WP

I fredags kväll var jag i Lund och träffade ett glatt hundgäng. Vi tränade weight pull. Vissa tävlar i detta, andra hade testat på det någon gång och några var nybörjare.

Lakrits som skällde ovanligt lite (tack för det!) drog som mest 2 kg vilket är 2/3 av hans vikt. Han kämpade på bra! Även mammas Jackie fick testa för första gången och klarade det galant! Hon fick börja att dra ett kilo.

Linda visade olika moment som start och stopp och berättade lite allmänt om sporten. Hon har tränat och tävlat WP i sex år.

På träffen var det allt från american pitt bull, american bulldog, chihuahua, shetland sheepdog, blandraser mm.

Vi var ute i 1 1/2 timme och tränade så Svarteman var slutkörd när han kom hem....

image description
Jackie i ett lite för stort sele men det var det som passade henne bäst...

image description
Närmast är Lakrits och Micro the Man

image description
Lakrits började bli trött så jag fick locka med godis och då satte han en väldans fart...

image description
Inte minns jag att han fick tag på en pinne....
Det var flera som tyckte att han var snygg i sitt Hulken-WP-sele!

image description
Jackie girl

Tjohoo!

Nu äntligen har min banner kommit upp på chihuahuacirkelns hemsida! Jag ska nämligen skänka/bidra med en hundvagn som BIS-vinnaren på Stora cc skall få i maj. Stora cc är rasspecialen för chihuahua som hålls i Lidköping i maj.

Tassa in på denna länken så ser ni min banner: http://chihuahuacirkeln.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=66Tack till Nina T som hjälpte mig göra bannern då jag har tummen mitt i handen när det kommer till datorgrejor...

Weight pull-prova på!

Imorgon fredag 30/3 träffas vi på Sankt Hans backar i Lund för att träna/prova på weight pull! Alla hundraser är välkomna! Vi träffas kl 18:00. Jag kommer med Lakrits och har eget sele till honom som kan lånas ut till den som har en hund i samma storlek, om du vill prova på. Detta kostar inget. Vi är bara ett gäng dedikerade hundägare som träffas och umgås.

Inga förkunskaper krävs. Kunniga personer inom weight pull finns på plats. Detta är en sport som passar alla hundraser. Alla är välkomna!

Nedan är Lakrits när han tränar WP:


Kommer det någon?

Nu kommer Malte! Lakrits fick syn på honom från balkongen. Bäst att skälla lite så han känner sig välkommen...


Tänk på detta i sommar!

Tänk er för i sommar när ni "bara" ska snabbt in i affären och handla något! Det gäller både barnen och dogsen!


Långprommis med Josefin

Idag har jag och dogsen träffat Kosefin och lilla Tuva. Vi gick en lång promenad från Erikslust till Pildamsparken och ett varv i parken, sedan tillbaka till Erikslust.

Tuva döptes i söndags och eftersom jag inte hade möjlighet att närvara fick hon sin doppresent idag. Josefin bliv riktigt glad för de söta Ralph Lauren skorna som satt som en smäck på Tuva!

Väl hemma tog jag och dogsen en power nap på soffan för jag var helt slut eftersom jag är förkyld och har tungt att andas.... Hackson sov på rygg och drömde väl för det ryckte i tassarna och morrhåren! Han drömde kanske om alla hundar han skällde på i parken...


Min första hundvagn!

Vi rensade ut förrådet i helgen som var och då hittade jag min allra första hundvagn. Vilken nostalgi! Den köpte mamma till mig i Los Angeles 2008 när jag och Mr Jackson hälsade på henne. Vi var i LA fashion district och shoppade och Jackson var såklart med. Det var så varmt på marken att han brände tassarna och tillslut orkade jag inte bära på honom. När vi hittade butiken Angels Pet så slog vi till på en hundvagn. Jackson bodde in sig i den direkt och visade tydligt att han trivdes!

På Jacksons och min första utställning med hundvagn var det vi och en till som hade vagn. Då fick jag tanken att varför inte börja sälja? Jag kollade runt i butiker och på internet och insåg att det inte gick att få tag på vagnar i Sverige. Efter detta började jag sälja när jag hittat vagnar jag trodde på.

På utställningar idag kan jag se många hundvagnar (de flesta sålda utav mig *skryt*). Så kul!

Nu har vi avancerat oss och har en större hundvagn och har haft en del modeller och färger sedan dess.


Typiskt

Detta är så typiskt mina killar! Jackson aka Mr Mys ska alltid mysa i knät hos någon och i fredags blev det i Ninas knä.

Lakrits, han tar alltid chansen att sno ett tuggben som ngn annan redan tuggat lite på....denna gången fick han tag på Maltes jättebitring....

Bilderna är tagna i fredags när vi var hos Maltes husse o matte. Vi hade en trevlig kväll både hundar och tvåbenta. Vi drack öl, umgicks, bröt arm och diskuterade kommande hundutställningar.
Så glad!

Det var ett tag sedan jag skrev....inte likt mig....

Idag är jag så glad för jag fick just beskedet att 1 juni flyttar vi till större lägenhet!! Vi flyttar till huset framför oss till en hörnlägenhet med större balkong och mer sol! Dessutom är den så i planneringen att dogsen kan springa runt runt och jaga varann om de vill. Så skön flytt det kommer att bli, bara att ta alla kartonger på en säckakärra och gå över gården!


Vaktmästar'n

Vaktmästar'n Lakrits är i tjänst även denna dag i Hammars Park. Idag sitter han på bordet på balkongen i solen och håller ställningarna i grannskapet. Storebror har ledigt och myser i mitt knä istället.


Pia J & Co

Pia J köpte en buggy comfort, min mest populära vagn, till sina pälsklingar. Denna invigdes på Malmö Int. 2012-03-17

Nedan ser ni underbart söta Alichia:


Goldenchigarden's Alichia.

Rullerunda

I onsdags var jag och dogsen ute på årets första rullerunda. Vi var ute i ca en timme och det var underbart! Konditionen var väl inte den bästa på varken mig eller Jackson men Lakrits sprang på i väldans rulle i mellanåt! Tungan hängde dock lååångt ut.....han blir så lätt varm... Så fort Lakrits fick se selet och flexikopplet så började han vifta på svansen, han visste precis vad vi skulle göra och han älskar verkligen att springa den vovven!

Solen sken, det var vindstilla, fåglarna kvittrade för fullt och det var knoppar på många buskar så det var verkligen underbart ute. jag riktigt njöt när jag rullade fram med hundarna på cykelstigen!

Väl hemma belönades de med varsitt märgben. Jackson rensade bara innehållet och Lakrits rensade hela benet totalt på bara några minuter. Sen satt vi på balkongen i solen och mös. Jag avnjöt min första lunch utomhus detta året. Jag fick till och med lite röda kinder och bringa efter bara en timme i solen. Underbart!!! jackson somnade i solen på dörrmattan och Lakrits hoppade upp på bordet och somnade där i solen.
Drickapaus i hamnen.


Avmaskning

Idag blev båda dogsen avmaskade. Eftersom Lakrits varit i Danmark i helgen så tyckte jag att det är rätt och tiktigt fastän jordbruksverket slopat kravet på avmaskning från och med 1 januari 2012.

Att få i Svarteman tabletten var lätt som en plätt! Inlindad i skinka slank den ner direkt. Jackson och jag hade däremot den förväntade kampen om tabletten men tillslut vann jag och han svalde. Jag hade förberett med en spruta och tänkt krossa tabletten ifall han vägrade svälja men det slapp jag denna gången...

Så nu är eventuella maskar på väg att dö!


Merle

Jag hade häromdagen en något hetsig diskussion på facebook med en tjej angående merle. Vi hade helt skilda åsikter. Hon sa: "tro mig, jag vet" och syftade på att hon visste bättre.....Hon menade på att det diskuteras att de ska ändra tillbaka i chihuahuans rasstandard att merle inte ska vara diskvalicerande längre. Anledningen skulle enigt henne vara att domare (utställning) säger att det är svårt att bedömma en merle. Jag kunde inte mer än att skratta åt hennes argument! Då jag informerade henne om att den svenska rasstandarden ändrades 1 januari 2011 och från och med det datumet blir en merle-chihuahua diskvalicerad på en utställning, så svarade hon ändå att standarden eventuellt kommer att ändras igen så att merle blir godkänt just för att en merle är svår att döma (??!?).

Jag informerade henne att standarden ändrades bla pga att merle kan medföra defekter på valparna såsom blindhet och dövhet mm. Hon skrev att "det står överallt att detta inte är anledningen" men jag kan inte hitta detta någonstanns och hon får väldigt gärna upplysa mig om de referenserna där det står! Hon svarade att om man bara är en seriös uppfödare så kommer detta inte att hända. Men det är ju inte det som är poängen! Även om valpköparen lovar dyrt och heligt att inte avla vidare på sin merle-valp så kanske de ändrar sig i framtiden "för de vill ju så gärna ha en söt valp efter sin underbara hund". Då har den seriösa uppfödaren (som inte är så seriös om han/hon föder upp merle i dagsläget, enligt mitt tycke) startat en kedjereaktion som denne inte kan häva.

Den här tjejen menar att en merleteckning ska se ut på ett visst sätt (samma på alla raser) och gör den inte det så är det svårt för dommarna att bedömma. Jag hävdade att hos chihuahuan är alla möjliga tänkbara färger och teckningar godkända, alla förutom just merle. Därför kan man bedömma alla andra färger och teckningar hur de än ser ut men inte merle! Tyvärr bet inga av mina argument på henne och jag lämnade diskussionen innan jag var rasande för hennes okunnighet och envishet. Hon skrev att hon ska avla på merle i framtiden men oklart vilken ras och jag hoppas då verkligen att hon inser vad hon gör så hon inte gör några misstag som drabbar stackars små valpar och dess eventuella okunniga framtida ägare....En merle-hund som är uppfödd på "rätt sätt" där uppfödaren vet vad han/hon gjort är det ju inget fel på men jag syftar på denna hunds avkomma, när dennes ägare inte vet vad han/hon gör...

Alla hennes argument utgick från "vad hon hört"..... Jag utgick från fakta...

Wikipedia är väl inte den allra säkraste källa men här kan man i alla fall styrka mina argument. Läs om merle här: http://en.wikipedia.org/wiki/Merle_(dog_coat)
Läs om merle hos chihuahua här: http://en.wikipedia.org/wiki/Chihuahua_(dog)

Här är ett kort utdrag från ovanstående länkar:

The merle gene is often associated with congenital deafness, with merle dogs being more likely than other dogs to be born deaf. Dogs with two copies of the merle gene (homozygous merle) have an even higher chance of being born deaf.[13] The suppression of pigment cells (melanocytes) in the iris and in the stria vascularis of the cochlea (inner ear) leads to blue eyes and deafness. An auditory-pigmentation disorder in humans, Waardenberg syndrome, reflects some of the problems associated with heterozygous and homozygous merle dogs and genetic research in dogs has been undertaken with the goal of better understanding the genetic basis of this human condition.[10]

Dogs who are homozygous for the merle pattern gene often have visual and auditory deficits.[11] These dogs are sometimes referred to as 'double merle' and sometimes incorrectly referred to as 'lethal white.' Ocular defects include micropthalmia, conditions causing increased ocular pressure, and colobomas, among others.[14] Double merle dogs may be deaf or blind or both, and can carry ocular defects in blue or colored eyes.[15

Hos chihuahua: The merle coat pattern, which appears mottled, is not traditionally considered part of the breed standard. In May 2007, The Kennel Club decided not to register puppies with this coloration due to the health risks associated with the responsible gene, and in December of that year formally amended the Breed Standard to disqualify merle dogs. 

Så här skriver den mycket seriösa kenneln/uppfödaren Picasso chihuahuas i Kanada om merle:
http://www.picassochis.com/merles.htm 

 
Merle chihuahua.
Jag kan tycka att vissa merle chihuahuas kan se rätt så häftiga ut men jag hade aldrig någonsin övervägt att skaffa en dels pga hälsorisken och dels för att jag inte kan ställa ut den. Utställningar är ju ett av mina stora intressen...


Vad har ni för åsikter! Lämna gärna en kommentar!

Ströby Dog Show, Denmark 2012-03-18

Domare: Magnus Hagstedt, Sverige
Resultat: 4:e plats i öppenklassen
Kritik för Enbacken My-Black-Sweet: maskulin, noget reel udvinklet krop og brystkasse, noget lyse öjne, harmoniske vinkler frem og tillbage, stark ryg, velbåret svans, men giver et noget reelt indtryk, udmerkedt kondition, velvist.

Magnus Hagsted verkar tycka om små till mnedelstora hundar med kompakt kropp. han är trevlig och nogrann i sin bedömning.

Kul att få höra att ens hund är välvisad!! Jag fick flera kommentarer från andra utställare att Lakrits gick jättebra med attityd och självförtroende! Kul!


Enbacken My-Black-Sweet
Foto: Michael Boel

Malmö Int. 2012-03-17

Domare: Maria Walter, Tyskland
Resultat: Excellent
Kritik för Enbacken My-Black-Sweet: Maskulin framtoning, excellent typ, maskulint huvud, ögonen borde vara? rak rygg, kraftig benstomme, rak front, mycket bra bakbensvinklar, rastypisk gångstil/gångart, visar sig mycket bra.

Maria Walter var trevlig men något hårdhänt med hundarna. Hon hälsade på hunden innan hon började klämma och känna. Vissa hundar lyfte hon upp. Tråkigt att få en kritiklapp på tyska så man måste få någon att översätta den till en....kunde ha varit på engelska då hon pratade engelska med mig. Hon verkar tycka om medelstora till stora hundar med mycket päls.
Utställningshelgen

Helgen som var blev hyffsat lyckad! Jag träffade kompisar, umgicks med pappa med fru, träffade hundvagnskunder, bloggläsare, facebookvänner, chihuahuabekanta och andra med hundintresse. Så kul!

På lördagens utställning i Malmö fick Lakrits excellent men tyvärr ingen placering i öppenklassen. Det var stor konkurrens och många fina hundar men jag är inte besviken i alla fall. Dommaren var från Tyskland och kritiklappen på tyska vilken jag tycker är märkligt! Domaren Maria Walter pratade engelska med mig så varför kan hon då inte lämna kritiken på engelska?! Inte helt lätt att föstå krumelurerna på kritiklappen....

Jag ställde även lilla Puma som tyckte att mattan luktade sååå gott och gick som en dammsugare men trots detta fick excellent och en 4:e placering i unghundsklassen!!! både jag och matte Ina var så glada och nöjda!

Dessutom ställdes en av Inas uppfödda valpar ut. Det var den första från kennel Tiny Warrior som ställdes ut! Tiny Warriors Brave Little Ghost "Laban" kom på 2:a plast bland hanarna.


Tiny Warriors Brave Little Ghost "Laban". Han är halvbror med Jacksons kull.


Foto: Michael Boel


Som jag fick kämpa för att få trötta Puma att stå som jag ville! Hon hade helst velat kura ihop sig i hundvagnen tror jag.... Lilletass Rageing Rose.
Foto: Michael Boel


Mini Fashion Blue Princess "Milli" fick excellent på lördagens utställning. Hennes matte Linda ställde henne.
Foto: Michael Boel


Foto: Michael Boel


Jag ställer Puma och Linda sin fina Milli


Bra kontakt med matte!


Lakrits är en dröm att ställa på bordet. han står fint och stilla! Tack Malin för de fina bilderna, du kan verkligen din sak!


Nina med Texas, Amazing Tails Pathfinder som fick excellent med CK och en 2:a placering i unghundsklassen.


Puma. Vad jag saknar henne här......hon och Jackson älskar varandras sällskap...

Efter lördagens utställning åkte Puma hem till sig och jag tog med mig Milli hem eftersom jag skulle ställa henne i Danmark dagen efter.

Det var kul att ställa i Danmark Ströby, första gången för mig. Det var många svenskar där. Utställningen var liten och i en sporthall. Det var ett trevligt klimat där och inte allls så stort och stökigt som i Malmö. Jag kommer defenitivt att ställa i Danmark igen!

Lakrits kom på 4:e plats i öppenklassen i Ströby och Milli kom på 2:a plats i unghundsklassen med CK! Det var en lyckad dag för matte Linda då även hennes amstafftik Kakan fick ? placering med CK samma dag i Malmö!


Jag och Milli tränar lite på bordet innan utställningen börjat. Undrar vad jag håller på med...(konstig min....).


En varm Lakrits och en trött Milli....Jag och Enbacken My-Black-Sweet.
Foto: Michael Boel


Nina och Texas med domaren Magnus Hagstedt
Foto: Michael Boel


Jag med Milli.
Foto: Michael Boel


Milli står still utan att krångla, framsteg!!!


Bonusbild på Mr Jackson som var hemma och vilade sig med husse medan matte och lillebror var iväg på utställningar.Uppdaterat

Nu har jag uppdaterat bloggen lite. Jag har lagt till fler bilder på Buggy 5 in 1. Nu är det lättare att se hur den ser ut. Ska även försöka få till en bild på hur väskan ser ut i bilen. 

 Jag har även lagt upp fler bilder på Jackson och Lakrits samt bilder på deras avkomma, under kategorin "tillgänglig för avel". För er som är intresserade av att låna dem till era tikar så kika in under deras sidor.


Hundpankakor

Igår lagade jag pannkakor till dogsen. Puma måste öka i volym till utställningen då hon ser ut som ett spigg så jag tänkte att pannkakor med protein och kolhydrater borde fylla upp henne lite. Jag blandade ägg, mjölk och pyttelite mjöl ( för att smeten inte sulle vara rinnig). Spannmål är ju inte så bra för hundmagar så jag tog bara precis nödvändigt. Jag blötte upp valpfoder som jag mixade ner i smeten med en stavmixer. Detta stektes lätt och hundarna älskade det!

Puma har fått mat tre gånger om dagen denna veckan och midjan har blivit liiiite större men jag tror att allt bara går rakt genom henne.....

Nu ska vi iväg till Casa Mia och äta med min pappa och fru. Imorgon är det UTSTÄLLNING!!! Så kul!

image description
Pappa och Lakrits.

Utställningsträning

I måndags kväll var jag hos Linda och firade hennes födelsedag. Vi passade även på att rensa tandsten och klippa klorna på Puma. Totalt var det 8 chihuahua och en pitbull i lägenheten. Bäst av alla skötte sig pitbullen Indya. Mina killar är så lugna och fina när vi är hemma hos andra så jag är riktigt stolt över dem!

Puma, milli och valpen Minja  fick även lite ståträning på utställningsbordet. Det var första gången sedan Tvååker om jag ställde upp Puma och det gick väl sådär...Hon stod hyffsat still i alla fall, vilket hon inte gjorde förra året.

Minja kommer nog att gå långt. Hon har en fin kvadratisk kropp, perfekt bett och står redan vid 10 veckors ålder (?) stilla och tålmodigt på bordet!

image description
Linda och jag med alla dogsen.

image description
Linda ställer Minja

image description
Jag ställer Minja

image description
Lite kel och gos måste man hinna med...

image description
Milli som envisas med att ha öronen slickade längs med huvudet....

image description
Puma aka Spigget som måste gödas....hon får mat tre gånger per dag av mig denna veckan....

Regnskydd

Till er som vill ha ett regnskydd till er hundvagn: Jag kommer att ta med mig några regnskydd till Malmöutställningen på lördag den 17/3. Ni hittar mig i chihuahuaringen. Jag ställer både långhår och korthår så jag befinner mig i båda ringarna. Regnskydden kostar 300 kr.


Buggy first class med regnskydd


Buggy comfort med regnskydd

Mys i soffan

Så här mysigt hade vi det tillsammans i soffan i tisdags kväll när Malte var hos oss. Det verkade som om han trivdes.


Strandpromenad

Idag är det vårväder och det gäller ju att "tissa på tallfället" att vara ute för jag har hört att det ska bli kallare till helgen.

Idag tog jag dogsen till Barnviken så de fick springa av sig på stranden. Puma tyckte det var jättekul att rulla sig i tången men det tyckte inte jag eftersom jag badade henne i måndags....

Alla hundarna var törstiga och drack friskt kallt vatten på stranden. Puma fick för sig att hon skulle bada men ångrade sig väldigt snabbt....

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1623974/images/2012/pic_193862211.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1623974/images/2012/pic_193862217.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1623974/images/2012/pic_193862224.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1623974/images/2012/pic_193862228.jpg" class="image">


Hundvakt

Vi blev oväntat hundvakt till västgötaspetsen Malte ikväll. Puma är ju oxå här så två tvåbenta och fyra fyrbenta är vi här hemma ikväll. Vi borde snart öppna hunddagis och ta betalt..... Hahaha!

Här är polarna Malte, Jackson och Lakrits:


Helan & Halvan

Låt mig presentera Helan & Halvan, båda extremer i sin ras.... Lakrits i överkant och Puma i underkant.... (viktmässigt då). Mr Lagom (Jackson) kom inte med i bild....


Regnskydd

Till er som köpt en heavy duty pet stroller av mig: regnskydden jag säljer separat till Innopet-vagnarna passar på denna modell med! De sitter tajt men det går! Regnskyddet kostar 300 kr.


På promenix

Farfar Tommy följde med på promenad idag!


Puma

Nu har Puma anlänt och stannar till lördag. Nu drar vi iväg på födeösedagsfirande hos Linda pch utställningsträning!

Finns det hjärterum, finns det skärterum:


***Modell casting***

Jag vidarebofodrar detta från Susanna på Top Dollar Modells:

TOP DOLLAR MODELS

Hej vi håller i casting måndagen den 12 mars. Vi vill gärna bjuda in både blivande och modeller och djurmodeller. 

Varmt välkommen! 

När: Måndagen 12 mars
Tid: 10.00-16.30
Plats: Vår studio på Grimsbygatan 24,Malmö 

www.topdollarmodels.se

 

Här ser ni ett filmklipp från när vi fotades av Top Dollar: 

http://vimeo.com/37379872 

 


Spigget

På måndag kommer Puma aka Spigget (Lilletass Rageing Rose) på besök till oss. Jag håller tummarna för att hon inte börjar löpa riktigt än för då blir det problem.... Jag ska nämligen ställa ut henne på Malmöutställningen på lördag och hon skall nu gödas och utställningstränas. Det blir hårdträning på bordet och tandvisning. Hon hade gärna fått stanna då hon passar så bra i vår flock....hon är en tik som alltid är på gott humör (min erfarenhet av tikar är att många har pendlande humör....varför jag valt hanar...).


Jag och Puma i somras då jag ställde henne på en inoff. i Landskrona. Hon blev BIR.

Casper

Casper fd. Adidas som föddes hos oss i vårt sovrum i somras har fått ett nytt permanent hem och visst ser det ut som om han har det kanonbra! Bilden andas verkligen lycka! Han har fått en rumskamrat, sheltien Leika.Ny våning?

I går var vi och tittade på en större lägenhet. Vi håller tummar och tassar för att vi har turen att få lägenheten denna gången! Var enda gång så säger alltid de som är före i kön ja, så vi inte får den. Jag vill bo större så killarna kan få mer plats att busa på! Dessutom behöver vi fler garderober.....vi trycker verkligen in sakerna nu.

Håll tummarna!

Det är ingen rolig helg för killarna. Jag jobbar hela helgen så de får sova både natt och dag... fredag kväll fick de i alla fall tillbringa med kompisen Malte.


Mina pälsklingar förra vintern.

Behind the scenes

Nu har jag äntligen fått tillbaka internet på min dator efter flera dagars strul...

Så här kommer bilder från Berendsen-fotograferingen! Jag blev uppringd av Top Dollar Models som anordnade plåtningen för företaget Berendsen. De ville ha en bloggerska som hade småhundar och var lite i stil med Leagally Blond/Paris Hilton. När jag förstått att jag inte skulle förlöjligas så sa jag ja.

Top Dollar Models leter nu efter fler modeller och  hundar och gärna hundar med ägare som liknar varandra. De ska ha en casting den 12 mars i Malmö. Deras hemsida: www.topdollarmodels.se
www.topdollar.se

Här är ett filmklipp från fotograferingen där ni kan se Jackson, Ninja och mig bland de andra modellerna. Jackson var den som var mest med på  bild.
http://vimeo.com/37379872

Så här står det på Top Dollars sida om Berendsen och lägg märke till att de tackar hundarna =)

"En fjäder gör ju ingen höna. Vi firar en gång till. Och hur kan man bättre avsluta veckan än att sträcka lite extra på vaderna och med visst darr på rösten officiellt presentera oss som ny helhetsbyrå för Berendsen.

Hur kan vi få folk att komma tillbaka till din restaurang? Hur kan vi göra vården bättre? Och världen? Hur kan vi se till att folk gör det de ska på toaletten? Och hur kan vi ordna så att de trivs lite extra på jobbet varje dag? Berendsen är ett företag som bygger mycket på mänsklig kontakt och förståelse, något som passar oss ypperligt.

Tack och varma hälsningar till hela Berendsen från hela Top Dollar!

Ps. För att rivstarta relationen spenderade vi dessutom hela dagen med fotografering för Berendsen Washroom… lika mycket tack till alla fina modeller, stylister, hundar, assistenter, pizzabagare – fantastiskt jobb! Ds."

www.berendsen.se


Här kommer bilderna från dagen som jag tagit med mobilen. De färdiga bilderna får jag när Berendsen skickat ut sin reklam till sina kunder.


Ninja och Jackson väntar på att det ska bli deras tur framför kameran.


Vad läng tid det tar......är det inte vår tid snart, matte?


Jag måste ju ha lite spackel så man ser respektabel ut....


Anne med Ninja i famnen. Det var Anne som kom på att jag kunde passa för denna fotografering.


Matte jag är trött.....


Jackson ser ni till vänster. Jag fick stå bakom fotografen och prata med J så han tittade fint in i kameran. han skötte sig ypperligt! Lilla Mischka kom med på detta foto men hon var inte med i reklamen.Denna bilden är en av mina favoriter! Den är så klockren!


Jackson iklädd rosa klänning.....Jag sa till fotografen att han fick redigera bort snorren.....hhahhaha transan Jackson!


Jackson ser så stor ut men faktum är att Ninja bara väger 1500 gram och jag är liten och tunn på överkroppen....


Ninja var så trött att hon somnade i min famn...Det ska bli så kul att få se resultatet!Camillas nya vagn

Camilla N köpte en buggy first class till sina pälsade killar och den invigdes på valputställningen i Qupolen i Hässleholm.

Matte fick skämmas...

I söndags fick jag skämmas för mina pälsade killar....En kund kom hem till oss med sin dotter för att köpa en hundvagn och de hade en tik hemma som var i höglöp. Lakrits blev störtkär i hennes dofter och var VÄLDIGT påflugen på Pia som kunden heter. Han nästan började jucka på henne ??!!? Han luktade och slickade på den delen av soffan som Pia suttit i, hela kvällen! Vi har haft flera löptikar i lägenheten som Lakrits parat men aldrig har han reagerat så här starkt! Snacka om att han var störtkär (i hennes dofter).

Mr J fick jag också skämmas för. Han har sina juckperioder och just nu är han inne i en sådan. Han är en plåga för mig och Jimmy men framför allt för Lakrits som inte får ha sin bakdel i fred! Han juckade konstant när Pia med dotter var här och som jag fick skämmas..... dagarna är räknade för Jacksons kulor.....snart blir han av med dem! Fy skäms herr Juckmeister! Han kan liksom inte koppla av utan bara måste jucka hela tiden och detta skapar såklart osämja då Svarteman till slut säger ifrån.

image description
Så här fint kan de ligga tillsammans då herr Juckmeister inte är på "juckhumör"....

Pappa på besök!

Pappa med fru har för femtioelfte gången bestämt sig för att skaffa hund igen. De vet dock inte vilken ras så de kommer ner till malmö till Malmöutställningen för att prata med uppfödare och kolla in rasmontrar. Så kul! Jag hoppas ju på chihuahua (otippat va?) men rasen som jag tycker hade passat dem bäst är nog dvärg snauser (stavas det så?) eller dvärg pudel. De ska ha en liten hund men inte för liten, som är av sällskapsras. En hund som lätt kan transporteras på och av deras segelbåt. De vill i alla fall ha en hane och det är väl det enda de är överens om...Jag håller fingrarna korsade för att få ytterligare en liten pälskling i familjen.


Mina pälsklingar..... =) hahhaa som de ser ut!

Berendsen

Jag var ju på en fotografering med Jackson och Ninja för ett tag sedan. Jag har helt glömt bort att lägga upp bilder....de färdiga bilderna kommer så fort företaget (Berendsen) har skickat ut reklamen till sina kunder. Här är en liten video från den dagen. Så kul! Se så fint Jackson och Ninja ligger i famnen på för dem helt okända människor! Jackson skötte sig ypperligt och jag är såå stolt över honom! Mina egna mobilbilder kommer när jag lyckats fixa internet igen på min dator....det fungerar lite som det vill för tillfället...

Kolla på filmen här: 

http://vimeo.com/37379872 


Längtar!

Bara två veckor kvar nu.....


Inget internet

Gggaaaaahhh! Jag skrev just ett jättelångt inlägh från mobilen och allt försvann när jag postade det! Sååå irriterande! Jag har inget internet hemma så kan endast blogga från mobilen.


Inget internet;(


Våren är här!

Idag är det helt underbart väder i Malmö! Strålande sol, vindstilla och 7-8 grader varmt! Jag vaknade till fågelsång och en väldigt morgonpigg Lakrits. Jag bestämde mig för att idag är det en perfekt dag för ett spår till Lakrits så vi åkte mot Klagshamn och jag la ett spår som fick ligga till sig i ca 30 minuter. Denna gången blev det ca 200 meter?? Svårt att uppskatta själv men det var i alla fall dubbelt så långt som sist jag la med Nina. Lakrits började genast vifta på svansen när han såg spårlinan. Jag la spåret i varierande terräng, bland sly och barmark och över en grusväg. Jag gjorde det inte rakt utan försökte tänka mig ungefär hur ett rådjur kan tänkas springa när det är skadat. Lakrits klarade spåret. En gång kom han av sig och tittade på mig men eftersom jag inte sa något eller gav tecken så fortsatte han och hittade rätt till slut! Som vanligt blev han belönad med en KONG fylld med skinka efter att han gjort en nosdutt på klöven.

Efter detta tog vi oss en promenad i hamnen i Klagshamn. Vi gick längs med vattnet och njöt. Tillbaka gick vi på bryggan längs med alla "fiskehoddor". Jackson var glad i hågen för att han fick gå lös och struttade på som bara den, med fanan (läs svansen) i topp!

Nu avnjuter vi goda amerikanska pannkakor och sen ska jag skicka iväg två hundvagnar.


Föreläsning hos Sydskånska

Denna veckan har jag varit på två föreläsningar hos Sydskånska kennelklubben. I tisdags lärde jag mig mer om viltspår och blev ännu mer taggad. Jag vill gå en kurs hos de två som höll i föreläsningen men det är en bit att köra + att jag vet inte om jag har råd nu....måste spara pengar inför framtiden....Men jag ska nog lägga ett spår till Svarteman imorgon och på söndag ska jag och Nina träffas och lägga spår.

Ikväll fick jag lära mig mer om parning och dräktighet. Föreläsningen är en del utav uppfödarutbildningen. Jag hade anmält mig till denna kväll men inte fått någon plats men så två timmar innan så hör Christel S av sig och frågar om jag ville ha hennes plats. Gissa om jag blev glad!!! Det var en rolig föreläsning med många bra tips. Mycket av det som gicks igenom visste jag redan men kul var det! Jag har ju planer på uppfödning i liten skala i framtiden så jag tänkte börja i rätt ordning....först läsa på och gå kurser, sedan skaffa en bra tik som man meriterar, sedan regga kennelnamn och sedan eventuellt valpar. Rasen kan jag redan då jag haft chihuahua sedan 2007 och ställt ut åtskilliga gånger och läst rasstandarden många gånger. Guuud vad taggad jag är inför detta nu och jag verkligen längtar tills jag får min första tik! Fast det lär dröja.... =(


Lakrits pojkar från hans 2:a kull. Födda 2010.

Susanne K & Co

Susanne K köpte en buggy comfort rosa/lila/grå. Denna vagnen är min absoluta storsäljare! Visst ser hennes tjejer ut att trivas i den nya hundvagnen??


Nya vagnen

Såklart ska mina killar ha en ny vagn. De förtjänar det bästa, mina fina ulltottar! Gud vad jag älskar dem! De fick en buggy comfort rosa/lila/grå, vagnen med lufthjul för bästa comfort!


Bildbomb från Lindas och min roadtrip

Här kommer en bildbomb från min och Lindas roadtrip till och från Mora och kennel Mini Fashion. Även några filmklipp. Vi körde totalt 148 mil. Vi hade tur med vädret och slapp det snökaos som var utlovat.

Först ut är ett filmklipp på Kalinka, Millis kullsyster. Det är den svarta vovven som liger i korgen. Kalinkas och Millis kroppsspråk var verkligen lika! Det var ingen tvekan om att de är syskon!Se vilken fin skylt som Louise Östh (uppfödaren) har gjort själv! En sådan vill jag ha när jag i framtiden har fått min kennel reggad.


Jag kommer inte ihåg vilken vovve detta var men söt är den i alla fall.


Hmmmm, vem kan detta vara? Walter kanske, Millis pappa?
Anton, Millis framtida fästman??

Här är ett filmklipp på en massa vavvor, bla på Börje som blev min favorit då han påminde mycket om min Svarteman. Börje är den långhåriga chokladhanen med vit strimma i mitten av huvudet.
Alla vill sitta hos Linda.


Louise med sina pälsklingar. Hon verkar verkligen leva för denna ras! Hela hennes hem andades hund och chihuahua!


Linda med Bosse som är Millis kullbror och även valpen Minjas pappa. Minja var valpen vi hämtade hem.


Anton och Milli som förhoppningsvis får puppisar tillsammans i sommar =) Anton var inte på något vidare fotohumör denna eftermiddag...


Louise försöker få Milli att stå fint på bordet. Fröken behöver tränas nämligen...Jag ska ju ha med henne till Ströbyutställningen i Danmark den 18 mars.


Anton är en maskulin hane i perfekt storlek!

Här är ett filmklipp på Minja med pappa Bosse och mamma Alice:Minja äter frukost i mattes famn.

Efter vi hämtat Minja åkte vi från Mora till Jönköping, till Lindas faster och övernattade där. vi kom inte i säng förrän kl 2 på natten...


Fastern hade en colliehane som hette Nicko. En väldigt lugn och snäll hane. Lakrits sa inte ett pip när han såg honom, vilket förvånade mig. Jackson såg till rätt så snart att Nicko visste sin plats...och att han gjorde bäst i att inte komma för nära.


Fy tusan vad kallt det är ute, tyckte Minja.


Akta dig Jackson så du inte blir kissad på!


Lakrits var väldigt intresserad av kaninerna som Lindas kusin föder upp. Speciellt av en av de vitsvarta. De nosade länge på varann, nos mot nos.


Denna kaninen var större än Lakrits. Häftig!
En trött Minja i mitt knä på vägen hem till Lund, södra Skåne.


Minja med sina två beskyddare: Hicka och Indya


Linda den jäkeln tog foto på mig när jag sov i bilen! Jag hade ju jobbat i 10 timmar och åkte direkt efter jobb till Mora så inte konstigt man behöver lite skönhetssömn....


RSS 2.0