Spårintro dag

Igår var jag och Lakrits på en spårintro dag i Revingehed med Lomma BK. Det var ett tillfälle att testa och se om ens hund har intresse för spår. Det har min lilla Lakritsbit! Totalt var det tre ekipage som skulle testa på + två instruktörer med sina hundar. Som vanligt var Lakrits den minsta hunden. De andra två hundarna som fick testa på spår var en strävhårig tax och en doberman. Taxen Konrad var jätteduktig! Han var så intresserad av spåret att han inte brydde sig om sin leksak i slutet av spåret utan ville bara fortsätta! Lakrits fick upp vårt spår direkt och nosade på ca 75 meter sen tappade han koncentrationen och behövde lite hjälp på traven. Jag tror att det kan bero på att instruktören gick bakom mig och gav mig instruktioner. När jag och Lakrits spårat förrut har vi alltid varit ensamma och det har inte varit andra för oss okända hundar och människor i närheten. Det var rätt så torrt i marken med lite grus på några ställen vilket försvårar vittringen för hunden. Men på det stora hela klarade Lakrits det bra och jag är så stolt över honom! Jag måste tänka på att han tillhör gruppen sällskapshundar och inte är avlad efter sin nos. Han är ju ingen bruksras men defenitivt mycket duktig för sin ras tycker jag!!! Duktigast på spår denna dagen var:
1. Taxen Konrad
2. Chihuahuan Lakrits
3. Doberman Meija

Jag hade definitivt tippat på att Meija skulle klara det bäst, sedan Konrad och sist Lakrits så detta var för mig en positiv överaskning att min lille kille inte var sämst....men både Konrad och Meija var unghundar nära året och Lakrits är ju tre år...


Min duktiga lilla Lakritsbit! Vad jag älskar honom!

Efter denna positiva dag har jag nu anmält Svarteman till en spårintro kurs till hösten. Denna kurs kommer vara på 5 tillfällen varav en av den endast är teori. Att gå en spårkurs tar mycket tid. Man är oftast ute halva dagar och detta gör att många inte vill eller har möjlighet att gå en spårkurs. Jag älskar att vara ute i naturen och jag känner mig så avkopplad när jag får vara ute i skog och mark och höra fåglarna kvittra och känna alla naturdofter! Rena medicinen för själen! Nu håller jag bara tummarna för att kursen inte börjar i början av september för då kommer vi missa den! Vi är nämligen i USA hela september....

Instruktören Mari hade aldrig sett en chihuahua spåra förrut så hon tyckte att det var kul att se Lakrits in action.

Samtidigt som vi spårade med våra hundar hade hemvärnet skjutövningar. Det "pangade" rejält i mellanåt. Lakrits reagerade knappt! Första smällen stannade han till och tittade upp men för resten av dagen så ignorerade han smällandet totalt! Kanske gjorde detta att han spårade lite sämre än vad han brukar....men jag är så stolt över honom ändå! Han nosade ju ändå upp kampleksaken tillslut och kampade med den samtidigt som jag berömde i massor, hoppade och studsade för att verkligen visa att lillkillen var duktig!


Väl hemma vid 3-tiden på eftermiddagen var jag totalt slutkörd. Efter att ha sovit endast 4 timmar under natten och sedan varit igång hela dagen med Lakrits. Jag och dogsen däckade i soffan...När jag vaknade igen tog jag (och Jackson) en välbehövlig dusch:


Jag och Mr Jackson nyduschade och iförda våra morgonrockar.

På fredagskvällen var jag och Jimmy på en väns födelsedagsfest med maskeradtema. Jimmy var utklädd till cowboy coh jag till en biltjej. Vi hade fantastiskt roligt (som vanligt på Georgias och Mickes fester) och kom inte i säng förrän klockan 03. Sen gick jag upp klockan 07 för att hinna upp i tid för att köra till Revingehed med Lakrits....


Lernacken

Tidigare i veckan tog jag och killarna en lång promenix vid Lernacken. Det blåste som tusan men promenaden var härlig ändå! Vi tränade lite på inkallning med visselpipan. Båda två kommer som skjutna ur en kanon när jag visslar. Bra!


Så här ser lernacken ut. Öresund i bakgrunden:
 


Kom!

Figursydda overaller och toalettpinkande katter!

Idag var jag och fick Mr Jackson mätt då han ska få en fleeceoverall. Han fryser så lätt stackarn! I Kvarnby finns nämligen b.ov-kläder som syr barn och hundkläder (därav namnet b.ov-kläder) efter beställning. Annette som syr har själv fyra nakenhundar, två nakenkatter och en "vanlig" katt. Hon har en massa fina tyger och det var så svårt att välja! Jag skulle kunna köpa hur mycket som helst till mina killar men måste lugna mig lite. Jag ska först se om Jackson tycker om denna overall och gör han det så kommer det bli fler! Jag vill nämligen ha regnoveraller som är fodrade så båda killarna har till vintern så snön inte läcker igenom. Jacksons måttbeställda overall kostar 150 kr (mycket bra och förnämligt pris tycker jag!) och sedan stiger priset efter storlek på hunden.

Jackson fick hälsa på Annettes fyra nakenkillar och det var nemas problemas.



Jag fick även se en sak jag trodde att man bara såg på TV och i filmen "Meet The Fockers". En katt som uträttar sina behov på toaletten!! Rätt som det var hoppar ena nakenkatten upp på toalettstolen, sätter sig till rätta och kissar! Katterna i detta hushåll har ingen sandlåda utan alla gör ifrån sig på toaletten! Så jäkla häftigt!

Jag som bara skulle mäta Jackson snabbt och sen åka hem igen, stannade i 2 1/2 timme. Vi pratade hundar, katter, drack te och hade trevligt! Det blev verkligen en trevlig kväll med några för mig helt okända människor!

Behöver du nya kläder till din hund (eller barn) så rekommenderar jag verkligen Annette (b.ov-kläder). Hon är jättetrevlig och syr en massa fina saker!

Vill Du ha hennes nummer så mejla mig då jag inte vill lägga ut det här.

Med- och motgångar

I tisdags var det nära jag satte ut Lakrits på annons på blocket...! Usch, vad jag var besviken på honom! Det var jag i princip hela onsdagen också. Det kändes som om mina agilityplaner/drömmar gick åt helsike.....Lakrits har nämligen blivit riktigt ilsk på andra hanar och det är ett beteende som är svårt att få bort och ett beteende som absolut inte går att ha om man ska tävla i agility som jag plannerat med Lakrits! Tusan också!! Förr har han muckat gräl på nära håll, alltså när han kommit nära en annan hane och då har det oftast varit båda hanarnas fel men i tisdags flög han på alla hanar i vår agilitygrupp. En av dem helt ovetandes om att Lakrits kom farandes bakifrån....snacka om att jag fick skämmas för honom! Detta gjorde att jag valde att avbryta träningen för kvällen då jag tappade allt mod och all den härliga upprymda känsla som jag har inför varje agilitypass. Tyvärr var det sista gången på kursen och jag som planerat att visa alla hur duktiga vi är tillsammans och visa att vi tränat på fritiden, men nej allt slutade i en enda soppa....

Jag har dock en plan hur vi ska bli av med detta odrägliga beteende. Jag ska med Lindas hjälp, några starka och säkra hanhundar och en av Lindas kompisar träna hanhundsmöten på Storegård. Då jäklar Svarteman, efter vår "lilla lektion" kommer du nog aldrig vilja rusa fram till en främmande hane igen....!!!

Hur som helst, första varvet på agilitybanan gick hyfsat bra. Det var bara jag som gjorde fel och glömde planera hur jag skulle springa. Jag kom av mig lite vilket gjorde att Lakrits inte visste hur han skulle springa och hoppa, vilket ses i filmklippet nedan....Han börjar i alla fall få upp farten nu vilket är positivt!



I onsdags var det gemensam avslutning på Lomma BK för alla som gått kurser där. Vi gick tipsrunda, grillade korv och bäst av allt, vi fick testa på olika saker som man kan gå kurs i. Lakrits fick testa på lydnad, agility, spår och rallylydnad. Det var mist 30 hundar där och Svarteman skötte sig faktiskt riktigt bra. Lite skällande i början men sedan lugnade han sig. Rallylydnads-instruktören blev imponerad av att Lakrits var så duktig på rallylydnad fastän han aldrig testat förr. Hon tyckte att vi (jag och Lakrits) hade jättefin kontakt med varandra! Han gick fot hela tiden och verkligen lyssnade på sin matte och gjorde exakt vad jag beordrade! Sen fick vi testa på lydnad. Där blev instruktören och de i min grupp (alla var uppdelade i grupper om 4-6 personer) väldigt imponerade av att Lakrits hoppade så högt över lydnadshindret (de visste inte att han kan ännu högre...). Sen skulle de visa apportering. Lakrits blev tilldelad den minsta apportbocken klubben har, vilken var nääästan lika stor som Lakrits själv. När jag sa till Lakrits att ta den, plockade han glatt upp den och la den i min hand! Alla blev riktigt "impade". Sen ville han såklart ta tag i den största (som var mycket större än han själv) men den klarade han inte att greppa då hans lilla mun var alldeles för liten för att nå runt om! Lakrits verkligen älskar apporter! Han tycker om att få uppgifter. De tyckte att det var kul att se att även chihuahuor kan. Jag älskar att se deras ibland lite nervärderand blickar på mig och Lakrits förändras till en snopen min/blick då de ser vad vi kan! Så det så, chihuahuor kan de med! Så nu efter onsdagens framgång så kommer det inte på fråga att annonsera Lakrits på blocket då jag nu är en stolt matte igen!


Lakrits med sin egen lilla apportbock (som inte ens är hälften så stor som den han greppade i Lomma).

Så planerna inför hösten är nu att gå en kurs i rallylydnad för att förbättra vår kontakt och göra något som verkligen är positivt och skoj. Där ska hunden vara kopplad vilket passar oss utmärkt.... :/
Är  han dessutom framgångsrik på lördag då vi ska gå en spårintro kurs i Revingehed så kommer vi fortsätta med spår och kanske även sök i höst! Allt beror dock på när kurserna startar. Vi är i USA hela september och det är oftast då alla kurser startar...


Inbjudan till hundkalas!

Söndag 19 juni kl 13:00 skall vi fira Lakrits och Shelbys 3 års dag! Därmed bjuder vi in Dig och din hund. Endast tikar är välkomna då Lakrits inte tycker om andra hanar....Så har Du en tik av liten storlek så är du välkommen! Det behöver inte vara chihiuahua utan alla små raser är välkomna! Vi träffas i en hundsäker trädgård. Vid regn samlas vi i uterummet (har du en revirpinkande tik så ta med tikskydd!!).

Lakrits och Shelby önskar sig tuggben och godis i födelsedagspresent =)
Lakrits älskar när presenterna är inslagna så han får öppna =)

Det kommer serveras kaffe/te/läsk och kaka till de tvåbenta. Hundtårta och vatten till de fyrbenta.

Skriv en kommentar till inlägget eller mejla mig om du vill komma samt hur många hundar du har med dig. [email protected]

Var, när hur?

Lingongatan 27 i Malmö
Söndagen den 19 juni
klockan 13:00

Ring 0708-857135 om du inte hittar.

Vi förutsätter att Din hund är vaccinerad som den ska!


Shelby, Lakrits och Mr Jackson när Shelby och Lakrits fyllde 1 år, 2009.


Grattis till Shelby som i dagarna fyllde 3 år. Lakrits fyller 21 juni.


Hundvagnar

Jag har svårt att få tag på vagnar för tillfället. Jag kommer förmodligen inte att få hem några över huvud taget under sommaren =(

Dessa har jag i lager just nu:


Väskvagn marinblå 1500 kr nu 1100 kr. Praktisk!
Se fler bilder samt info under kategorin hundvagnar här till höger.


Tvåfärgad enkelvagn lime/grå 1600 kr. Mycket rymlig och rymningssäker!
Fler bilder och info hittar du under kategorin hundvagnar till höger


Rosarutig enkelvagn inkl regnskydd, 1500 kr.
Bilder och info under kategorun hundvagnar.

Intresserad? Kontakta Jenni Åkesson på 0708-857135 eller [email protected]
Prutare och sms:are undanbedes! Köparen står för frakten.


Tummen upp för Kajutan!

Igår "rullade" jag, Jimmy och Diana med våra dogs till Kajutan för att äta.  Lakrits spran hela vägen dit och hem. Jackson satt i cykelkorgen på ditvägen men kände för att springa hem så jag rullade med en hund i varje hand.  Jag måste ha stenkoll på Jackson när jag rullar med honom eftersom han inte har pejl på mina ben/fötter. Han kan få för sig att springa precis framför mig. Lakrits däremot håller sig på avstånd hela tiden och springer på rätt sida om alla stolpar och gör han inte det så ropar jag bara "denna sidan" så springer han rätt!

På Kajutan satt vi på deras trädäck i en skön soffa med alla våra dogs! Personalen kom fram och frågade om vi ville ha en skål vatten till hundarna. Tummen upp Kajutan! Vi fick en "riktig" hundskål dessutom. DET kallar jag service!

Vi träffade ett trevligt par som har en båt i hamnen, en Bavaria 40. Vi pratade hela kvällen, långt efter stängningsdags. De bjöd oss på varsin drink. De tyckte att alla hundarna var så söta. Lakrits gjorde sitt bästa för att fjeska sig in hos damen i sällskapet.

Från vänster: hundarna Hasse och Ville, Diana, jag med Jackson och Jimmy med Lakrits


Rescue Mom!

Min mamma har adopterat sin hund Jackie från ett shelter i USA.
Dessa saker har hon på sitt kylskåp:


Roligt och tråkigt...

Roligt: Nästa vecka blir en riktig hundvecka! På tisdag är det sista gången på agilitykursen. Jag antar att vi ska ha en liten tävling och jag och Lakrits planerar att vinna! Jag är alltid tävlingsinriktad men absolut ingen dålig förlorare. Det är sällan jag är bäst på något (vad gäller allt) men än så länge är det Lakrits och jag som har mest flyt på agilitybanan och sätter flest hinder =) DET är så kul att jag måste få skryta lite!

På onsdag är det en gemensam avslutning för alla som gått kurser på Lomma BK. Då ska jag och Svarteman dit såklart. Vi ska få lite info pm spår av Marie K eftersom vi missar infogenomgången om spår som är samma dag och tid som agilitykursen. På lördag 28/5 ska jag och Lakrits nämligen testa på spår hela dagen! Så kul det ska bli! Lakrits är hyfsat duktig på att spåra och klarar flera 90 graders vinklar. Men han har aldrig spårat med störmoment, alltså när det är andra hundar i närheten som han inte känner. Vi får se hur det går och om han kan koncentrera sig på sin uppgift....

Tråkigt: Jag fick inte ledigt natten till 15/7 så kanske blir det ingen utställning i Tvååker för mig och Lakrits =( Men jag har inte givit upp hoppet än! Kanske hittar jag en snäll arbetskamrat som vill byta natt med mig så kan vi åka i alla fall! Jag ser så fram mot att åka på en 2 dagars utställning med Linda och hennes hundar, campa, grilla och allt därtill! Denna utställningen missade jag förra året med pga jobb....Grrrrr


Lakrits och jag

Till salu!
Lakrits har två söner som är till salu. En helsvart långhår och en viltfärgad med svart mask långhår. Den viltfärgade har tyvärr baksporrrar och säljes till reducerat pris. Detta är inget som är farligt eller påverkar hans hälsa men ska man ställa ut honom kan han få sämre resultat pga detta. De går att operara bort. Båda killarna är framåt, busiga och sociala! De finns i Bara i Södra Skåne hos Nina S. www.amqus.se


Amqus Kenji of Lakrits (svart)
Amqus Chicko of Lakrits (viltfärgad)

Chicko är min favorit! Han har så fint uttryck och ser så snäll ut på ögonen!

Är Du rätt ägare till dessa två charmtroll?? Kontakta Nina S, kontaktuppgifter finner du på hennes hemsida www.amqus.se
Tänk på att en chihuahua blir runt 15 år och är ingen hund som skall bäras runt på. Den kräver både fysisk och psykisk motion och kan gå precis lika långt som många stora vovvar!

Nä usch!

Det var två killar som inte alls uppskattade morgonpromenaden idag! Mr Jackson led verkligen för han hatar att bli blöt! Lakrits tyckte inte heller om ösregnet men pinnade på bra ändå. Han var så söt i sin regnoverall! Lakrits är så tacksam för alla kläder han får på sig, han till och med hjälper till när jag klär på honom!


Jackson i sin gula regnkappa.


Kan vi gå hem nu?


Inofficiell utställning i Lomma 15/5

Idag var det hundutställning i Lomma för Lakrits och Puma. Det var Pumas ringdebut och jag tycker hpon skötte sig jättebra för att vara första gången! Hon stod inte så bra som när vi tränat men sen har vi inte tränat med så många hundar runt omkring heller.

Puma kom på 3:e plats i juniorklassen och Lakrits blev BIM (bäst i motsatt kön) med Hp (hederspris). Lakrits gick helt perfekt och stod fint och stilla på bordet. Han visade tänderna utan att krångla.

Som belöning köpte jag lite godis till Svarteman. Ju äckligare det ser ut och luktar desto godare tycker Lakrits!  Han fick en torkad fisk, strutsbitar och en hjortstrupe. Fisken som var i samma storlek som en stor strömming slank ner på fem röda....


Ina ser skeptisk ut.....ska detta verkligen gå vägen??


Lilletass Rageing Rose "Puma"












Lakrits har finfin kontakt med matte!



Kritik Enbacken My-Black-Sweet "Lakrits"
3-årig hane, maskulin på den något större sidan, vackert maskulint huvud, bra uttryck, korrekt bett, bra hals och rygglinje, välburen svans, bra bröstkorg, rejäla lår, välvinklad, rör sig bra fram och bak, mycket välvisad, ypperlig pälskondition.

Kommentar: kritik Lakrits ofta får är maskulint huvud och bra uttryck. Även välburen svans och välvinklad. Jag håller med domaren i allt som står på kritiklappen! Kul att det stod rejäla lår! Det har han verkligen och det beror på all träning! Detta är en väldigt aktiv kille!





Lakritsbiten med sina rosetter och 3 kg torrfoder som alla deltagare fick.


Snälla matte ta bort dem!!!


Jag och Puma


Nina med Holley, Shetland Sheapdog




Holley fick en 3:e plats i juniorklassen (?)


Christel med sin Antonio


Puma hälsade på söta Gucci


Gucci


Puma sitter i vagnen


Ina hälsar på Lindas pitbull Hicka som ska ha weight pull uppvisning.


Jag och Indya. Lakrits sitter bredvid och är helt till sig i trasorna då Indya har nåra dagar kvar på löpet....


Indya hör till en av mina absoluta favoriter! Hon är så härlig!


Trött.....


Segling till Scottland, Shetland och Norge över Nordsjön

Jag hittade lite bilder från en av många seglingar jag gjort. Denna var en av de mest fantastiska och bästa jag seglat! Jag seglade med Svenska kryssar klubben och båten Atlantica 2003. Andra seglingar jag gjort är Nordisk seglats, Tall Ship Race 2004, Italien, Göta kanal......mm.

Detta har ju inget med dogsen att göra men jag vill bara visa Er fina bilder och fina minnen:










En hamn i Scottland där vi övernattade. På kvällen gick vi till den lokala puben och jag drack Guinnies för första gången. Det var väldigt svårt att förstå öbornas dialekt....


Hur högt upp kajen var berodde helt på tidvattnet. Ett tag låg båten helt och hållet på botten...


Ebb...


Jag till vänster








Ön var full av lunnefåglar. De är nog de sötaste fåglarna som finns!




En av många oljeriggar


Norge




Awesome animals!

Ni måste bara se detta filmklipp om en orangotang och hans kompis, en hund! De är så söta tillsammans!
Klicka på länken nedan:

   

Lakrits har fått presenter!

Idag damp det ner presenter till Svarteman i brevlådan! Jag har nämligen beställt en rosa flytväst (ja ROSA fast han är hane!! JAG tycker om rosa och hundar är färgblinda...) och en kyldyna som kommer bli perfekt i sommar till min varma gosse. Jag beställde sakerna från www.poshpooches.se De har en massa roliga saker!





Kyldynan fungerar så här: Man fyller innerkudden med vatten som blandar sig med ett pulver och bildar gele. Sen sätter man på överdraget (som ses på bilderna). Man kyler i kylskåpet i ca 20 min och sen är dynan redo att användas. Dynan kan även värmas i micron om man vill värma sin vovve på vintern. Jag köpte storlek large, kostar 319 kr.
www.poshpooches.se


Kull 4 fyller 5 veckor idag!

Idag måndag blir Lakris och Kellans kull (2+1) 5 veckor gamla!

e. Enbacken My-Black_Sweet "Lakrits" Patella ua, MH-beskriven, CK, CACIB
u. Hammarbäckens geena Davis "Kelshy" Patella ua

Inavelsgrad 0,4%
Valparna finns hos Amqus kennel i Bara www.amqus.se
Tiken stannar i kenneln. Hanarna är till salu!


GRUPPBILD 5 veckor. Från vänster, Amqu's Suki, Kenji och Chiko of Lakrits


Amqus Chicko of Lakrits 5 veckor


Amqus Kenji of Lakrits 5 veckor


Amqus Suki of Lakrits 5 veckor


Pappa Lakrits


Mamma Kelshy

Mitt fina "barnbarn"!!

Amqus Michelangelo a.k.a Atlas heter han! Född 100409.


Atlas-killen!


Pappa Lakrits 110509


Träning, träning, träning....

Vi har en liten tjej här hemma som är på "Jennis bootcamp"! Lilletass Rageing Rose a.k.a  Puma. Tjejen skall ha sin debut i utställningsringen på söndag på inoff. i Lomma. Jag ska även ställa Lakrits där.

Ina kom till Kajutan igår och lämnade henne. Jag, Jimmy och Jackson var där och åt med Diana och Isabelle och deras hundar (2 jack russel och en snauzer). Matglada Puma snodde mat från min tallrik utan att jag märkte det! Den lilla krabaten!


Diana och Puma


Jim och jag.

Idag har jag legat på Sibbarp och solat med dogsen. Efter ett tag kom Nina med sina dogs + hennes mammas chi Texas. Snacka om att det var hundar överallt (vars tre...). Koppel som trasslades, skällande.....men ack så underbart med dessa djur! Vi tog sedan bilen till Västra hamnen och tog en fika. Vi satt och snackade och tittade ut över underbara Öresund. Solen sken utan ett moln på himmlen, trevligt sällskap och underbara hundar! Vi passade på att ståträna Texas och Puma. Vi hjälptes åt att kolla hundarnas tänder så de ska vara vana vid att olika människor rotar runt i munnen på dem. Alla var jätteduktiga. Att få titta i Holleys mun var kul. Jag har aldrig sett en hund med så otroligt bra och korrekt bett! Dessutom kritvita tänder utan en enda fläck!

Imorgon ska det bli kanonväder så jag har planerat att spänna på mig "rullorna" och packa hundvagnen med picknick och hundar och rulla iväg till Västra Hamnen för att försöka skapa mig en solbränna. Lakrits får som vanligt springa vid sidan om medan de andra två sötnosarna får snålskjuts. Lakrits blir så glad så fort jag tar fram selet för då vet han vad som vankas.....springrunda! Utställningskoppel och köttbullar ska oxå med då Puma tränas för utställningen med jämna mellanrum under dagen.


Mys-Puma som alltid lägger sig till rätta i knät!


Utsikten från var vi fikade och ståtränade dogsen.


Jag med Helan och Halvan...


Här är resultatet av en dags träning! Från början var hon inte still i en millisekund men när är det mycket bättre, hela en sekund kan hon stå still =) Kortet skulle ha tagits rakt från sidan så hade hon sett så kvadratisk ut som hon faktiskt är...


Vad vi älskar!

Detta är vad jag och Lakrits älskar! AGILITY!!!! Mr Jackson får vara med på ett hörn ibland.

Här är lte blandade foton på mina killar och kompisars hundar:


Lakrits är glad i hågen när han hoppar genom däcket!


Nina med sina tjejer Holley och Shelby.


Lakrits börjar bli riktigt duktig på slalom nu!





Medan jag och Nina tränar med dogsen slappar våra respektive i varsin stol.






Mr Jackson


Shelby






Tindra

En inlinestur

Igår ställde jag klockan på ringning kl 12 (hade jobbat natt) för att jag och killarna skulle träffa Linda och hennes dogs. Vi åkte en inlinesrunda till Småbåtshamnen och åt en glass. Hon hade chihuahuorna Mini, Milli och Micro och 9 veckor gamla pitbull valpen Ailos med sig. Ailos och Milli satt i hundvagnen och de andra sprang bredvid. Jag hade Jackson i min hundvagn och Lakrits sprang. Som folk tittade på oss! En kille till och med filmade oss med sin filmkamera! Linda tyckte att inlinesen och hundvagnen var två bra köp då hon nu kan motionera sig själv och hundarna amtidigt!


Linda med doggarna.


Öresund


Ailos tigger glass...


Ailos somnade sött i vagnen!


Sen vaknade han när det var dags att flytta över till bilen...


En fullvuxen pitbull får oxå plats i en heavy duty pet stroller! Här sitter Indya och ser ut som om hon är besatt av djävulen....

Vad ger du för foder till Din vovve?

Killarna har nu bytt foder från Royal Canin till Taste of the Wild. Deras nya foder kommer i en säck på 12,5 kg och kostar 600 kr så detta lär väl räcka året ut, minst!

Jag vill att mina älsklingar ska få bra mat av hög kvalitet! Jag vill att de ska äta så lite spannmålsprodukter som möjligt då detta inte är en naturlig föda för hundar. Spannmål används vad jag förstått, som utfyllnad i torrfoder och kan orsaka allergier och eksem.

Det finns en sida www.dogfoodanalysis.com som poängsätter en massa olika foder efter dess innehåll. Fodren kan få poäng 1-6, varav 6 poäng är det bästa. Taste of the Wild bison som jag nu ger mina killar, har fått 6 poäng i detta test.

Första ingrediens i ett foder bör ju vara kött, vilket det inte är i många foder. Det är vanligt att spannmål står som första ingrediens. Det man skall tänka på är att kött innehåller vatten och minskar i massa när det torkats och malts ner till fodret, vilket innebär att andelen procent kött i fodret minskar (tror jag förstått detta rätt nu). Därav är det ännu viktigare att kött står som första ingrediens på ett foder.

På dogfoodanalysis.com kan man läsa analysen på många foder. Dock finns inte alla olika sorter av samma tillverkare med. De redogörs i bokstavsordning.

Gå in på sidan och se om just ditt foder finns med!

Här är några exempel på de foder vi svenskar känner igen som är poängsatta:

1 poäng: Många av Hill´s, Eukanuba, Pedigree, Iams, Pro Plan´s foder. Även några Royal Canin.
2 poäng: Ceasars torrfoder (ni vet det märket som man ofta ser i burkmat). Några Hill´s. RC mini chihuahua 28 (även många andra av RC´s rasfoder).
3 poäng: några enstaka RC som tex mini puppy, Ceasar Millans foder.
4 poäng: Just a Wee Bit (ett foder jag köpt i USA, som Jackson älskade).
5 poäng: Tast of the Wild-fisk, Blue Wilderness (ett foder jag köpt i USA)
6 poäng: Orijen (flera sorter), Tast of the Wild (bison och anka), Blue Wilderness.


Mina killar med sitt nya käk!

Tast of the Wild har jag köpt av Linda Andersen. Om man hittar det i butik vet jag ej.


Vagnar i lager

Just nu har jag inte så många hundvagnar i lager. Jag är osäker om jag över huvud taget kommer att få hem de vagnar jag vill ha eftersom de är helt slut.  Jag har till och med letat på Ebay efter dessa men kan inte hitta dem där heller. Så det ser mörkt ut att få hem något vettigt på ett bra tag...

Dessa har jag hemma:


1 st heavy duty pet stroller, camo -BOKAD av Jessica till juni efter skattepengarna.


1 st marinblå väskvagn (väskan går att ta av). Prsisänkt från 1500 kr till 1300 kr. Praktisk vagn med flera funktioner!




1 st tvåfärgad enkelvagn grå/lime. 1600 kr. Mycket rymlig och rymningssäker!

För mer info och fler bilder var god titta under kategorin hundvagnar här till höger!
SMS:are och prutare undanbedes! Frakt står köparen för
.


Jag har även dessa två vagnar i en zoobutik. Jag ska hämta hem den vid tillfälle. De står på Dog Fun i Malmö.


1 st rosa enkelvagn med tre hjul. Vagnen saknar regnskydd om jag inte minns fel och är därmed prissänkt från 1500 kr till 1300 kr -BOKAD av Katarina Ellegaard.

På Dog Fun finns det även en rosarutig enkelvagn (samma model som ovan) med fyra hjul inkl. regnskydd, Pris 1500 kr. Jag har tyvärr ingen bild på denna vagn. Fotar när jag tagit hem den...

Det var...

...ett tag sedan sist jag skrev!

I helgen som var jobbade jag. Då tog Jimmy med sig Lakrits på raggarträff (Tro nu inte att Jimmy är en "raggare"). På valborgsmässoafton jobbade jag tyvärr. Jimmy cyklade till Småbåtshamnen med ett par kompisar och deras hundar för att ta en öl på Kajutan. Jackson var med, iförd sin söta Monkey Daze hoodie (som Jim glömde på en pub senare på kvällen :/). De fortsatte sedan till puben Cutty Sark där de tog en öl på "ljugarbänken" utanför. Då kom Cutty´s ägare ut och sa att så söta hundar skall vara inne så Jimmy med kompisar (de utan hund) följde med in. Väl inne var Jackson mycket uppskattad av båda personal som gäster! Alla ville klappa honom! Mån tro att Jackson njöt av all uppmärksamhet! Han gick från famn till famn hela kvällen/natten.

I tisdags var det agilitykurs igen. Det regnade men det stoppar inte mig och Lakritsbiten! Tack vare vädret var det bara vi och två andra ekipage så vi hade hela banan för oss själva! Underbart! Bäst av allt var att jack russlen som Lakrits inte tycker om, inte var där! Lakrits var jättefokuserad och det syntes väl att han tyckte att det var jättekul! Kurskamraten Filibuster sprang på honom några gånger och Lakrits svarade kaxigt. Filibuster ville bara leka men Lakrits tog det på störtsa allvar....vilket slutade med att Lakrits gjorde några kullerbyttor och sprang där ifrån med svansen hängandes.....viktskillnaden var väl 3 kg mot ca 20 kg...men bra att Lakrits fick på "moppen" så han håller sig på mattan! Lakrits klarade alla hinder galant och vi fick beröm flera gånger av kursledaren! Hon sa att det syntes att vi tränat! Jag kan leva länge på beröm så jag tog verkligen åt mig! Det enda Lakrits var lite skeptiskt till var plattunneln som var våt och tung tack vare regnet men han kom igenom den (jag höll upp den lite så han såg en öppning).


Jag och Lakrits på Lomma BK.


Igår tränade vi lite agility på Malmö BK och Lakrits var verkligen taggad! Han var så duktig och jag sprang så jag hade andan i halsen! Vi slutade när det gick som bäst så Svarteman kommer ihåg roliga saker. Tyvärr landade han fel när han hoppade över sista hindret så ett tag ville han inte stödja på benet =( Jag undersökte men inget såg konstigt ut. Han var inte svullen eller pep inte när jag rörde benet (vilket är positivt då Lakrits är en riktig pipsill så fort det är ngt). Till sist haltade han "bara" och vi linkade hemmåt. Efteråt tog vi en lång promenad så Jackson oxå fick göra något roligt, men Svarteman fick åka snålskjus i hundvagnen så han inte förvärrade skadan. Senare på kvällen gick han normalt igen.



Ikväll får vi finbesök som ska stanna över natten. Chihuahuakompisarna Mini och Milli skall ha pyjamasparty hos oss då matte är i Danmark. Jag tror killarna tycker det ska bli kul att ha galna Mini att leka med! Hon och lakrits brukar ta sig några "rejs" fram och tillbaka i lägenheten!

På fredag kommer Linda och hämtar tjejerna så då ska vi träna agility tillammans och ta en inlinesrunda med alla dogsen. Jag får se hur många hundar från Andersens´s Zoo hon har med sig denna gången =) kanske får en söt liten pit bull valp (nästan 9 veckor) hänga med??



Milli som ska övernatta hos oss.




RSS 2.0