ska se "Hang over 2".

Nu ser jag fram mot nästa helg då vi plannerar att åka till Immeln med några kompisar och bo i stuga och paddla kajak. Lilla Puma ska förja med oss då matte och husse är i Danmark en vecka.


Lakrits stod fint men domaren tyckte inte om honom för det....

Grattis i efterskott!

Grattis till Jacksons valpar Agnes, Selma och Alvin som igår lördag den 16/7 fyllde två år!


Agnes med mamma Mini för ett två år sedan


1+2


Agnes nästan 2 år gammal


Bortsprungen chihuahua i Lund?

När jag var på väg till jobbet ikväll vid 20:30 tiden såg jag en beige korthårig chihuahua komma springandes i full karriär mellan Universitetssjukhuset och Allhelgona kyrkan i Lund. Hunden såg skrämd ut och den hade inget halsband. En bil fick bromsa kraftigt för att inte köra på den skrämda vovven. Linda som körde bilen jag satt i bromade in men jag hann ej ut för att ta fatt den. Linda körde, efter att hon lämnat mig på jobbet, och letade efter chihuahuan men kunde inte finna den.

Jag hoppas det inte hänt den något och att den hittat hem igen. Matte eller husse är säkert jätteoroliga...

Nybadade

Nu är killarna nybadade. Lakrits måste ju vara fin i pälsen till på lördag! Normalt ser han ut som en stor fluffboll när han torkat efter badet men denna gången tog jag i lite Fructis hårinpackning eftersom mitt Espree balsam är slut. Hoppas detta hjälper....jag vill inte ha en stor fluffLakrits med mig som ser ut som han väger 4 kg....jag vill ju han ska se så liten ut som möjligt med tanke på hur stor han redan är....

Tänderna blev borstade med. Nu ska jag bara låna tandskrapan av Linda och ta bort det sista med samt klippa klorna så är Svarteman redo för Tvååker.

Inatt går jag på nattpass och slutar fredag morgon, då hämtar Linda mig direkt efter jobbet kl 07:15 och så bär det iväg mot utställningen. Jag får sova i bilen på väg upp. Det blir ju inte så många timmars sömn men vad gör det när man ska få göra något kul! Linda ställer Milli på fredagen och lördagen men jag ställer endast lördagen. Jag vågade inte chansa på att anmäla till fredagen med då jag med stor sannolikhet inte kommer att komma i tid då hanarna alltid är först in...


Bäst att ligga nära varann så är det lättare att hålla värmen efter badet...

Ses vi i Tvååker??

Spring i benen...

Jag tror fantamej att jag ska ta en rullerunda till idag. Nu när det är så fint väder och sommar så kan jag inte sitta still, jag bara måste ut och röra mig! Lakrits ska ju deffa inför Tvååker så han får hänga med en gång till idag. Tror vi tar en sväng till Bunkeflo till Diana och hundarna Hasse och Ville.

Det är dock skönt att sitta på balkongen med en kall öl och göra inlägg på bloggen men nu måste jag röra på mig innan rumpan börjar värka...


WP-selar

Förra veckan kom Linda hem till mig med Indya och Milli. Vi sydde weight pull selar tillsammans. Vi satt vid matbordet med varsin symaskin och sydde. Såklart sydde jag fel och fick sprätta men resultatet blev bra. Lakrits fick ett Hulkenfärgat sele. Det lyser fint i hans svarta päls. Milli fick ett likadant fast i rosa. Kanske syr jag ett till Jackson med om jag orkar. Han behöver muskla på sig lite tycker jag. Fast däremot så passar Lakrits på honom med så de kan väl få turas om. Nu ska jag bara införskaffa mig några kedjor på 1, 2 och 3 kg så ska vi börja träna.


Jenni och Lindas workshop


Bäst att prova på Skalleper innan man fortsätter att sy...


Lakrits Hulkensele färdigsytt. Han ser ut som han sålt smöret och tappat pengarna....


Det är inte bara Lakrits som uppskattar nya hundsoffan....

Nu när Lakritsbiten har sitt egna wp-sele så slipper han låna som på dessa bilder:
Uppvisning på Vellingeblomman i januari 2011.


Två fina flickor som drar wp:


Min absoluta favorit Indya (bild lånad från Lindas FB)


Fina Hicka (bild lånad från Lindas FB).Snart är det dags....

....för utställning igen!!! Tvååker here we come! Längtar!

Efter att ha jobbat fyra nätter i sträck vilket betyder mycket passiv tid/sovande för dogsen så är det nu dags för motion! Idag när jag vaknade tog jag dogsen på en "rullerunda" i det varma och soliga vädret. Jackson var riktigt taggad och sprang hela vägen och var inte som han brukar vara = bromskloss....Lakrits sprang för glatta livet men han blev snabbt varm. De fick svalka av sig i Småbåtshamnen. Lakrits traskade rakt ut i vattnet och bara stod och njöt! Sköööönt att bli avkyld! Sen satte vi oss och vilade ett tag vid Hamngrillen. Jag åt en glass som jag inte ätit sedan jag var liten och hundarna fick hundkex. Mysigt! Sen rullade vi hemmåt igen. Väl hemma så hyperventilerade Lakrits nästan så varm han var. Han fick vila ut på sin kýlskåpskalla kyldyna i hallen. Där låg han en bra stund....

Nu ska Lakrits hårddrillas med stå fint på bordet, kontaktövningar och snålt med mat tills utställningen! Vi är taggade och jag önskar oss en bra placering på lördag i Tvååker! Lakrits har blivit lite rund om magen då han snott kattkompisens all mat i förrgår, snodde till sig Jacksons mat igår och att pappa och Solveig har matat honom jättemycket när vi var i Stockholm...Så denna veckan är det dietvecka för Svarteman!

Lindas vagn

Jag har ju glömt lägga in en bild på Lindas vagn som hon har haft ett tag nu. Nu kan hon motionera tillsammans med alla sina hundar. De stora springer och de små åker. Bra va?!

Dock så tror Indya att hon kan få snålskjuts...

Heavy duty pet stroller, 2600 kr

Jobb jobb...

Om någon ringt mig i helgen ang ex. en hundvagn och ej fått tag på mig så har jag jobbat natt. Jag har sovit hela dagarna...Jag går att nå igen från klockan 17:00 måndag kväll.

I söndags sov jag mellan 9-18 och sov så hårt att Jimmy fick väcka mig. Dogsen sov hela natten och heeela dagen med mig utan att störa. Helt otroligt!


Zzzzzzz......

Min fina Jackson

Min fina Mr Jackson är från Polen. Han är född 2007 hos en relativt stor uppfödare, Dogomania.
Han köptes till sällskap men ställdes även ut med varierande resultat. Han är så djupt älskad och han är så underbar! Mattes fina och trogna lilla kille! Guud, vad jag älskar honom!

Här är länken till hans uppfödare:
http://www.dogomania-chihuahua.com


Jackson -chi Dogomania

Detta är Jackson-Chi Dogomania. Fotot taget efter World dog show 2008 i Stockholm.


Min fina kille!


Tindra, Jackson och Lakrits.


Shoppa till vovven på nätet

Det finns en del shoppar på nätet där man kan shoppa finfina saker till pälsklingen på nätet. Jag har handlat från några stycken och är nöjd! Det finns mest roliga saker för mellan-små hundar men man kan hitta finfina saker till de stora vovvarna med!

Här är shoppar jag handlat från:

www.all4dogs.se
Katarina (min vän) har denna shoppen. Vet ej om den i nuläget fungerar att handla från men hon säljer bla Theo (ett isländskt märke av mycket god kvalitet!) Fatboy och lite annat smått och gott. Vill ni ha Theo-kläder så mejla mig så får ni hennes nummer. Hon har alla Theos modeller.

www.poshpooches.se
Min absoluta favorit-webshopp! En massa kul att välja mellan. Där har jag köpt både hus, kläder, halsband, flytväst, kyldyna....Bra priser och bra service! Sakerna skickas från Scottland men trots det är frakten billig! Trevlig websida!
Rekommenderas!

www.lechien.se
Här har jag handlat några prylar till Jackson. Roligt är att man alltid får en liten present typ en tuggsko eller liknande, det uppskattas!


Några andra webshoppar (som jag inte handlat från ännu):

www.spoileddog.se
www.doggie.se
www.dogglas.se
www.finahund.se
www.dobaz.se
www.pupstore.se
www.hundskafferiet.se


Ed Hardy tröja fån www.all4dogs.se
Det prickiga huset i bakgrunden är från www.poshpooches.se


Flytväst och kyldyna från www.poshpooches.se


Overaller (Theo) från www.all4dogs.se


Morgonrock från www.lechien.se


Fixodida

Jag använder nu Fixodida, ett pulver man strör över maten för att hålla alla "elakingar" (fästingar) borta. Jag har använt detta sedan 27/6. Hittills så har jag tagit en fästing som kröp omkring i Jacksons päls och 2 fästingsar som bitit sitg fast i Lakrits päls. Att inget fästingmedel ger 100% skydd kan jag förstå men jag börjar bli lite tveksam till detta pulver. Den ena fästingen på Lakrits var lika stor som en jelly bean så den måste ha hunnit sitta ett tag och sugit mycket...sen tycker jag det är jobbigt att ge dem ett pulver i maten. Hundar under 10 kg ska ha 2 kryddmått. Det tycker jag är rätt så mycket! Att strö det över maten fungerar inte på mina då de sorterar bort det. Jag får lägga det i en bit skinka eller köttfärs men ändå åker mycket ut på golvet och de slickar knappast upp det då de verkar tycka pulvret är äckligt. Jag kommer att fortsätta med Fixodida tills det tar slut men sen testar jag nog ngt nytt.

Halsband vill jag helst inte ha då de sliter på pälsen (de ska ju sitta på hela tiden för att ge fullgott skydd). De halsbanden som Apoteket säljer ska man ju heller inte bada med då det inte är bra för fiskarna samt att halsbandet kan släppa allt "gift" på en gång vilket kan göra hunden sjuk....

Ni som använder Fixodida, hur mycket ger ni er hund och vad väger hunden? Mina väger 2,3 kg resp 3,2 kg


Hundar blir vad vi gör dem till!

Jag läste en superbra artikel i Aftonbladet som handlar om att hundar bli vad vi gör dem till. Jag håller med! Visst finns det en och annan hund av alla dess raser som det kanske är "något fel på" men övervägande bra hundar som vi människor "förstör" genom ovilja, okunnighet, lathet mm...

Läs artikeln och bilda dig en egen uppfattning! Jag tycker om pitbulls och har stor respekt för dem, vilket man skall ha för alla hundar som man inte känner.

Här är länken: http://www.aftonbladet.se/debatt/article11147899.ab

Ett utdrag:

Jag ska vara en av de farligaste hundarna tydligen. Jag är en renrasig amerikansk pitbullterrier, importerad från USA. Jag kan visa att jag är renrasig för jag har en stamtavla hemma som är så lång som sex generationer.

Jag finns på jorden av en anledning: för att ni skapade mig! Och ju farligare ni gör mig, desto fler av min ras hamnar i fel händer. I händer som lär oss fel saker.

Vi vet inget om kamp förrän ni lär oss!

Vi är av rasen terrier – det betyder att vi har en vilja som är starkare och större än vissa andra rasers. Men det gör oss inte till onda hundar!..............


Hundvagnar

Jag kommer att få hem fyra stycken hundvagnar om ca två veckor. En flexible handle och tre enkelvagn inkl regnskydd (fyra hjul). Färgerna låter jag vara osagt då de sällan stämmer med vad jag beställt...

Så fort jag har dem hemma så tar jag bilder och lägger upp här på bloggen.

Dessa modeller är det:
Ett besök hos Superhundarna!


Från vänster: Chilli (Lakrits dotter) med halvsystern Mumsan?, Jackon och LakritsIgår tog jag och killarna tåget till Hässleholm och sedan buss till Tyringe för att träffa Veronica som har kennel Superlicious. Hon har kvar två av fyra valpar som är Lakrits och Buddies. Det var strålande sol och varma grader ute. Perfekt väder för lek med hundarna i trädgården, fika och hundprat! Vi hade jättetrevligt! Lakrits son Baloo som nu är 6 1/2 månad är till salu och störst i kullen. Han kommer bli som far sin. De andra tre är mindre. Jag kunde direkt se vem som var Lakrits puppisar dels på färgen och dels på det energiska och framfusiga sättet. Att Baloo är Lakrits son går inte att ta miste på!

Just i skrivandes stund är min pappa med fru hos Veronica och hälsar på lilla Baloo då han ev kommer att flytta hem till dem i Tyresö/Stockholm. Vi får se om han faller dem i smaken. De vill helst ha Lakrits men han är min...bara min...och så vill de ha en grövre chihuahua så därför kan Baloo passa perfekt. Han är dessutom rumsren, lydig och lyfter redan på benet när han kissar. Stora killen!


Baloo: Får jag följa med er hem?? Superlicious Piece of Me född 2010-12-17 (på min pappas födelsedag!!)


Lakrits skötte sig bra trots Baloo som börjat bli könsmogen och hetsade far sin lite grann samt gamleman Walle. Inget bråk. På slutet så var väl Lakrits lite trött av lek och värmen så då sa han till Baloo riktigt på skarpen så stackarn skrek i högan sky....ingen skada skedd men Baloo fick sig en "känga"...Lakrits är så hårdhänt....till och med när han leker. han stannar liksom inte när han springer fram till en hund utan dundrar rakt in i den...Jackson däremot, han leker inte alls utan går omkring som tjuren Färdinand ungefär och tror han är kungen i hagen...


Walle och Jackson fann varandra ett tag...


Två kolbitar till syskon...


Mamma Buddie Tom Puss Rose Bud (längst bak) med dottern som är halvsyster till Baloo och Chilli.


Jag och Veronica passade på att ta lite ståbilder på hundarna. Nu vet jag inte vad de heter i stamtavlan då hennes hemsida är under konstruktion så ni får hålla till godo med endast bilderna...


Superlicious Piece of Me "Baloo"


Superlicious Peachy Perfect "Chilli"


Sussie
Lek ni så ligger jag här och tar det lugnt...


Godis, godis, goooodis!!!


Två busiga syskon


Ja, vad vore en dag utan självaste Juckmeister in action på lillebror....Fy Jackson, skäms!


Det tar på krafterna att dominera lillebror....


Baloo har så fin lyster i pälsen!


Bus bus bus i gröngräset!

Nu håller vi tummar och tassar här hemma att Baloo flyttar till Tyresö! Det hade varit så kul att få följa honom och att få ha ytterligare en långhårig kolbit i familjen! Då vill jag ställa ut honom på Stockholm hundmässa i december tillsammans med Lakrits...

Slutligen et litet filmklipp på dogsen. Baloo är den som nosar på kameran och Chilli är den som skäller och säger till pappa Lakrits att kom inte för nära...

Såååå duktiga!

Jag måste bara berätta och berömma mina duktiga och fina chikillar! Igår tog vi ju tåget hem från Stockholm. Tåget var en timme försenat till perongen och allt som allt 1 1/2 timme försenat totalt sett. På perongen blev det tillslut väldigt trångt med alla resenärer som skulle med vårt tåg + de som väntade på tågen som skulle komma efter vårt tåg. Lakrits låg lugnt och stilla på perongen medan Jackson satt i bärväskan som stod på marken. Ett tåg kom (inte vårt) och när det bromsade in så skrek det så otroligt högt i bromsarna så det gjorde ont i öronen (alla höll sig för öronen). Mina pälsklingar röde inte en min utan låg lungt och stilla kvar! Folk sprang som tokar fram och tillbaka för att hitta sin tågvagn och det brörde inte Lakrits och Jackson det minsta! De var så lugna! Jackson började darra lite på slutet bara men det var efter en tant höll på köra över honom med sin resväska....

Vårt tåg var fullsatt och folk fick sitta/stå i gångarna då det saknades en vagn så det var djungelns lag som gällde för att hitta en plats att sitta på. Vi fick tack och lov platser. Killarna låg så snällt hela vägen till Malmö. Inget skällande, inget "klydd" de låg fint i våra knä hela resan och sov! Snacka om underbara hundar att resa med! På slutet fick Lakrits för sig att han var en "parrot dog" och skulle sitta på husses axel och titta ut, så sött!

Visst var de duktiga! Inte alls rädda trots allt tumult på centralstationen i Stockholm!


Mina fina pälsklingar!
Förresten så har Sigge, Lakrits son flyttat till ett nytt hem i Svedala igår söndag. Jag önskar honom all lycka till i sitt nya hem!


Sigge

Hej då skärgården!

Nu är det dags att åka hem till Malmö/Limhamn igen =( Vi skall strax åka in till centralen för att ta tåget. Det positiva är att vi inte har lika mycket packning att bära på som på vägen hit....ingen hundvagn för den är levererad och några kilo lättare väska då vinet och all cider är uppdrucket.

Hundarna har lekt och jagat varann på tomten idag. Då fann jag en megastor fästing på Lakrits pung!! Usch! De har ätit Fixodida sedan i måndags och än så länge är det endast denna fästing som bitit sig fast. Så äckligt att ta bort den. Lakrits är lite röd på kronjuvelerna och han naggar sig där så jag antar att det kliar...

Imorgon kommer Linda med några av alla sina dogs. Vi ska sy lite weight pull selen och kanske blir det lite agilityträning, inlines eller så. Kul!

På onsdag bär det antagligen iväg till Tyringe till Veronica och kennel Superlicious för att hälsa på Lakrits son och dotter från kull 3.


Hej då pappa, Solveig och båten Sjöyra!

Grattis Milli!!!

Grattis till lilla Milli och matte Linda. I veckan patellakollades "Milli" Mini Fashion Blue Princess och resultatet var ua! I kullen är det sex valpar och fyra av dessa är än så länge kollade, alla ua. Nu väntar vi bara på de två sista! Så kul att Milli är ua. Detta är i mitt tycke en riktig "top dog" som jag tror i framtiden kommer kamma hem flera cert och förhoppningsvis blir champion då hon har stor potential, fina linjer och korrekt bett och tänder!Jag och Milli i vintras då hon var ca 6 månader (?)


Från vänster: Mr Jackson, Mini, Indya, Lakrits och Milli

Skål!


Vi hade en skön stund på fördäcket idag! Jimmy kollade bilanonnser och jag bloggade, samtidigt skålade vi med en Bacardi....

Dogsen låg så sött i sina flytvästar och filosoferade...


Hannas vagn

Hanna B i Uppsala köpte en färgglad och fräsig vagn till sin pälskling. Jag tror lilla vovven blev helnöjd!


Agnes

Jag fick en bild på Lilla Agnes (fd Lucky) som är Mr Jacksons dotter. Hon är snart två år gammal. Detta är en nätt liten dam på hela 1200 gram! Pussglad och busig....


Agnes snart två år....Hon fyller 16 juli (?)


Agnes som valp


Pappa JacksonFar och dotter


Agnes matte har gjort en varningsskylt så hon inte skall få inbrottstjuvar i sin koloni. Söt eller hur?

RSS 2.0