Tandvård för doggsen

Idag var jag och doggarna och shoppade torrfoder, godis, tuggben och tand-måjsigrejs.

Jag lägger stor effort vid att undvika tandsten. Jackson har fått Plaque Off i två år men utan ngn vidare framgång. När vi började med  Palque Off hade han ingen tandsten men nu har han lite mellan tänderna och det är den "värsta tandstenen" då den inte är så lätt att skrapa bort. Nu ska vi testa ngt nytt: Bucadog är en enzymbaserad munhygienisk gel för hundar.  Ges dagligen. Pastan fastnar på tänder och munslemhinnor och innehåller verksamma substanser (=peroxidassystemet) som upprätthåller jämvikten i munnens normala mikroflora. Bucadog främjar sönderfallet av plack och hindrar uppkomsten av ny plack. Samtidigt förbättras hundens andedräckt.

Utöver detta köpte vi algtuggborstar och algkex. Nu jäklar ska munhygienen förbättras!

Lakrits har ingen tandsten alls. Kritvita bissingar! Men han tuggar  frenetiskt på ben.....och är inte hopplös med torrfodret. Jackson äter tack och lov sitt torrfoder dagligen men inte alltid i tillräcklig mängd.

Så här der Bucadog ut:


Kommentarer
Postat av: Momo

Bra, det ar mycket viktigt att de sma liven far en god tandhygien. Inte sa latt med utbytbara garnityr pa vara 4-benta kanaljer som pa oss 2-benta.



Puss & Kram, amalgam.



Happy Valentine's Day Mr Jackson and Lakrits!

2010-02-13 @ 00:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0