Usch!

Titta vad jag hittade på Lakrits när jag skulle torka honom efter badet! En jättestor fästing!!! Stor som en ärta och helt sprängfylld!! Fy fan vad äckligt!!! Det är den första sedan jag började ge dem Fixodida för två månader sedan....

Mamma har köpt ett litet rött hjärta med ultraljud till sin vovve, som ska ta bort fästingar. Någon som testat dessa och kan ge sin åsikt?



Kommentarer
Postat av: Jasmine

FYYY!!! De är så vidriga!!!

Jag tror tyvärr inte att något medel är 100%igt...

=/

2012-05-24 @ 22:40:39
Postat av: Bibi

Frontline har jag på min chihuahua kille har aldrig sett en fästing...stackars din vovve så himla söta är de bägge två ...fin och rolig blogg

2012-05-25 @ 08:23:37
Postat av: Annica

Har nog skrivit det innan här till dig men jag använder också Frontline med mycket gott resultat. Förra sommaren hittade jag precis som du en stor fästing på ena bakbenets has. Efter det tog jag inte allt medel i nacken utan även pytteline på båda bakbenen då medlet tydligen inte lyckats sprida sig så väl.



Nu i denna omgången för ca 2 veckor sedan hände något fruktansvärt! Jag gick över från Frontline till Frontline Comp och efter några dagar med medlet på vaknar jag på morgonen till en hund som inte kan röra bakdelen! Det pågick i ca 3 minuter att han inte kunde röra sig och föll ihop pga baken. Det ENDA vi har ändrat på i vår vardag var just att övergå till Frontline Comp! Fy fan vad jag blev rädd. Nu ta i trä så har jag inte sett detta igen utan bara de 3 minuterna som var de värsta i mitt liv! Jag kommer gå över till vanliga Frontline och slänga de två pipetterna jag har kvar av Frontline Comp. Ändå hade jag mailat och frågat om giftet var kraftigare innan jag tog Compen och fick som svar att det inte var någon skillnad.



Tyvärr har vi MÄNGDER med fästingar här längs kusten så att inte ha något skydd eller förlita sig på något som inte direkt fungerar (bärnsten, pulver m.m.) är inget alternativ. Min hund har mycket päls och fästingarna är pyttesmå från början så att kamma igenom varje gång hjälper inte.



Något jag tror har hjälpt lite var att ta lite vitlökssaft i huvudet på honom. Nu innan vi går ut får han även vitlökskorv (beefstick från vitakraft). Men Frontline har han också på sig.



Jag förstår att det måste vara supersvårt att se fästingarna i Lakrits päls som är svart och även rätt lång. Kanske ska prova att ta lite vitlökssaft i hans päls. Inte så bra kanske om Jackson slickar i sig det från Lakrits, då det kan vara farligt har jag hört. Men man behöver kanske inte ta så mycket utan bara lite så och se om det hjälper.



Lycka till!

2012-05-25 @ 12:50:41
Postat av: Jenni

Annica: Oj, det lät riktigt läskigt! Fy tusan! Jag har hört flera gånger om Frontline och biverkningar. Det är ju trots allt ett nervgift (har jag hört i alla fall...).



Jag använde förr frontline till dem men eftersom jag badar mycket med dem på sommaren så försvinner effekten lite varje gång och då tyckte jag att det blev himlans dyrt.... Fästinghalsband ska sitta på dygnet runt för att ge bästa effekt och det sliter på pälsen vilket jag inte vill på en hund jag ställer ut...



Vitlök kan vara en idé men Jackson putsar dagligen Lakrits i öron, ögon och på snoppen och är vitlök farligt för dem att få i sig så är jag tveksam till detta.



Tack för kommentar på bloggen!



/J



2012-05-26 @ 23:09:41
Postat av: Annica

Hej Jenni!



Nu är jag i samma situation som du - har inget fästingmedel att använda!



Jag tog kontakt med Frontline och talade om förlamningen som Frontline Comp orsakade min hund. Nu blir jag avrådd av företaget att använda Frontline också då de inte kan garantera att samma sak med förlamningen också kan ske där. Nä fy fan alltså - man har inte insett allvaret i det hela med nervgift innan!



Så vad ska man då använda istället? :-/

2012-05-29 @ 15:53:37
Postat av: Jenni

Jag fick i helgen höra på Djurmagasinet i Tyresö att Espree hundschampoo mot svart päls fungerar som fästingmedel om man blandar det med 8 delar kokat varmt vatten och låter kallna. Sedan löddrar man in hunden. Det händer tydligen någon kemisk reaktion när det blandas med kokhett vatten?



Jag tror dock inte att man endast kan använda detta utan måste komplettera med tex fästinghalsband, ultraljudshjärtat eller dylikt.



Jag fick se mammas ultraljudshjärta men tycker att det är något stort för chihuahuor att ha i halsbandet...



/J

2012-05-31 @ 05:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0