Hundar med platt nos får inte flyga

Hundar med platt nos får flygförbud.

Nyligen har asiatiska flygbolaget Cathay Pacific bestämt att hundar med platt nos inte får följa med på flygningar. Singpore Airlines, American Airlines, Delta Air Lines och United Airlines (Continental) har sedan tidigare stoppat djuren.

Inte för att just de hundarna skulle skälla eller bita mer än andra. Men de dör mer än andra. Plattnosar får lättare andningssvårigheter än andra, och dör oftare av stress.

Som grupp står de plattnosade hundarna för hälften av dödsfallen bland flygande hundar de senaste fem åren. Av 108 dödsfall står den engelska bulldoggen ensam för 25. Det framgår av statistik som det amerikanska transportministeriet samlat in från flygbolagen.

I rättvisans namn stoppas fler djur som himalayakatt och den närbesläktade perserkatten.

http://www.sydsvenskan.se/resor/article1515361/Plattnosade-nekas-flyga.html




Det framgår dock inte i artikeln hur hundarna flyger. Jag tror att om de fått flyga som handbagage så hade dödstalet minskat eftersom man då har mer koll på sin vovve. Många flygbolag har nämligen en maxvikt på 8 kg inklusive väskan. Jag har flugit fyra gånger med min Jackson och han har klarat det utmärkt och inte behövt ta sederande. Dock har han inte så kort nos som en "fralla" men ändå...Reser de som handbagage så kan man förse dem med vatten när det behövs vilket man inte kan när de flyger i cargon. Jag tycker detta förbud är bra!


Kommentarer
Postat av: Lena

Vet du vad som gäller för amerikanska hundar till Sverige? Är det samma som för Svenska till USA. Tänkte kanske din mamma kollat upp det.

2011-07-22 @ 09:46:14
Postat av: Jenni

Det ska vara samma som för svenska hundar. Men allt beror ju på vilket flygbolag man reser med.



Hunden skall förja jordbruksverkets regler och rekomendationer som rabiesvaccinering och avmaskning av veterinär inom 10 dagar före avresa.



Från ocg med 1 januari 2012 ska man inte behöva göra blodprovet utan det skall räcka med endast rabiesvacc.



/Jenni

2011-07-22 @ 16:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0