Härliga värme!

Här är soligt, varmt och underbart! Mamma jobbar, hennes hund Jackie har jag lämnat på grooming, sonen har badat i sin pool och nannar nu sött i vagnen och jag solar mig i gräset. Underbart!


Jackson

Nu är Jackson hos Sabine och ska vara där tills jag är hemma i Sverige igen.

Nedan är Diva, Noblesse och Jackson:


Vilken resa!

Ja, resan till USA var lång.... Först glömde jag Jacks skötväska i hissen. I den låg pass, flygbiljett, plånbok mm. Detta kom jag på när vi var på väg över Öresundsbron så det var bara att vända och köra tillbaka i ilfart. Tack pch lov stod väskan kvar i hissen! Tänk om någon tagit den, då hade jag inte suttit i varma soliga Kalifornien med en kall cola i handen just nu.... Tack gode Gud!

Att resa ensam med en bebis och halva garderoben i packning var inte det enklaste. Jag var vaken i mer än 24 timmar. Puh! Jack sa inte ett pip vid start och landning men var väldigt uttråkad under Frankfurt-->Los Angeles flighten vilket frestade mitt humör litegrann. 11 timmar tog den flighten och det vill jag helst inte göra im ensam. Jag flög med Luft Hansa och all eloge till dem som var mycket hjälpsamma!

Nu sitter jag och njuter i solen med en kall läsk och bloggar och tittar på alla kollibris som surrar runt i hibiscusbuskarna. Underbart!

Idag är det Memorial Day här och det firas, speciellt eftersom det är min mammas "första".


Morsdag

Hittade denna på fejan.
Happy mothers day all!



USA here we come!

Imorgon söndag flyger jag och sonen till USA för tre härliga veckor hos min mamma. Jimmy och dogsen stannar hemma. Jackson ska bo med Sabine då Jimmy tyckte det var lite mycket med två hundar att ta hand om...han jobbar mycket och kände att han bara vill ha med en hund på jobbet. Så Jackson ska bo med Sabine och hennes två chihuahuor Diva och Noblesse.
 
När jag passade Sabines hundar i veckan (de övernattade en natt) så hade jag ju hand om fyra chihuahuor totalt. Tanken slog mig då att det kändes så mycket enklare med fyra små hundar än två små och en stor. De stora hundarna vi passat är jättelydiga och absolut inga problemhundar men jag tycker det är lite jobbigt när vi är ute och går. De har trampat rakt över mina små killar och trasslat in sig i kopplena....att dessutom gå med barnvagnen samtidigt har varit en liten utmaning. Utan barnvagn är det nemas problemas...men med fyra små och barnvagn var det inga problem. Dessutom så drar de små inte särskillt. De stora drar ju nästan av en armen när de får syn på tex en kanin....
 
Innan vi fick barn så drömmde jag/vi om hund nr 3 men den tanken är i alla fall hos mig, som bortblåst.Jag vill absolut inte ha en 3:e hund i nuläget. Hundarna har tyvärr blivit väldigt nerprioriterade sen  Jack föddes. Intresset för hundutställning, agility, spårande är inte lika stort längre. Det kan ju bero på att en liten knodd tar så mycket tid och energi. Kul är det med sonen och det är ju så det ska vara. Långa promenader, kel och bus inomhus får hundarna fortfarande. Jag  tror att jag kommer bli lika aktiv med dogsen igen sen när sonen blivit lite större.
 
Nu ska jag försöka nanna kudden för kl 03 inatt ska vi upp och köra till Kastrup.

Nattgäster

Idag har vi nattgäster. Lakrits dotter Diva och Noblesse ska sova över när deras matte är på äventyr i Lund. De har lekt gärnet och redan hittat på hyss....


Jackson

Min lilla sötnöt som snart ska bo hos Sabine i tre veckor :)


Uppdaterng: scalibor

Hundarna har nu haft sina fästinghalsband i nästan 2 veckor och endast en fästing har jag hittat. Den var stendöd. Då har vi ändå varit mycket i skog och högt gräs och nära vatten. De har slutat klia sig och är precis som vanligt.


Ystad djurpark

Igår var vi på zoo. Dogsen var med och skötte sig jättefint. De skällde någon gång men Josefin (min väninna) var imponerad att de var så lugna och skötte sig så fint! Det var kul att höra.

Vädret var underbart. Varmt och skönt. Det var dock en utmaning att åka bil med en bebis på 7 månader och en tjej på 18 månader...de "sjöng" i kör ett tag i baksätet....

Djurparken var verkligen ett bra ställe att miljöträna hundar på. Inte för att mina killar behöver miljöträning för de har varit med om det mesta men närkontakt med olika djur har de inte haft. Lakrits stod nos mot nos med en get. Synd jag inte hann få fram kameran. Lemurerna var väldigt intressanta tyckte de. Se bilden nedan.



Underbart

Vi hade en underbar vistelse i Småland med en massa mys! Jag längtar redan tillbaka. Killarna trivdes med att gå lösa och sprang fritt på tomten och sprang inte ut i skogen utan höll sig inom "vårat revir". De rullade sig i något äckligt som luktade fruktansvärt så det blev nödvad i stenbrottet...och det uppskattades endast av labben Tindra.

Jag la ett spår i skogen till Lakrits. Spåret la jag över två små bäckar och med 10 meters uppehåll. Lakrits klev självmant i vattnet men tappade spåret där det var uppehåll så han fick lite hjälp. Det var svår terräng för en luren hund men han kom i mål ändå, min duktiga kille!

Tre dagar av sol, långa promenader och massa mys. Underbart!






Småland

Vi är nu i Småland. Vi går i skogen och hundarna stormteivs! Barnen sover gott i vagnen. Solen skiner och livet är underbart!


Busunge!

Jag håller på att packa lite inför morgondagens tripp till Småland. Jack är klåfingrig som vanligt: han har tagit en påse med torrfoder ur påsen med mat som vi ska ha med oss. Jackson verkar vara hans medhjälp....


Dörrstopp

Jag köpte ett dörrstopp igår, i form av en vovve. Söt va? Fanns i ljuslila med. 30 kr på Tiger (TGR). Vår sovrumsdörr smäller igen så fort vi öppnar balkongdörren och jag vill inte få några små fingrar eller vovvar i kläm...


Längtar!

På onsdag åker jag med Angelica, hennes dotter och hund till Angelicas stuga i Småland. Det var två år sedan sist. Som jag längtar. Då blir det bebismys (hennes dotter är 4 månader yngre än Jack) långa skogspromenader, spår i skogen för Lakrits, grillning, pyssel och en massa tjejsnack. Detta betyder att hundarna inte kommer ha koppel på sig onsdag-fredag och de ska få springa lösa och bara gotta sig i alla härliga dofter i skog och mark. Underbart!

Här är en bild på mig, Jack, Sandra, Angelica och Alicia från i lördags när Alicia döptes.


Mys

När sonen tog sig en eftermiddagslur passade jag på att ha soffmys med dogsen. Så mysigt vi hade! De kröp tätt intill och så låg vi och mös i minst en timme. Man får ta vara på dessa tillfällen när sonen sover för när han är vaken är det fullt ös. Han har lärt dig att manövrera gåstolen nu så hundarna gör bäst i att passa tassar och svans för helt plötsligt kommer Jack i 190 och han stannar inte förrän det tar stopp. Vattnet i hundarnas skål har jag torkat upp två gånger idag för att han krockade in i den... Jack jagade Jackson idag så han fick då inte äta i lugn och ro...


Skål

Ett trevligt avslut på veckan med vänner, en pizza och en öl i solen. Dogsen var med såklart!


Afrika-parken

Häromdagen var vi i Afrika-parken i Bunkeflo. Där finns djur i naturlig storlek. Jack tyckte det var kul. Det fick mig att tänka på Ystads djurpark. Nästa helg ska jag, Jack och min väninna med barn dit. Hundarna ska också med! Man får ta med hundar står det på deras hemsida. Ska bli kul!



Hundvagnar på Tradera

Jag har endast två hundvagnar kvar i lager. Dessa har jag lagt ut på Tradera. Vill du köpa dem så måste du köpa via Tradera. De ligger ute via KÖP NU så det går inte att buda. Mitt tradera alias är jenni_limhamn
 
Det är en grå/blå Buggy First Class och en grå/svart buggy comfort med plasthjul.
 
Länkar till annonserna:
 
 
http://www.tradera.com/innopet-hundvagn-rosa-gra-auktion_161603_182026610
 
http://www.tradera.com/innopet-hundvagn-svart-ljusgra-auktion_161603_182027352
 
 
 

Utemys

Sitter i en kompis trädgård. Vi har grillat och myser nu med elden bredvid. Hundarna har krypit tätt intill.


Oj då!

Inte visste jag att så många hundar reagerat på Scalibor! Hade jag vetat det hade jag inte köpt det men detta var sista utvägen då jag inte tyckt att något annat fungerat riktigt bra mot de elaka fästingarna.
 
Killarna har haft det på sig i nästan två dygn nu och ingen reaktion än. Tyckte att Lakrits kliade sig igår men han har slutat med det. Efter hur lång tid reagerade era hundar?
 
Jag frågade en av mina kompisar som har ett sådant halsband (trodde jag) men hon hade tydligen ett annat märke som även det var köpt på Apoteket. Hon kom inte ihåg vad det heter. Vet ni? Det fungerar bra för henne.
 
För några år sedan köpte jag ett liknande fästinghalsband i USA. När jag besökte veterinären där för att avmaska Jackson innan flygresan hem sa hon att det halsbandet var jättefarligt för små hundar. Om hunden skulle bada med det så släpper det allt giftet på en gång och hunden kan bli dödssjuk och det var ju även skadligt för fiskarna. Huuuu. Jag tog av halsbandet på direkten! Det var dock inte Scalibor men jag kan inte minnas vad den verksamma substansen var....dessutom sa veterinären att de inte fungerar så bra längre då fästingarna/lopporna i Kalifornien har blivit nästan immuna mot just den typen av halsband??

Fästngbekämpning

Killarna har redan haft ett antal fästingar i år så nu jäklar ska elakingarna bekämpas! Jag har testat Fixodida pulver som första året fungerade bra men andra året inte fungerade något vidare. Frontline var jättebra men dyrt då jag badar mycket med hundarna varje sommar och effekten minskar vid varje bad. I år testar jag detta halsband från Apoteket, 259 kr. Tyckte att jag var lite smart och köpte den stora storleken och klippte den så båda killarna delar på samma. Ekonomiskt och bra. Har man pytte ytte chihuahua räcker den säkert till 3 stycken! Jag satte ihop Jacksons med gummiband.


RSS 2.0