En jämförelse

Jag såg en barnvagn (sulky/stroller) häromdagen och jag reagerade på att den var väldigt lik mina hundvagnar i stomme, hjul och handtag. Sulkyn är av märket Carena. Den har samma stomme (bortsett från att mina vagnar har tre hjul) som buggy precious och buggy first class. Samma mugghållare och handtag med likadan knapp som används för att fälla ihop vagnen (både knappen på handtaget och de på sidan av chassit). Hjulen är även densamma som på buggy precious fast svarta istället för grå. Jag tror att det i grund och botten är samma vagn bara att själva burdelen här är en sittdel till barnet.
 
Många frågar mig hur länge vagnen håller och det kan jag inte svara på eftersom det beror ju på hur stort slitage det är på hundvagnen. Men om man tänker så här, en barnvagn används ju dagligen och den håller ju länge!
 
Carena sulky (för barn). Bilden är tagen från toyland.se Vagnen finns i olika färger.
 
Jämför denna med buggy precious nedan:
 
Buggy precious (för hundar/katter)

Lyx!

Jag har en personlig hundrastare! Min mamma. Hon hjälper mig att rasta killarna och jag måste medge att det är helt underbart att slippa gå ut i höstrusket det första man gör på morgonen och det sista man gör innan man går natti natti.


Visste ni?

Mr Tom läste en liten artikel på flyget mellan Los Angeles och Washongton DC (på United Airlines) om varför hundar inte tycker om att gå ut när det regnar. Enligt artikeln har det inte med själva vattnet att göra, alltså att hunden blir blöt, utan att när det regnar så förstärks alla ljud 3 gånger. Små hundar som är närmre marken hör ljuden (tex ljudet från regnet som stöter i marken) mer än större hundar som är en längre bit från marken. Hundarna ska då tycka att detta är jobbigt, såklart.  Detta kan jag tänka mig eftersom alla ljud förstärks under vatten. När jag tänker på det, så är Jackson lika bångstyrig i regnet även om han har regnkappa på sig så han inte blir blöt (han accepterar kläder i övrigt) som när han inte har kläder på sig. Lakrits bryr sig inte lika mycket i regnet men han har mycket mer päls kring öronen och reagerar kanske inte lika mycket på det förstärkta ljudet som Jackson?
 
Kanske stämmer artikeln? Vad tror ni?
 
 
 
 
 

Min hund

Titta vilken söt bok jag hittade på Designtorget! Bästa boken om min hund, heter den. Den är som en bok du har till ditt barn där du skriver om barnets försts år. Här sätter du in bilder på din hund och skriver om dess egenskaper, hyss, hur den var som valp mm. Tror den kostade 198 kr.


På stan

Det blev en runda på stan idag. Åhlens vid Triangeln var vi på och det var nemas problemas med dogsen. Jag försökte gå lite för att få igång förlossningen men Lilleman tycker att han har det alldeles för bra i magen...


Mobilskal

Jag gjorde ett personligt mobilskal till mamma i födelsedagspresent. Jag laddade upp bilden på Media Markts sida och så ringde de när skalet var färdigt och då var det bara att åka och hämta det! 299 kr. Skalen finns att få till flera olika mobilmodeller och iPad!

På mammas iPhoneskal ser ni Mr Jackson, Lakrits och Jackie. Jackies huvud blev tyvärr lite kapat men bilden fortsätter runt om på kanterna då det ser bara kapat ut om man tittar rakt framifrån. Jag funderar på att göra ett skal till mig själv med ett foto på bebisen och hundarna.


När?

Ska det ske idag eller måste jag vänta ännu längre på min lilla älskling? Väntan är lååååång....


Presenter!

Igår kom mamma och Mr Tom. De stannar hos oss i två veckor. De hade med sig en massa presenter till mig, Jimmy, bebisen och dogsen. Lakrits var helt lyrisk över alla paket och ville hjälpa till att öppna allt! Han fick öppna sina egna paket som innehöll tuggben och när han var färdig var det presentpapper och tuggben i hela vardagsrummet! Jackson trodde att han hjälpte till att öppna när han tog en liten pappersbit och tuggade på. Så sött!


Myslördag

Lördagskvällen blev mysig med besök av Diana och Isabelle som hade hundarna Hasse, Ville och Wilma med sig. Vi åt middag och såg Avatar. Trots fem hundar varav en tik så är det inget revirpinkande! Så är det hemma hos oss när alla vovvar känner varandra väl men går vi hem till dem så pinkas det hej vilt....mina killar står för pinkandet....


Nu är det natti natti och slut i rutan för oss för denna kväll/natt.


Jackson, Ville, Hasse och Lakrits:

Pliiiizzzzz

Snälla matte säg varsågod!! Lakrits vill ha Jacksons rester från frukosten.....och det kan han glömma!


Vill ha!

Se vilken häftig chihuahuatavla! 898 kr på Living i Malmö. Vill ha! Jag har den perfekta platsen/väggen hemma som bara längtar efter just denna tavlan.....


Idiotiskt!

Jag och Jimmy har planer på att skaffa en tredje hund nästa år. Vi vill ha antingen en pitbull eller amstaff. Jag skulle vilja träna skydd (eller vad det nu kallas för) med denna hund. Alltså att den kan attakera på kommando, något som bara ska användas om det behövs så klart. Men jag hade tyckt att det vore kul att träna detta i kombination med lydnad. En gren som kallas IPO (lydnad, spår och skydd) skulle jag vilja pyssla med. Men när jag nämnder detta för en kompis så säger hon att endast bruksraser får träna detta?? Stämmer det? Varför är det så? Amstaff är ingen bruksras så då kan jag inte ens få träna det. Tävla i det vill jag inte men träna i alla fall.... Är inte det idiotiskt? Man ska väl uppmuntra folk som har hund och vill engagera sig själv och sin hund?? Träna viltspår kommer jag i alla fall att göra med denna hund och det får man tävla i med en amstaff. men om det är en blandras så vet jag inte?? Vi har ju lite tankar på att adoptera en från samma animal shelter som mamma tagit sin Jackie och då kommer den hunden att vara en blandras eftersom alla hundar är hittehundar eller hundar som tagits om hand från hem/personer som vanvårdadat dem.
 
 
 
 
Min och Jimmys favorit-pitbull
 
 

Pyssel

Eftersom barnmorskan har givit mig order om att ta det lugnt då mitt blodtryck är stigande så får jag snällt göra som hon säger. Därför har jag ägnat dagen åt att pyssla. Jag har scrapbookat lite bilder och gjort ett släktträd till Lilleman. För mig är det viktigt att han vet sin släkt.
 
De fina bilderna som fotografen Malin Henriksson tog på hundarna i våras har jag pysslat ihop fint. Nu väntar jag bara på att mamma ska komma hit med fler album som jag kan sätta in allt i. Jag har säkert fem fulla scrapbook-album redan och en massa ark som väntar på att få sättas in.
 
Mr Jackson
 
Jimmy fotar flygplan i Köpenhamn, på flaket av sin gamla pick up.
 
Lite av vad jag gjort idag. Fick även ihop grattiskort till två kompisar.
 
Släktträdet
 
 
 

Lakrits

Lakrits älskar att ligga på rygg och sova och visa kronjuvelerna....


Väntan

Just nu är allt en enda lång väntan. Om en vecka beräknas Lilleman att födas. Allt går på halvfart här eftersom jag inte kan röra mig så mycket pga foglossningen.


Idag tog jag bilen och körde till Klagshamn så hundarna fick rastas i en annan miljö. Jag börjar nämligen bli lite trött på att ständigt gå i parken intill oss. Vi gick längs med vattnet vid surfklubben. Det var ett härligt höstväder med sol och varma grader. Helt slut var jag när vi väl var framme vid bilen igen...så när vi kom hem tog vi oss en slummer på sängen.


Nu väntar jag besked från en kompis som har erbjudit sig att motionera hundarna, om det blir något ikväll. Hon brukar springa 6 km några gånger i veckan och frågade om hon kunde ta med vovvarna. Eftersom Lakrits verkligen älskar att springa så ska hon låna honom. Vädret ser dock inte lovande ut så jag vet inte om hon ställer in....men skönt är det med kompisar som ställer upp på att motionera ens pälsklingar när jag själv har svårt för det!Vad har hänt?

Ibland undrar jag vad som försigår i Jacksons lilla huvud.... Helt plötsligt från ingenstanns börjar Jackson 5 år och 9 månader sprätta när han kissar?? Det har han inte gjort tidigare. Det ser så gulligt och tafatt ut. Han sprätter liksom lite försiktigt, inte som lillebror som sprätter upp hela backen efter varje kisslyft...
 
Dessutom kan Jackson helt plötsligt kommandot "ligg". Var kom det ifrån? Jag som har kämpat så för att få honom att ligga på kommando och han har fattat noll. Jag har inte tränat detta med honom på minst ett år och så förra veckan fick jag för mig att nu ska jag testa och han la sig ner direkt!! Nu äntligen har poletten trillat ner!! Han gör det med en gång när ag säger ligg och visar med handen (drar fingret framför honom på golvet). Helt otroligt! Jag som trott att denna lilla vovve var lite "halvdum i bollen" när det kom till träning men nej då! Han kan fantamej!! Jag kanske till och med kan få honom att snurra på kommando nu!!
 
Älskade lilla vovve, du är så söt!
 

Mr Jackson
 
 

First Class vs. Comfort?

Tänkte att det kunde vara intressant för er att se skillnaden mellan en Buggy First Class och en Buggy Comfort. På bilderna har jag därför valt att jämföra de två vagnarna som har samma färgkombination. Det som skiljer är hjulen och måtten på buren. I det stora hela är det ungefär samma vagn men Buggy Comfort lämpar sig bättre i terräng pga de större hjulen.
 

Comfortt till vänster och First Class till höger.
 

Bakifrån. Som ni ser så är det större mellanrum mellan förvaringskorgen och buren på buggy comfort till vänster. På Buggy first class kommer ni lätt åt förvaringskorgen från sidan.
 

Framifrån. Höjden på nätet är större på buggy first class (till vänster).
 

Framhjulen. First Class till vänster och Comfort till höger.
 
 
****Samma skillnader vagnarna  mellan gäller även Buggy Comfort med plasthjul!!****
 
Observera även att vagnarna är för dessa foton just uppackade ur sina kartonger och är därmed lite skrynkliga. Tyget rätar ut sig efter ett tag!

Nya färger!

Idag kom det en leverans med hundvagnar. Jag kommer uppdatera lagerstatusen under helgen. Nya färger är buggy first class i rosa (2350 kr) och buggy precious i svart (2450 kr).


Med svärmor

Idag har jag och dogsen spenderat dagen med svärmor. Vi tog oss en promenad längs med stranden i Lomma. Idag var där inga sandöar ute i vattnet så det blev inget simmande för dogsen. Efter fromenixen lagade svärmor äkta skånsk äggakals till oss. Såååå gott tyckte både jag och doggarna!


Never forget!

11 september 2001....Mr Jacksons halvbror!

Jag har inte skådat något så sött på länge (jo Sabines Noblesse...)!!! Se så söt Jacksons halvbror är! De har samma pappa! Rocky heter han och i stamtavlan Igor-chi Dogomania. Visst är han underbar?! Även han en liten räv, precis som Jackson!
 

Igor-chi Dogomania "Rocky"
 

Rocky
 

Jackson-chi Dogomania "Mr Jackson"
 

Mr Jackson
 
 
 
 

Hmmmm

Är man stamkund på Kajutan är det tydligen OK att ligga på bordet...fast bara när de andra matgästerna gått hem...


Motionsrunda

Ikväll cyklade vi med dogsen till Kajutan för att fira Jimmys bror som fyllde år. Dogsen sprang både dit och hem. De blev riktigt varma och fick egen vattenskål som vanligt. Senare på kvällen mötte Diana upp oss med sina hundar och vi cyklade hem tillsammans. Jimmy och Diana var lagbrytare och "ramade" varandra.


Stela leder....fortsättning

Efter mitt tidigare inlägg om Jacksons stela leder (han blir väldigt stel och det knakar i lederna på honom, vintertid) fick jag mycket bra respons och tips. Jag har nu börjat ge honom nyponpulver som snälla Jasmine avvarat till Jackson =) Resultatet får ni höra om i vinter.
 
Jasmine har tibetanska spanieln Ella och bloggar på denna adressen: http://minochellas.blogg.se/
 

Ella

Sofiero Int. 2012-09-08

Domare: Svein Helgesen, Norge
Resultat: very  good.
Kritik: Mycket god typ. Fin balans. Maskulint huvud som kunde ha något mörkare ögon. God hals. Välkroppad. Fin svansföring. Mycket god päls. Välvinklad. Rörelserna kunde ha något bättre steglängd och mer stabilitet fram och bak.
 
Svein Helgesen var en trevlig domare som hälsar på hunden innan han "känner igenom den". Han är lugn och sansad och tar inte hårt i hundarna. Dock tyckte jag att det var svårt att se vilken typ av chihuahua som han föredrar...
 
 
 

Utställning i Sofiero

I lördags var jag och Lakrits på hundutställning. Kanske den sista för i år för oss...
Det var nära att jag struntade i det då jag hade ont i bäckenet när jag vaknade men jag bestämde mig ändå att åka.
 
Lakrits sköttte sig bra hela dagen och gick fint i ringen (även om domaren tyckte att han hade för korta steg?). Det var flera som sa att han gick fint så jag litar på dem!
 
Lakrits dotter Diva var också där och det var hennes första officiella utställning. Så fort Lakrits fick syn på henne så blev han överlycklig!! För att sen bli ännu lyckligare när han insåg att hon löpte.....Vi fick sätta oss en bit ifrån eftersom Svarteman bara hade en sak i skallen....och jag är inte för incest så....
 
Kompisen Holley (sheltie) hade fått följa med sin matte Nina som ställde ut sin mammas chihuahua Texas och Lakrits blev överlycklig att få träffa även henne. Han flög ur hundvagnen på nolltid så jag fick springa efter honom...Han ville pussa på henne och leka med henne!
 
Lakrits fick kvalitetsbedömningen very good och ingen placering i öppenklassen, tyvärr. Dock är ju inte very good ett dåligt resultat men man vill ju ha det bästa....excellent....kritiken var bra i alla fall....Jag börjar bli rätt så less på att han får very good. Jag tror att jag en tid framöver ska satsa på saker där hans prestation bedöms mer, tex viltspår. Malmö i mars kommer jag defenitivt att anmäla honom till och har jag råd att ta med honom till USA i jul så ställer jag ut honom där med om jag hittar någon utställning. I övrigt kommer jag att ligga lågt ett tag med utställningar...
 
Dottern Diva (Amqus Suki of Lakrits) fick även hon very good med bra kritik, som löd:
Mkt god typ med fin balans. Feminint huvud med gott uttryck. God hals med bra överlinje. Välkroppad, bra svansföring, kunde vara något bättre utvecklad i bröstkorgen. Normalt vinklad. Mkt god pälskvallite men inte i kondition. Bra rörelser från sidan. Ostabilt fram.
 
Texas "den eviga tvåan" som jag nu kallar honom kom på 2:a plats i unghundsklassen på både Sofiero och Eket. Han får nästan alltid den placeringen. Jag hade önskat att det gick så bra för Lakrits .....men samtidigt är det ju irriterande att det alltid är en annan hund som kniper 1:a plasen för Texaskillen.... 
 
Dagen avslutades med att inhandla lite illaluktande hundgodis som killarna fick smaska i sig när jag kom hem. Jag hann även med att göra lite reklam för mina hundvagnar och dela ut lite visitkort =)
 

Tibben Ella som älskar sin vagn!!! Den är såld utav mig btw....(säljer ej detta märke längre, BestPet). Hennes matte köpte ett regnskydd av mig. Matte Jasmine är dessutom en trogen läsare utav bloggen =)
 

Kompisen Holley låg fint i gräset medan matte ställde ut Texas.
 

Nina och Texas.
 

Lakrits står som Charlie Chaplin....
 

Bra kontakt med matte! Fin svansföring! Lakrits humör var på topp frånsett lite muckande med hanarna i öppenklassen.....
 

Mattes fina Svarteman!
 

Kul att se två InnoPet hundvagnar parkerade efter varandra! Till vänster är Buggy comfort med lufthjul och till höger buggy comfort med plasthjul. Ni vet väl att jag får påfyllning av hundvagnslagret runt 17 september????
 
 

Lakrits dotter Diva med matte Sabine R.
 

Diva gör debut officiellt.
 

Lakrits på bordet med domaren Svein Helgesen.
 
 

Väskorna är packade!

Nu är både min och bebisens väska packad inför förlossningen och även killarnas lilla väska packad. Vi vill ha hundarna hemma när bebisen kommer hem och att allt ska vara som vanligt så att de inte känner sig utanför men det kan tänkas bli så att någon i familjen för göra en utryckning och ta killarna just när vi är på förlossningen. Det tar ju ett antal timmar och de kan ju inte sitta ensamma utan att få pinka och få mat. Så nu har jag ställt fram deras bärväska och lagt i mat, tuggben och bajspåsar. Allt är förberett så att de kan få bo ett tag hos antingen min svärfar eller svärmor...
 
Hur gjorde ni som hade hund sedan tidigare och sedan fick första barnet?
 
 Jag tror inte att det blir några problem alls då mina killar älskar barn. De ska få vara med mig och Lilleman hela tiden, få fortsätta sova i sängen som de alltid har gjort. Kanske blir de lite avundsjuka i början eller lite konfunderade över vad det är för ett litet skrikande knyte, men jag tror inte att det blir problem alls. Det största problemet som jag kan se är att de behöver ut och kissa precis när barnet behöver bytas på eller ha mat och att de kan få hålla sig lite extra innan vi fått in rutiner. Jimmy hjälper ju till att gå ut med dem när jag ber honom men det blir ju inga långpromenader med husse direkt....Det hade ju varit lättare om vi bott i hus och bara kan släppa ut dem i trädgården när det kniper men nu bor vi i lägenhet och det kan bi lite krångligare...
 

Jag med mina fina pälsklingar!

Varför dömer domare så olika?

"Varför dömer domare så olika?" heter en artikel i senaste numret av Hundsport (nr 9 2012). En väldigt bra artikel tycker jag! Jag har själv retat mig på varför Lakrits fått så olika resultat på utställningar och funderat över olika aspekter varför det är så. Vissa saker hade jag redan kommit under fund med men vissa synvinklar hade jag inte tänkt på tidigare. Hundsport har tagit upp olika anledningar till varför det kan vara så. Jag rekommenderar er verkligen att läsa artikeln om ni precis som jag undrat över detta.
 
Ett bra svar på frågan är att alla är vi levande individer, både domare, utställare och hundar. Levande individer med olika erfarenheter, kunskaper, uppfattningar, värderingar och sinnesstämningar. Likaså att vi dömer just nu och inte sedan.  Det är viktigt att tänka på, att din hund bedöms just i detta ögonblick och har bara en kort stund att visa upp sig från sin allra bästa sida. Hunden kan vara trött, stressad, glad, välpälsad eller ej.....detta är saker som gör att bedömningen kan skilja mellan olika domare. En tik som löpt eller fått valpar för en tid sedan är kanske inte i bästa pälskondition.  Hunden kan vara trött efter bilfärden eller har blivit åksjuk på vägen till utställningen och har kanske därför inte humöret på bästa topp.
 
Det man ska tänka på är att oavsett om det går bra eller dåligt på en utställning så är det Din hund som du lever till vardags med och går det dåligt så älskar du din hund lika mycket för det. Huvudsaken är att du älskar din hund och trivs med den! Du kanske tycker att det är världens finaste hund och det är ju det som räknas! Sen är det ju såklartt roligt om domaren också tycker att du har en fin hund! Tänk även så här att den perfekta hunden finns inte! Du kan alltid hitta något fel eller mindre önskvärd detalj på alla hundar, oavsett om hunden är utställningschampion eller ej! Rasstandarden är en beskrivning av idealhunden och den är mycket mycket svår att uppfylla på alla punkter!
 
Domare lägger även olika tyngd på olika saker, vilket medför att de dömer olika. Lakrits har fått bra resultat av några domare och mindre önskvärda resultat av andra domare som tittat på andra saker.  Vissa tittar mer på helheten (något jag själv föredrar) och hänger inte upp sig på småfel, andra tittar mer på huvud och uttryck.  Sen finns det de domare som jag personligen inte tycker om och det är de som hänger upp sig på småfel som tex att en tand sitter lite snett/fel och ger hunden very good när den i övrigt ser helt perfekt ut! Då tycker jag att det gått lite väl långt...självklart skall hunden få sämre kvalitetsbedömning om den har över/underbett men om en liten ynka tand sitter snett och den i övrigt har korrekt bett med rätt antal tänder så tycker inte jag att detta skall påverka så mycket. Men vi är alla olika och värderar olika saker och det är ju just därför många hundar får varierande utställningsresultat.
 
Att tänka på är också att en unghund som fått bra respektive dåliga resultat i utställningsringen kan få det omvända när den väl är färdigvuxen beroende på hur den har utvecklats. Då kan samma domare som har bedömt den tidigare ge ett annat resultat. Jämför då kritiklappen och se vad hunden fått nedslag på. Att köpa en valp är ju lite av ett lotteri. Den kan se väldigt lovande ut vid 8 veckors ålder och sedan mindre lovande ut vid 12 månaders ålder....
 
Som sagt, läs artikeln för den var mycket intresssant. Ovanstående är mina åsikter blandat med lite av vad det stod i artikeln.
 

Hundutställning (Stockholm Hundmässa 2011). Vissa domare hälsar fint på hunden andra inte...vissa är hårdhänta och andra inte. Vissa är väldigt noggranna och klämmer och känner, räknar varenda tand.....andra tittar mer på rörelser och temperament....
För övrigt så är det Lakrits halvbror som är på bilden.
 
 
 
 

Kudde

Vill era hundar också ha huvudkudde när de vilar? Lakrits har nästan alltid kudde. Hittar han ingen så skrafsar han till täcket eller filten så den blir som en kudde. Så sött!
Här ligger han i sin favoritfotölj och myser...


Byggda naglar

Jag måste göra lite reklam för min vännina Helena. Hon är diplomerad nagelteknolog och bygger jättefina gele' naglar! Hon är noggrann och billig! 350 kr för nya och samma pris för påfyllning. Hon har en massa färger och glitter att välja mellan. Hon bygger som en hobby och har därmed sin lilla salong hemma. Hon finns i centrala Malmö. Är Du intresserad så förmedlar jag gärna hennes nummer!

Nedan är mina nuvarande naglar byggda av Helena:


Mys!

Så här mysigt ligger killarna tillsammans efter att de och matte badat. Nu är Lakrits redo för utställning. Dock behövs det tas bort lite tandsten så det får kanske bli ett besök hos farbror veterinär snart...


Gul flagg!


Snart så!

Snart kommer Lilleman ut! Bara tre veckor kvar nu!!! Spännande!!


Träning

Idag har jag tränat lite utställning med Lakrits. Jag märkte nämligen att herrn har lagt av sig....han går och står inte lika fint som tidigare så det måste jag få till innan lördag då det är dags för utställning igen. Han stod tillslut fint och jag ville få till ett foto på honom men lyckades inte själv... Imorgon får det bli pälsvård och frisering i rumpan där han blivit lite vildvuxen tycker jag... Tandrengöring behövs med....klorna är som vanligt korta så de behöver inte klippas. Minns ej när jag klippte dem sist....

Sen har vi även gått en liten wp runda i solen. Lakrits älskar att dra! Eftersom han inte dragit på ett tag så fick han endast ca 1050 gram. Jackson fick sig en liten runda han med men jag kan inte påstå att han tycker om det. Det krävdes lite övertalning för att få igång honom men tillslut drog han ca 525 gram. Jackson tycker igentligen inte om någon form av träning...mer än promenader. Han ligger helst och myser med matte ;)


Marley och jag


Igår visade de filmen "Marley och jag" på TV. Jag har läst boken innan och tycker att de gjort filmen bra efter hur boken är skriven. Ibland kan jag tycka att man blir besviken när man ser filmen om man läst boken innan men inte i detta fallet.
 
Filmen är så rolig och samtidigt så sorglig. Jag fällde en del tårar i slutet. Dels för att jag kom att tänka på när tiden väl är inne för mina små killar att lämna jordelivet. Jag sa till Jimmy att jag på ett sätt hoppas att Jackson och Lakrits kan få komma till hundhimmlen samtidigt. De är ju rätt så nära varandera i ålder så risken/chansen finns ju. Skiljer 1 1/2 år mellan dem. Jag tänker nämligen så här att att de är så tajta även om de bråkar ibland. Men de är lite beroende av varandra, särskilt Jackson är väldigt  knuten/fäst vid Lakrits och jag vill helst inte ta bort en av dem och låta den andra vara kvar så att han ska gå och leta efter sin kompis....sen vet jag inte om jag klarar sörja två gånger....bättre att de får somna in tillsammans....men är den ena frisk som en nötkärna så låter jag ju inte honom soma in såklart! Usch, vilka tankar jag har. Nä, nu ska jag njuta av att jag har dem i livet och förhoppningsvis får njuta av dem i många år till framöver!
 
 
 

Lite roligt

Jag pratade med Linda igår. I lördags fick hon nämligen sin amstaff Kakan mentalbeskriven i Bjuv. Det gick jättebra för kakan =) Efter MH:t så pratade hon lite med beskrivaren Louise? och hon kom ihåg min Lakrits och kom själv på vad han hette. Hon tyckte att han var en tuff liten vovve! Så kul att hon minns ens vovve när hon säkert har beskrivit en massa hundar genom åren!
 
Lakrits gjorde sitt MH 2010-01-31 och var då chihuahua nr 8 i Sverige att ha genomfört ett MH.
 
 
 

Läsvärt!

Jag tycker att denna artikel i Expressen är bra skriven! Att förbjuda vissa raser är inte lösningen på problemet!

Själv blev jag biten av en tax i ansiktet när jag var ca 6 månader gammal.... Och en tax är ingen sk kamphund men kan göra stor skada ändå. Min kompis blev biten av sin chihuahua och hamnade på handkirurgen....

Artikeln: http://m.expressen.se/debatt/skyll-inte-pa-kamphundarna/?partner=www


Grattis

Grattis Holley och Nina som kom på 8:e plats av 28 tävlande i agility idag! Inte illa pinkat!!!

Holley med Jackson och Shelby:Stabila vovvar!

Vi är på City Däck och fixar nya "skor" till bilen. Dogsen är med och de är helt opåverkade i verkstadsmiljön! Det är en massa höga ljud från maskiner, bilar och folk som meckar och springer omkring. Killarna har ändå svansarna upp och vill hälsa på folk som passerar dem. Duktiga vovvar jag har!


RSS 2.0