Jackson, en teaterapa?

Igår var vi på hundaudition på Nöjesteatern i Malmö. Jackson skötte sig alldeles utmärkt. Hör och häpna var han den hund som skällde minst! Endast ett skall! Han viftade konstant på svansen och ville inget annat än att leka med de andra hundarna!



När jag öppnade dörren till teatern blev vi genast utfrågade av en fotograf och reporter från kvällssposten. De trodde att jag var huvudrollsinnehavaren! Hahha, så kul! De tyckte att jag och Jackson såg ut att vara skapta för rollen. Jag stylad fån topp till tå, Jackson iförd NY-tröja, rosa halsband och koppel samt Juicy Couture hundväska. De ställde en massa frågor och fotade hej vilt! Detta resulterade i en bild på Jackson på Kvällspostens förstasida och en helsida med en stor bild på Jackson ovh en mindre på oss båda.

Själva auditionen gick till så här: Jag och Jackson fick gå upp på scenen och prata med en hundinstriktör, Sara Florén, hon frågade oss en del frågor som vem jag är och hur pass träningsmotiverad Jackson är. Sen satte de igång höga skratt för att se hur Jackson reagerade. Han ryckte till lite, tittade upp för att sedan fortsätta att nosa på scengolvet. Sedan drog de fram draperierna för att se hur Jackson reagerade. Han sprang genast fram för att nosa på dem, sen fram till tjejen som drog i  snöret till draperierna. Kontakten med hundinstruktören var ca lika med noll då min lilla räv var mer intresserad av alla härliga hunddofter på scengolvet....Över lag tycker jag att det gick bra! Nu är det bara att vänta och se om Jackson är den nästa nya hundstjärnan!

Vi blev även fotade av Sverigesradio tillsammans med två andra hundar med deras mattar.


Från vänster: Lilo med matte, Soildier Boy med matte och jag med Mr Jackson. Fotot taget från Sverigesradios hemsida.


Jackson i Kvällsposten.


Jackson på Kvällspostens förstasida onsdag 30/3 2011


Hälsosammare med hund

Detta läste jag på improve.se Kanske inte den säkraste källan men jag har läst samma saker i vetenskapliga rappoerter när jag skrev min C-uppsats.

 Hälsofördelarna med att ha ett husdjur är många. Inte minst om du har en hund som du går ut på promenader med. Studier har visat att hundägare har mindre övervikt och mer aktiva liv än andra.

Men husdjur kan också hjälpa dig att varva ner. Jämfört med icke-djurägare har människor med husdjur lägre vilopuls, kolesterolhalt och blodtryck. De har också lättare att hantera stress och tillfriskna efter hjärtattacker.


Mr Jackson i Torup, på hans 3 års dag. 10-01-02
Skaffa en hund så mår du bättre!

Audition

Imorgon tisdag klockan 19.00 ska jag och Mr Jackson på hundaudition på Nöjesteatern! Fast jag anmälde honom 4 dagar för sent så fick vi en tid ändå! Ska bli så kul! Håll tummar och tassar!

Denna bild skickade jag in till hans auditionansökan:


Nu hoppas jag bara att lilla räven sköter sig och inte skäller för mycket då det kommer vara en massa andra hundar där. Chihuahuakompisarna från parken ska oxå på audition imorgon och Jackson blir säkert jätteglad att se dem!

Vinnare av utlottning!

Lite då och då har jag en utlottning av diverse saker till de som köpt en hundvagn av mig. Denna gången var det en USB-lampa. Lotten föll på Linda Andersen från Lund! Grattis!

Linda köpte denna vagn, en Heavy Duty pet stroller, 2600 kr. Jag har två stycken till i lager....


Hundaudition till teaterföreställning i Malmö!

Nöjesteatern söker några små hundar, typ chihuahua, papillon eller pudel till föreställningen Legally Blonde. Jag hade tänkt att gå på auditionen men insåg att det inog nte går.....De vill inte ha en svart hund (Lakrits som hade varit helt perfekt!). Föreställningen börjar 29 september 2011 och då är vi i USA... De söke hundar som är stresståliga, sociala och ljudtåliga, vilket Lakrits defenitivt är! Han hade passat perfekt! Mr Jackson tror jag ryker på att han eventuellt kommer reagera på ljudet. Vi har ju med hundarna överallt och det har hänt att de varit med på lite för högljudda fester med mycket folk och det har de klarat galant! Nöjesteatern söker även en lite större hund typ sharpei, bulldog eller boxer.

Audition kommer att äga rum på Nöjesteatern i Malmö (Amiralsgatan 35) den 28 och 29 mars, kvällstid. Vid anmälan kommer ni att bli tilldelade en specifik tid.

Jag tror att jag ska anmäla Mr Jackson, kanske klarar han det. Husse/matte måste vara med vid alla repetitioner och föreställningar. Det är värt ett försök med Jackson i alla fall!

http://www.legallyblondethemusical.se/hundaudition.html




Monicas vagnar

Monica köpte två vagnar av mig, en röd enkelvagn och en rosa dubbelvagn. Hon är Jättenöjd! Dessa invigde hon på Malmöutställningen den 20 mars och hennes söta vovvar placerade sig bra!
Det är så kul att höra att kunderna är nöjda med sina vagnar!

Här kommer lite bilder Monica mejlade idag:














En händelserik dag

Idag har vi varit med om den del...

Det började med ett hundmöte i hissen imorse. Killarna stod nos mot nos med grannens hund (svart, lurvig och ca 8 kg stor) när vi skulle ut ur hissen och de in....KAOOOOOOS! Skällande, morrande mm. Grannen har flexikoppel på sin hund som hon inte riktigt klarar av. Poppe, som hunden heter rusar in i hissen för att skälla ut mina två monster. Alla virar in sig i kopplen. Jag drar bort Poppe i sitt koppel varpå han tar sig ur sitt sele (detta har hänt förr...). Tillslut hade jag inget att ta i utan föste bort honom med foten samtidigt som jag tog ett stadigt tag i mina. Det blev tack och lov inga skador men jag sa till grannen att hon nog borde införskaffa ett nytt sele....

Väl hemma från morgonrundan hör Nina av sig och undrar om jag kan ta en titt på Holleys analsäckar som är röda och ev. lite svullna. Nina kommer hit med Holley och jag klämmer och tömmer. Fy vad äckligt! Jag är van med fulla analsäckar då Jacksons blir fulla ca var 4 månad...Stackars Holley har asat rumpan i marken och nafsat och slickat i ett par dagar men nu är det problemet ut världen när veterinär-Jenni har "opererat"!

Jag var på väg ut på långpromenad när Nina kom så hon hängde på. Vi gick från Hammars Park, längs med Sibbarp och Ribban, nästan hela vägen upp mot Västra Hamnen när vi kom på att Nina varken hade pengar eller busskort med sig så vi var tvungna att gå hem med....jag hade planerat att ta bussen hem. Vi vände hemmåt och gick i villaområdet vid potatisåkern hem. Tittade på Zlatans hus och en andra stora fina villor. Väl hemma tittade jag på stegräknaren jag satte på mig innan vi gick hemifrån: 17420 steg! Vi var ute i ca 3,5-4 timmar! Vi fikade på ribban med, på stranden. Te och smörgås med olivmortadella på. Mums!

Vi såg att påskliljorna i parken är på väg upp. Det var ca 8-10 grader ute och strålande sol! Dock en del blåst...


Shelby, Jackson och Lakrits på Sibbarp.


Lakrits


Lakrits måste testa att hoppa upp på allt! Min underbara lilla cirkusvovve!




Jackson spanar på något...


Shelby


Holley kommer springandes

Mys med pralinerna

Ikväll var vi och hälsade på Nina som har Amqus kennel. Vi mös med hennes chokladpraliner som nu är 7 veckor gamla och ska flytta till sina nya hem nästa vecka. Så underbart det är med små ulltussar till valpar! Tiken, Amqus Coco Canel har samma farfar som Lakrits och det märks att de är släkt! Chanel är lika busig och full av energi som Lakrits. Hon har svansen på topp hela tiden, en riktigt härlig tjej! Killarna var oxå härliga, speciellt Armani? med sin härligt trubbiga nos. Jag passade även på att hälsa på Kelshy som bär på Lakrits kommande valpar. Enligt röntgen har hon tre puppisar i magen och är beräknad till vecka 14. Hon såg ut som en söt tunna på fyra ben!

Lakrits var så full av energi när vi kom att han inte alls hade tid att hälsa på varken Nina eller hennes far! Han bjöd upp dvärgpudeln Chilli till lek direkt! De leker så fint med varann. Det finns nämligen inte många hundar som orkar med Lakrits otroliga energi....men Chilli gör! Hon verkar vara likadan själv!

Jimmy hade pusskalas med Chanel.


Valparna (ej Lakrits) 6 veckor på bilden. Alla är tingade.
www.amqus.se

Jobb

Jag har jobbat inatt och då såg det ut så här:


När jag jobbar är dogsen hemma och myser med Jimmy och oftast ser det ut så här:



Jimmy ligger i soffan med Jackson på bröstet. Lakrits brukar ligga på armstödet med sitt huvud på Jimmys eller så ligger han i fönsterkarmen och håller koll på området utanför....


Hipp hipp hurra!

Hipp hipp hurra för Holley som blev 1 år i dagarna!
Holley är en sheltalnd sheep dog, kompis till mina små killar.


Holley, ägare Nina Ternby Malmö

Chiträff 9 april

 På lördag skulle det vara chiträff hos kennel Chisanz i Hyllie men den är inställd. Träffen är flyttad till lördag 9 april till min stora förtjusning! Då jobbar jag inte så jag kan komma.  Jag och dogsen har varit på många av familjen Zandelins träffar och det är alltid lika trevligt! Jag kommer att ta med mig Jackson och eventuellt Lakrits samt en massa hundvagnar. Så ska Du till chiträffen så ta med plånboken, kanske hittar Du en hundvagn som passar!!?


Jag kommer att ta med bla denna vagn, en heavy duty pet stroller i färgen camo till priset av 2600 kr.
Se info och bilder på vagnarna under kategrorin hundvagnar här till höger!


Malmöutställningen 20 mars

Idag ställdes Lakrits ut i Malmö. Han fick excellent men tyvärr ingen placering i öppenklassen. Kritiken var endast positiv. Domaren sa sedan till mig att han tyckte Lakrits var fin men att han var "to much" med för brett huvud och för kraftig benstomme. Han sa ingen om Lakrits storlek, det har faktiskt ingen domare gjort hittills. Han är ju stor min lilla svarteman men stilig!

Domaren Jens Bruse var från Tyskland men pratade engelska med mig. Dock står det på tyska på kritiklappen....Grrr! Varför inte på engelska??! Jag skriver den kritiken jag lyckats tyda (snirklig handstil) och översätta:
I helhet mycket maskulin, excellent bröst, bra topline, bra bakbensvinklar, korrekta rörelser??


Lorettah med Noa, Kristys Pride Dr No
Noa vann juniorklassen med CK. Hur det gick sedan vet jag ej då jag åkte hem till tre kissnödiga vovvar....
Grattis Moniqe och Lorettah!




Nina S är detta din fd Safira?




Loretta ser koncentrerad ut.....





Detta var en söt liten räv som jag inte vet namnet på


Noa


Milton? eller var det Chester?


Anna fluffar till sin Elvis


Ska vi leka?


En söt liten tjej. Pias?




Lorettah och Noa












Mini Fashion Blue princess "Milli" kom på 4.e plats bland juniorerna kh





Jag och min älskade Lakkritsbit!


exalterad??


Trött?


Gabriella med?




Linda och Milli


Nea och Love







Kitt och Titti i djup diskussion och vavvor och avel kanske?




Lakrits var så duktig! Han har nog aldrig skött sig så väl i ringen! Bra kontakt med matte hela tiden. Han trippade på bra och sträckte på sig! Svansen viftade han på konstant!








Cassmelitas Zanzibar "Elvis" fick kritiken very good


Lakrits stod fint på bordet och började genast vifta på svansen när domaren hälsade. Precis så det ska vara!


Anna med Elvis


Benny som vann öppenklassen


Erika och Edith Piaff


Mini Fashion Blue Princess "Milli" med sin kullbror Mini Fashion Little Blue "Latjo"
Som jag har fällt tårar över Lilla Blå, jag ville så gärna ha denna herre! Han är såååå perfekt!




Rangelålder...?






Jag undrar vad jag håller på med här.....??!



Puh, detta var en bildbomb.....kul hade både jag och Lakrits idag! Jag lyckades att göra av  med hela 10 kr på James Wellbeloved hundkex med fisksmak till Lakrits....otroligt att jag kunde hålla i plånboken.....men det kliade i fingrarna när jag såg fina plädar och små apporter i läder!

Tjejbesök!

Idag kom Ina hit och lämnade Mini och Ninja som ska bo hos oss i helgen då Ina är med sin man Kent i Danmark. De ska fira Kents 30 års dag. Jag skulle ha haft Puma med och ställt henne på Malmöutställningen på söndag, men hon löper nu så det går inte....En tik i sitt första löp och en extremt brunstig hane (Lakrits) är ingen bra kombination så Puma får tyvärr missa sin debut =(

Vi började med att ta en promenad till Limhamn och då hittade jag en perfekt rastgård. Den är inhängnad så att små hundar som chihuauhor inte kan rymma! Det är bara en liten glipa mellan grind och staket som man får passa på för de alldra minsta vavvorna. Här är helt perfekt att ha chihuauaträffar. Det finns en bänk i rastgården med om man vill sitta ner. Rasgården hittar Du på Roddaregatan 22-26 i Limhamn.

Väl hemma badade jag alla 4. Lakrits skulle ju ändå få sig ett bad då han skall ställas på söndag så varför inte ta de andra 3 på en gång. Jag kan inte säga att badet var direkt uppskattat.....Mini försökte fjeska sig ur duschen och låtsades vilja kela för att sedan backa ut mellan mina ben....

Nu har vi precis vaknat efter en mysig tupplur på soffan under fleecefilten. Så underbart med hundar på mig, bakom mig och en med mitt huvud som kudde (Lakrits såklart)!!!


Det gick över förväntan att gå med 4 samtidigt! Nemaz problemaz!


Ninja och Mini som kommer springandes på inkallning, i rastgården på Roddaregatan.


Mini-Me (Jacksons "fru")




Några schampoonerade hundar....




Lakrits ser inte klok ut....


Mr Jackson och Ninja


Rasstandard: Chihuahua

För Er som är intresserade av rasen chihuahua, kan ni här läsa rasstandarden. Detta har jag kopierat från rasklubbens hemsida www.chihuahuacirkeln.nu

Ursprungsland/hemland
Mexico

Användningsområde

Sällskapshund

FCI - klassifikation
Grupp 9, sektion 6

BAKGRUND/ÄNDAMÅL
Chihuahua är ansedd som den minsta av världens raser och har fått sitt namn efter den största av Mexikos delstater, Chihuahua. Man antar att dessa hundar levde i vilt tillstånd men att de vid tiden för toltekernas civilisation infångades och domesticerades. Avbildningar av ”techichi”-hundar som levde i Tula användes som utsmyckning på stadens hus. Dessa små statyer har stora likheter med dagens chihuahua.

HELHETSINTRYCK
Rasen ska ha en kompakt kroppsbyggnad. Av mycket stor betydelse är den äppelformade skallen och att rasen bär sin måttligt långa svans mycket högt, antingen böjd eller i en halvcirkel med spetsen pekande ned mot ländpartiet.

Viktiga måttförhållanden
Kroppslängden skall överstiga mankhöjden något. Önskvärt är dock en nästan kvadratisk kroppsform, särskilt hos hanhundarna. Hos tikarna tillåts en något längre kropp.

Uppförande / karraktär
Chihuahua skall vara kvick, alert, livlig och mycket modig

HUVUD

Skallparti

Skalle:

Skallen ska ha en väl rundad äppelform (mycket typiskt för rasen).

Stop:
Stopet skall vara väl markerat, djupt och brett så att pannans rundning framträder ovanför nospartiets ansättning

Ansikte

Nostryffel:
Nostryffeln skall vara måttligt kort och peka lätt uppåt. Alla färger är tillåtna.

Nosparti:
Nospartiet skall vara kort och sett från sidan rakt. Det skall vara brett vid ansättningen och smalna av mot spetsen.

Läppar:
Läpparna skall vara tunna och sluta tätt an.

Käkar/tänder:
Bettet skall vara ett sax- eller tångbett. Över- eller underbett är allvarliga fel. Alla anomalier i käkarna är att betrakta som mycket allvarliga

Kinder:
Kinderna skall vara släta och måttligt framträdande.

Ögon:
Ögonen skall vara stora, rundade, mycket uttrycksfulla, helt mörka och inte utstående. Ljusa ögon är tillåtet men inte önskvärt.

Öron:
Öronen skall vara stora, upprättstående samt med tydligt synlig öronmussla. De skall vara breda vid basen och gradvis avsmalna mot de lätt rundade spetsarna. I vila tenderar öronen att bäras ut från sidorna i 45 graders vinkel.

HALS
Halsen ska ha en lätt välvd nacklinje. Den skall vara medellång och vara kraftigare hos hanhundar än hos tikar. Halsen skall inte ha något löst halsskinn. Hos den långhåriga varianten är en krage av längre päls mycket önskvärt.

KROPP
Kroppen skall vara kompakt och välbyggd.

Överlinje:
Överlinjen skall vara plan.

Manke:
Manken skall vara svagt markerad.

Rygg:
Ryggen skall vara kort och stark.

Länd:
Länden ska vara mycket muskulös.

Kors:
Korset skall vara brett och kraftigt, nästan plant eller lätt sluttande.

Bröstkorg:
Bröstkorgen skall vara bred och djup med väl välvda revben. Sedd framifrån skall den vara rymlig men utan överdrift. Sedd från sidan skall den nå ned till armbågarna. Den får inte vara tunnformad.

Underlinje och buk:
Buklinjen skall vara tydligt uppdragen. Djup buklinje är tillåten men ej önskvärd.

Svans:
Svansen skall vara högt ansatt, se platt ut och vara av måttlig längd. Den skall vara bred vid ansättningen och gradvis smalna av mot spetsen. Svansföringen är ett mycket viktigt särdrag hos rasen: svansen skall i rörelse antingen bäras högt i en öppen båge eller i en rundad halvcirkel med spetsen pekande ned mot ländpartiet; detta ger balans till kroppen. Den får aldrig bäras mellan benen eller rullad under rygglinjen. Pälsen på svansen skall stämma med hårlagsvarianten och kroppspälsen. Hos den långhåriga varianten bildar pälsen en plym på svansen. Svansen bärs hängande i vila med en lätt krok.

EXTREMITETER

Framställ

Helhet:

Frambenen skall vara raka och ha god längd. Sedda framifrån bildar frambenen tillsammans med armbågarna en rak linje. Sedda från sidan, skall de stå lodrätt.

Skulderblad:
Skuldrorna skall vara flata och måttligt musklade. Vinklingen mellan skuldror och överarmar skall vara god.

Armbåge:
Armbågarna skall vara fasta och ligga väl an mot kroppen för att ge fria rörelser.

Mellanhand:
Mellanhänderna skall vara lätt vinklade mot underlaget samt starka och fjädrande.

Framassar:
Framtassarna skall vara mycket små och ovala med väl särade tår utan att för den skull vara platta (varken har- eller kattfot). Klorna skall vara mycket väl välvda och måttligt långa. Trampdynorna skall vara välutvecklade och mycket elastiska. Sporrar är ej önskvärt.

Bakställ

Helhet:

Bakstället skall vara väl musklat med långa bendelar. Bakbenen skall bakifrån sett vara lodräta och parallella. De skall vara välvinklade i höft, knä och hasled och i harmoni med framställets vinklar.

Has/hasled:
Haslederna skall vara lågt ansatta och ha väl utvecklade hälsenor. Sedda bakifrån skall de vara brett ställda, lodrätt och parallella.

Baktassar:
Baktassarna skall vara mycket små och ovala med väl särade tår utan att för den skull vara platta (varken har- eller kattfot). Klorna skall vara mycket väl välvda och måttligt långa. Trampdynorna skall vara välutvecklade och mycket elastiska. Sporrar är ej önskvärt.

RÖRELSER
Rörelserna skall vara långa, fjädrande, energiska och aktiva med god längd och gott påskjut. Sedda bakifrån, skall bakbenen vara i det närmaste parallella så att baktassarna följer direkt i framtassarnas spår. Vid ökad hastighet har benen en tendens att söka sig till kroppens mittlinje. Rörelserna skall fortfarande vara fria och fjädrande utan synbar ansträngning. Huvudet skall bäras stolt och rygglinjen vara fast.

HUD
Huden skall vara mjuk och elastisk över hela kroppen.

PÄLS

Pälsstruktur:
I rasen förekommer två hårlag

Korthår
Pälsen skall vara kort och ligga väl an över hela kroppen. Om det finns underull är hårstråna något längre. Gles päls på strupe och mage är tillåtet. Pälsen skall vara något längre på hals och svans. Den skall vara kort på huvud och öron. Pälsen skall vara glänsande och mjuk. Hårlöshet accepteras inte.

Långhår
Pälsen skall vara fin och silkig, slät eller lätt vågig. En alltför tjock underull är inte önskvärt. Pälsen skall vara längre och bilda behäng på öron, hals, baksidan av fram- och bakbenen samt på tassar och svans. Lång, svallande päls accepteras inte.

Färg:
Samtliga färger i alla upptänkliga nyanser och kombinationer är tillåtet med undantag av merlefärg.

STORLEK/VIKT
I denna ras tas bara hänsyn till viktangivelser, inte mankhöjd.

Vikt:
Idealvikt: mellan 1,5 och 3 kg
Dock accepteras hundar som väger mellan 500 gram och 1,5 kg. Vikt under 500 g eller över 3 kg är diskvalificerande.

FEL
Varje avvikelse från standarden är fel och skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.

  • tandbortfall
  • dubbla tänder (kvarvarande mjölktänder)
  • sneda käkar
  • spetsiga öron
  • kort hals
  • lång kropp
  • välvd rygg eller svankrygg
  • brant kors
  • smal bringa, flat bröstkorg
  • felaktig svanssättning, kort eller vriden svans
  • korta ben
  • lösa armbågar
  • hastrånghet

    ALLVARLIGA FEL
  • smal skalle
  • små, djupt liggande eller utstående ögon
  • långt nosparti
  • underbett eller överbett

    DISKVALIFICERANDE FEL
  • instabila knäleder
  • aggressiv eller extremt skygg
  • hund som tydligt visar fysiska eller beteendemässiga abnormiteter skall diskvalificeras
  • "rådjurstyp" (t.ex. mycket otypisk eller synnerligen tunn benstomme: förfinat huvud, lång hals, spenslig kropp, långa ben; spenslig, lätt, lång, som ett rådjur)
  • öppen fontanell
  • hängande öron eller korta öron
  • deformerad käke
  • extremt lång kropp
  • avsaknad av svans
  • hos den långhåriga varianten: mycket lång, fin och svallande päls
  • hos den korthåriga varianten: kala fläckar
  • merlefärgad päls
  • vikt under 500 g eller över 3 kg

    NOTA BENE
    Hund får inte prisbelönas om den är aggressiv eller extremt skygg eller om den har anatomiska defekter som menligt kan påverka dess hälsa eller sundhet.

    TESTIKLAR
    Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade och normalt belägna i pungen.

    (SKK:s standardkommitté 2010-05-17)


  • Utställning och campa med hund??

    I juli åker jag och Linda till Tvååker för en tvådagars utställning med dogsen!!! Så kul det ska bli! Jag har denna vecka jagat runt efter en stuga att hyra men alla stugor är redan bokade just det datum. Typiskt! Jag som trodde att jag var ute i god tid för en gångs skull....Nu lutar det åt att campa i iglootält med minst 3 chihuahuor....Jag sa till Linda att vi får grilla, dricka öl och klä oss i likadana träningsoveraller så vi smälter in på campingen....Jag som hatar att campa men jag tror faktiskt att detta kan bli rätt så kul! Jag måste dock ta ledigt ett nattpass för denna lilla tripp men det kan det ju vara värt! Jag ska bara ställa Lakrits men blir inte förvånad om det slutar med att jag har någon lånehund med mig som jag ska ställa. Linda ska ställa Milli (Mini Fashion Blue Princess) och Micro (Mixed Up Coffee). Nu inväntar jag bara slutgiltigt besked från Södra Näs Camping att bokningen är bekräftad. Jag anmäler inte Lakrits förrän jag vet att boendet dessa dagar är säkrat....

    Domare fredag 15/7 chihuahua korthår: Zofia Konderla, Polen
    Chihuahua långhår: Sue Terry, England

    Domare lördag 16/7 chihuahua korthår: Olga KupriYanova Sinko, Slovenien
    chihuahua långhår: Lawrence Llamar, Gibraltar

    Jag som vill till Boråsutställningen med men den är när jag jobbar min första natt av tre så jag hoppar den utställningen...


    Enbacken My-Black-Sweet "Lakrits"

    De nya "inne" frisyrerna för 2011

    Här är de nya frisyrerna för 2011! Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg detta mejl från min mamma idag!! Visst är de söta?


    Fräsiga flätor men tjejen måste nog fixa till sina klor....


    Nice comb over dude!


    Nice outfit!


    De glajjorna komer bli heta i sommar!




    Pippi Långstrump i hundform...


    Vårpromenad vid Öresundsbron

    Har inte skrkivit på ett par dagar då jag jobbat natt och varit såå trött! Nu har jag ledigt fram till måndag kväll! Skönt!

    Idag träffade jag Loretta och hennes vavvakillar Morris och Valle + lånehunden Noah. Vi tog en lång promenad vid Öresundsbron tillsammans. Lakrits och Morris som var ärkerivalen "gjorde upp" och kan nu går bredvid varandra och tom leka tillsammans! Hallelulja! trodde knappt mina ögon!

    Söta Valle som är nyopererad fick sitta inbäddad i sin vagn och gissa om han var kaxig för det!

    Nu är det vååååår! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det finns vårblommer lite här och där! Äntligen! Men kallt och blåsigt är det fortfarande....


    Morris


    Noah




    Öresundsbron


    Mr Jackson i sin Östermalmspressening...




    En Lakritsbit


    Noah tycker han ser farlig ut men det är han för söt för....


    Morris rullar sig och det var sååååå skönt!




    Lakrits


    Godistajm killar!


    Här i satt nyopererade Valle iklädd sin söta mini-strut-krage


    Du och jag matte!


    har du något gott?


    Jag passade på att träna lite med apporten och Lakrits är så duktig! Han älskar det! Trots de andra sprang omkring och lekte kunde han koncentrera sig hyfsat bra på sin uppgift.




    ge mig den tack!




    Black or white?


    Lakrits sitter "fot" pch Morris vill vara med




    Lakrits går till attack....


    Killarna hade så otroligt roligt! Jag tyckte lite synd om Valle som fick sitta i vagnen....


    Nu tar jag dig allt!




    Tack!


    Hahaha, kolla deras miner!

     


    Jag ger instruktioner?? Visar vilken riktning Morris ska gå åt? Inte vet jag....


    Morris.


    Lakrits ligger och Jackson försöker förstå att han oxå ska ligga men poletten trillade inte ner där....




    Ja, detta blev en bildbomb.....


    Utlottning!

    Glöm inte att alla som köper en hundvagn av mig fram till den 27 mars är med i utlottningen om en USB-lampa!! Ni måste ju kunna läsa bloggen och skriva kommentarer även när det är mörkt...

    Ingen bra idé.....

    Idag tänkte jag att jag och Lakrits skulle få oss en ordentlig motionsrunda, men chi fick jag! Jag fick för mig att vi skulle ta oss årets första inlines-runda. Jag tog fram hundvagn, inlines, flexikoppel mm. Vi tog en promenix på ca 1 km innan jag spände på mig inlinesen och satte Jackson i vagnen (han är inte så intresserad av att springa men vill vara med ändå...). Vi hann nog rulla endast 10 meter innan vädret svängde om väldigt plötsligt från sol/moln till extremt stora och mycket hagel och åska precis ovanför huvudena på oss! Läskigt! Det började blåsa kraftigt oxå! Lakrits såg ut som han hade vitt strössel på hela kroppen. Haglet gjorde riktigt ont när det landade på lilla kinden...Vi fick ta oss hem så snabbt vi kunde. Lakrits sprang för fullt och jag halkade fram så gott jag kunde.

    Nu är det dags för nattpas 1/3......

    Grattis Linda och dogsen!

    Grattis Micro (chihuahua) och Indya (american pitt bull terrier) som gjorde bra ifran sig pa weight pull tavlingen pa Storegard lordag 5 mars!
    Micro kom pa 2:a plats i sin klass och drog 20 ggr sin egen vikt, alltsa 66 kg!!
    Indya kom pa 4:e plats i sin klass, drog 625 kg!
    Den starkaste hunden drog strax over 1700 kg!! Det ar imponerande!!!
    Indya (och jag)
    Indya
    Micro "Mixed Up Coffee"
    Har amerikanskt tangentbord, darav konstiga ord.....

    Jaaaaaaa! Äntligen!

    Ikväll lossnade det för Mr Jackson! Efter 4 år har han äntligen lärt sig "ligg" tack vare klickerträning och peppande fån lillebror Lakrits. Jag hade helt gett upp hoppet om att Jackson skulle kunna mer än hit, sitt och stanna. Nu kan jag lägga till "ligg" på listan! ¨Jag höll på att träna Lakrits och såg att Jackson ville vara med. Jag testade med ligg utan några som helst förväntningar och han la sig fantamej ner! 4 ggr dessutom! Min fina duktiga lilla kille!

    Igår lärde sig Lakrits att greppa tag om sin apport på komando 8dock endast några sekunder). Ikväll lärde han sig att ta den från golvet och lägga den i min hand. Han lär sig så snabbt! Dock verkar han glömma snabbt om jag inte håller uppe med träningen.


    Min fina Mr Jackson som äntligen kan "ligg"!!!


    Det är den gula apporten som Lakrits nu kan lägga i min hand. Kallas den gula verkligen för apport? Rätta mig gärna...

    Mannen som talar med hundar

    Jag har känge tänkt att skriva om denna man men inte riktigt vetat hur jag ska formulera mig. Mannen som talar med hundar Cesar Millan. Nyligen dök det upp en tråd på forumet www.chiforum.se om Cesar. Man kan läsa en artikel i tidningen Hundens Värld om Cesar. Artikeln är helt klart vinklad men läsvärd! http://issuu.com/hundensvarld/docs/hvnr2_2011xxl?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true 

    Jag håller med artikelns skribent i mycket av vad han skriver men inte i allt. Personligen tränar jag endast med positiv inlärning och använder mig mycket av klicker och gott godis (ngt jag lärt mig av hundpsykologen Natalie Nyberg). Jag kommer speciellt ihåg ett avsnitt av Cesar Millan när han skulle "hjälpa" en chihuahua som hette El Diablo. Denna chihuahua var agressiv och gjorde utfall mot andra hundar (och människor??). Cesars sätt att rehabilitera Diablo vara att utsätta honom för det han var rädd/agressiv mot. Cesar trängde in Diablo i ett hörn, under bord och stolar. Man såg klart och tydligt på Diablos kroppspråk att han bara ville ta sig därifrån. Cesar tvingade honom att acceptera situationen och underkasta sig. Detta är en metod jag absolut inte stödjer! Jag tycker man ska belöna hunden för minsta lilla positiva framsteg och låta hunden ta rehabiliteringen/inlärningen i sin takt. Här är klicken ett bra hjälpmedel!

    Cesar använder sig även av löpband för att motionera vissa hundar han rehabiliterar. Detta tyckte jag i början var helt befängt! Varför inte motionera tillsammans ägare och hund, ute i naturen?! Men efter vidare eftertanke ändrade jag åsikt. I USA finns det olika typer av väderförhållanden. I vissa stater är det så otroligt varmt att det inte går att gå en längre promenad i området man bor i för att det helt enkelt är för varmt ute. Då kan ju löpbandet eventuellt vara ett alternativ om nu hunden uppskattar det...När vi var i USA i somras med Jackson fick jag ha honom i en bärväska eller i en pet stroller då det var stekhett på marken. Han kunde helt enkelt inte gå utan bara stod och trampade på marken och såg allmänt miserabel ut....därav förstår jag Cesars tanke med löpbandet. Det skall dock inte användas för att ägaren är för lat för att rasta sin hund på rätt sätt, tycker jag!

    Cesar använer sig mycket av sitt kroppspråk och visar sin dominas tydligt. Detta tycker jag är bra. Han verkar vara en bra flockledare som är bestämd och konsekvent. Cesar verkar vara en flockledare som inte låter hundarna "sätta" sig på honom. Han belönar sina hundar (kanske inte tillräkligt dock....). Han är duktig på att tyda hundens signaler och han får bukt med många hundars/familjers problem. Men som sagt, jag gillar inte alla hans metoder.

    Sen en annan sak jag funderat på: tänk så mycket vi skäller och "gnabbar" på våra hundar. "Fy" hit och "fy" dit. Jag har nu slutat skrika/skälla på mina hundar för att de skäller på andra hundar på promenaderna. Det hjälper ändå inte ändå utan medför bara en massa negativ energi mellan mig och hundarna. Jag försöker bara gå förbi den andra hunden utan att säga ngt och andas lugnt utan att stressa upp mig. Sköter mina killar sig så blir det en massa belöning och beröm. Har jag klickern med mig använder jag den och det fungerar, men bara om jag hunnit börja klicka i tid.


    Läs artikeln jag länkat till ovan och bilda er en egen uppfattning! Se sidan 48-60.

    Det är så mycket prat hur man ska uppfostra och träna sina hundar så jag blir helt yr! Man får väl helt enkelt plocka lite här och lite där och hoppas på det bästa....Positiv inlärning ska det vara i alla fall tycker jag. Hunden skall tycka det ska vara kul att träna och lära sig saker! Varför annars göra det?



    Mr Jackson i sin stroller, USA Kalifornien sommaren 2010.



    Är det vår nu?

    Det är fortfarande kallt ute men nog känns det som vår i luften!! Stålande sol, fågelkvitter och vårblommor som börjat titta fram, det tyder på VÅÅÅÅÅÅRRR! Det är en fröjd att ta promenader med dogsen när vädret är så här!
    Igår började jag min dag med 2 timmars promenad längs med vattnet. jag gick längs med Sibbarp och småbåtshamnen. Hundarna njöt och sprang omkring som tokar i sina flexikoppel! Jag såg ovanligt många svanar, som Lakrits såklart ville jaga....

    Imorgon ska vi titta på en lägenhet i samma område. Förhoppningsvis tycker vi om den och han som bor i lägenheten vill ha vår så ska vi byta. Vi vill bo lite större.  Det blir även skönare för dogsen med lite mer utrymme att springa och leka på.


    Tyvärr vill datorn inte vända bilden....
    Här ser man Öresundsbron, Lakrits och flytande isflak.


    Några av alla svanar vi såg.




    Jag hittade en apport i skogen som jag tog med hem. Jag har letat efter en sådan här, dock i mindre format. Jag vill lära Lakrits att greppa den på kommando så vi har börjat träna in detta med hjälp av klickern. Han fattade direkt vad det var jag ville men han har lite svårt att ta ett riktigt tag om denna stora apport. Den lite mindre greppar han perfekt! När jag kommer till Tebas i Höör nästa gång ska jag köpa en pytte apport till Lakrits, jag har för mig att de har sådana i alla fall. Jag vill ha en som flyter så jag kan kasta ut dem i vattnet i sommar. Lakrits tycker det är så kul när jag vill träna in något nytt, när han får en uppgift. han vill så gärna förstå vad jag vill och menar!


    Härligt!

    Detta har varit en sådan skön och avkopplande helg! God mat, god dricka, trevligt sällskap, härlig natur och underbara hundar! Vad mer kan man begära? Atty vi inte gör sådana utflyckter lite oftare! Jimmy speciellet, som jobbar 6 dagar i veckan....

    Resterna av köttet vi grillade igår använde jag och Nina som belöning till Holley och Lakrits när de klarat sina spår i skogen. Jag la ett långt spår, över stubbar och upp och ner för backar samt i 90 graders vinkel till Lakrits. Han klarade det lätt som en plätt! Entrecoten i slutet var belöningen. mr Jackson fick testa på ett mycket lätt spår på endast 6 meter rakt fram men herrn fattade ingenting! Han kissade på trädet istället....Jag försökte ge honom lite hjälp på traven genom att visa honom men poletten trillade ändå inte ner. Jag släppte in Jackson och släppte ut Lakrits som innan jag hann blinka hade ätit upp belöningen....

    Vi testade en ny sak med Holley. Jag la mina handskar vid början av mitt spår sen sprang jag in i skogen och gömde mig. Holley fick lukta på handskarna och började genast nosa i marken och sprang åt mitt håll. Hon hittade mig tillslut fastän hon kom på villovägar ett tag. Jag tänkte jag ska testa detta med Lakrits en dag.


    Mys framför brasan med dogsen!


    Shelby skulle kunna slicka ända in till hjärnan den bushunden!


    Otroligt nog fick vi med oss Jimmy och Patrik på en promenix! DET är sällan det händer....vintertid i alla fall....


    Här har vi familjen Åkesson. Man ser knappt Lakrits i min famn....


    Puss på dig älskling!
    J+J+J
    Mr Tom tycker Jimmy ser ut som en reklamstolpe på detta kort...... =)


    Det soliga vädret var verkligen välkomnat! Strålande sol, nästan ingen vind och plusgrader!!! Lovely!


    Patrik trodde han kunde gömma sig för Nina uppe i ett träd....


    2 av mina 3 älsklingar!


    Det var två små rävar som frös efter ha suttit i valphagen medan vi städade stugan och packade in i bilen...


    Sannsagas Eartha Kitt "Shelby" och Jackson -Chi Dogomania "Mr Jackson"

    Nu väntar en vecka med massa jobb. Jag jobbar 5 nätter denna vecka. Puh!
    Förresten, imorgon hämtar jag en rorarutig heavy duty pet stroller hos FedEx!!!! Den är till salu för 2600 kr.

    En dag på stranden

    Här i Åhus har vi det riktigt skönt och avslappnat! Jimmy och Patrik åkte till Kristiansstad idag för att titta på bilar medan jag och Nina tog en promenad på stranden med hundarna. Vi var ute i minst två timmar och gick! När vi kom tillbaka till stugan tog vi oss en fika på verandan medan hundarna sprang kring i trädgården.


    Syskon?? Shelby och Mr Jackson


    Patrik eldar i kaminen. Det var kallt på morgonkvisten.....


    Man kunde knappt se piren för all snö och is!


    Mr Jackson. Det ser varmt ut men det var det inte....men 5 plusgrader i alla fall!





    Shelby, Holley och Lakrits.


    Så här ser det ut nu.....MYYYS!

     Nina och jag la spår till Holley och Lakrits. Lakrits förstod direkt vad som skulle ske. Jag hann knappt öppna ytterdörren innan han for ut som ett "jehu" med nosen i marken, över grusvägen och in i skogen! Jag hade lagt spåret i 90 graders vinkel och Lakrits hittade rätt och fann baconen som var belöningen i slutet av spåret! Duktig vovve!

    På kvällen grillade vi entrecote, drack vin och hade fruktsallad med "sprutgrädde" till efterrätt. Mums! Hundarna fick smaka mkt rester så nu ser båda mina killar ut som tunnor.....men det gör inget, lite belöning för bra arbete och mycket motion får de ju ha!

     


    On our way to Åhus!

    Nu sitter jag nyvaken i soffan med datorn och en kelen Lakrits, efter ha sovit ett par timmar efter nattens krävande jobb på sjukhuset. Om några timmar drar jag, Jimmy, Nina och Patrik iväg till Åhus, till Ninas sommarstuga med med minst 5 hundar! Vi ska ha en mysig och avkopplande helg tillsammans med filmtittande, goda middagar, promenader med dogsen i skogen och på standen mm. Det ska bli så kul! Killarna vet inte om det än men så fort jag nämnen namnet Shelby (Ninas chihuahua) så fattar de att vi ska träffa dem och då blir de som tokiga.....de kommer att springa runt och leta efter henne och Lakrits kommer sätta sig i fönsterkarmen för att se om hun är där ute....Så sött!

    Nu ska jag bara äta upp min frukost och sen börja packa ner klicker, visselpipa, leksaker, mat, sängkläder mm.



    Åååh, vad jag ser fram mot en kall öl och lite nachochips med trevligt sällskap nu! Samtidigt som vi sitter framför kaminen och dogsen leker tillsammans!

    FixaTillDig

    Idag var jag hos Ina som har salongen och webbshoppen FixaTillDig. Jag fyllde i min "bottenfärg" och klippte mig. Jag trodde aldrig att jag skulle våga klippa av mig mitt långa hår som jag haft i så många år, men nu är det gjort! Jag är jättenöjd ocg glad att jag vågade! Det blev page. Troligtvis kommer jag att klippa upp det ännu mer i nacken inom en snar framtid, men först måste jag vänja mig vid denna längden. Jimmy  var lite orolig när jag skickade en bild på allt mitt avklippta hår. Han frågade lite nervöst: "Du klipper väl ingen tanrfrisyr va?" Med det menade han kort hår....

    Hundarna var som vanligt med. Jag lämnade Puma hos Ina (Pumas matte) eftersom jag ska jobba natt imorgon. Hundarna var så söta tillsammans när de sprang omkring alla 5 på salongen! Dock var det en del skällande på förbipasserande, som frestade en del på vårt tålamod....


    Lakrits hoppade upp i mitt knä och la sig till rätta. Han vill alltid vara nära sin matte, sötisen!


    Lite av mitt hår....


    Resultatet! Uppklippt i nacken och längre framtill.




    Puma och Ninja


    www.fixatilldig.se
    Köpenhamnsvägen 15 i Malmö


    Jag köpte lite hårprodukter med. Lanza pulvervax (verkligen skitbra för arr få upp volymen), ett schampoo och en protection conditioner. Specialpris just nu på FixaTillDig: 169 kr för dessa tre produkter!!

    RSS 2.0