Abba

Är det fler än mina hundar som skäller när den nya Abba-reklamen visas på TV? I deras reklam så plingar det på dörren. Fastän vi aldrig haft en dörrklocka som låtit just så, så börjar Lakrits skälla och springer till dörren i tät följd av storebror... Nu byter jag snabbt kanal när den reklamen visas.... Det konstiga är att de skäller aldrig när porttelefonen ringer och när dörrklockan ringer strax därefter. Det är ju sällan som endast dörrklockan ringer hos oss.

Förra året hade Pedigree en reklam där hundar skällde en julsång och den gick mina killar igång på, den med! Men efter ett tag lyckades jag få dem att bli tysta. Lakrits pep ibland och tittade på mig för typ tillstånd att få yttra sin åsikt om den reklamen....


Höst.....

Så här ser det ut i Hammars Park idag den sista oktober. Visst är det fina färger men jag längtar ändååååå till sommaren! Jag skulle vilja att det var sommar året runt!


Detta är parken som ligger 30 meter från vårt hus.


Hugh? Talking to me?Längtar inte ni tillbaka till sommaren????


Sommar!
Gossarna 2 veckor idag

Idag blir Lakrits och Minkas gossar två veckor gamla. De växer så det knakar och äter nästan upp mamma Minka ;) De finns hos Mirelle som har Lillpinglans kennel.

Efter: Enbacken My-Black-Sweet
Undan: Navis Dream Marilyn Monroe

Båda föräldrarna är patellaundersökta ua.Chihuahuaträff

Igår var jag och Mr Jackson på chihuahuaträff i Hyllue hos familjen Zandelin, Chizan´s kennel. Som vanligt var det väldigt trevligt men denna gången var det verkligen mysstämning! Vi rastade hundarna i tädgården först. Där sprang de rundor och lekte som bara den. Sen gick vi in och samlades kring köksbordet och åt god soppa med bröd. Vi var ca 15 stycken pch alla hade en eller fler vavvor med sig.


Här kommer en bildbomb:


Puma: varför måste jag vara bakom galler för???


Släpp uuuuut oss!


Honey


Sötnöten Bella 4 månader


Harry uppvaktar Viola


Chis Lovely Viola


Valle
Amazing Tails Pathfinder "Texas"


Texas


Lotus står och spanar in kompisarna
När jag såg detta foto tänkte jag genast att hon är väldigt lik Lindas Micro....
Puma och Ninja


Edith Piaff


Neytiri och Jackson. Jackson föll för denna söta lilla dam. Normalt brukar han inte bry sig så mycket om tikar men denna dam uppvaktade han hela dagen och han ville gärna leka med henne....


Jag och Mr Jackson


Lorettah med sin älskade Prudie


Stiliga killen Kenzo.


Kenzo


Titti


Anna och Texas
Malou gör konster


Vh hann med lite bordsträning med. Här är Prudie som stod jättefint men var så trött att hon nästan somnade ståendes :)
Neytiri fick träna hon med, hon var lite ovan men stod stilla i alla fall. Det ser lovande ut för henne inför nästa helg då det är hennes debut i utställningsringen (Växjö).


Vill ni ha en bild på er hund så är det bara att "sno" den!

Tack alla för en trevlig eftermiddag!Svansviftningar...

Har ni tänkt på hur er/era hundar viftar på svansen? De viftar olika beroende på situation.

Exempel:

Jackson viftar inte mycket på svansen. Han visar att han är glad genom att fälla bak öronen ock slicka sig kring munnen/smaska. Men när han träffar andra chihuahor hälsar han artigt genom att vifta "korta viftningar" med svansen samt att ställa sig snett mot den andra hunden. När han är väldigt glad att se någon person så viftar han "stora viftningar" och tar lätt tag med munnen kring ens fingrar (biter ej hårt).

När mammas hund Jackie är glad viftar hon som vanligt på svansen men när hon ser en person hon tycker om som varit ifrån henne ett tag så viftar hennes svans likt en cirkel. Förstår ni hur jag menar? Hon vevar liksom med svansen.

Lakrits, han viftar med hela kroppen när han blir glad. Han böjer även ner huvudet och "visar sig undergiven". Lakrits är väldigt tydlig i sitt kroppsspråk jämfört med Jackson som är rätt så svår att läsa om man inte känner honom.


Jackie

Detta är Jackson-Chi Dogomania. Fotot taget efter World dog show 2008 i Stockholm.
Jackson


Lakrits

Diva the Princess

Diva 7 månader söker sin prins för Halloween. Se så söt mitt "barnbarn" är! Hon heter Diva (Amqu´s Suki of Lakrits). Hon frestar sin mattes tålamod och jag kan se på blicken av alla hennes foton som hennes matte har på facebook, att hon har buuuuus i sig precis som pappa Lakrits....


Trick or treat?

Halloween

Ha en trevlig Halloween!!Mammas hund Jackie förra året, utklädd till en varmkorv =)

Vi ska på halloweenfest på lördag men dogsen blir hemma tyvärr....De som har festen tycker inte om hundar men hade de gjort det så hade killarna varit med, utklädda de med!

Gråmulet

Idag är det verkligen gråmulet ute. Jag känner inte ens för att sticka ut näsan utanför dörren, brrr! Idag tar jag och dogsen "slappedag" och är inne och myser så det blir inga spår eller långa promenader. De får sysselsätta sig med sina "pipisar" inne. Vi möblerade om i lägenheten igår så nu ser det mycket större ut och det blev mer plats för hundarna att springa på.

På lördag är det chihuahuaträff hos Chizan´s kennel i Hyllie för mig och Jackson. Lakrits den lilla bråkstaken får stanna hemma (han går inte ihop med alla hanar...). På kvällen är det halloweenfest som ska bli sååå kul! Nästa helg är det utställning i Växjö för mig och Lakrits. Kul! 121 anmälda bland långhåren så jäklar vilken konkurrens!


Tänker tillbaka på den varma och soliga sommaren. Här är jag och dogsen i pappas gummijolle...vi rodde in i land för att killarna skulle få "lätta på trycket".

Han blir bättre!

Jag är nyss hemkommen från skogen. Lakrits har fått gå viltspår idag igen.  Denna gången gjorde jag det ännu svårare för honom och han klarade det! Jag la minst 200 meter, med ca 5 meter bloduppehåll och på slutet gjorde jag en 90 graders vinkel. Svårare än så här får jag inte göra det på ett tag. Han kom av sig två gånger och visste inte var han var och då stannade han upp och tittade på mig precis som om han inväntade ett kommando. Jag sa inget utan stod bara tyst och undvek ögonkontakt med honom. Då fortsatte han och fick upp spåret igen och fann klöven i slutet!!! Min underbara kille, vad jag är stolt över dig! Den lilla korta snarkande nosen hittar alltid rätt!

Denna gången fick hundarna sitta i bilen medan jag la spåret. Sist hade jag krokat fast dem i den här "snurremåjen" i marken men jag tycker inte riktigt om att lämna dem ensamma  när jag lägger spåret. Det kan ju komma en rovfågel eller vildsvin....Dessutom sitter de och skäller som tusan då....

Sist hade jag även Jackson på armen när Lakrits gick spåret men det blev lite knepigt  att hålla honom samtidigt som jag skulle hålla koll på spårlinan. Jag vill inte lämna Jackson helt ensam eller lämna honom hemma, han ska ju också få följa med!. Så denna gången hade jag en bärväska med som man har över axeln och där fick herr Räv sitta! Det fungerade utmärkt! Dessutom hade jag blodet och de andra skerna i samma väska.


Vi ska till skoooogen matte! Två förväntansfulla hundar...
Endast en vagn kvar!

Nu har jag endast en hundvagn kvar! Passa på nu! Det är en ljusgrå enkelvagn med fyra hjul och regnskydd. Den har några fläckar på insidan av sufletten som liknar bläckfläckar. Pga fläckarna är den sänkt från 1600 kr till 1500 kr. 


Dog stroller för hundar upp till ca 14 kg. Regnskydd, 2 mugghållare med stängbart fack i mellan, framhjul med fjädring, dyna i teddytyg, hake i suffletten för att fästa koppel. "Buren" är 49 cm lång och 36 cm bred. Bakhjulen går att låsa så att vagnen inte rullar iväg. 
Vagnarna har fyra hjul. Vagnen går lätt att köra i gräs och i lättare terräng. Lätt att fälla ihop.
Perfekt till utställningar eller varför inte på shoppingrundan?!

Frakt: Skickas med bussgods med leveranstid 3-6 arbetsdagar. Vagnarna skickas endast inom Sverige. Köparen står för frakten. Fraktkostnaden är 180 kr

Intresserad? mejla mig: jenni.akesson@hotmail.se eller ring 0708-857135

Fördelar:
Lätt att fälla ihop och tar inte mycket plats.
Regnskydd, den enda modellen jag säljer som har regnskydd!
Praktisk mugghållare med ett litet förvaringsfack i mellan.

Nackdelar:
Buren är inte 100 % rymningssäker...


Observera att hjulen ej är monterade på fotot!
Fläckarna...
Hotell

Jag har nu bokat hotell inför My Dog. Jag som tyckte att jag var ute i god tid....tydligen inte! Scandic Mölndal var redan fullbokat (hundrummen). Scandic Opalen hade endast ett rum kvar och det var ett enkelrum med en säng och bäddsoffa så det bokade jag. Positivt är att Opalen ligger 500 meter från Svenska mässan så vi kommer ha gångavstånd till utställningen! Perfekt! Då hinner Lakrits bli lite rastad på vägen dit!

Har ni inte bokat hotell än så gör det genast om ni ska ha övernattning med hund i Göteborg första veckan i januari!


Jag och Lakrits My Dog 2011.

Agility

Här är lite bilder från i somras när jag tränade agility med killarna. Lakrits tränar bäst på våren och hösten för han blir så varm, se hur han har tungan på vädring på bilderna. Tyvärr blev det inte så många bilder på Jackson för han var inte på humör för träning den dagen. Han gör lite som han själv vill....Han överraskade mig faktiskt förra veckan då han helt plötsligt hoppade genom däcket som han tidigare varit rädd för...helt plötsligt så lossnar det bara för de små liven!

Förresten, se hur grönt och fint det är på bilderna. Var tog sommaren vägen? Den försvann alldeles för fort!Uppvärmning: slalom. Vi fick börja med koppel på då det var en hund en bit bort som tränade lydnad med sin husse....och då kan inte Lakrits koncentrera sig utan vill bara dit och skälla....


Lakrits på språng


Full fart genom tunneln!


Varmt!


Jacksons favorithinder: balansgången


Fot!

Jennis PINKskydd
Jag har sytt lite pinkeskydd som jag tänkte sälja på chiträffen hemma hos familjen Zandelin, Chizan´s kennel.
De ska ha träff lördagen den 29 oktober.

Skydden kostar 80 kr st. Ska de skickas kostar de 100 (frakten inkluderat).

Jag syr inte beställningar utan säljer endast de jag har. Jag är ju inte utbildad sömmerska så de är ju inte helt symmetriska men fina är de och de fungerar utmärkt! Jag använder dem till mina killar.My Dog here we come!

Nu är Lakritsbiten anmäld till My Dog, båda dagarna! Denna utställningen ser jag verkligen fram mot! Förra året var så mysigt. Jimmy och jag kör upp och bor på hotell, jag tänkte boka samma hotell som förra året för vi var jättenöjda med det, Scandic Mölndal. Jag får se var jag gör av Jackson. Han kan inte följa med då jag inte kan ta med honom in på utställningsområdet men om Jimmy inte vill gå in och se Svarteman så kan ju han ha med Jackson.

Lakrits är nu anmäld till följande utställningar:
Växjö i november
Stockholm hundmässa i december
My Dog x 2 i januariNu ska jag och killarna nanna lite eftersom jag ska jobba i helgen....Jag måste ju vila så jag orkar vara vaken hela natten...
Rosa vagn

Denna söta lilla chihuahuamix på 9 veckor, i Malmö har fått en fin rosa vagn som hon ska åka i under höst/vinter!


Han blir bättre!

Båda killarna fick spåra idag. Jag åkte till Skabersjö och la blodspår. Lakrits fick det lite svårare idag än i söndags. jag la ett spår som gick upp och ner, över en stock och ris. Det var lite längre denna gången, ca 70 meter. Man skall skynda långsamt. Han får inte misslyckas! Lakrits var så exalterad när han såg att jag plockade upp spårlinan och klöven ur ryggsäcken. Han sprang spåret så jag fick bromsa honom lite. Om Han ska göra anlagstest så får han inte vara överdrivet exalterad eller springa så därför måste jag bromsa honom.

Denna gången lät jag spåret ligga endast i 15 minuter (det ska ligga längre) då jag tyckte det var lite läskigt att sitta själv med hundarna mitt bland en massa träd och inte en människa i syne....Jag kunde höra massa konstiga ljud från fåglar och djur.....hhuuhuu.....två chihuahuor kan ju inte direkt fösvara mig om "busemannen" kommer eller något större djur.....

Jag la ett minispår till Jackson och han klarade det galant! Han nosade på och hittade klöven och slickade på den!! Han har fattat noll när jag lagt vanliga spår tidigare fastä jag vetkligen gjort dem lätta. Detta var endast ca 15 meter. Han belönades med godis och klappar. Jag tjöt med ljus röst och hoppade och klappade händer så han förstod att han gjort bra ifrån sig.... 

På tisdag är jag ledig igen så då lägger jag nästa spår och då hoppas jag Nina kan följa med. Det är roligare att ha någon med sig än att gå själv. Dessutom gillar jag inte att lämna hundarna fastbundna eftersom de är så små, en rovfågel kan ju ta dem...ibland är man ju en bra bit från bilen så då har man inte lust att lämna dem där men om man är två så kan en passa hundarna medan den andra lägger sitt spår.

Här är ett filmklipp på när Lakrits är glad i hågen efter att han funnit klöven i slutet av spåret:


Stampe

Idag 20 oktober skulle du ha fyllt 16 år. Du blev hela 10 år och du var mycket älskad min underbara Stampe a.k.a Stampepojken. Jag köpte dig för sparade veckopengar när jag var 10 år. Du var mer som en hund än en kanin. Du gick på promenader med mig utan koppel, du tiggde vid matbordet och du kom alltid när jag ropade på dig. Älskade Stampe.


Jag och Stampe 2002.

Lakrits och Minka = puppisar

Sent igår kväll föddes tre små gossar. Två svarta och en brunsobel med vikter på 135, 124 och 121 gram. De föddes den naturliga vägen.

Mamma heter "Minka" Navis Dream Marilyn Monroe, patella ua
Pappa heter "Lakrits" Enbacken My-Black-Sweet, patella ua
Viltspår
Jag är en stolt matte! Lakrits testade på viltspår idag för första gången och klarade det galant! Eftersom hunden aldrig får misslyckas så la jag ett kort spår på ca 50 meter. Hunden måste lyckas varje gång för att hålla motivationen uppe. Han förstod direkt vad han förväntades göra och gick i snabb takt, nästan sprang (han får inte springa då det är lätt att komma från spåret så jag måste bromsa honom om han fortsätter gå så snabbt) med nosen i marken, exakt där jag hade droppat blodet och fann klöven i slutet! Duktig vovve! När han duttade med nosen på klöven tjöt jag till av glädje och belönade honom med ljus röst, klappar och godis. Han greppade den när jag gav den till honom och då belönade jag honom igen. Hans intresse av klöven var inte jättestort men defenitivt ett intresse som kan växa om jag gör det till en rolig lek. Jag lekte lite med klöven efteråt och han jagade den och hoppade/studsade  mot den.

Nina la ett spår till Holley med. Detta var 4:e gången för Holley om jag inte minns fel. Hon fick ett lite längre spår och trots störmoment (Jackson, Lakrits och Shelby som skällde) så klarade hon det. Hon kom av sig en stund när de skällde men fortsatte sen och hittade klöven.

Vi ska till skogen på torsdag igen och träna mer! Jag är riktigt taggad på detta nu och vill öva jättemycket med Lakrits! Kanske kan vi gå så långt så vi kan klara anlagsprovet (hette det så Nina?) och det hade varit sååå kul!

Jackson visade stort intresse för blodet och klöven så på torsdag ska jag lägga ett minispår till honom. Han fattar noll när jag lägger ett vanligt spår men kanske tycker han detta är kul. Jackson har absolut ingen motivation till att träna någonting så tycker han detta är kul så jublar jag!

Innan vi körde hem så körde vi in om Bökeberg där Linda tävlade med hästar, country ridning?? Heter det så? Det såg jättekul ut och jag blev sugen på att testa att rida fastän jag är rädd för hästar. Hon var jätteduktig!

Holley var med in i ridhuset och skötte sig finemang. Chihuahuorna fick sitta i bilen.....jag vågade inte riskera att ta med dem in  för tänk om de börjar skälla....och skrämmer en häst, då kan jag inte visa mig där igen....


Min klöve med presentsnöre (man ska dra den efter sig och presentsnöre var det enda vi hade....)


Lakrits tyckte klöven var liiiite läskig men han lekte med den och greppade den trots allt.


Bästa belöningen tyckte Holley (shettland sheep dog)


Jackson sitter och väntar....


Man kan sprida blodet med tex  en sprayflaska eller med en spruta. Med sprutan blir det droppar vilket är mer autentiskt men det är lite lättare med sprayflaskan.....Nästa gång ska jag ta med en större spruta typ 60 ml istället för 10 ml.

Här är Holley. Hör hur chihuahuorna skäller....hon kommer av sig men finner spåret igen.Linda tränar innan det är hennes tur att tävla:
Lasse och LindaVäl i Malmö igen var jag jättehungrig så det blev en burgare. Shelby tiggde och tiggde (hon vinkar och pratar när hon tigger....). Jag tyckte hon förtjänade en bit hamburgare...


Trötta....

Idag är vi trötta efter gårdagen.....På kvällen tog Jimmy med hundarna på en middag som sedan blev till en högljudd fest. Jag mötte upp honom där vid midnatt efter att jag hade lämnat mina tjejkompisar. Diana med hundar var där med. Hundarna fick en massa uppmärksamhet men tyckte inte riktigt om den höga ljudnivån från stereon. Så idag är vi trötta allihop. Jackson fick jag i princip släpa ur sängen för att han skulle ut på mongonrunda. Väl inne la han sig i sitt hus och somnade på direkten. Men vilan blir inte lång för om en timma ska jag hämta upp Nina med hundar och så åker vi till Sturup för att lägga blodspår. Lakrits och Holley ska få spåra. Det blir första gången för Lakrits. Hoppas han är lika duktig som när jag lägger ett "vanligt" spår till honom!


Sommar med sol och bad på stranden känns långt borta nu... :(

Skryllegården

Idag var jag och killarna vid Skryllegården med Angelica och hennes labbe Tindra. Vi gick en slinga som är mitt i skogen så vi slapp gå på spåren där alla andra går. Nu fick vi klättra över stock och sten istället och gå på små broar över kärr. Så mysigt! Det var strålande sol och ingen vind alls, en riktigt härlig höstdag! Hundarna sprang lösa och hade det skitkul. De blev kopplade sen när vi mötte en man med sina hundar (som mina killar skällde ut.....) han sa att det vimlar av vilt bla. vildsvin så jag kopplade hundarna. Jag vet precis vad mina killar gjort om de fått syn på ett vildsvin, sprungit fram och skällt ut det och den risken vill jag inte ta! Då åker jag nog hem med en eller två hundar mindre.... Efter halva rundan stannade vi och åt vit matsäck, sittandes på ett fallet träd. Mysigt! Vi gick i ca 2 1/2 timme.

Här går vi på en liten bro över sankmark:
Jag och dogsen


Lakrits och Jackson


Ett stenbrott i Skrylle, underbar utsikt!


Änglavakt!

Idag hade jag och Jackson änglavakt! Idag var det nära ögat att jag miste min kära Jackson. Hans koppel fastnade i hissdörren när den stängdes och hissen började åka ner.....jag fick panik och försökte öppna dörren men det fanns ingen nödstoppknapp. Jag fattade mig snabbt och fick av Jackson kopplet i sista sekund annars hade han blivit hängd! Vi bor på 3e våningen. Jacksons koppel fastnade i hiss-schaktet och jäklar vad det lät när hissen åkte ner. Jag kunde sen fiska upp kopplet men det var söndertrasat och förstört. Nu har jag lärt mig en läxa som jag aldrig gör om igen: håll koll på kopplet i en hiss! Jag hade även med en massa resväskor och soppåsar så det var mycket att hålla reda på när vi skulle åka ner med hissen. Dörrarna går igen så snabbt....

Hade Jackson blivit skadad eller ännu värre omkommit idag så hade jag aldrig förlåtit mig själv!


Träningsdags!

Nu ska jag till hundklubben intill och träna lite agility/lydnad med Lakrits! Hoppas han är lika taggad som jag! Tänkte först köra lite lydnad som uppvärmning. Han ska fö apportera, gå fot, platsläggning osv. Jackson hänger med som hejarklack. Hoppas nu jag har banan för mig själv så Lakrits kan koncentrera sig...


Godis, vatten, apportbock mini, klicker och visselpipa nerpackat!

Promenad med svärmor

Igår var jag ute i 2 1/2 timme och gick med killarna och idag blev det en runda vid bron på 1 1/2 timme och då var svärmor Anne med. Hundarna sprang lösa både igår och idag. Som de älskar att vara lösa! De springer omkring som kalvar på grönbete och jagar varann. Endast där jag inte kan se om det kommer någon måste de vara kopplade. De skötte sig exemplariskt frånsett att de rullade sig i diverse äckliga saker. De rullade sig i döda maskar, koskit i en hage längs med vattnet samt fågelskit.....så det blev in i duschen med en gång när vi kom hem.

"Farmor" Anne märkte genast att Lakrits blivit lite överviktig. Men han är på diet nu och har förhoppningsvis gått ner till godkänd vikt till utställningen i Växjö i november....


"Farmor" Anne med sina håriga barnbarn...
Lakritsbiten


Vi satt en stund i solen och njöt...

"Mina" puppisar!

Imorgon torsdag blir "mina" valpar 7 veckor! Då menar jag de valparna som föddes hemma hos mig på min födelsedag. Jag har nu hälsat på dem och de är sååååå söta! Tikarna är tingade och hanen kanske flyttar till min pappa i Stockholm! Hoppas hoppas! Pappa med fru ska nu bara se vilken dag de kan komma och hälsa på hanvalpen.

Så kul det hade varit om hanen får flytta till pappa! Jag har ett namnförslag till honom, ett namn jag ville att Lakrits skulle heta.... Charlie (Lakrits hette redan Lakrits och lyssnade bra till sitt namn så jag bytte inte även om jag tycker det är lite töntigt namn....).


Hanen
Jenni the dogwalker

Jag var i Lund och träffade Linda igår. Lakrits var med så han fick träffa sina hundkompisar igen. Mr Jackson var med husse på jobbet (han jobbade inte så hårt, sov i sin väska på skrivbordet hela dagen....).

Jag och Linda tog en liten prommenad med dogsen och så här såg det ut....


Ovanifrån: Micro, Mini och Lakrits.


Jag med sex hundar. Micro, Milli, Mini, Lakrits, Hicka och Indya.
Linda och jag åt frukost tillsammans och helt plötsligt hade jag en pit bull i knät! Hon kom från ingenstanns....jäkla byracka! Hicka tror väl hon är en chihuahua som får sitta i knät.....extremt kelsjuk är hon.


Är det Lakrits?

Nej, det är det inte. Det är Atlas (Amqu´s Michelangelo) som är Lakrits son från hans 2:a kull. Han har blivit en ståtlig kille! När jag såg denna bild så trodde jag först att det var Lakrits!


Mr Jacksons nya Dojjor!

Jackson fick prova sina nya skor ikväll. De är av minsta storleken itty bitty och ändå är de lite stora....men de sitter på och han kan gå i dem så de är godkända. Han var ju inte överförtjust i dem men jag vet att han går bättre i dem när det är minusgrader ute...så var det förra året. Konstigt nog så går han bättre när han är ute än inne... Dessa sitter bättre än de andra skorna jag har till honom. Jackson väger ca 2,2 kg så till dessa skor passar inte till hundar som är mintre än honom. Bäst sitter de nog på de som väger runt tre kilo. Ska testa dem på Lakrits sen, tror de passar honom bättre (det är dock inte Lakrits som har tassproblem....)


Skysta dojjer kisen!


Muttluks all weather i strl itty bitty


Hemma i Sverige igen

I fredags kom vi hem. I lördags började jag jobba och gick av nattpass måndag morgon. Både jag och Jimmy är helt slut! Jag påverkas väldigt av tidsskillnaden och har i princip bara sovit och jobbat. Hundarna har bara fått gå runt kvarteret....

Imorgon ska jag lyssna av alla 1000 meddelanden på mitt mobilsvar....har inte orkat göra detta än....betala räkningar gick ju före....Jag hämtade Lakrits först och jisses vad han blev glad att se mig. Han viftade så mycket på svansen så hela kroppen svajade. Han kunde inte vara still så jag höll på att tappa honom när jag lyfte upp honom! Han lämnade inte min sida det första dygnet. Han ville bara sitta brevid mig hele tiden och gärna pussas på munnen så fort han fick en chans.

Han har gått upp i vikt så nu är Svarteman på diet och ska få mycket motion i veckan! Kanske är han sympatidräktig?? Flickvännen Minka får puppisar till helgen.... 

 Han hade en rejält tjock päls när jag hämtade honom. Ina är van vid korthåriga hundar så inte tänkte hon på att han hade lite väl mycket....han har börjat fälla otroligt men kammar man inte ur det så blir den bara tjockare och tjockare....När han kom hem fick han sig ett grundligt bad och jag kammade ur 7 hela kattborstar med päls! Senare på kvällen lånade jag en Furminator och fick bort minst lika mycket till! Jag fick säkert bort halva hunden i päls....

Jackson blev oxå jätteglad att se oss men i början brydde han sig mest om Lakrits och när han hälsat ordentligt på honom så ville han kela med oss.

Jag hade förväntat mig revirmärkande i lägenheten men de har inte lyft på en enda gång! Inger bråk heller fastän de varit ifrån varandra i fem veckor! Jackson har juckat lite på lillebror men inte så mycket som jag förväntat....De ligger mest och myser med varann.Här är ett filmklipp från när jag och Lakrits hämtar Jackson hos Patrik och Nina:Lakrits fick en leksak/tuggben av mig som jag köpt i USA. Ett ben som ska rengöra tänderna när hunden tuggar på det. Han tyckte om det! Så här leker han jämt....lägger leksaken på en filt eller en bädd och sedan drar han runt på det...ibland ligger Jackon och myser ovanpå men det stoppar inte Lakrits...


Sverigeangest

Usch vilken angest jag har nu....jag/vi vill verkligen inte aka tillbaka till Sverige....


Jag sitter nu i koket och smuttar pa ett glas prastvodka (en polsk dryck som Ewa gjort) medan mamma lagar mat. Jag stod for foratten (rostad vitlok med smalt brie) och den ar snart fardig i ugnen. Mysigt!


Jag har i alla fall mycket att se fram mot framover, tex arets roligaste fest (Micke och Georgias arliga Halloweenfest, 6:e aret i rad nu), tva utstallningar till i ar med Lakrits, jag blir snart "farmor" igen da Lakritsvalpar vantas, nasta vecka ska jag trana rallylydnad med Lakrits och Nina mm + att jag inom 2 dygn far se och krama om mina sma killar igen!Mamma och Mr Tom, pa en biltraff pa Camarillo Ranch i sondags (en biltraff med olprovning).


Jag och mamma
Fick denna bild av Patrik och Nina idag, Jackson som myser med sin alskade Shelby.
Pa fredag ses vi igen alskade Jackson!

Bye bye USA

Idag ar det var sista dag har i USA :( Jag kan ju erkanna att jag langtar inte hem ett dugg! Det ar bara min sma killar som jag langtar efter....Det kanns sa vemodigt da jag kommer sakna det land som kanns som mitt hem och sa vet jag inte nar jag far se mamma igen....om 6-12 manader??

Idag ar det regnigt har och det ar forsta gangen jag ar har och det regnar. Det har varit en del trafikolyckor pga regnet eftersom det ar sa tort i marken sa sjunker inte vattnet ner...

I dag ska vi gora vara sista inkop och bara njuta av de sista timmarna vi har har. I natt kor vi mot Los Angeles och LAX. Vart plan gar kl 07:00 imorgon bitti och vi landar i Kopenhamn pa fredag morgon.

Det forsta jag ska gora nar vi kommer hem ar att hamta bilen och kora till Nina och hamta Jackson. Sa underbart det ska bli att fa krama om honom igen och pussa pa lilla raven! Pa kvallen hamtar jag Lakrits safort Ina kommit hem fran jobbet.


Mina underbara killar!
Snart ar familjen Akesson aterforenade efter fem veckor fran varandra!

Hundstrumpor...

Jag kunde bara inte lata bli att kopa dessa. Visst ar det tontigt men men....De ar sa sota! Jag tankte att Jackson kan ha dem i sina Muttluks All Weather nar det ar riktigt kallt. Det ar vart ett forsok i alla fall.....
De har halkskydd pa undersidan!
De finns i rosa med men tyckte att dessa passade battre pa en hane...
Kopta pa Pet Smart i Newbury Park, CA. Dessa ska bara anvandas om det veeeerkligen behovs, dvs om det at typ -15 eller kallare...eftersom Jackson har sadana problem med sina tassar vintertid.

Lakrits ar tillganglig for avel

Min lilla Lakritsbit, Enbacken My-Black-Sweet ar tillganglig till avel med passande tik (endast SKK registrerad).
Ar du intresserad av honom sa mejla mig pa jenni.akesson@hotmail.se eller ring 0708-857135 (ar i USA fram till 7/10 sa ring nar jag ar i Sverige igen). Beratta om din tik och skicka mig bilder.

Lakrits:
Reg.nr s52087/2008
Patella ua
Meriter: BIR valp, Ck, CACIB, MH-beskriven
Tander: tangbett 6+6
Fontanell: helt stangd
Farg: helsvart, LH
Lakrits ar en valdigt livlig kille med mycket spring i benen. Han alskar att leka och vara ute och rora pa sig. Han ar lattlard. Inga vaderforhallanden stoppar Svarteman, han ska ut anda. Han har tjock, fin pals och fryser sallan. Han har mycket motor. Alskar att spara och trana agility.
Lakrits
Lakrits pappa Bobbi (Shananas Cross the Country)
Lakrits farfar Leroy
Lakrits som valp

Bark Works

Idag besokte jag en djuraffar i The Oaks mall i Thousand Oaks. Denna djuraffar saljer hundvalpar....jag brukar titta in i denna affar varje gang jag halsar pa mamma. Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera pa denna typ av affarer eller satt att salja hundar pa....pa ett satt blir ju hundarna kanske sociala da det ar folk som tittar pa dem men samtidigt sa far de ju inte vila pa hela dagen da folk stirrar pa dem och knackar pa rutan till deras bur hela tiden...

Manga av valparna var blandraser och en del saldes sa billigt som $300!!! Ju aldre desto billigare.
Jag skulle aldrig kopa en valp fran en djuraffar da jag inte vill bidra till denna typ av forsaljning. Man vet ju inget om valpen, hur foraldrarna ser ut, sjuksomar i slakten etc. Det enda man ser ar en sot valp....Daremot adopterar jag garna en hund fran ett animal shelter for att radda den fran att avlivas!
Tankte pa Nina nar jag sag en sot liten sheltiepojke (nedan).
Om man var intresserad av en valp sa fick man sitta och kela med den i ett rum. Affaren hade flera sma rum dar man kunde umgas med sin eventuellt blivande valp.
En shetland sheepdog
Beagle?
En gul labbe
En raggig liten valp med kuperad svans (!!) och en otroligt sot fralla! De lekte och morrade pa varandra sa rutorna skakade. De hade skotkul tillsammans!

RSS 2.0