Påskafton

Aftonen firades med middag hos svärföräldrarna. Öakrits fick ett eget påskägg som jag själv pysslat ihop på Panduros blogg/pressträff. Det var fyllt med torrfoder, hundgodis och pedigree dentalstix. Väl ihoptejpat så Svarteman kämpade ett bra tag med att slita isär det till tusen bitar.... Jackson fick inget ägg utan avnjöt istället lammstek med oss.

Nedan ser ni Lakrits med sitt ägg och Vår egen lilla påskhare :)


Glad Påsk!

Jag kunde bara inte låta bli.....
 
Glad Påsk önskar Åkesson Zoo.
 

Sista chansen!

Nu har jag endast två vagnar kvar i lager så passa på! När dessa är slut så kommer jag inte ta hem fler vagnar!
 
Dessa två finns kvar:
 
Buggy First Class rosa/grå 2350 kr
 
Buggy Comfort svart/grå 2750 kr.
 
 
All information om dessa två hundvagnar hittar du i kategorin hundvagn/dog stroller här till höger ---->
 
 
 

Zzzzzz

Mr J extraknäcker som barnvakt medan jag viker tvätt....


Bilder från utställningen i Malmö

Fy vad det är irriterande när ens nästan färdiga inlägg bara försvinner!! Så nu gör jag ett försök till till att lägga upp några bilder på olika vovvar.
 
Det var inte det lättaste att ställa ut hundar och samtidigt ha sonen på snart sex månader med sig! Att parera in blöjbyten och matningar mellan tiden i ringen med hundarna var lite meckigt men det gick. Jag fick flera kommentarer från andra utställare som tyckte att jag är en hängiven utställare som tar med sonen in i ringen. Jack fick hänga med in i ringen i bärsele eftersom jag inte hade någon som kunde passa honom. Jag ville heller inte fråga någon annan utställare eftersom jag tänkte att de har ju fullt upp med sina hundar....Anna T kom och tog Jack när det var tid at stå ensam med domaren, tack och lov... Jack var endast med första varvet med Lakrits och Minja.
 
Jag fick tyvärr inte så många bilder på mig och Lakrits. Tack till Mikael Boel som alltid tar så fina bilder på alla hundar på utställningarna!
 
Söta lilla Pachino som är släkt med Jackson. Jacksons halvbror är pappa till Pachono.
 
Sabine med sin Noblesse.
 
Jack och jag är redo för att entra ringen med Minja.
 
Jag och Lakrits.
 
Ja lätt var det inte men det gick...Barn och hund samtidigt i ringen. Det ska ju börjas i tid! Förhoppningsvis har jag en framtida juniorhandler i famnen =)
 
Jack och Milli väntar att det ska bli Millis tur.
 
Milli, som räcker tungan åt mig den busen!
 
Jag och Minja.
 
Tre sötnosar. Finns det hjärterum så finns det stjärterum....
 
Sabine med sin Diva.
 
Sötnöten Pachino igen
 
Jag och Minja on the run....
 
Det var allt från denna utställning. Nu kommer jag och Svarteman ta en lång paus i utställandet och bara koncentrera oss på viltspår i mån av tid. Vi börjar med utställning igen när Lakrits bytt klass.....till veteranklassen då det finns lite större chans till bättre resultat.
 
 
 

Malmö 2013-03-24

Domare: Mikael Ohlsson
Resultat: very good
Kritik: (Enbacken My-Black-Sweet) 4 1/2 år Bra skalle med utmärkt bredd, välburna öron, stora ögon som kunde ha varit något mörkare, något kort nosparti, kunde ha mer bredd i underkäken, bra hals, utmärkt förbröst och bröstkorg, harmoniska vinklar, något stelt framifrån, bra steg från sidan, välburen svans.
 
Mikael Ohlsson är en glad och trevlig domare som verkar tycka om hundar med lite längre nosar. Jag tycker att under flera år har det varit så populärt med väldigt korta nosar på chihuahuan men trenden verkar vända. Nu menar jag inte att nosarna ska vara långa men de extremt korta verkar gallras ur på utställningarna.
 
Jag tycker att Lakrits kritik var bra och är nöjd med den. Det med ögonen håller jag med honom om. Han har ljusa ögon men det beror på att han har så mycket choklad bakom sig och har ärvt deras ögon som till chokladfärgen inte ser för ljust ut men tyvärr gör det till hans svarta mörka päls... Det med bredd i underkäken förstår jag inte riktigt.
 
Tyvärr blev det inga bra bilder på Lakrits denna dag så det får bli denna när jag håller på att rätta till herren på bordet:
 
 
 

KONG stuff'n

Det är goda grejer det! Killarna älskar det!


Håll tummar o tassar!

Idag är vi uppe i ottan för idag är det hundutställning i Malmö. Jag ska ställa Lakrits. Sent i går kväll blev det även bestämt att jag ska ställa ut Minja och Milli, två korthåriga chihuahua. Deras matte var tvungen att åka till veterinäten med en vovve för att göra kejsarsnitt. Tur då att det inte blev så att jag ska ställa Inas Cookie! Då hade jag haft fyra chi och en bebis att hålla koll på....

Jackson ska stanna hemma ned husse idag och tur är väl det för så här morgonpigg är han:Stoorm!

Igår blåste det storm i Malmö. Idag är det lite bättre. Igår när vi var ute gjorde Jackson 360 grader och landade med nosen i marken stackarn! Han flög iväg som en vante i vinden och jag hann inte ens reagera! Höll själv på att åka i backen. Jsg vill ha vår nu!! Helst gärna igår!


Vakna'

Upp och hoppa nu matte, jag vill ut och kissa!! Vaaakna!


Dinner is served!

Då var ett halvårs förbrukning av torrfoder inhandlat till pälsklingarna! Tast of the Wild (bison) mums tycker Mr J.


Om en vecka...

.....är det UTSTÄLLNING!!! Lakrits ska ställas för första gången detta året. Jag höll på att dö när jag såg antalet anmälda i rasen...103 st och då är det endast chihushua långhår! Domare är Joakim Ohlsson. Han ska tydligen titta mycket på huvuden? Och Lakritsponken har ju ett rätt så rastypiskt (men brett) huvud tycker jag så på den biten borde det gå bra... Hoppas hoppas!


Puss

Puss på dig brorsan. Love ya!


Lakrits son

Idag fick jag en bild på Lakrits ena son från senaste kullen (Lillpinglans). Det är herren till vänster. Till höger sitter hans rumskamrat, en tik från samma uppfödare. Toy som han heter ska vara väldigt smart, säger hand ägare:) som sin far då....


Soffhäng

Jack väljer kanal och Jackson använder Jack som huvudkudde. Vi har det mysigt på morgonen innan det är dags för att hitta på något kul ute.

Trevlig helg allihop!


Panduro

Ikväll var jag på blogg/presskväll på Panduro med Iris (www.inredningskaos.blogspot.com). Självaste Herr Panduro berättade om Panduros historia, intressant! Vi pysslade påskägg och smycken och mumsade på tilltugg som cupcakes och frukt. En trevlig kväll som avslutades i den bästa goodie bag ever! Precis vad jag ville ha fanns i! Så imorgon blir det scrapbooking och påskpyssel!


Vill ha!

Denna hittade jag på facebook. En dådan här mojäng vill jag ha! Så söt! Jag tror mina killar skulle älska den! Någon som är händig och vill bugga en till mig???


Leo

Igår var Hammarbäckens Mio Min Mio "Leo". på besök med sin höggravida matte Linn. Leo var så kelsjuk med mig. En glad mysvovve! På onsdag får han en lillebror och Jack får en kompis :)


Drygt

Idag skulle jag gå en promenix som bruksr ra ca 75 min. När jag var nästan hemma upptäckte jag att jag tappst Jacksons fina läderkoppel, så det var bara att vända tillbaka... Turen slutade på 2 timmar och 15 min och en kinkig/hungrig son. Tur vädret var fint! Jag hittade kopplet btw.

Nu gör jag mig i ordning för en blogg/presskväll på Panduro med Iris. Kul! Barnfri dessutom...kanske hittar jag fina tyger att sy pinkeskydd i ellet varför inte snygga scrapbook stuff :)


Soligt men kallt.

Det blev en runda på två timmar med Angelica och Co. Strålande sol och nästan ingen vind, härligt!


Rutinhundar

Kanske är alla hundar på detta viset, inte vet jag men mina killar är extrema rutinvovvar. Eller vanehunar eller hur man nu uttrycker det. Det är samma sak varje dag.
 
Exempel:
- Varje gång vi åker hiss så klättrar Jackson på mina ben för att bli klappad på.
- Varje gång jag sitter på toa (ja, dörren brukar stå på glänt när jag pinkulirar) klättrar Jackson på mina ben för att bli kliad på.
- Varje kväll vid sänggående så kryper Jackson in under mitt täcke för att ligga tätt intill mig. Detta gör han även hemma hos Nina och Patrik.
- Efter varje promenad springer Jackson som "en kalv på grönbete" när vi kommit in i lägenheten.
- När jag ammar Jack på natten i hans rum följer Lakrits med in och lägger sig i mitt knä eller i sin lilla hundsoffa.
- När husse rastat hundarna förväntar de sig en godis när de kommit in.
- Lakrits väcker mig varje morgon ungefär samma tid, för att få sin frukost....
 
Detta är bara några exempel på hur mina killar är. Det är samma varje dag...
 

Torup

Det blev skogen i fredags trots hård vind MEN ni som inte vill halka runt som idioter åk inte dit! Vi skulle gå minst 7 km men klarade knappt 3 pga is på spåret. Det hade varit lättare med skridskor än skor....att putta vagnen framför sig i alla backar var ett helsike! Hundarna hade kul i alla fall men inte vi!


Godmorgon!

Bästa kompisarna har morgonmys. Snart är det dags att gå ut på kisserunda och avgöra om det blåser för mycket idag med för ett skogenbesök....hope not. Igår höll vi ju på att blåsa bort i Limhamn!


Bojkotta Antiskallspecialisten!

Sabine ringde till mig härom dagen och sa att hennes antiskallhalsband gått sönder. Hon ville låna mitt vibrationshalsband men det har jag givit till min far....Sabine köpte ett antiskallhalsband till sin Diva , ett sådant som ger en spraydusch av citrondoft när hunden skäller. Detta köpte hon via internet från antiskallspecialisten. Halsbandet vara av märket Canicalm spray. Det fungerade bra och Diva slutade skälla, i tre veckor....sedan började halsbandet läcka. Sabine kontaktade företaget men de svarar varken på samtal, mejl eller sms. Hon har försökt nå dem dagligen i tre veckors tid. Kvitto fick hon inte heller.  Jag sa till henne att detta är ett fall för programmet Plus. Sagt och gjort, hon mejlade dem och nu ska det bli intressant att se om det blir något gensvar. Nedan kan ni läsa hennes brev. Jag har kopierat detta från hennes blogg www.razmuzzen.blogg.se
 
Har ni någon erfarenhet av Antiskallspecialisten?? Kommentera gärna!
 
 
 
"Hej!
När min lilla hund började skälla så fort jag lämnade huset kännde jag att jag måste göra något.
Jag googlade antiskllhalsband på nätet och första träffen jag fick upp var  http://www.antiskallspecialisten.se/

Wow tänkte jag en seriös sida,
jag beställde mitt halsband och fick hem det.
Öppnade kartongen, inget kvitto..hmm
halsbandet fungerade perfekt i 3 veckor sen gick det sönder. Man fyller halsbandet med citron spray som sprayar när hunden skäller. Men där vecka 3 när jag fyllde på det så låg det konstant och läckte ut spray utan att hunder skällde.
så jag började ta kontakt med http://www.antiskallspecialisten.se både på mail, sms, telefon.
Jag har gjort allt i min makt för att få tag i dom. Utan svar.Jag har ringt flera gånger dagligen i 2 veckor, mailat var och varannan dag, spelat in på mobilen, Skickat sms. Och där är väldigt irriterande då halsbandet kostar 1000:-
Så jag kan INTE reklamera detta.
Jag behöver verkligen er hjälp här.
har googlat runt och hittat fler som blivit drabbade. skickar med en här...

***

Jag köpte ett antiskäll halsband för tusen kr plus frakt på antiskällspecialisten eller vad dom
nu heter.
Men den funkar inte som den ska. Den sprutar inte varje gång hon skäller.
Och hon kan skälla ganska tyst utan att spruta. Hon har lärt sig att om hon inte skäller högt så
slipper hon sprutet.
Hon kan även morra utan att nåt händer.
Ska det vara så??

Jag fick inget kvitto när jag köpte den (nätet), spel butiken där jag hämtade ut den sa att det ska ligga i kartongen, men det gjorde den inte.
När jag mailar dom så får jag inget svar. men när jag mailade dom första ggr för att ställa frågor om detta halsband så var dom snabba med att svara, men inte när man klagar och vill ha en ny.

*******

Så uppenbarligen är jag INTE ensam

Hjälp mej snälla så inte fler blir lurade.."
 
 
 
Detta hittar jag på deras sida angående fel och reklammationer. Det blir ju lite svårt att reklammera om man inte kan få tag på dem....Man vill ju inte skicka tillbaka varan utan att ha fått ett svar från dem först. Man kan ju skicka tillbaka halsbandet rekomenderat för då vet man att de fått det (om de hämtar ut det vill säga) så kan de inte ljuga och säga att de aldrig fått det...
 
"Reklamationsvillkor och ångerrätt
Det är lämpligt att kunden ankomstkontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta Antiskallspecialisten i Norden reklamationsavdelning på telefon 073-878 12 86, via e-post info@antiskallspecialisten.se eller via Antiskallspecialisten i Nordens hemsida www.Antiskallspecialisten.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen. Vid reklamation av vara skall kunden begära ett s.k. RN (RN är samma som ditt ordernummer), som sedan är giltigt i 14 dagar.

Vid samtliga fall då en vara returneras till Antiskallspecialisten i Norden skall kunden först ha erhållit ett RN. Returförsändelsen skall sedan tydligt märkas med detta RN. Kunden bör skriva erhållet RN på paketlappen så att originalförpackningen ej skadas. Defekta produkter som returernas till Antiskallspecialisten i Norden bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt returärende. Kunden skall bifoga ett kvitto på fraktkostnaden tillsammans med den defekta produkten samt skicka de nödvändiga kontouppgifter som behövs för eventuell återbetalning av fraktkostnad så Antiskallspecialisten i Norden kan återbetala kostnaden för frakten vid giltig reklamation. I de fall retur- eller reklamationsärendet ej är giltigt kommer ingen återbetalning av fraktkostnad att ske. I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår en avgift om 200:-+ moms + frakt tur och retur samt hanteringskostnad för ärendet. Försändelser som saknar RN återsänds till kunden och fraktkostnaden debiteras. Antiskallspecialisten i Norden förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Varan får ej vara använd vilket kommer att kontrolleras av Antiskallspecialisten i Norden. Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta Antiskallspecialisten i Norden för erhållande av ett RN. Returfrakten bekostas av konsumenten.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.
Om en vara är transportskadad skall Antiskallspecialisten i Norden kontaktas inom fem dagar för information om ersättning."

Besök

En favoritvovve var på besök hos oss igår. I april ska hon bo hos oss några dagar när ägaren är i London :)

Jack 5 månader och Indya:


Farmor

Idag kommer farmor och vi ska gå en lång promenad. Imorgon blir det skogen med Angelica, hunden Tindra och bebis Alicia 1 månad. Wiiiiie vad roligt vi har! Speciellt nu när våååååren är här!

/Mr J


Helt slut

I lördags döpte vi vår son Jack Brandon. Dagen blev verkligen ett fint minne och Jack skötte sig alldeles utmärkt både i kyrkan och på festen. Vi kom hem halv tre på natten och då var Jack fortfarande speedad och uppe i varv. Hundarna skötte sig finfint. De blev matade med smörgåstårta av våra gäster. Trots mycket folk och musik så var hundarna med och sprang omkring och njöt av uppmärksamheten.

Igår var vi helt slutkörda och idag börjar vi komma tillbaka i gängerna igen...

För er som vill se fina bilder från dopet, kika in på http://www.inredningskaos.blogspot.com">www.inredningskaos.blogspot.com Iris tog jättefina bilder som ska in i min scrapbook snart :)

Nu ska jag ut i det fina vårvädret och promenera. Vi måste ju passa på medan solen tittar fram.

https://cdn2.cdnme.se/1623974/6-3/pic_513474c7ddf2b366928bddb9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1623974/6-3/pic_513475269606ee32d21ce035.jpg" class="image">


Redo

Dogsen är redo för fest! Borstade, parfymerade i espree rainforrest cologne och iförda finskjortan är de redo för dopfest.


RSS 2.0