Stiltje...

Idag har det inte blivit någon segling....stiltje...men vad gör det, vi har haft det såå mysigt! Bara ätit och druckit gott, solat och badat! Hundarna trivs och har fått springa lösa på en ö och busat. Jimmy, jag och dogsen rodde i land på Nåttarö där vi nu ligger för ankar. Jag fick Jimmy till att gå en promenad på hela 4 km (!!!) och så gick vi till en resturang och tog varsin drink. Där var en massa hundar, allt från terrier, schäfer till akita mm och våra killar var de som skötte sig bäst (tro det eller ej...) de skällde till ett par gånger men var sedan tysta och snälla trots alla dogs. Nu ska vi snart se på en film i båten på vår lilla mini-platt-TV. Livet är underbart!Inte mycket vind men så här såg det ut igår när vi gjorde ett försök. Tävärr gick det bara i 2 knop så vi fick fortsätta för motor. Se så fint Lilla Räv nannar i sin Theo-väska....


Underbart!


Sommar, sommar och sol....

Vilken härlig dag vi hadt!! Nu ligger jag iförpiken med datorn och skall snart nanna kudden.
Det har varit strålande sol och varma grader i både luften och vattnet! Både vi och hundarna har badat -ja, till och med Jimmy (om än väldigt snabbt...). Segling blev det inte mycket av då vinden inte var den bästa...Nu är vi på Utö. Vi grillade en völdigt god och sftog entrecote till middag som avbjöts med ett glas rött. Hundatna smaskade i sig resterna kryddat med lite Fixodida (mot fästingar).

Hundarna hade flytväst på sig hela tiden förutom när vi klm till Utö och skulle i land. Jag tänkte att då behöver de inte eftersom vi skulle i land och promenixa....men vad händer -jo, klantarslet Lakrits hoppar från peket mot bryggan men missar och plumms i vattnet mellan båtarna! Utan flytväst! Stackarn fick lite panik (jag o Jimmy med). Husse räddar Svarteman genom att kasta sig efter och ta tag i nackskinnet....det var nästan så husse eller jag fick hoppa i egter honom....Så från och med nu är det fytväst ALLTID! Båda dogsen är bra på att simma men det är så sablarns svårt att få tag/upp dem om man inte har ngt att ta i. Flytvästen har ju en ögla på ryggen. Lakrits sjönk under med huvudet då han fick panik. Man såg att han var rädd då ögonen såg ut att ploppa ut på honom....Men det tog inte lång stund så var han som vanligt igen, tack och lov!


Jag och Lilla Räv badarHemskt matte, hemskt att vara blöt!!!Kaptenen


styrman


Dags att hissa segel?


Fästingbekämpning....

Nu jäklar skall elakingarna bort! Inga fästingar på mina pälsklingar inte!


Köpte detta idag på Vacker Tass. Ett naturligt pulver man lägger i maten dagligen. Dett skall inte vara några kemikalier i. 'Läste om det i Hundsport. Nina har testat detta på sina dogs och säger att det fungerar. Hon har endast hittat några enstaka fästingar men inga som bitit fast. Maries Casper fick en allergisk reaktion som kan ha orsakats av detta fästingmedel men det är inte säkert. I övrigt har jag bara hört gott om det. Väl värt ett försök! Speciellt nu när killarna kommer ränna omkring på öar i skärgården där det vimmlar av "elakingar".....

Amqus Kenji of Lakrits

Lakrits helsvarta långhåriga son Sigge är till salu då köparen ångrat sig. Han heter i tavlan Amqus Kenji of Lakrits och är född 2011-04-04. Besiktigad ua. Båda föräldrarna är patellakollade ua. Lakrits har Ck, CACIB och MH-beskriven. Kontakta Nina Sandell på tel 0706-620331 Amqus kennel i Bara, Södra Skåne om Du kan erbjuda ett bra och livslångt hem till Sigge! Du kan även ringa mig på 0708-857135.

Sigge blir troligtvis mindre än pappa Lakrits. Han är en kopia av sin far: lika energisk, busig, pussglad, social och framåt! Detta är en valp med ös i! Sigges farfar Bobbi (Shanannas Cross The Country) har flera valpar efter sig, bla Lakrits, som är duktiga på både spår och agility! Kanske även Sigge!? Mamma Kelshy är lugn, harmonisk, kelen, matglad och älskar att pussas.

Fler bilder och filmklipp på Sigge kan ses i tidigare inlägg här på bloggen.


Sigge till vänsterOn our way!

Nu är vi på väg till Stockholm, Tyresö och skärgården!! Tjohooo!
Som vanligt packade jag i sista minuten och ändå glömde jag lite saker. Att jag aldrig lär mig....Jag kom ihåg det viktigaste i alla fall...mitt huvud! Hundar, man, en hundvagn till en kund, sjöställ, det är med i alla fall!

Nu sitter vi på tåget X2000. Mr Jackson har jag i knät och Svarteman vilar i väskan på sätet brevid. Nu är det semester ett par dagar!


Efter att ha tvättat min seglarjacka idag försökte jag att sätta i livselen igen men det var inte det lättaste då Lakrits ansåg att detta var en skön säng att ta en tupplur på....


På centralen utanför Pressbyrån. Husse handlat vatten och tidningar....Kennel Mini Paws vagn inviges av Lakrits...


Huvudstaden, here we come!


Avkoppling.....


Varför är jag inte förvånad?? Vaktmästar´n tar sig an sin uppgift även på tåget....

Bo stort eller litet?

Många säger att "har man hund ska man inte bo i lägenhet" eller "har man hund måste man bo stort med en trädgåd hunden kan leka i". Det håller jag inte riktigt med om! Förr sa jag det att har man en stor hund typ schäfer så ska man inte bo i en liten lägenhet typ den vi bor i (56 kvm) men nu har jag ändrat åsikt. En arbetskollega till mig sa en bra grej: "en hund skall aktiveras så pass mycket att den är trött när den kommer hem och då sover eller är passiv och då kvittar det om man bort stort eller inte.  Hunden skall aktiveras och motioneras ute och inte i hemmet". Så sant!! Eller hur? Hur tycker ni?

Visst kan det bli något trångt om man bor med en grand danoar (stavas det så??) i en studentlya på 20 kvm....


En aktiverad hund....


....två till....


....ännu en...

Segling!

Imorgon tar vi tåget till Stockholm för lite segling i skärgården med min pappa med fru. Så härligt! Läääängtar! Killarna trivs på båten och älskar att få springa och härja fritt på alla öar!

Så här såg det ut förra året:


Lakrits


Pappa och Lakrits


Solveig och LakritsPappa höll på att lägga teak på decket, här är hälften gjort...Nu ska jag börja packa samt leta upp min seglarjacka, var jag nu gjort av den....

Timotej

Igår när jag rastade hundarna såg jag att Timotej ska spela på Sibbarps camping. Så var nyss där och tittade på dem. Jag har bara hört deras låt som de spelade på Melodifestivalen. De var riktigt bra! Tyvärr var det inte så många i publiken men jag misstänker att de inte hade gjort tillräckligt med reklam...Svängig och härlig musik spelar de! Det tar oss endast 5 minuter att gå dit. Vi lyssnade på de fyra tjejerna och sedan delade vi på en pizza på rasturangen på campingen.


Mr Jackson och Timotej


Så glad

Jag är så glad att min lilla Lakritsbit sköter sig bland hanhundar numer! Han träffar nu Snauzern Hasse och Jack Russeln Ville rätt så ofta och då är det inget morrande, muckande eller så. Ville är själv hanhundsilsk men de två fungerar bra ihop. Ville spänner sig lite och luktar på Lakrits som direkt underkastar sig. Då berömmer jag Lakrits i massor! Duktig pojke! Jag vill hellre ha en undergiven kille än en dominant. Han har även träffat labben Tim och vavvorna Elvis och Texas utan problem. Han behöver bara ett vakande öga och en tillrättavisning i början sen så sköter Svarteman sig. Dock vågar jag inte ta med honom på vavvaträffar något mer. Jag tror det blir för mycket för honom med så många hundar på en gång och då bara måste han visa sin dominans och mäta sina krafter. Tr'ffar med enbart han och Jackson som hanar går alldeles utmärkt men inte fler hanar än så....I alla fall så är detta stora framsteg och jag är nöjd!


Min fina Lakritsbit!

Med Jackson kan man koppla av. Han bråkar aldrig men juckar däremot på alla hanar....men han sköter sig i alla fall och bråkar inte... Valpar säger han till direkt och markerar "jag är gammal och är inte det minsta intresserad av dig så ge tusan i och komma nära". Även större hundar säger han till på detta sätt och då låter de honom vara och han är nöjd och tyst.  Duktig vovve!


Min duktiga Jackson


Nästa hund som kommer in i våra liv kommer med all säkerhet vara en tik då risken verkar vara mindre att tikar är tikilskna. Sen var det ju tänkt att Jackson egentligen skulle ha varit en tik.....men vad gör man när man hittar rätt hund? Skaffar den ändå fastän han är hane!

Glad Midsommar!

Imorgon är det midsommarafton och jag jobbar =( Jag jobbar hela helgen....tråkigt men det klirrar bra i kassan!
Hoppas det blir lugnt på jobbet och folk inte är fulla och bryter benen....(så jag får ta hand om dem...).

Nästa vecka åker vi till Stockholm för att segla en vecka med min pappa. Det ska bli så kul och avkopplande! Då ska jag dessutom ta med mig en hundvagn till en trevlig Lena som har kennel i Tyresö.


Familjen Åkesson, midsommarafton 2010.

Idag blir det bara vila för mig och killarna. Jag har blåsor under fötterna från promenaden igår + lite träningsvärk. Jag och killarna gick först till Evas jobb sedan från henne till Värnhemstorget. Det tog 2 timmar. Det var ca 1 mil och killarna visade inga tecken på att vara trötta. Eva var imponerad då hon trodde att de inte skulle orka.  Så idag blir det bara att ta det lugnt. Jag ska ändå läsa på och uppdatera mig lite om olika fraktuter, CVK:er mm.


Hundar i kläder

Året runt men främst vintertid får jag många kommentarer ang hundar i kläder. Många självutnämnda experter talar om för mig att mina hundar ska ha eller inte ha kläder på sig....Tänk om folk bara kunde sköta sitt.....

Samma sak är det om jag bär dem i en väska eller låter dem gå själva på marken. Något är alltid fel...

Egentligen struntar jag i vad folk tycker om detta med hundar i kläder eller inte men ibland kan jag bara inte låta bli att bli lite förargad då jag undrar varför folk alltid ska lägga näsan i blöt och varför de inte bara kan sköta sitt?

Jag har kläder på mina hundar när det behövs. Främst på Jackson då han är väldigt frusen av sig. Lakrits har mycket tjockare päls och rör sig mer aktivt än Jackson och fryser därmed inte lika lätt. Lakrits har kläder han med, när jag anser att det behövs. Jag är ute i ur och skur med mina killar så därför är det "kläder efter väder". Även på vintern kan vi vara ute i flera timmar och gå och då har killarna täcke eller overall på sig. I vintras hade Jackson till och med skor då han hade köldkramper i tassarna dagligen -tills han började med skor.  Jackson kan även få ha en tröja på sig sommartid. När vi seglar och det blåser så brukar Jackson frysa så då får han på sig en tröja under flytvästen och han slutar tillslut att darra. Även sommarkvällar kan bli kalla när man sitter still och inte rör sig så jag brukar ha med en tröja eller filt till honom.

Det jag inte tycker om är när folk sätter på sina (pälsade) hundar kläder när det är 25-40 grader varmt ute! Jag har sett många hundar i USA som har kläder på sig när det är varmt ute. Stackarna har tungan ute och flämtar som bara den...

Det händer ju att mina killar får på sig något som inte direkt är för kylan -en skjorta till exempel. På julen brukar de prydas i likadana skjortor i början av firandet men det är bara för att det är så sött!

Vissa verkar dessutom tycka att det är ok att små hundar har kläder för att "de är ju så små och fryser så lätt". Även stora hundar kan frysa. En vältränad pitbull har kläder på vintern. Pitbullen är en fitnesshund som har en massa muskler och lite fett vilket gör att de fryser lätt. Därför har mina pitbullkompisar kläder när det behövs.Mina killar i kläder:

Lakrits i overall


ytterligare en overall


Jackson i en tröja


Jackson i ett täcke


Regnrock...
Jackson iförd en jacka.


Regn...
Drömmar

Mina killar drömmer ibland. Gör era hundar det med?

Första gången jag såg Jackson drömma var efter att han fått simma i havet längs Kalifornias kust. Han fick även åka en liten tur på min surfbräda. På kvällen låg han i soffan och sov på rygg. Då simmade han i sömnen! Så sött! Ögonen var nästan stängda, man såg ögonvitorna på honom då ögonen rullat bakåt. Det såg så sött ut då han verkligen tog riktiga simtag med alla fyra benen!

Härom natten fick Jimmy väcka Jackson då Jimmy undrade vad som händ...Jackson låg i sängen och sov medan Jimmy oxå låg i sängen och tittade på något på datorn. Jackson låg och pep/gnydde/skrek i sängen. Jimmy petade på honom och då slutade han men han sov fortfarande. Efter ett tag fortsatte han att "göra ljud" och Jimmy skakade om honom och ropade "Shelby" (Jacksons bästa kompis som han avgudar...), då vaknade han! Det verkar som om han hade en mardröm....och svårväckt var han!

I söndags var vi ju hos Nina och killarna fick leka med en massa vavvakompisar, bla Lakrits puppisar. På kvällen låg Lakrits ihoprullad tätt intill Jimmy i soffan och sov. Han viftade glatt på svansen i sömnen och morrade/pratade lite. När vi petade på honom så vaknade han. Kanske drömde han om hur kul han hade haft på dagen med frugan och puppisarna??

Att killarna drömmer händer lite då och då. Det rycker i morrhåren  och i tassarna rätt så ofta....


Zzzzzzz........

Hipp hipp hurra för Svarteman idag!

Idag för 3 år sedan föddes min lilla älskling Lakrits! Jag älskar honom så och är så otroligt tacksam för Ninas och Yvonnes förtroende. Lakrits har levt upp till alla mina förhoppningar och är precis vad jag önskade mig när jag letade efter en kompis till Mr Jackson.

Så här såg han ut första gången jag såg honom, på en träfff hemma hos Lenas föräldrar i Ramlösa. Han var inte still en sekund, busade hela tiden. Jag hade aldrig sett en helsvart chihuahua förut och han utmärkte sig väl bland resten av chigänget.... Vår första kontakt med varann var när han klättrade upp i mitt knä för att sno en hallongrotta ur min hand! Den lilla gottegrisen!


Jag minns inte hans ålder här men han var yngre än 4 månader i alla fall.


Lakrits pappa Bobbi


Lakrits mamma Sessi

I söndags blev hundkalaset jag plannerat inställlt. Men vi åkte hem till Nina (Amqus kennel) och där träffade vi även Lakrits senaste valpar som var 10 veckor. Amqus Chicko of  Lakrits hade redan flyttat men Amqus Kenji of Lakrits "Sigge" var kvar (han flyttar den 28/6) och Amqus Suki of Lakrits "Diva" var och hälsade på! Familjen Lakrits och Kelshy busade som bara den! De sprang omkring som tokar! Så underbart att se små Lakritspuckar springa mkring och busa i trädgården! Lakrits och Kellans valpar är så frammåt och sociala, inte rädda för något! De viftar ständigt på svansen och pussas! Sigge han är bra på att pussa på de andra vovvarna och han älskar precis som sin mamma att tvätta sina rumskamrater i öronen.

Här kommer några filmklipp från i söndags samt en del bilder....

Här busar Kelshy och Lakrits med två av valparna från senaste kullen, Sigge och Diva, båda helsvarta:


Lakrits fick presenter av både Nina och Sabina (Divas ägare) men han hade inte riktigt tid att öppna dem i söndags så han fick öppna dem lite senare...
Jag med Lakrits (Enbacken My-Black-Sweet) och hans son Sigge 10v (Amqus Kenji of Lakrits)


Sigge pussas!


Jag med Lakrits och hans dotter Diva (Amqus Suki of Lakrits)
Vi försökte att ta familjebilder med det lyckades inte.....inte en enda som kunde sitta still....Jackson, Lakrits och hans knoddar


Valpbus!


Diva och Sigge


Mamma Kellan med puppisarna


Diva


Divas nya matte Sabine


Hammarbäckens Geena Davis "Kelshy"


Lakrits med en av presenterna från Diva
Mums med "bene"!


Tack Diva för presenterna. Det gröna benet var godast!Bokat och klart!

Nu är våra USA-biljetter bokade, betalda och klara! Som jag längtar! Tyvärr blir det ingen hund med i år men jag får ju i alla fall snuffsa på mammas hund Jackie så abstinensen efter mina blir väl inte sååå svår.... Vi åker 3 september till NYC och stannar tre nätter sedn fortsätter vi till Los Angeles och mamma och stannar där till den 6 oktober! Hemma är vi den 7:e pga tidsskillnaden.

Mr Jackson fick hänga med till Big Travel idag och betala. han var så välkommen in! han satt i sin väska på en stol och tittade på med stora ögon när jag betalade. Han är verkligen lätt att ha och göra med!


Mr Jackson i sin väska på resebyrån


American days

I lördags var vi på American Days på Jägersro. Det är en dag med amerikanska bilar, mat, prylar, line dance, hästkapplöpning, musik etc. Vi tog bussen dit (i fall vi kände för att drick ngn öl...). Jag och Jimmy hade Jackson med oss och Diana hade sina två dogs med. Lakrits fick stanna hemma men två fyllda KONGar....

Vi åt lite mat och hann precis få ner allt innan det började ösregna! Vi sprang in under ett tält och fick stå där en bra stund...Vi ville se The Go Getters som är ett svenskt band som spelar mkt i USA. Riktigt bra är dem! Det regnade så mkt att de inte kunde spela på scenen utan fick stå under mattältet så det blev lite trångt och hög musik....inte vad jag  räknat med för Jacksons öron men han klarade det bra ändå. Han satt så fint i både sin väska och i famnen. Han darrade inte ens så jag tror han var nöjd. Så länge han får vara nära oss och vara med överallt så är Lilla Räv nöjd!


Jimmy med Jackson precis innan ösregnet kom. Svensk sommar.....blä!


Jag med en blöt och frusen Ville (Dianas hund)....jag gjorde mitt bästa för att värma honom.


Diana värmes sin Hasse som hann bli dyngsur på bara ett par sekunder av regnet.


Mr Jacksons nya svid

Nu har jag hämtat fleeceoverallen som jag fått uppsytt till Jackson efter hans mått. Den passade perfekt! Han går utan problem i den. Han kan vara lite krånglig med overaller och vägra gå om de är förstora eller sitter för tajt. Det enda jag kan tänka mig är att han kanske kommer trampa in i benen men jag ska tvätta den och se om den krymper. Han har inte hängt upp sig på det än i alla fall...

Overallen är mkt välsydd och tyget i bra kvalitet. Jag kan verkligen rekommendera b.ov-kläder och Annette Sjöstedt.
Hon syr barn- och hundkläder (därav namnet).  En overall i Jacksons storlek kostar 150 kr. Jag ska få hans namn broderat på den sen =)Hundkalaset inställt!

Tyvärr blir hundkalaset för Lakrits och Shelby inställt på söndag då det tillslut endast var Nina som kunde komma.  Dessutom ser det ut att bli dåligt väder i helgen.... Men Lakrits och jag surar inte för det, vi åker hem till Nina (Amqus kennel) och firar Svarteman ändå. Då får han dessutom träffa sin son Kenji. Kenji flyttar till sitt nya hem den 28/6 så vi måste ju passa på att pussa på honom en gång till!


Älskade Svarteman!

We´re going to USA!

I september åker vi till underbara USA! Vi åker dit minst en gång per år. De senaste tre åren har Mr Jackson åkt med oss med detta året får han bli hemma =( Vi hade tänkt att med Lakrits istället men nu har jag tänkt om så han får stanna i Sverige. Det blir så satans dyrt att ta med honom. Han har inget pass så det måste fixas (han har redan rabisevaccinerats 2 år i rad) hans flygbiljett kostar $200 enkel resta + att han måste till veterinären och avmaskas före hemresan. Eftersom han inte har varit hos "min" veterinär i Port Hueneme så gör de alltid en total hälsokoll när de tar mot en ny patient = dyrare första gången (ca $85 annars kostar avmaskningen $21). Han får hänga med nästa år istället. Då slipper man dessutom blodprovet för passet som kostar ca 1100 kr.....Det är nya passregler från 1 januari 2012....

Vi landar i New York där vi stannar ett par dagar. Jimmy vill så gärna åka till OCC´n nya headquarter (vi var där 2007 men då hade de gamla stället). Jag vill gå lite på Manhattan och så vill jag till outlet-stället Woodburry-something där de säljer alla tänkbara märken, allt från Gucci, Prada, Armani, Ralph Lauren mm och det är BILLIGT! Sen åker vi vidare till California och mamma och stannar där i ca 4 veckor!

Jackson ska bo hos Nina och Patrik tillsammans med deras hundar Shelby (Mr Jacksons absoluta favorit, han är nog kär i henne =). Lakrits ska bo hos Linda och hennes  6 hundar. Han ska verkligen få känna på att bo i en stor flock. Det tror jag gör honom gott! Linda har tre chihuahuor och tre pitbulls. Lakrits skall få följa med Linda till jobbet, han skall få lite skällträning samt weight pull träning. 

Som tack för att de passar killarna ska jag köpa lite roliga hundprylar. Det blir en goodie bag var till Nina och Linda =)


Mr Jackson at Pt Mugu, Ca (stavas det så?)

Snäll matte...

Killarna har fått presenter! Lakrits fick en förtidig födelsedagspresent: en blå liten soffa att ligga i. Den var populär! Till och med Jackson har provlegat (helt otroligt att han kan slita sig från sitt prickiga Puppy Angel-hus...). Jackson fick en liten present han med: en Ed Hardy tröja som jag spanat på i flera år och nu när den var prissänkt så slog jag till!


Husse säger att nu är jag lika cool som honom....Visst är jag?Nu är även Jacksons figursydda overall från b.ov-kläder färdig så på lördag ska vi dit och prova. Hoppas nu den passar! Jag fick en bild av Anette på facebook och den var så fin! Tyg och färger har jag valt. Hon har en massa fina tyger att välja mellan. Båda galon/regntäta, fodrade tyger, fleece, velour, bomull mm. Jackson ska få en fleeceoverall. I hans storlek så kostar den endast 150 kr! Passar min plånbok perfekt!


Inlines med Linda och Co

I lördags skulle jag igentligen ha gått en vandring i Dalbytrakten med Angelica och övernattat halvvägs i tält men tyvärr blev det inte så då hennes labbe inte mådde bra....Så när jag var inställd på en rejäl motionsrunda så kunde jag ju inte bara sitta hemma i det fina vädret, jag var bara tvungen att få komma ut och röra på mig. Jag ringde till Linda som gärna ville åka inlines med mig och killarna. Linda kom med sin hundvagn, chihuahuorna Mini och Milli samt hennes ena pitbull Indya. Vi åkte från Hammars Park till Västra Hamnen och tillbaka! Snacka om att vi var trötta efteråt! Mina ben värkte! Indya sprang hela vägen så fint bredvid vagnen. Vavvorna hade skiftbyte lite då och då. Jag hade min kyldyna i hundvagnen så killarna fick kyla av sig. Den är verkligen guld värd!! har köpt den av Anna som har www.poshpooches.se för 319 kr. Den håller kylan rätt så länge faktiskt. Negativt är att den är tung...


Jag med hundvagnarna och alla hundarna. 4st chihuahuor i den blå vagnen och en pitbull i den andra.

När vi åkte längs med Ribban höll jag på att hamna mitt i mellan två cyklister som krockade! Vilken smäll det blev! Den ena kvinnan hade ett barn i en barnstol på pakethållaren. Barnet gallskrek men klarade sig fint, han blev antagligen bara chockad. Mamman höll på att cyckla mellan mig och Jackson som sprang i flexi mellan mig och en häck. Jag svängde in mot häcken så hon inte skulle cykla in i Jackson. Då samtidigt så vejde en annan dam för Indya då hon är rädd för kamphundar (sa hon i alla fall) vilket resulterade i att de båda damerna krockade. Sekunden innan de krockade kom dessutom en fresbee flygandes mitt mellan de båda cyklande kvinnorna. Vilken soppa! Båda klarade sig utan skador. Själv fick jag en smärre chock då jag höll på att hamna mitt i krocken. Helt otroligt att Linda hann bromsa (hon är inte så bra på det. Ta inte illa upp Linda...) annars hade hon åkt rakt in i dem....


Lite reklam....ser ni den??

I Västra Hamnen badade jag med alla hundarna (dock inte samtidigt). Behöver jag förtydliga att det inte var så uppskattat av vavvorna....men nödvändigt då det var varmt! Som vanligt var folk helt fasionerade av att se chi´s simma....


Baddags!!!  Det var årets första dopp!
Jag och killarna simmar! Visst är det sött!
Se så högt Jackson håller sitt huvud över vattenytan! Läskigt med vatten!


Äntligen framme vid land!


Milli fick simma med Jacksons gamla flytväst då hon bara simmat några få gånger förrut.


Milli plumsade lite men framåt gick det!


Jag och Milli (Mini Fashion Blua Princess)


Det krävdes lite övertalning för att få i Indya utan att behöva kasta hennes boll...


Jag och Indya

Sen tog vi oss en stoooor italiensk glass! Det var dagens välförtjänta lunch! När vi åt den tittade vi på några killar som dansade och gjorde volter.


Några barn som ville klappa...


Mums!
Men hallå där! Jag vill också ha glass!


Lite dans till bla musik av James Brown, vilket var uppskattat av mig! Love JB!
En som fryser lite......


Min vackra lilla räv!Hemfärden blev lite jobbig på slutet då hundarna var trötta och jag hade skav från "rullorna". På kvällen blev det öl och frinkar på Kajutan. Linda hängde med och tog lilla Milli med sig. Där mötte vi upp med några andra vänner och deras hundar. Totalt var det 6 hundar med ägare i vårt sällskap! Trevligt var det och dessutom spaélades det 60 tals musik live.

Detta var med andra ord en heldag och jag var helt slutkörd dagen efter.....tur jag inte hängde med till Honey Paj´s kennelträff ändå......jag tog det väääldigt lungt på söndagen....hundarna med. Jag tror att jag lyckades köra slut på Svarteman, vilket inte händer så ofta...


Äntligen sommar! kan det inte få vara sommar året runt?

Tack Linda för en trevli heldag, det får vi göra om!

Fästingmedel

Jag såg ett fästingmedel på Ica Maxi till hundar och katter. Det är ett spray som man sprutar över djurets päls. Kan detta verkligen vara bra? Och fungerar det? Någon som testat? Det var en svart sprayflaska som kostade 159 kr. Jag kommer dock inte ihåg vad det hette. Frontline har jag använt tidigare men det känns inte bra att använda nervgift. Och de här halsbanden man köper på Apoteket vågar jag heller inte använda då de kan frigöra allt "gift" på en gång när de blir blöta och då kan hunden bli sjuk eller kanske dö (detta sa en veterinär till mig).  Fixodida låter ju bra. Det är det naturliga pulvret man lägger i maten. Det borde fungera på Lakrits som äter varje dag men för Jackson som krånglar med maten vet jag inte....då får han inte i sig det kontinuerligt...

Vilket fästingmedel använder ni?? Kan detta spray från Ica Maxi vara ngt att testa??

Ny dator!

Titta vad Jimmy kom hem med igår! En rosa dator med matchande mus! Jag fick den i bröllopspresent då vi firar 2 år som gifta på onsdag. Vilken snäll make jag har! Men vad ska jag ge honom??? Jag får alltid så fina presenter av honom....

Så detta är första inlägget med nya fina datorn!
Brännboll

Igårkväll samlade jag ihop ett stort gäng och så grillade vi i parken bredvid oss. Efter detta spelade vi brännboll. Vi var nog ca 20 personer som spelade. Riktigt kul att så många kom! Tyvärr förlorade mitt lag =( När solen gått ner och myggen tittat fram så åkte vi vidare till resturang Kajutan (vårt favoritställe). Där tog vi en öl och tittade ut över alla båtar i hamnen. Hundarna var med såklart (de är med i princip överallt...).

Här är lite bilder från gårdagen:


Mr J matchar kvällens tema. Jag har alltid en tröja med till honom då vi ibland är borta hela dagar och kvällar. Sitter vi på något uteställe så kan det bli lite ruggit för min frusna fyrbenta vän...


Jag och Diana försöker få upp en flaska...


Mr J myser med Chris


Lakrits står och spanar efter något att knycka. Den rackar´n stal ett x-antal korvar denna kväll vilket resulterade i en STOR mage....Lakrits är inte som Jackson utan blir aldrig mätt, denna hund har ingen botten och äter tills det kommer upp igen...


Mr J älskar barn och vill gärna vara nära dem. Här myser han med Freja 6 år.
Var har hans öron tagit väger förresten??


Skål!


Mmmmmm ölkorv! Please please please kan jag fååå!?


Linda grillar
Tiggeri.....och jag som hade så väluppfostrade hundar.....nja...


Jag, Jimmy, Jackson och Diana som gör miner


Jag, Jimmy, Diana och Freja som håller Jackson.

Vilken klass?

Jag hade en diskussion med Ina härom dagen ang vilken klass lilla Puma skulle anmälas i. Det slutade med att vi anmälde henne i juniorklassen. Det är nämligen så att vid en viss ålder så kan man välja bland tre klasser att anmäla till utställning. Se nedan:

Juniorklass - 9-18 mån
Unghundsklass 15- 24 mån
Öppenklass 15 mån - tills hunden är champion

Om jag inte minns fel kan man få cacib från och med unghundsklass men ej i juniorklass. Dock kan man endast få cacib på internationella utställningar. Rätta mig om jag har fel...

Puma är den 16 juli (Tvååker utställningen) ca 15 1/2 månad vilket betyder att hon kan gå i en av ovan nämnda klasser. Hon är född 30 mars 2010.

Vilken klass är bäst då? Jo, har du en hund som är sen i utveckligen så bör du anmäla till juniorklass. Har du en hund som är mer normalt utvecklad för sin ålder, anmäl till unghundsklassen. Har du en hund som utvecklats tväldigt tidigt i kroppen så kan det vara en fördel att anmäla till öppenklassen. Tänk dock på att i öppenklassen är konkurrensen mycket större då alla vuxna hundar tävlar i denna klass -ända tills de har blivit champion (alltså fått 3 cert, varav det 3:e certet efter de fyllt 2 år).

Lakrits är i motsats till Puma väldigt tidigt utvecklad (vilket många av hans valpar även visat sig vara). Han anmälde jag till öppenklassen så fort jag kunde i princip (lite beroende på vilket utställning det var oxå). När han var ett år var han helt färdigutvecklad i kroppen och när han var 1 1/2 var all päls helt på plats! Mentalt sett så var han som en valp tills han var 2 1/2 år. Nu är han betydligt lugnare....men den otroliga energin kommer fram när det är träning som gäller!

För att se skillnaderna hur hundarna utvecklats så se på Puma jämfört med Lakrits nedan:


Puma 2 juni 2011 - 14 månader gammal. Många på utställningen trodde hon var en valp...


Lakrits ca 4 månader (Malmö Valp).


Lakrits ca 1 1/2 år och fullt pälsad! Han har ökad lite i vikt sedan dess men det är bara i muskler!Här lite utställningsbilder, kort jag tagit genom åren:


Noa på Malmö Int 2011. handler Lorettah Gyllenbrodd


Edith Piaff


Enbacken My-Black-Sweet på MyDog 2011


Lakrits BIR valp 4-6 mån på Malmö valp 2008


Lakrits i Quupolen Hässleholm februari 2009


Shelby Quupolen 2009


Mr Jackson på malmö Int. en 4:e plats i öppenklassen.


Mr Jackson 2009


Avslutningsvis vill jag rekomendera www.rytterlings.se där kan man hitta i stort sett alla inofficiella utställningar i Sverige. Det är bra att börja träna sin vovve på inoff. utställningar så den hinner vänja sig vid miljön innan det blir "på riktigt".

Endast 1 vagn kvar!

Nu har jag endast en vagn kvar i lager! Så passa på nu för jag vet inte när jag får hem fler (men jag jobbar på det....)

1 st grå/limefärgad enkelvagn. Pris: 1600 kr.


Obs! Hjulen är inte monterade på bilderna!Här har vi en fräck och färgglad enkelvagn! Vagnen känns mycket stabil och buren är rymmlig! Buren går att stänga till 100%, alltså inga hål där din hund/katt kan ta sig ut! Nät/lufthål framtill och upptill. Buren går att öppna uppifrån samt framifrån. Lätt att fälla ihop. Bakhjulen går att bromsa så vagnen inte rullar iväg. Framhjulen är fjädrande och går att låsa om man inte vill att de ska vara svängbara. Lätt att ha med på buss och tåg! I buren finns en rem att fästa i hundens/kattens halsband. Vagnen har två handtag som kan justeras beroende på hur Du vill ha dem. Undertill finns ett rymligt förvaringsfack för vattenflaska, leksaker etc. Maxvikt 22,5 kg! Burens mått är 65 cm lång, 33 cm bred och 61 cm hög. Hjulen är ca 20 cm i diameter.

Frakten betalas av köparen. Bor du nära Malmö får du gärna hämta den hos mig eller så kan jag leverera den vid överenskommelse.

Sms:are och prutare undanbedes!

Kontakta Jenni på 0708-857135 eller jenni.akesson@hotmail.se
Svarar jag inte i mobilen så jobbar jag antagligen, tala in ett meddelande så ringer jag upp!

Lite av varje...

I måndags var vi på en bilträff. Jimmy har köpt en bil till så den måste ju provåkas! Han har köpt en Pontiac Grand Prix 1968. Man blir nästan lomhörd att åka i den men roligt är det! Den går som tusan! Lakrits älskar att åka i den och vill sitta nära fönstret så vinden kan blåsa i pälsen.


Jimmy, dogsen och nya (gamla) bilen!
Nina har oxå en snygg bil! En Mustang. Shelby och Holley tycker oxå om att åka.


Här är beviset på att Lakrits faktiskt kan uppföra sig bland andra hanar! Här med Ninas mammas chi´s Elvis och Texas. Efter en smärre tillsägelse skötte Svarteman sig och morrade inte ens!Lilletass Rageing Rose "Puma" är nu anmäld till Tvååker. Jag ska ställa henne men matte Ina blir hemma då hon inte har möjlighet att följa med. Hon skall gå i JKL.


Jag och Lakrits var i stan och shoppade igår medan Jackson var på Inas salong och hjälpte henne med kunderna. Denna klänningen inhandlades bla. Visst är den fin! Lakrits satt så fint i sin väska när jag strosade omkring i butikerna.


Lakrits tror han tillhör skyltningen på Fixa Till Dig....jag var där igår och fick håret fixat!


Killarna fick nya lekkamrater häromdagen. Erik och Elise. Elise hälde upp vatten på flaket på en lastbil (leksak) så Lakrits fick dricka i värmen! Så sött det såg ut!


Ska jag eller ska jag inte? Mr Black överväger om han skall hoppa i eller inte. Det var nära jag fick en blöt hund med mig hem....

Anmäld!

Nu är Svarteman anmäld till Tvååker, dock endast lördagen. Jag längtar så! Jag ska åka upp tillsammans med Linda och hennes hundar. Vi ska tälta, ställa ut, grilla, sola, bada, dricka öl....och göra Gekås osäkert på vägen hem!

Kanske tar jag med mig Puma och ställer henne med...


Jag och Lakrits på Malmö Int 2011 (där han fick excellent men oplacerad...)


Förresten, är det bara jag som tycker att SKK´s nya sida är totalt värdelös?! Den är jobbig att navigera runt på...Jag föredrar den gamla!

Sveriges nationaldag

Så här firar killarna nationaldagen: pastrami, räksallad, hundkex toppad med en Svensk flagga! Mums filibabba tyckte de! Lakrits hade så bråttom att äta upp att han nästan satte i halsen....
Kom på hundkalas!

Söndag 19 juni kl 13:00 skall vi fira Lakrits och Shelbys 3 års dag! Därmed bjuder vi in Dig och din hund. Endast tikar är välkomna då Lakrits inte tycker om andra hanar....Så har Du en tik av liten storlek så är du välkommen! Det behöver inte vara chihiuahua utan alla små raser är välkomna! Vi träffas i en hundsäker trädgård.

Lakrits och Shelby önskar sig tuggben och godis i födelsedagspresent =)
Lakrits älskar när presenterna är inslagna så han får öppna =)

Det kommer serveras kaffe/te/läsk och kaka till de tvåbenta. Hundtårta och vatten till de fyrbenta.

Skriv en kommentar till inlägget eller mejla mig om du vill komma samt hur många hundar du har med dig. jenni.akesson@hotmail.se

Var, när hur?

Lingongatan 27 i Malmö
Söndagen den 19 juni
klockan 13:00

Ring 0708-857135 om du inte hittar.

Vi förutsätter att Din hund är vaccinerad som den ska!


Shelby, Lakrits och Mr Jackson

Vi ses väl den 19:e??


Mini på besök

På vägen hem från Landskrona hämtade vi upp Mini som vi ska passa ett par dagar. Hon är en busig och pussglad tjej! Lakrits och Mini älskar att leka tillsammans. De springer race fram och tillbaka i lägenheten, brottas och rullar runt. Minis ägare Linda är nämligen uppåt landet för utställning och weight pull tävling. Hennes andra chihuahuatik Milli kom i lördags på 2:a plats i juniorklassen. Grattis Mini Fashion Blue Princess aka Milli!


Mini och jag pussas lite på balkongen i solen.

Mini är så lätt att ha och göra med. Går fint i kopplet (nja, drar lite ibland...). Det är ös i tjejen och det gillar jag. Hon har verkligen inget fel på självförtroendet!


Inoff Landskrona 2/6 2011


Lilletass Rageing Rose aka Puma, BIR chihuahua korthår 2011-06-02 Landkrona.


I torsdags var jag på inofficiell utställning i Landskrona med Lakrits. Jag ställde även ut Inas lilla Puma.
Vädret var underbart! Strålande sol, varmt och skönt! Trevligt sällskap av Ina, Titti, Johnny och Martina samt annat trevligt Chifolk!

För Lakrits gick det sådär...han vann öppenklassen och mer blev det inte. Domaren tyckte inte alls om hans svansföring och tyckte att han hade för brett huvud. Men hon älskade hans pälskvalitet!

Så här löd hans kritik: Snart 3-årig hane, kraftigt huvud, ljusa ögon, bra bett, bra hals, bra kropp och bröstkorg, ganska bra vinklar, rör sig med självförtroende. Alltför hög svansföring.
Domare: Linda Friberg Andersson

Det där med hög svansföring förstår jag inte alls! Jag tycker att hans svans är helt perfekt och mycket rastypisk! Andra domare har tyckt bra om hans svans. Ljusa ögon stämmer. De ser dock mycket ljusare ut än vad de är pga av att han är så svart. Hade Jackson haft hans ögon så hade man inte tänkt på det på samma sätt.

Lakrits gick och stod helt perfekt, han är sååå duktig! Jag fick en kommentar som värmde i hjärtat: "Där går dagens BIR!" (Yvonne Kiander).

Lilla spigget Puma gick i juniorklassen och blev BIR!!! Lilletass Rageing Rose, heter hon. Detta var hennes andra utställning så jag hoppas att det fortsätter så här bra! Hennes kritik kommer jag inte ihåg men den var i princip endast positiv frånsett att hon måste äta upp sig något... Tyvärr åkte hon ut direkt i BIG finalen (efter 4 timmars väntan, gggrrrr....).


Jag med Puma. Ägare: Katarina Ellegaard. Handler: J ÅkessonLakrits fick en stor strupe som belöning för att han var så duktig.
Han skällde en del i början men skärpte till sig så fort han satte tassarna i ringen och förblev sedan tyst för resten av dagen.


Ina med Puma och Domaren Linda Friberg Andersson.


För att inte vara orättvis så lägger jag in en bild på min andra pälskling Mr Jackson. Han fick vara hemma när vi var på utställning.


Viltspår

Någon som vet var i södra Skåne det är OK att lägga viltspår??? Mejla mig gärna i så fall! jenni.akesson@hotmail.se

För som jag förstått det hela måste man ha godkännt för detta och att man inte kan lägga ut blod var som helst? Jag vill nämligen börja träna Lakrits till detta då han har ett stort intresse för spår. Vanligt spår tränar vi lite då och då men det vore kul att testa på detta med!

Jag hörde från Hannele K att Lakrits pappa Bobbi har flera valpar som är duktiga på att spåra och även gillar agility. Kanske går det i släkten med energiska och arbetande hundar?? =) Lakrits älskar att få arbeta och få uppgifter!


Jag och mina fina killar!

RSS 2.0